Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 171
  • 172
  • 173
  • 174
  • 175
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#3441 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 June 2009 - 12:43 PM

Да, и ние в момента сме на фаза игнориране . . . Моят възприема всичко даже го научихме да изпълнява командата "седни" и вече си ходи до тоалетна на терасата и много добре знае какво не трябва да прави . . . и има куп най-различни играчки , но като му направиш забележка се ядосва, влиза вътре и се изпишква(в най-добрия случай)!

Всъщност е много сладък и е най-голямата радост в живота ми, но съм убедена, че и за наше и за негово добро трябва да коригираме такова поведение! Надявам се само, че не сме изпуснали момента!
User's Signature

Качена снимка

#3442 Потребителят е офлайн   Natali-Ger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2009 - 12:10 PM

Здравейте приятели!

Имам един въпрос към вас. Отскоро моят брат и неговият по-голям син се сдобиха с прекрасно хъски. Те не са непременно запалени притежатели на кучета, но един приятел на моя племенник не беше в състояние да се грижи за две кучета и така хъскито се озова в нашето семейство. За него сега се грижат всеотдайно и то става все по-красиво, което е характерна черта за тези северни вълчета.

Сега моят проблем. Отдавнашна моя мечта е да имам такова куче и тъй като Дейзи е момиченце на около годинка, ми обещаха подарък едно нейно кученце. Чета от години всичко за тези кучета, знам много, още повече, че и съседите ми преди време имаха такова куче и така се влюбих в тях.

Сега за условията. Живея в триетажна къща в центъра на един стохиляден немски град в подножето на Алпите. Макар да сме в типични градски условия, имаме голяма градина и двор, така че ще има достатъчно място за кутрето. Освен това от прага ни започва гора, която е оставена да стига до центъра на града. Така че има огромна пътека за разходки, пълна с други разхождащи се покрай реката кучета. С една дума, условията са идеални тъкмо за такова куче.

Но... винаги има едно голямо "но".

Ние всъщност сме притежатели на котки и с тях имаме повече опит. И сега сме стопани на два прекрасни персиеца, единият на 9, а другият на 8 години. Те са лениви, мързеливи и доста разглезени, но нямат никакъв опит с кучета. Молбата ми е да споделите опит, ако сте отглеждали тази порода съвместно с котки. Има ли шанс двата вида да се спогодят, ако кутрето е малко? Защото котараците ни са големи и вече с доста установени царски навици. Ще можем ли да ги отгледаме в мир и разбирателство? Преди сме имали котки и куче заедно и те много се обичаха, но за хъскито знам, че е много своенравно, пък и котките също са такива животни.

Моля, разкажете собствени впечатления.

Поздрави!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3443 Потребителят е офлайн   hwarang Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 July 2009 - 12:29 PM

Aко вземеш хъскито от малко няма да имаш проблем с котките.
Аз имам калифорнийски заек на 5г. в нас и е са заедно с чара от 3 месеца (тя е на 6м.) , първо се опитваше да си играе с него , ама ние не и давахме и сега не му обръща внимание.
По-скоро котките биха направили нещо на малкото котренце отколко то на тях...
User's Signature

Качена снимка

#3444 Потребителят е офлайн   qwertyy Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 02 July 2009 - 01:39 PM

Здравейте.
Много харесвам породата.
Искам да ви попитам става ли хъскито за пазач на двор.
Нямам предвид да убива всяко живо същество което влезе в двора , а просто да лае , да не е страхливо и да защитава територията си ?
Поздрави

#3445 Потребителят е офлайн   TokioHotel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2009 - 01:47 PM

Хъскитата са миролюбиви същества. Когато видят човек, скачат по него и го целуват.
User's Signature

Качена снимка

Любителите на животни са особена порода хора,
хуманни и щедри духом, способни на дълбока съпричастност,
може би малко склонни към сантименталност и със сърца, големи колкото безоблачното небе.

