Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • 174
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#3421 Потребителят е офлайн   Raffy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 June 2009 - 09:11 AM

Аз моето не мога да го оставя да седи само в коридора,примерно докато аз съм в другата стая ,защото ми се къса сърцето като го слушам как се дере :dry: А когато го оставя сам и аз съм навън затварям всички врати и седи в коридора с куп играчки,за да се занимава с нещо ,ноо много скимти ,за сега съседите не са се оплакали,но трябва да свиква - няма как :)
Иначе обувки и дрехи гледам да няма около него,защото веднага започва да ги ръфа ,а иначе имам голям проблем с тапетите,с разни четива и с найлоновите торбички,защото като ги докопа се крие и едвам му ги взимам :)
Иначе си спи до моето легло и всяка сутрин в 6:00 е на линия :ab_041: В началото ми беше много кофти,но свикнах :)
А също така се радвам,че се научи да пишка и ака на балкона ! :af_089: Но понякога като му се скарам ми прави напук и пишка вътре :dh_188:
Но наистина трябва много търпение и здрави нерви :) :ae_085:

#3422 Потребителят е офлайн   elii4ka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 June 2009 - 09:32 AM

Показване на мнениетоRaffy, в Jun 24 2009, 07:11 AM, написа:

Аз моето не мога да го оставя да седи само в коридора,примерно докато аз съм в другата стая ,защото ми се къса сърцето като го слушам как се дере :dry: А когато го оставя сам и аз съм навън затварям всички врати и седи в коридора с куп играчки,за да се занимава с нещо ,ноо много скимти ,за сега съседите не са се оплакали,но трябва да свиква - няма как :)
Иначе обувки и дрехи гледам да няма около него,защото веднага започва да ги ръфа ,а иначе имам голям проблем с тапетите,с разни четива и с найлоновите торбички,защото като ги докопа се крие и едвам му ги взимам :)
Иначе си спи до моето легло и всяка сутрин в 6:00 е на линия :ab_041: В началото ми беше много кофти,но свикнах :)
А също така се радвам,че се научи да пишка и ака на балкона ! :af_089: Но понякога като му се скарам ми прави напук и пишка вътре :dh_188:
Но наистина трябва много търпение и здрави нерви :) :ae_085:

Ау такъв пикльо ли бил Рафи. Няма да го вземем за мъж :p :ea_103:

#3423 Потребителят е офлайн   bolero Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 June 2009 - 07:43 PM

Опитвам се да игнорирам когато плаче и вие, но тя е упорита и не спира просто. Имах работа много днес и ми се наложи да я оставя сама повечето време от деня:( толкова много е драла по вратата и е плакала, че малкото и нокътче на едната лапа почти се е отлепило и кърви :(( с всеки следващ ден налита да яде все повече и повече предмети в стаята ми и няма как да я пазя от всичко.
User's Signature

Качена снимка

#3424 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 June 2009 - 09:31 PM

С кучето трябва да се занимаваш. То е бебе, отделено от майка си. Това е стрес за него. Всички кученца бебета минават през този период. Важното е да му обръщаш достатъчно внимание и да се занимаваш с него. Да не го изолираш в коридор или балкон, когато си у дома. Да играете и да се занимавате заедно, докато се умори и заспи. Ако нямаш нужното време и не се занимаваш с него, то ще си изразходва енергията върху нещата в дома ти, което е съвсем нормално. Всички сме минали през този период.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#3425 Потребителят е офлайн   gentleman Икона

