Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 31 March 2009 - 07:33 AM
Най-сетне успях да се регистрирам, пробвах няколко пъти с различни e-maili , но нещо не ми се получаваше. Както и да е :) Имам една малка двумесечна красавица Лорета я кръстихме и за първи път имамкуче от такава порода съответно изникват много въпроси , а не мога да тичам всеки ден до ветеринаря затова ще попитам вас. :) Лори в началото (взехме я на 35 дни ) скимтеше не можеше да свикне с нас , но мисля че този период мина, сега много ни хапе и се страхувам да не е от злоба . Много хапе и опашката си ,а козината и е навсякъде. Някак си го обяснявам това че е пролет и е нормално , но незнам , по-добре е да питам. Храната с която я храня е на Hill's Science Plan гранулки. В началото и давах хлебче потопено в леко гореща водичка и от същите гранулки около 40 грама. На 15.03 и бихме първата ваксина и втората е насрочена за 5.04 , но Лори адски многог иска даизлиза навън , а и като имате предвид какво е хубаво времето и на мен много ми се иска да я изкарам според вас редно ли е или да изчакам когато трябва? Успях да я науча да ходи по голяма нужда на терасата , но по малка си ходи където и падне .В началото я потупвах доста по дупето когато направи беля , но се разчетох из интернет че това определено не е начина, но какъв той тогава? . Работя 1 ден и 2 се занимавамс нея , но през този цял ден е самичка, това повлиява ли зле на бебето хъски ? Благодаря ви предварително.
Публикувано: 31 March 2009 - 09:01 AM

Публикувано: 31 March 2009 - 09:55 AM

По принцип до 45-я ден кученцето не трябва да се отделя от майката, но както и да е.
Лорета не трябва да излиза до 10-я ден след третата ваксина. Времето няма нищо общо с болестите.
Имайте си в предвид, че хапенето на опашката може да се превърне в болестно състояние. Случва се кучетата така да си намразят опашките, че им махат цялата козина, правят ги на рани и става страшно. Спроед мен е добре да й се поскарвате, като започне да я хапе, за да разбере, че не е хубаво! Хил'с е една от НАЙ-добрите храни, продължавайте с нея!

За пишкането....до около 6-7 месец все още се изпуска, но малко по малко ще свикне. Един ден в седмицата, да стои сама не е проблем. Хубаво е да свиква и с това, че няма да сте постоянно с нея.
Приятно рпекарване във форума

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 31 March 2009 - 04:26 PM
Не я извеждай навън преди третата ваксина. Иначе е на твой риск, а болестите при малки кученца често се лекуват дълго и трудно. По-добре да си поседи вътре още месец.
Публикувано: 31 March 2009 - 05:20 PM
Публикувано: 31 March 2009 - 07:56 PM
Аз на госпожицата й давам винаги след като ние сме свършили с яденето. Иначе се опитваше да доминира. Водачът на глутницата яде пръв. Опитай да увеличиш малко дажбата, сравни пак таблицата и виж килограмите на госпожицата, все пак в момента много се променя и расте ;)
Публикувано: 31 March 2009 - 09:14 PM
neznainata, в Mar 30 2009, 10:31 PM, написа:
Имах предвид навън, когато все още е топро, но няма слънце, защото терасата ми е южна и понякога през деня стига до 40 градуса, и не говоря за пиковите часове, когато е най-горещо . . .
Много съм ти благодарна за бързите и изчерпателни отговори . . .

Публикувано: 03 April 2009 - 01:52 PM
/едит: Разбрах сам. И за да не бъде поста ми безцелен съвсем, ето една картинка, която може да бъде полезна и на други:

1-3 дължина на главата; 1-2 дължина на муцуната; 2-3 дължина на черепната част; 4-5 дължина на шията; 6-7-6 обиколка на гърдите; 7-8 височин на предните крайници; 9-10 ширина на гърдите; 11-12 дълбочина на гърдите; 11-13 височина при холката; 14-15 дължина на тялото;
16-17 височина на крупата; 18-19-18 обиколка на китката;
Съотношението 7-8 към 14-15 определя форматът на кучето
Публикувано: 03 April 2009 - 07:47 PM
neznainata, в Mar 25 2009, 09:22 PM, написа:
Добре,а може ли вобще да не и ги мия даже и след като ги смени при ветеринаря ми азаха когато и пораснат новите да и купа някъкъв кокал за зъбките,но не ми е казвала да ги мия
Публикувано: 04 April 2009 - 04:54 PM
Благодаря предварително ;)
Публикувано: 04 April 2009 - 05:49 PM
На Бела съм взела точно шампоан за бяла козина, нищо, че е "петниста хиена", но още не съм я изкъпала. Мисля, че няма проблем да го ползваш, доколкото знам, не съдържа избелващи в-ва, които да променят другия цвят.
Публикувано: 04 April 2009 - 09:33 PM
Loreta2009, в Mar 31 2009, 04:20 PM, написа:
Здравейте,и моето куче е постояно гладно,каквото,колкото и когато и да и дам тя все ще яде.Давам и по 5 пъти на ден като:
8:00-яде суха храна
13:30-яде млеко със хляб
18:30-яде суха храна
22:30-яде каквото яде и семейството ми
Мисля че и давам достатъчно ядене,но учевидно и е малко.
Публикувано: 04 April 2009 - 09:53 PM
Публикувано: 04 April 2009 - 10:12 PM
Публикувано: 04 April 2009 - 10:56 PM
Kromida, в Apr 4 2009, 07:53 PM, написа:
Тя е на 3 месеца.Обезпаразитена е.хората ми казват че е дебела но сравнение с нейната сестричка е много голяма и по-здрава,а добре ли ще е ако пробвам да и дам две панички,за да видя дали ще се наяде
Публикувано: 04 April 2009 - 11:07 PM
neznainata, в Apr 4 2009, 08:12 PM, написа:
А що се отнася до сухата храна,ветеринарката ми каза да не и давам само нея а и нещо друго.Когато беше по-малка и давах само суха храна и когато я заведох при ветеринарката тя ми каза че е много дебела и не е редно да я уча само на суха храна,аз затва не и давам и си мисля че не е редно
Публикувано: 04 April 2009 - 11:35 PM
Високият клас суха храна е пълноценна и правилно балансирана храна. Не виждам причина да не се дава само суха храна. Ветеринарката каза ли ти до какво могат да доведат подправките в човешката храна? Очевидно не е. Как така ти е казала, че е много дебела (а на теб ти се струва слаба)??? И защо не е редно само суха храна да се дава? Това не е котка все пак...
П.С. Аз при такава ветеринарка не бих отишла повече.
Публикувано: 04 April 2009 - 11:50 PM
neznainata, в Apr 4 2009, 10:35 PM, написа:
Високият клас суха храна е пълноценна и правилно балансирана храна. Не виждам причина да не се дава само суха храна. Ветеринарката каза ли ти до какво могат да доведат подправките в човешката храна? Очевидно не е. Как така ти е казала, че е много дебела (а на теб ти се струва слаба)??? И защо не е редно само суха храна да се дава? Това не е котка все пак...
П.С. Аз при такава ветеринарка не бих отишла повече.
Neznainata, карай я по- полека... Домашно приготвената храна не е за пренебрегване е без подправки разбира се. Що се отнася до готовата суха храна, какъвто и клас да е тя малко или много вреди на дом. любимец. Да и аз храня Макс с гранули но порасне ли ще се постарая да му давам от тях колкото се може по-рядко.