#3446 Потребителят е офлайн   slan4eva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2009 - 05:23 PM

Natali-Ger , ние сме в точно такава ситуация :smile: И ние имахме опит в гледането само на котки , преди да се появи Стинг. Разликата е само , че котетата са улична превъзходна подобрена :smile: Има разлика и в годинките на котките , но мога да ти кажа само , че у нас е весело :smile: Малкия котан е непрекъснато олигавен от кучо и са в постоянна игра и преследване , а големия ни котан само от време на време се кара и налага правосъдие. :smile: Мисля , че с кученцето няма да имате проблеми , а котаците или ще спрат да го забелязват или просто ще играят с него.Като разказваш за условията за гледане на хъски при вас , чак на мен ми се прииска да ви стана куче :smile: :smile: Пожелавам ви успех :wub:
User's Signature

Качена снимка

#3447 Потребителят е офлайн   Natali-Ger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2009 - 04:06 AM

Много ви благодаря за отговорите. И аз имам някакво вътрешно чувство, че нещата ще се нагласят, но моят съпруг се притеснява за двете пухкави опашки, които са свикнали да се разпореждат из двора и къщата като персийски шейхове. Иначе са мързеливи и ако видят мишка, едва ли ще си направят труда да я погонят, но като им пресече територията чужда котка, добиват веднага войнствен дух. Дори дебеланът Гизмо си прави труда да се затича след нея, въпреки че е такъв флегматик, че дори котка на три крака ще му избяга. В началото сигурно ще има врънкане, но разчитам на пословичния им мързел.

Нашите котки не са роднини помежду си, единият е купен от семейство в София, а другият - от зоомагазин в Бургас година по-късно. И преди са ни предричали, че два котарака няма да могат да живеят заедно, но нашите се спогаждат. Не, не се обичат, това е труднопостижимо между котаци, обаче се търпят, и понеже в двора и къщата има много място, гледат пътищата им много-много да не се пресичат. Но колкото и да се карат понякога, като видят чужда котка, двамата заедно се бият срещу нея, което говори, че тогава се чувстват едно цяло. Така че ако приемат хъскито за трети член на компанията, твърде е възможно в дадени моменти дори да се заобичат тримата.

Да, условията наистина са отлични за такова куче, което обича много да се движи, защото из гората до нас има безкрайни пътеки, завършваши с навлизане в Предалпите. И затова наоколо е пълно с щастливи кучета, и то не само съседски, а и такива, които ги водят отдалече, за да ги разхождат край реката. Това ме наведе на мисълта, че за едно хъски тук би било много удобно място. Немците не си падат по породисти кучета, винаги гледат някакви смесици, защото били по-здрави. Сигурно е така, ама никога не можеш да определиш към каква порода принадлежи дадено куче. Е, аз понеже не съм дорасла до висотата на великия арийски дух, си падам по персийки, сиамки и хъскита.

Имам време да се подготвя за идването на кутрето, защото тук всичко е приспособено за котешки рай, а кучетата си имат свои изисквания. Но като почета още малко из форума, навярно ще узная повече и за навиците, и за храненето им. А конкретните проблеми ще ги решаваме на място, като бебокът е вече тук. За мен беше важно да науча, че има такива успешни котко-хъски съжителства. Щом това е възможно при други хора, значи ще стане и при нас.

Поздрави и до скоро пак! :dog:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3448 Потребителят е офлайн   hwarang Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 July 2009 - 01:10 PM

Чара вчера е настинала докато се возихме към Синия кръст за контролен преглед.
Беше адска жега и 3те прозореца на колата бяха отворени иначе щяхме да пукнеме и двамата.Та явно е настинала от течението. Много киха и и текат малко сополи от носа ( прозрачни и редки като вода).
Какво да правиме , пак да ходиме до синия кръст те ще пропищат от нас вече :ab_041:
Някакви лекарства да и взема ?
User's Signature

Качена снимка

#3449 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 July 2009 - 01:18 PM

hwarang кучетата не настиват толкова лесно. може да е нещо вирусно. по-добре се съветвай с лекар, а не тук по форумите.

Natali-Ger
аз имам опит в гледането на кучета и котарак в едно жилище.
Котарака ми от малък беше свикнал с куче. След това, когато взех първото си хъски, той беше вече на 6 години и господар на дома. Когато дойде кучето, той не го прие особено дружелюбно. За това съвета ми е - в началото да пазиш кученцето от котките. Котките не обичат да ги безспокоят, а кученцето, като е малко е много любопитно и се завира да си играе. Имах лош инцидент така, защото котките посягат винаги към очите и за малко кучето ми да остане с едно око. Разделях ги, докато кучето порастне и на ръст и на акъл. После не сме имали проблеми. След това имах късмет, че и второто ми хъски беше живяло преди това с котки и нямаше проблем също.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#3450 Потребителят е офлайн   karol5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 July 2009 - 01:56 PM