Публикувано: 26 June 2009 - 11:24 PM

проблема е следния преди една година почна да му пада козината над опашката и около пишката водих го на ветеринари на 2ма различни при единия ни казаха че това са гъбички и купихме мазило от нея за да му се оправи, докато го мажехме му се пооправи не седеше червено като възпалено като спряхме отново се влоши
след това при другия ветеринар той го напръска с някакъв спрей който беше същото като мазилото с което го мажехме и ни даде едни "захърчета" да му ги даваме 2 пъти дневно по полувин бучка
след това говорихме с човека от който взехме кучето и той каза че ще ни даде 3 ваксини с които ще се оправи (поливак) направихме му 3те ваксини през 1 седмица както ни каза и след това за около 2 седмици се оправи нищо му нямаше до тази зима като започна да се стопля и пак му се влошикозината и започна да се дъвче сам сега е целия в рани ваксинирахме го преди месец но не се оправя възможно ли е проблема да е от аналната жлеза защото четох че и от нея може да е а той сяда на "шейна" и си влачи дупето утре ще го снимам да ви го покажа дайте съвети какво да го правя :|

#3426 Потребителят е офлайн   runtime_error Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:компютри, мрежи, програмни езици, кучета , пътувания, автомобили, високи скорости

Публикувано: 26 June 2009 - 11:32 PM

Може да има космояди. Да погледнат докторчетата под микроскоп.

#3427 Потребителят е офлайн   gentleman Икона

Публикувано: 26 June 2009 - 11:35 PM

да го заведа за микроскопска снимка викаш... това много ли е скъпо че в момента нямам много пари иначе знам при кой ветеринар да отида че поне знам че е добра

П.П. а забравих да кажа че също много често има и гурели по няколко пъти на ден му ги чистя и нослето от време на време му е сухо :(

#3428 Потребителят е офлайн   runtime_error Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:компютри, мрежи, програмни езици, кучета , пътувания, автомобили, високи скорости

Публикувано: 26 June 2009 - 11:42 PM

Не не снимка. С едно като тиксо му взимат пробичка от кожата и после я гледат под микроскоп за разните там паразити. Става бързо и не е скъпо.
А за гурлите, най-вероятно има възпаление на очичките често придизвикано от тревите. Ако не е много може да ги бършеш с памуче и студена отвара от лайка. Ако е много е добр да го види лекар и да му изпише капки.

#3429 Потребителят е офлайн   runtime_error Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 June 2009 - 11:44 PM

По принцип космоядите се виждат и с нвъоражено око. Но може и да са някакви гъби.

#3430 Потребителят е офлайн   gentleman Икона

Публикувано: 26 June 2009 - 11:44 PM

благодаря за мнението ще отида тия дни да го видят докторите, а иначе сега спи и няма да го закачам утре ще го снимам да видиш за какво става дума поне

#3431 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2009 - 11:50 PM

А може и темата да се пусне в правилния раздел... например... Също и да поискате изследване какви точно са гъбичките, защото има много видове /мухоморки например :ab_041: / и не всички се лекуват по един и същи начин.
И ... недей толкова бързо да предлагаш диагноза на лекаря си. Ако изстиска жлезите, а проблема не е в тях? Влаченето може да е защото го сърби... както при набождаща козина след операция например.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#3432 Потребителят е офлайн   runtime_error Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 June 2009 - 11:50 PM

Погрижи се за кучето се!
Не оставяй нещата да се влошат. И проблема с кожата и козината и проблема с аналната жлеза и проблема с очите не са никак за отлагане.

Показване на мнениетоneznainata, в Jun 27 2009, 12:50 AM, написа:

А може и темата да се пусне в правилния раздел... например... Също и да поискате изследване какви точно са гъбичките, защото има много видове /мухоморки например :ab_041: / и не всички се лекуват по един и същи начин.
И ... недей толкова бързо да предлагаш диагноза на лекаря си. Ако изстиска жлезите, а проблема не е в тях? Влаченето може да е защото го сърби... както при набождаща козина след операция например.

Аз пък не знаех, че мухоморките растат на гърба на куче и могат да се лекуват. :ud_009:
И не видях, някой да е споменал, че кучето е претърпяло операция.
И едва ли лекар ще предприеме лечение по диагноза поставена от стопанина на кучето.

Можеш ли веднъж да не се ебаваш с хората ???

#3433 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2009 - 12:40 AM

Дадох пример за влаченето на дупето, че не е само от анални жлези. Айде хората, които не могат .../самоцензурирам се/, да не се опитват да коментират моите мнения и да търсят дрязги другаде /примерно с жените си/, и също да спрат те да са на всяка манджа мерудия и да искат да имат последната дума. Двойните стандарти нещо спряха да се споменават, откакто вие си ги прилагате за вас си, а?

мод: моля, водете споровете си в темата създадена за това!
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#3434 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2009 - 08:35 AM

Оказва се, че имам сериозен проблем с малкия . . . Много хапе , и то агресивно, когато се заиграе или без (видима) причина започва да тича из къщата и терасата като луд (буквално) и когато види някой от нас отива и започва да го хапе, не си знае силата и понякога прави кървави драскотини ,чупи цветя, яде листа и какво ли не, рови в пръста на саксиите и прави дупки. . . буквално от няколко дни е като обезумял . . . и когато му направиш забележка с остър тон или го тупнеш по муцунката или дупето и все едно се разярява още повече и вместо са спре става още по лош . . . Та, въпросите ми са твърде късно ли е да се коригира това поведение (на 2 месеца е) и как да стане?

пс. В началото малко прекалявахме ние самите, лигавехме го и съгурно сме го поразглезили , но вече се контролираме и ние . . . никога не сме го затваряли или изолирали, винаги има човек при него, а когато няма той идва при нас . . .
User's Signature

Качена снимка

#3435 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 27 June 2009 - 08:55 AM

Влаченето на дупето също така е и признак,че кучето може да има глисти.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#3436 Потребителят е офлайн   hwarang Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 June 2009 - 08:58 AM

Flawless , докато порасне малко ще е така.
Цаката е да я хванеш докато прави белите и тогава да и се скараш ;)
User's Signature

Качена снимка

#3437 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2009 - 09:51 AM

В момента ви се е качил на главите. Ако направи нещо нередно и дори след скарване не престане, аз действах така с Бела, игнорирам я за няколко минути. Идва да ме хапе - дърпам си ръката и толкова. Идва да се гушка - обръщам се на другата страна. Отива да прави нова беля, мислейки, че ще ми привлече вниманието - поглеждам каква е белята, казвам "не", и пак се обръщам. Ако спре, естествено почвам да й обръщам внимание. Много бързо се научи.
П.С. Ама това не е спорната тема?
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#3438 Потребителят е офлайн   Raffy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 June 2009 - 10:06 AM

Flawless по едно време и аз се бях хванала за главата с моя.Даже ме беше страх да съм около него,защото като ме видеше ме хапеше и дереше .. та и до ден днешен го прави ,даже е започнал да хапе по-силно!
Вкъщи прекопа всичките цветя,накъса тапетите,изяде кабелите .. и още доста неща е унищожил,но имам надеждата,че е все още малък и след няколко месеца ще се оправят нещата и затова сега гледам да не му се ядосвам,карам му се и се опитвам да го възпитам ,но не възприема много от казаното и даже ми се кара.
Моя е също доста разглезен,защото не му затваряме вратите,навсякъде му е позволено да влиза,с всичко му огаждаме и не е оставал сам за повече от 2/3 часа.
Ние му се караме,когато прави бели,или хапе,но нарочно си прави неговото.

#3439 Потребителят е офлайн   runtime_error Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 June 2009 - 11:22 AM

Стинг до 5-ти 6-ти месец също много хапеше но после спря и то без особенни действия от наша страна.
Особенно много хапеше по ръцете. Просто не позволявайте да хапе ръце. Купете му някакви играчки на които да си чеше зъбите и изкарва енергията. Продават много готини телешки или свински изушени уши и кожени кокъли. Моя няколко пъти му взимах такива и с часове ги хапеше тях а не мен.

#3440 Потребителят е офлайн   Raffy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 June 2009 - 12:40 PM

Оо дала съм му на Рафи един куп с гумени играчки,с които се заиграва ,но види ли някой да ходи или нечия ръка веднага се втурва да хапе .. все-пак е месце ,не е като гумата :ac_007: :ra_180:

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • 174
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни