Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#3101 Потребителят е офлайн   cMaKu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 April 2009 - 07:42 PM

Показване на мнениетоruntime_error, в Apr 21 2009, 05:25 PM, написа:

Показване на мнениетоhusky_love, в Apr 21 2009, 04:52 PM, написа:

ako maikata e kafqvo bqla a ba6tata 4erno bql ... kakvi ku4enca 6te se polu4at :) i ve4e se znaqt kolko moje da sa za sega 6te budat 8 ;)

Мисля, че в 10-ти или 9-ти клас се учеше генетика и имаше един пример за кръстоска на грах с различни по вид грахови зърна. Ако си присъствал/а на урока ще знаеш, че във всяко от кученцата даден ген надделява над друг и едва ли ще се роди кученце с черни, кафеви и бели шарки на куп. Ще има и кафяво-черни и кафяво-бели. Но по интересно е в наследството какво ше се получи ... може да се окаже, че черно-бяло кученце от това кучило след време кръстосано с черно-бяло от друго ще роди кафяво-бели кученца :).
Нека някой по-запознат да разясни ... аз имам такива спомени от училище ... и далечната 91-92 година :)

Ами човека може още да не е карал 9-ти 10-ти клас така че .. А мойто кученце има сиво и черно и кафяво на места така че ...
User's Signature

15 there's still time for you
Time to buy and time to lose
15, there's never a wish better than this
When you only got 100 years to live

#3102 Потребителят е офлайн   jaspermmm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 April 2009 - 09:13 PM

Привет! Да попитам, собствениците на хъскита от Шумен събират ли се на някое определено място? Изобщо участници от Шумен, с кучета в този форум?
User's Signature

Качена снимка

"Всеки ден по нас хвърлят камъни. Важното е какво градим с тях? Мостове или стени?"
Х.Дж.Браун

#3103 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2009 - 09:16 PM

То си има едно дъъълго текстче, което си обяснява точно кои са доминантни цветове при хъски и какви по цвят кученца да се очакват спрямо цвета на родителите и тн и тн и тн...

На който му се занимава да търси в нета. На гугъл като цъкнете хъски излиза всичко, което ви е необходимо плюс куп безполезна информация в спама:)
С майка ми сме чели една и съща информация в поне 5 различни сайта, така че хванете и потърсете хубаво, преди да задавате въпроси.

Пък мойто куче ака пеперудки и има пънкарски гребен в цветовете на дъгата, естествен. :rc_036:
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#3104 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 April 2009 - 11:07 PM

Показване на мнениетоruntime_error, в Apr 21 2009, 05:25 PM, написа:

Показване на мнениетоhusky_love, в Apr 21 2009, 04:52 PM, написа:

ako maikata e kafqvo bqla a ba6tata 4erno bql ... kakvi ku4enca 6te se polu4at :) i ve4e se znaqt kolko moje da sa za sega 6te budat 8 ;)

Мисля, че в 10-ти или 9-ти клас се учеше генетика и имаше един пример за кръстоска на грах с различни по вид грахови зърна. Ако си присъствал/а на урока ще знаеш, че във всяко от кученцата даден ген надделява над друг и едва ли ще се роди кученце с черни, кафеви и бели шарки на куп. Ще има и кафяво-черни и кафяво-бели. Но по интересно е в наследството какво ше се получи ... може да се окаже, че черно-бяло кученце от това кучило след време кръстосано с черно-бяло от друго ще роди кафяво-бели кученца :).
Нека някой по-запознат да разясни ... аз имам такива спомени от училище ... и далечната 91-92 година :)

Закони на Мендел.
Първия за доминантността и еднообразието на индивидите в първо поколение - черното доминира над кафявото. От там нататък според втория закон за разпада във второ поколение - да, могат от две черно бели да се родят кафяво бели. И трети закон - на независимото комбиниране.
Не е възможно да се родят кафяво-черни, т.к. стана ясно, че кафявото е рецесивен ген (освен ако под това описание не се разбира агути оцветяването). Също така има и други фактори, които влияят на цвета (напр. нещо като количествен признак) При хъскитата освен цветовете има и типове окраски. Например бялото не се води цвят, а тип окраска. (за окраските можеш да прочетеш повече тук
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#3105 Потребителят е офлайн   karol5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 April 2009 - 05:08 PM

ами например от кучелото на моето хъски бащата беше черно бял / но светло черно как точно се казва незнам /, майката беше кафява , родиха се 8 кученца от които всички черно бели , тка че и от това което съм попрочела съм си стигнала до извода , че е малка вероятността от кафяво бяло и черно бяло да излязат кафяво бели кученца , защото черното надделява / съжалявам , че не се изказвам както трябва , но предполагам ме разбирате / , както и например от бяло хъки и черно бяло , също е малка вероятноста да се родят бели , но това твърде сложна материя , в смисъл това с генетиката , може и през поколение както казват тук да се роди кученце в цвят като на някой от бабите или дядовците :bd_030:
User's Signature

Качена снимка

#3106 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2009 - 05:44 PM

Зависи си от родителите, от техните родители, от техните родители и така нататък.

Това е линк от стария сайт на клуба за северни кучета: на генетика на цветовете е обяснено всичко тралала
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#3107 Потребителят е офлайн   husky_love Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 April 2009 - 06:53 PM

Благодаря за всичкото инфо :rc_036: :) тия дни се очакват малките да се родят :) като се родят ще кача и снимки в форумчету :) и понеье ще си взема едно от кученцата :af_089: искам да ви попитам ... какво е по добре мьжко или женско? :) :ae_085:
User's Signature

husky is the best

#3108 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2009 - 09:16 PM

Показване на мнениетоjaspermmm, в Apr 21 2009, 08:13 PM, написа:

Привет! Да попитам, собствениците на хъскита от Шумен събират ли се на някое определено място? Изобщо участници от Шумен, с кучета в този форум?

Здрастии и добре дишъл/ла! :ae_085:
Естествено, че има шуменци във форума! Аз съм една от тях! :rc_036:
Ето и една темичка ( шуменски сладури на разходка ) , в която можеш да подразбереш това и онова за сбирките... ако мога така да ги нарека :ab_041:
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#3109 Потребителят е офлайн   cMaKu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2009 - 09:45 PM

А хора от Асеновград да се събират ?
User's Signature

#3110 Потребителят е офлайн   jaspermmm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 April 2009 - 08:50 AM

Показване на мнениетоRositoo, в Apr 22 2009, 09:16 PM, написа:

Показване на мнениетоjaspermmm, в Apr 21 2009, 08:13 PM, написа:

Здрастии и добре дишъл/ла! :ae_085:
Естествено, че има шуменци във форума! Аз съм една от тях! :rc_036:
Ето и една темичка ( шуменски сладури на разходка ) , в която можеш да подразбереш това и онова за сбирките... ако мога така да ги нарека :ab_041:

:rc_036: Благодаря! Ние все още не ходим много често до горе, че сме малки и бързо се изморяваме.Ще следя темата.Не мога да кача тук снимка на Виксън, но давам линк, където може да се види: http://picasaweb.goo...spermmm/LRBzKL#
User's Signature

Качена снимка

"Всеки ден по нас хвърлят камъни. Важното е какво градим с тях? Мостове или стени?"
Х.Дж.Браун

#3111 Потребителят е офлайн   valerivk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2009 - 11:35 PM

Здравейте, искам да ви питам нещо. Искам да му взема на моя нагръдник вече, но ми казват, че не било хубаво за подрастващите кучета, защото влияело на растежа. Вярно ли е?

#3112 Потребителят е офлайн   TokioHotel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2009 - 01:13 PM

Предполагам, че не. Никога не се били с нагръдник, така че не мога да кажа нищо със сигурност. Някой по-опитен да каже.
User's Signature

Качена снимка

Любителите на животни са особена порода хора,
хуманни и щедри духом, способни на дълбока съпричастност,
може би малко склонни към сантименталност и със сърца, големи колкото безоблачното небе.

#3113 Потребителят е офлайн   cMaKu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2009 - 09:21 PM

Показване на мнениетоvalerivk, в Apr 24 2009, 10:35 PM, написа:

Здравейте, искам да ви питам нещо. Искам да му взема на моя нагръдник вече, но ми казват, че не било хубаво за подрастващите кучета, защото влияело на растежа. Вярно ли е?
Много хора използват нагръдник на 3 - 4 месечни кученца.Не знам дали вреди но с нагръдник не се души като се дърпа... И аз сега съм се запътил за нагръдник , но знам че много дърпат така ...
User's Signature

#3114 Потребителят е офлайн   husky_love Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 April 2009 - 01:45 PM

за самото куче е по добре с нагрудник ;) така пьрво че му е по удобно второ и не се души ;) спокоино не влиае на растежа ;) :ba_025:
User's Signature

husky is the best

#3115 Потребителят е офлайн   El Patseto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2009 - 07:57 PM

Здравейте , искам да попитам кога трябва да се оформят тестисите при мъжките хъскита , че при мойто са голяма рядкост . :ae_085:

#3116 Потребителят е офлайн   jaspermmm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 April 2009 - 08:45 PM

Показване на мнениетоjimmyfisher, в Jan 25 2009, 12:43 AM, написа:

Работата е там, че той не куца нито го боли като го дезинфекцирам. Изглежда, че е засегнат горен пласт, щото Голдъна, с който играем също е нарязан отпреди това и той направо си куца, като почти не си използва крака. Пък и какво може да констатира доктора на резнато, вие все едно не сте се рязали. Имам поне 4ри белега по тялото си, който са били за повече от 3 шева, но не съм ходил на лекар. Затова, че не мисля, че едно "ухапване от комар" ще му донесе гангрена.  ^_^ А и съм завършил курс за първа помощ мисля, че сам мога да преценя дали му има нещо. Просто първия ми пост беше грешка, щото се бях ядосал за пореден път на хората, как може така безотговорно да си изхвърлят промишлените отпадаци, оппа грешка, май нарекох циганите хора, не че българите са по добре де, но все пак. По скоро колкото кучето ми е хъски (като тези от форума, имам предвид кучетата от добрите развъдници), толкова и циганите са хора и дори следващия път, ако видя някой грозник да си изхвърля боклуците, ще го сполети същото, което сполетява мъстиите, който ме лаят. Скапана даржава и толкова. Съжалявам, за словоизлиянията ми, но искам да изразя протест и да бъда съпричастен на всички стопани на кучета. Просто ме е яд, че тези невини зверчета, които са свикнали на онази чистота там горе, където няма едно боклуче, трябва да обръщат внимание на всичко, което добросъвестните ни граждани съвсем случайно са изпуснали или просто не им се е слизало до кофите за боклук и са го хвърлили през терасата. Те заради това и кучетата им са се научили като тях, да СЕРАТ пред входа и по тротоарите, щотот случайно госпожица Пенка Бъчварова и точно, защото в фамилията й е описано телосложението, е решила, че не може да влезе в храстите или да отиде на полянката, пък камоли да си пусне кучето, щото след това ще го хване, чак когато е станала 50 кила. Още веднъж съжалявам, че ви карам да четете това, но просто протестирам и си търся съпричастност, както и отдавам моята към вас.
Благодаря ви.

Малко оф топик.За мастиите, както ти ги нарече /щото за мен и за нормалните хора си носят наименованието Кучета/, както и за тяхното поведение си има преки виновници.Ако си поразмърдаш малко сивото вещество, ще се сетиш кой визирам.Защото именно от нас хората тръгва историята.Тези кучета не са се пръкнали на улицата току-така, нито се озлобяват току-така.Ама да не задълбавам темата, просто четейки такива изказвания ме обзема не само яд към човечеството ами и голяма доза съжаление!И не държавата ни е скапана, а населението и.Извинявам се ако съм засегнала някой!
User's Signature

Качена снимка

Х.Дж.Браун

#3117 Потребителят е офлайн   cMaKu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2009 - 10:36 PM

Искам да ви питам нещо.Когато моята принцеса застане на задни лапи и се подпре в/у мен на предни и пръцка.Та искам да ви питам нормално ли е или има някакви проблеми с коремчето ... :S
User's Signature

#3118 Потребителят е офлайн   El Patseto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2009 - 12:41 PM

Показване на мнениетоEl Patseto, в Apr 26 2009, 05:57 PM, написа:

Здравейте , искам да попитам кога трябва да се оформят тестисите при мъжките хъскита , че при мойто са голяма рядкост . :ae_085:

Все още се надявам на отговор от някой запознат :flagbg:

#3119 Потребителят е офлайн   kostadinoff94 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2009 - 01:15 PM

Здравейте от мен!Малко затихнах с коментарите в последно време....Имам един въпрос значи забелязах,че за 1 ден козината на Йорк почерня много точно по гръбнака,а по другите части си остана някаква все едно с неизяснен произход има и кафяво,сиво,черно-обаче по гръбнака тъмно черно без нито един косъм бял или какъвто и да е различен от черния.Изби точно по черната част и малко пърхот (не е от шампоана защото го къпя и не ми се е появявал този проблем).Забелязвам че белите косми отстъпват от гръбнака и хълбоците и започват да се движат по опашката и коремчето!Това нормално ли е?Аз мисля,че сменя козина,ама пък за 1 ден?Четвъртък всичко си беше нормално,на другия ден изкъпах го и гледам някаква черна грива около 10 см!Моля помогнете :rc_036: :rc_036: :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3120 Потребителят е офлайн   kilmer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2009 - 01:35 PM

kostadinoff, споко. Дизел е със същата черна грива. Е, без пърхота де! :ma_006:

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 154