е ето и аз искам да ви споделя моя опит , имах малко коте улична , живее в къща с двор , незнам това дали променя нещата по някакъв начин, и така да се върна на историята, котанчо стана голям и с него , много добре се разбираше с двете ми абсолютно миролюбиви хъскита , дори с едното израстна,а те са такива душици , че когато влезе някойв двора се опикават от радост, та така същите тези така го нападнаха една сутрин , просто ей така без никаква видима причина, че ако не бяха точно до мен когато това се случи и успях да ги сбарам гаранция , че щяха да го разкъсат, има следи от зъби по гърбът си , имам предвид все още ги има .
User's Signature

Качена снимка

#3451 Потребителят е офлайн   hwarang Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 July 2009 - 03:43 PM

Сигурно с нещо ги е провокирал :ud_009:
User's Signature

Качена снимка

#3452 Потребителят е офлайн   runtime_error Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:компютри, мрежи, програмни езици, кучета , пътувания, автомобили, високи скорости

Публикувано: 03 July 2009 - 03:51 PM

Както каза slan4eva ние сме с два котарака и куче.
При нас кученцето дойде на 45 дена а котараците бяха големи.
Общо взето както каза Huskypower в началото ще трябва да пазиш кученцето от котараците защото те ще са агресивните. Но бързо свикват! Няколко дена и стават другарчета. Нашето хъски вече е голямо и е дружелюбно с котараците и дори с някой улични котки ... особенно ако не бягат може да си играе с тях.
Проблеми можеш да имаш само с котешката храна и котешката тоалетна. Кучето умира за котешка храна и котешки акита. Или поне нашето. Принудих се да вдигам храната на котките на високо, където само те да си я стигат и да се караме за акитата за да се отучим.
И другото е, че ако кучето не се е натичало ... майка им жална на котките :) ... докато не се умори не ги оставя на мира.

#3453 Потребителят е офлайн   Natali-Ger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2009 - 06:33 PM

Много благодаря за поясненията. През лятото е лесно, мачоците често си пишкат и акат в двора, защото аз работя в градината и те се въртят около мен. Те на двора и без това не са пускани сами и без надзор, така че като гледам за двама, ще гледам и за трима. Може малко да стана кривогледа, но поне ще е от полза. :r_181:

В никакъв случай няма да оставям кутрето без надзор, защото това са котараци и са непредсказуеми. Предишната ми котка имаше майчински инстинкти и сама отгледа кученцето ни. Двете все спяха прегърнати на задната седалка на колата и будеха такова умиление сред хората, като ги видеха. Тя беше ангорка, а то обикновено куче, не много голямо. Но го изтървахме едно лято и забременя, кученцата бяха големи и не можа да ги роди. Умря от усложненията. То тогава имахме една ветеринарна медицина в България, не ти е работа. А ангорката Габи изкара късмет, че я отведохме с нас в Германия на 13 години и така доживя до 20. Тя обичаше целия свят и нямаше животински вид на земята, с който да не се разбира.

Надявам се диването да не рови в пясъка на котките, но ако се наложи, ще изолираме техните тоалетни зад параван, който то не може да прескочи. Другата история с двете хъскита наистина е тревожна, но в нашия случай котараците са два, а то ще е едно. Ние винаги сме си гледали животните с много търпение, грижа и любов и се надявам да няма големи драми, каквито и досега не е имало.

Наскоро узнах и историята на Дейзи. Била е намерена от предишния й притежател на улицата като малко кутре - или е изхвърлена, или е избягала, няма да научим никога истината. Цялата била мръсна и наранена, и много, много гладна. Той я хранил известно време навън, после се смилил и я прибрал. Но имал и друго куче, питбул, а като студент в частен университет нямал много средства, пък и при платено обучение родителите му също били доста натоварени финансово, така че изнемогвал в изхранването на две големи кучета. Накрая помолил племенника ми да вземе Дейзи.

Но пък у дома на Ади му забранили да носи повече кучета, защото от години носел какво ли не вкъщи и вече се видели в чудо. Само че нашият, като знае, че леля му сън не спи от мерак по такова куче, хич и не попитал, а я взел и отвел със себе си. Майка му в началото така се ядосала, че ги изгонила и двамата с кучето, ама като ги видяла да слизат по стълбите, й се обърнало сърцето и ги прибрала обратно. И се обадиха по телефона при мен да питат какво да правят. Аз като чух за хъски, без малко не паднах от стола, защото тук да намериш хъски на улицата е все едно да спечелиш от тото. Та така скитницата стана наша, нямаше никакво друго решение на задачата. Сега се карат кой да я вземе на разходка, всеки я дърпа към себе си и пак няма мир в дома им.

Лекарят определи наскоро възрастта й на около година-година и половина, така че първото синеоко момиченце, което се роди от нея, ще е за мен. :beer:

А тези, които изхвърлят хъски на улицата, нека знаят, че с него изхвърлят цяло състояние, освен че жертват една невинна душа. Тук малко кученце от тази порода струва средно 800-1000 евро, ако не и повече. За другата цена да не говорим, тя не се измерва с пари.

Колкото до натичването, жална ми майка на мен, има да припкам оплезила език по баира след нея. Но за спокойствието на двата дългокосмести принца ще се жертвам, няма как. :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3454 Потребителят е офлайн   LUCKEY Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 July 2009 - 08:09 PM

Здравейте искам да ви попитам кога се изправят ушите на хъскитата,защото си взех хъски от една приятелка ,и тя ме уверява че е хъски, но днес попитах ветеринарката и тя ми каза че не е много сигурна че кучето е хъски ,а пък аз забравих да я питам за ушите !!!! И мерси предварително!

#3455 Потребителят е офлайн   slan4eva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2009 - 10:07 PM

Показване на мнениетоLUCKEY, в Jul 3 2009, 09:09 PM, написа:

Здравейте искам да ви попитам кога се изправят ушите на хъскитата,защото си взех хъски от една приятелка ,и тя ме уверява че е хъски, но днес попитах ветеринарката и тя ми каза че не е много сигурна че кучето е хъски ,а пък аз забравих да я питам за ушите !!!! И мерси предварително!

Никога ! Или , за да съм по-точна -- при раждането .
User's Signature

Качена снимка

#3456 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 July 2009 - 10:16 PM

Ако искаш да кажеш, че ушите им не клепват никога, тогава си в грешка. И за да съм по-точна, хъскитата обикновенно изправят ушите до към втория месец. (или айде да кажем до два месеца и половина).
От друга страна ушите все още не са критерий, дали кученцето и хъски или не. Има много безпородни кучета, чиито уши са изправени.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#3457 Потребителят е офлайн   slan4eva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2009 - 10:21 PM

Huskypower , аз малко не те разбрах та ще питам де : Ти на мен ли отговаряш или на предния потребител?
Хъски с клепнали уши няма .В стандарта на породата е ясно упоменато как трябва да изглеждат и стоят ушите.
User's Signature

Качена снимка

#3458 Потребителят е офлайн   runtime_error Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:компютри, мрежи, програмни езици, кучета , пътувания, автомобили, високи скорости

Публикувано: 03 July 2009 - 10:21 PM

Позволи ми да те цитирам.

Показване на мнениетоHuskypower, в Oct 27 2007, 06:52 PM, написа:

FCI-Standart No 270 / 24.01.2000 /
...
Уши: Средно големи, с триъгълна форма, приближени и високо поставени на главата. Те са плътни, добре окосмени, леко засводени отзад и стабилно изправени с леко заоблени върхове сочещи право на горе.
...

п.п.
Освен ако не говорим за куче намиращо се на Юпитер където гравитацията е огромна но тогава и опашката му ще е увиснала доста.

#3459 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 July 2009 - 10:27 PM

Цитат

Здравейте искам да ви попитам кога се изправят ушите на хъскитата

Това питане го разбирам само по един начин. Иначе отговарям и на двата поста.
Стандартът се отнася за зрелите екземпляри. В същност доста често се срещат истински хъскита-бебета с клепнали уши като малки, и това е съвсем нормално. Така че, ако кученцето е бебе, то може и да е с клепнали уши. Но не съм видяла иначе чистопородно хъски, което на три месеца да е с още клепнали уши.

Ето този например със сигурност има нещо от хъски, но не само ...

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#3460 Потребителят е офлайн   runtime_error Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 July 2009 - 10:34 PM

Може с прозрачна риболовна корда да се вържат връхчетата на ушите закрая на опашката. Така хем ще са му щръкнали ушите хем ще му е и вирната опашката та ако ще и на Юпитер да е :)

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 171
  • 172
  • 173
  • 174
  • 175
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни