Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#2981 Потребителят е офлайн   Loreta2009 Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 31 March 2009 - 07:33 AM

Здравейте драги съфорумци :)

Най-сетне успях да се регистрирам, пробвах няколко пъти с различни e-maili , но нещо не ми се получаваше. Както и да е :) Имам една малка двумесечна красавица Лорета я кръстихме и за първи път имамкуче от такава порода съответно изникват много въпроси , а не мога да тичам всеки ден до ветеринаря затова ще попитам вас. :) Лори в началото (взехме я на 35 дни ) скимтеше не можеше да свикне с нас , но мисля че този период мина, сега много ни хапе и се страхувам да не е от злоба . Много хапе и опашката си ,а козината и е навсякъде. Някак си го обяснявам това че е пролет и е нормално , но незнам , по-добре е да питам. Храната с която я храня е на Hill's Science Plan гранулки. В началото и давах хлебче потопено в леко гореща водичка и от същите гранулки около 40 грама. На 15.03 и бихме първата ваксина и втората е насрочена за 5.04 , но Лори адски многог иска даизлиза навън , а и като имате предвид какво е хубаво времето и на мен много ми се иска да я изкарам според вас редно ли е или да изчакам когато трябва? Успях да я науча да ходи по голяма нужда на терасата , но по малка си ходи където и падне .В началото я потупвах доста по дупето когато направи беля , но се разчетох из интернет че това определено не е начина, но какъв той тогава? . Работя 1 ден и 2 се занимавамс нея , но през този цял ден е самичка, това повлиява ли зле на бебето хъски ? Благодаря ви предварително.

#2982 Потребителят е офлайн   axL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2009 - 09:01 AM

Естествено,че влияе на кученцето.Страх го е още самичко.Макс също е така от време на време.За разходките,на твое място бих изчакал още 10-15 дена.Не искам да рискувам здравето на моето куче.Ако живеете в къща,няма да е лошо да го изкараш на двора за малко,но ти си знаеш.Относно хапането,не мисля,че е от злоба.Макс също ме хапе,това е защото го сърбят зъбките.Купи на Лорета повече играчки,за да има с какво да се занимава.Макс единствено не ме хапе , когато го реша и когато спи :ac_007:

#2983 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2009 - 09:55 AM

Боже.... тези кученца ще започнат да ги дават още при раждането им! :mad:
По принцип до 45-я ден кученцето не трябва да се отделя от майката, но както и да е.
Лорета не трябва да излиза до 10-я ден след третата ваксина. Времето няма нищо общо с болестите.
Имайте си в предвид, че хапенето на опашката може да се превърне в болестно състояние. Случва се кучетата така да си намразят опашките, че им махат цялата козина, правят ги на рани и става страшно. Спроед мен е добре да й се поскарвате, като започне да я хапе, за да разбере, че не е хубаво! Хил'с е една от НАЙ-добрите храни, продължавайте с нея! :ns22:
За пишкането....до около 6-7 месец все още се изпуска, но малко по малко ще свикне. Един ден в седмицата, да стои сама не е проблем. Хубаво е да свиква и с това, че няма да сте постоянно с нея.

Приятно рпекарване във форума :friends:
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#2984 Потребителят е офлайн   Loreta2009 Икона

Публикувано: 31 March 2009 - 12:16 PM

Благодаря за съветите! Форума ми хареса и смятам да стана редовен посетител.

#2985 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2009 - 04:26 PM

Начина за приучаване да пишка на правилното място е с лакомства, занасяш я където трябва и стоите там, без да играете, докато се изпишка. Обикновено след ядене, след спане, след /даже и по време/ на игра кученцето иска да пишка. Тогава се занася където трябва и скоро само ще се научи.
Не я извеждай навън преди третата ваксина. Иначе е на твой риск, а болестите при малки кученца често се лекуват дълго и трудно. По-добре да си поседи вътре още месец.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#2986 Потребителят е офлайн   Loreta2009 Икона

Публикувано: 31 March 2009 - 05:20 PM

Мислех ч съм приключила с въпросите, но уви .... Това куче иска да яде постоянно , а като не и дам става бясна . Какъв режим да и направя и колко често да я храня? Лекаря ми каза 4 пъти на ден , но тя става в 5 сутринта яде ,после към 12 пак е гладна , в 17 яде и вечерта към 11 ме бута пак за ядене този интервал нормален ли е ? Опитвам се да я храня само 3 пъти но не се получава. А колко вода пие ....... немога да ви опиша

#2987 Потребителят е офлайн   vin diesel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2009 - 05:28 PM

по 5 пъти на ден може да и разделиш храната
User's Signature

Качена снимка

#2988 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2009 - 07:56 PM

Ако яде само суха храна, нормално е да изпива големи количества вода. Бела пие по 2-3 литра на ден, ама като я знам, тя е като проточен бойлер - пие и пикае веднага след това, после пак отива да пие, веднага след като си е свършила работата.
Аз на госпожицата й давам винаги след като ние сме свършили с яденето. Иначе се опитваше да доминира. Водачът на глутницата яде пръв. Опитай да увеличиш малко дажбата, сравни пак таблицата и виж килограмите на госпожицата, все пак в момента много се променя и расте ;)
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#2989 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2009 - 09:14 PM

Показване на мнениетоneznainata, в Mar 30 2009, 10:31 PM, написа:

Не мисля, че вечер, след като няма слънце, трябва да къпеш кучето. По-добре направи това през деня, за да може да изсъхне добре. Така на куч ще му е кеф и няма да му е толкова горещо.

Имах предвид навън, когато все още е топро, но няма слънце, защото терасата ми е южна и понякога през деня стига до 40 градуса, и не говоря за пиковите часове, когато е най-горещо . . .

Много съм ти благодарна за бързите и изчерпателни отговори . . . :if_147:
User's Signature

Качена снимка

#2990 Потребителят е офлайн   sandman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2009 - 01:52 PM

А да питам: Четох, че женските хъскита достигат височина 50.5 до 56 см. ама това до върха на главата ли е или до върха на гърба?

/едит: Разбрах сам. И за да не бъде поста ми безцелен съвсем, ето една картинка, която може да бъде полезна и на други:
Качена снимка
1-3 дължина на главата; 1-2 дължина на муцуната; 2-3 дължина на черепната част; 4-5 дължина на шията; 6-7-6 обиколка на гърдите; 7-8 височин на предните крайници; 9-10 ширина на гърдите; 11-12 дълбочина на гърдите; 11-13 височина при холката; 14-15 дължина на тялото;
16-17 височина на крупата; 18-19-18 обиколка на китката;
Съотношението 7-8 към 14-15 определя форматът на кучето
User's Signature

Качена снимка

#2991 Потребителят е офлайн   polinnka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 03 April 2009 - 07:47 PM

Показване на мнениетоneznainata, в Mar 25 2009, 09:22 PM, написа:

Кучешка паста + кучешка четка за зъби. Именно заради поглъщането на паста, се използва кучешка такава ;) Но не знам дали не е рано за миене на зъбките. Предполагам, че са още млечните?

Добре,а може ли вобще да не и ги мия даже и след като ги смени при ветеринаря ми азаха когато и пораснат новите да и купа някъкъв кокал за зъбките,но не ми е казвала да ги мия
User's Signature

Качена снимка

#2992 Потребителят е офлайн   axL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2009 - 04:54 PM

Вчера бихме третата ваксина на Макс и след 5 дена започваме разходките.Мия лапите на Макс през седмица независимо от това дали са мръсни или не.Та сега като почнем да излзиме,ще трябва да му ги мия всеки ден.Козметика съм му купил,но искам да попитам някой ползва ли сух шампоан и ефекта същия както при измиването ли е ? Мога ли да зема на Макс шапоан за бяла козина , въпреки че има сива окраска отгоре?
Благодаря предварително ;)

#2993 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2009 - 05:49 PM

Лапите се мият или забърсват с влажен парцал, за да се отстранят праха и другата мърсотия. Не виждам как ще ползваш сух шампоан за възглавничките и защо... Едно добро измиване с вода ще свърши страхотна работа.
На Бела съм взела точно шампоан за бяла козина, нищо, че е "петниста хиена", но още не съм я изкъпала. Мисля, че няма проблем да го ползваш, доколкото знам, не съдържа избелващи в-ва, които да променят другия цвят.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#2994 Потребителят е офлайн   polinnka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 04 April 2009 - 09:33 PM

Показване на мнениетоLoreta2009, в Mar 31 2009, 04:20 PM, написа:

Мислех ч съм приключила с въпросите, но уви .... Това куче иска да яде постоянно , а като не и дам става бясна . Какъв режим да и направя и колко често да я храня? Лекаря ми каза 4 пъти на ден , но тя става в 5 сутринта яде ,после към 12 пак е гладна , в 17 яде и вечерта към 11 ме бута пак за ядене този интервал нормален ли е ? Опитвам се да я храня само 3 пъти но не се получава. А колко вода пие ....... немога да ви опиша

Здравейте,и моето куче е постояно гладно,каквото,колкото и когато и да и дам тя все ще яде.Давам и по 5 пъти на ден като:
8:00-яде суха храна
13:30-яде млеко със хляб
18:30-яде суха храна
22:30-яде каквото яде и семейството ми
Мисля че и давам достатъчно ядене,но учевидно и е малко.
User's Signature

Качена снимка

#2995 Потребителят е офлайн   Kromida Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2009 - 09:53 PM

Колко е голяма; обезпаразитена ли е? Колко трябва да яде, ако не можеш да определиш като количество забележи дали е дебела или слаба. Моята като качи килцата колкото и да иска не й се дава храна просто. Иначе тя постоянно дебне и иска да яде. Както казват на село- "вучо црево", ха-ха!

#2996 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2009 - 10:12 PM

Може да опиташ само със суха храна - гледаш в таблицата и разделяш дажбата на 4. Трудно е да се улучи правилната порция друга храна, която яде, и може да й е малко. А и всяко малко кученце минава през този период - ще изяде света, но не е добре да преяжда.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#2997 Потребителят е офлайн   polinnka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 04 April 2009 - 10:56 PM

Показване на мнениетоKromida, в Apr 4 2009, 07:53 PM, написа:

Колко е голяма; обезпаразитена ли е? Колко трябва да яде, ако не можеш да определиш като количество забележи дали е дебела или слаба. Моята като качи килцата колкото и да иска не й се дава храна просто. Иначе тя постоянно дебне и иска да яде. Както казват на село- "вучо црево", ха-ха!

Тя е на 3 месеца.Обезпаразитена е.хората ми казват че е дебела но сравнение с нейната сестричка е много голяма и по-здрава,а добре ли ще е ако пробвам да и дам две панички,за да видя дали ще се наяде
User's Signature

Качена снимка

#2998 Потребителят е офлайн   polinnka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 04 April 2009 - 11:07 PM

Показване на мнениетоneznainata, в Apr 4 2009, 08:12 PM, написа:

Може да опиташ само със суха храна - гледаш в таблицата и разделяш дажбата на 4. Трудно е да се улучи правилната порция друга храна, която яде, и може да й е малко. А и всяко малко кученце минава през този период - ще изяде света, но не е добре да преяжда.

А що се отнася до сухата храна,ветеринарката ми каза да не и давам само нея а и нещо друго.Когато беше по-малка и давах само суха храна и когато я заведох при ветеринарката тя ми каза че е много дебела и не е редно да я уча само на суха храна,аз затва не и давам и си мисля че не е редно
User's Signature

Качена снимка

#2999 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2009 - 11:35 PM

А можеш ли да ползваш бутона "Редактирай"?
Високият клас суха храна е пълноценна и правилно балансирана храна. Не виждам причина да не се дава само суха храна. Ветеринарката каза ли ти до какво могат да доведат подправките в човешката храна? Очевидно не е. Как така ти е казала, че е много дебела (а на теб ти се струва слаба)??? И защо не е редно само суха храна да се дава? Това не е котка все пак...
П.С. Аз при такава ветеринарка не бих отишла повече.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#3000 Потребителят е офлайн   boyar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2009 - 11:50 PM

Показване на мнениетоneznainata, в Apr 4 2009, 10:35 PM, написа:

А можеш ли да ползваш бутона "Редактирай"?
Високият клас суха храна е пълноценна и правилно балансирана храна. Не виждам причина да не се дава само суха храна. Ветеринарката каза ли ти до какво могат да доведат подправките в човешката храна? Очевидно не е. Как така ти е казала, че е много дебела (а на теб ти се струва слаба)??? И защо не е редно само суха храна да се дава? Това не е котка все пак...
П.С. Аз при такава ветеринарка не бих отишла повече.

Neznainata, карай я по- полека... Домашно приготвената храна не е за пренебрегване е без подправки разбира се. Що се отнася до готовата суха храна, какъвто и клас да е тя малко или много вреди на дом. любимец. Да и аз храня Макс с гранули но порасне ли ще се постарая да му давам от тях колкото се може по-рядко.

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни