Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#3501 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 July 2009 - 06:51 AM

Фотогалерията разгледа ли?
Стандартът прочете ли?

Прочете ли въобще нещо за хъскитата като порода преди да го вземеш?

цветове при хъски
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#3502 Потребителят е офлайн   6umenskiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Интересувам се от много неща!!!

Публикувано: 09 July 2009 - 08:13 AM

Не знам, нужно ли е да съм изчел всякакъв вид информация за дадена порода за да съм фен и да я заобичам веднага щом имам контакт с нея?
User's Signature

Качена снимка
Не е важно какво говорят хората зад гърба ти, важното е като се обърнеш да замълчат!!!

#3503 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2009 - 09:03 AM

Всякакъв информация-не, но основната-да.
Останалата се насъбира с времето.

Да си фен и да обичаш дадена порода, съвсем не стига за подготовка да я имаш вкъщи.

Преди да взема моя се бях наслушала на приказка от 1001 нощ. А след като го взех се наслушах на още толкова.
"Ама няма кафяви хъскита". Еми има...при това доста.
"Ама то тоя цвят е много рядък." Рядък къде?
"Аааа, то само тия със сини очи са истински!" Да, мойто е от Китай и е марка АдиБас, pure MENTE.
"Аз имам същото, ма мойто е сибирско хъски пък това е кафяво хъски." Пък баща му е жълто хъски, ша знайш, а познавам и едни хора, които имат точково хъски, въй! Ма то това не са сибирски хъскита, мдам.
"Ма тва що има толкова малко козина?" А ващо що има толкова много?
"Това маламут ли е?" Не, мамут е.
"Виж го горкото момиче как са му продали фалшиво хъски!" Казах бе! Адибас и точка!
"Ма то много бели прави, това е куче за двор, не за апартамент, аз имах такова, ма го подарих, защото рушеше къщата, докато ме няма, тия хъскита са много тъпи!" Мойто само дреме вкъщи, до сега не се е налагало да сменяме апартамента, защото е изглеждал като след бомбардировка.
"Що не го пускаш по-често от повод, моя 7 пъти е бягал, та едвам сме го намирали." Я пак,що не го пускам от повод??

И ако не се бях поинтересувала от характера на породата, от цветовете, от стандарта преди да го взема, вече щях да съм се отчаяла, че са имам хъски Адибас или Nikkke.
User's Signature

#3504 Потребителят е офлайн   6umenskiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2009 - 09:45 AM

Виш много си изчерпателна, но моето куче няма родословие и всички останали изисквания за да бъде чистокръвно, и за мен това не е от значение, просто нямам възможност да си купя такова, но и не държа това си ми харесва достатъчно и за тези 3-4ри дена които е при мен, съм се привързал достатъчно много към него за да обръщам внимание на хората. Плюс това мен хорски приказки не ме интересуват.
Мисълта на въпросите ми беше просто дали тази окраска която има ще се промени като си сменя козината или не!!! И дали нещо не го прехранвам и затова да повръща! Ако искаше да се заяждаш или да си мислиш че като ми говориш колко много знаеш за тях пък аз колко малко, ще ме засегнеш жестоко си се заблодила, просто исках да разбера дали всичко е наред и дали полагам достатъчно грижи за него и дали не му липсва нещо, и след като нямаш желание да помагаш на хората с придобития си опит защо въобще писа??
И ако това не е начин човек да "ошлайфа" недостатъците си на стопанин ме поправи а ако съм прав по-добре въобще не си прави труда да отговаряш на някой от въпросите ми за напред. Помощ от човек мислещ се за голяма работа само заради това че знае нещо за кучетата не желая!
Благодаря ти все пак накара ме да се замисля че не всеки в този форум желае да сподели опита си и направи своите грешки по-леснопреодолими за другите.
От сърце ти желая всичко добро и нека твоето чистокръвно хъски те радва всеки ден, а моето помиярче ще взема да го изхвърля на вън да омре някъде то не носи душа и не става за домашен любимец!

Аааа и междодругото съм прочел доста повече от основата просто искам да се убедя с опита на хора които са го преживели. Но ти нямаше как да знаеш просто реши че ще се заядеш с мен и нека накараш един невеж човек поразгледа как стоят нещата от живота, самоче през крив макарон!

Извинявам се на всички които занимавам с моите проблеми, мислех че този форум е хората да споделят проблемите си и намират тяхното решение, а не за да се хвалят!

Извинявам се още веднъж надявам се да се стърпя да не задавам тъпи въпроси!!
User's Signature

Качена снимка
Не е важно какво говорят хората зад гърба ти, важното е като се обърнеш да замълчат!!!

#3505 Потребителят е офлайн   Raffy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 July 2009 - 01:20 PM

Обичай го такова ,каквото е !Какво значение има дали бялата шарка ще се промени или не ... не съм запозната толкова със стандартите и цветовете и прочие,но мисля,че кучето е малко и те първа ще се променя ,както е и при хората ;)
На мен ми казаха ,че Рафи щял да потъмнее ... пък каквото стане,ще си го обичам във всякакъв вид :smile:
А за повръщането го води на лекар ,не губи време ,за да не си скубеш косите после :ae_085:

#3506 Потребителят е офлайн   runtime_error Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:компютри, мрежи, програмни езици, кучета , пътувания, автомобили, високи скорости

Публикувано: 09 July 2009 - 03:40 PM

Показване на мнението6umenskiq, в Jul 9 2009, 10:45 AM, написа:

Мисълта на въпросите ми беше просто дали тази окраска която има ще се промени като си сменя козината или не!!!

Не мисля, че като форма на шарките ще се промени ... може само черното да стане по-черно или по-сиво.
Ето ти две снимки на моето куче. На първата е на 2 месеца и половина на втората на 9 и половина. Виж колко, много или малко са се променили шарките.

Качена снимка

Качена снимка

Ето снимка и на 45 дни.
Качена снимка

#3507 Потребителят е офлайн   6umenskiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2009 - 12:14 AM

Благодаря на всички които се отзоваха с отговор на въпросите ми, оценявам го! Желая на всички ви много години щастие с вашите любимци!! Нека ви радват всеки ден!!!
User's Signature

Качена снимка

#3508 Потребителят е офлайн   Natali-Ger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2009 - 03:47 PM

Ей, приятели, не се карайте! Като ви иде желание да се посръфате за панталоните, винаги се сещайте, че тук сте събрани по-добрата част от човечеството. Да не кажа най-добрата, за да не се възгордеете много. Но има и едно малко условие: любовта към другите планетарни видове не трябва да ни пречи да обичаме своя вид. Колкото и да ни причинява понякога раздразнения и горчивини. Нали така!

Има нещо смазано у нас българите. Нямаме замъци, нямаме родословия. Като минете с корабче по Рейн, и като на всеки няколко километра и отляво, и отдясно видите стотици замъци, направо ви се доплаква. Ето, това е държава, ето, това е история, си казвате. И аз като я нямам, поне кучето или котката ми да я има. И се появява една такава гордост на притежателя от появата на расовото четирикрако в ръцете му. Има я и в този форум, но това е невинно и не си заслужава да му обръщаме внимание.

Преди години жената на брат ми доведе едно българско овчарче след себе си. Куцо, малко, гладно, болно. Но красавица и половина. Заведохме я на лекар, обезпаразитихме я, ваксинирахме я, излекувахме й крачето. И докато си бях там, аз гордо я разхождах на каишка из центъра на Бургас, и всеки божи ден до Борисовата градинка, където съм израсла. Та така обрах цялото презрение на кучопритежателите на маркови кучета. :ab_041: Хора, които нито ми бяха равни на образованието, нито на дарбите, нито на постиженията в живота, ме гледаха презрително, сякаш съм последният боклук на света, и ми подхвърляха, че разхождам някакъв си уличен "помияр" (по техните некрасиви изрази!!!) на каишка и с регистрационна марка. Дори от колите ми подвикваха глупости и ме спираха да ме убеждават да изхвърля кучето. А аз им отговарях с насмешка, че всички помияри, щом влязат в моите ръце, веднага започват да принадлежат към аристокрацията, защото стават част от породата "най-красив на света".

На това мислене ме научиха тук, като гледах как хора с Мерцедеси за стотина хиляди евро разхождат на каишка разни четирикраки неща, които изобщо е трудно да бъдат причислени към вида "куче". Тогава разбрах, че като имаш стотици замъци по Рейн, вече започваш да цениш всеки живот и да не го делиш на расов и нерасов. Защото едно куче с родословие не може да ти даде биография, образование, красота, интелект или да те компенсира за всички останали пропуски в живота ти. Ще достигнем и ние българите до това мислене, споко.

Иначе и аз съм луда по синеоки кучета и котки, както и по котки с много косми и (мнооооого) по-малко акъл, :ab_041: но като съдбата ми подхвърли някое безпомощно тъмнооко кутре или зеленооко коте, казвам "благодаря" и се погрижвам за него, защото човек трябва да е благодарен на всеки дар на небето и съдбата. И защото и аз искам да принадлежа към най-добрите хора на света. Ех, суета, суета човешка!

Някой път ще ви разкажа какво значи да намериш една болна и проскубана котка на улицата тук и какви мощни организации се задействат, за да я спасят. Но ще го направя при коткарите, защото засега аз принадлежа към тях все още и съм само кучкарка в проект.

Поздрави!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3509 Потребителят е офлайн   daydreaming Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2009 - 10:40 PM

Здравейте,
може да прозвучи глупаво, но все пак да питам. Лазглавничките на Идън са принципно розови, но наскоро върху тях започнаха да се появяват черни петна. Това нормално ли е?
User's Signature

Качена снимка

#3510 Потребителят е офлайн   Itsko_EliNka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2009 - 11:55 PM

Естрея е висока 53 см. и тежи 18 кг. Добре ли са и пропорциите или трябва да е повечко кила за тази височина?Изглежда слабичка ,но може би ,защото е с лятната козинка :dry:

#3511 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 July 2009 - 08:42 PM

Natali-Ger никак не съм съгласна с теб.
България има история и то такава, за която сме учили и чели и преди 671 год. Въпреки, че аз по произход не съм българка, но съм родена и израстнала в България, това е моята родина и аз лично се гордея с древната ни история и държава. Ако някой не ги помни и тачи, това е отделен въпрос!

И за безпородните кучета не съм съгласна с теб. Аз лично съм имала такива и не помня някой да ме е обиждал за това, така, както и аз не бих обидила някой, който има такова куче. Това не е до порода, то е до възпитание и тип човек. Хората на всякъде са еднакви и нищо от това, което правим и не правим ние, не им е чуждо.
Разликата за мен е най-вече в стандарта на живот, някои правила, ред и манталитет и тези пет века, ... които са ни "дръпнали" назад и са унищожили много от българското и от нашата история. Тук не е темата да разискваме тези въпроси, но просто не можах да не изкажа несъгласието си с теб.
Както казах имала съм кучета без родословие и порода, а сега когато имам такива с порода и родословие изобщо не смятам, че нито в мен нито в отношението ми нещо се е променило. Не съм ги взела, за да се смятам за нещо по. Цвета на очите или козината все още не правят кучето, такова каквото го обичам.

daydreaming
да, нормално е, няма да останат розови.

Itsko_Elinka_
по данни сте добре. важното а как изглежда кучето. млади сте още, ще качите още килограми, за което не е нужно да се бърза.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#3512 Потребителят е офлайн   Itsko_EliNka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2009 - 09:39 PM

Благодаря HuskyPower за отговора :smile:

#3513 Потребителят е офлайн   Natali-Ger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2009 - 10:31 PM

Показване на мнениетоHuskypower, в Jul 12 2009, 08:42 PM, написа:

Natali-Ger никак не съм съгласна с теб.
България има история и то такава, за която сме учили и чели и преди 671 год. Въпреки, че аз по произход не съм българка, но съм родена и израстнала в България, това е моята родина и аз лично се гордея с древната ни история и държава. Ако някой не ги помни и тачи, това е отделен въпрос!

Несъгласието е плод на неразбиране, не на различни мнения. Аз също мисля добре за страната си. Просто визирах определени хора, които се оставят замъците и средновековната история на Европа (с която сме се разминали по известни ни обективни причини) да ги смажат. Аз не съм от тях, колкото и да харесвам замъци и Рейн. :ab_041:

Колкото до кучетата, историята е истинска и се повтори нееднократно. Няма да напиша тук думичките, с които бях наричана, но те биха обогатили доста речника на вулгарните думи в българския език. Както и да е, това беше преди много години, твърде вероятно е нещо наистина да се е променило и в родината ни. Но аз няма да рискувам да го проверя.

Иначе, както си признах вече чистосърдечно, много си падам по хъскита, сиамки и синеоки персийки. Засега нямам нито едно от тези съкровища, имам само два персиеца-разбойници. Но скоро се надявам нещата да се променят, още повече, че тук ми дадоха надежда, че двата враждуващи вида могат понякога да се понасят.

Живи и здрави!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3514 Потребителят е офлайн   runtime_error Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:компютри, мрежи, програмни езици, кучета , пътувания, автомобили, високи скорости

Публикувано: 13 July 2009 - 07:37 PM

Показване на мнениетоNatali-Ger, в Jul 12 2009, 11:31 PM, написа:

Но скоро се надявам нещата да се променят, още повече, че тук ми дадоха надежда, че двата враждуващи вида могат понякога да се понасят.

Меко казано понасят :) виж ги моите как са :ab_041:
Качена снимка

#3515 Потребителят е офлайн   ЦоКо Икона

• WoLf
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2009 - 02:06 PM

Нима това не е любов :ae_085:

#3516 Потребителят е офлайн   Bavarcho Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 July 2009 - 05:30 PM

Здравейте.
Дали мъжко куче на година и четири - пет месеца може да се обучи, или е нмого изпуснато :wink:
Говоря за обучение при хора занимаващи се с това...
Малко е немирничък... :dog:

#3517 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2009 - 05:44 PM

Никога не е късно да се обучи едно куче.
User's Signature

#3518 Потребителят е офлайн   Bavarcho Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 July 2009 - 09:05 PM

Показване на мнениетоxael, в Jul 15 2009, 06:44 PM, написа:

Да ама като е малък по може да го укротиш, а тоя 20 и нещо /незнам колко/ кила доста трудно се одържа...
Иначе е голям глезан, даи му по цял ден да го галиш по коремчето...
Колко средно трае едно убочение? Знам някакви цифри, ама да не се излагам... :ab_041: Пък и нещо като цифра... орентировъчно... :mellow:
Утре ше пусна снимки на разбоиника... :smile:

#3519 Потребителят е офлайн   TokioHotel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2009 - 08:44 AM

Показване на мнениетоBavarcho, в Jul 15 2009, 07:05 PM, написа:

Показване на мнениетоxael, в Jul 15 2009, 06:44 PM, написа:

Да ама като е малък по може да го укротиш, а тоя 20 и нещо /незнам колко/ кила доста трудно се одържа...
Иначе е голям глезан, даи му по цял ден да го галиш по коремчето...
Колко средно трае едно убочение? Знам някакви цифри, ама да не се излагам... :ab_041: Пък и нещо като цифра... орентировъчно... :mellow:
Утре ше пусна снимки на разбоиника... :smile:

А аз моя като тръгнах да го ОбУчавам на 9 години, при положение, че беше свикнал да получава, каквото иска? Ама с наградки всичко правеше. :ab_041:
Обучението няма прекъсване. Каква полза да го обучаваш два месеца и после да спреш да му задаваш команди и т.н.? Всичко ще забрави. Трябва редовно да се обработва и затвърждава наученото.

Чакаме снимки. :smile:
User's Signature

Качена снимка

Любителите на животни са особена порода хора,
хуманни и щедри духом, способни на дълбока съпричастност,
може би малко склонни към сантименталност и със сърца, големи колкото безоблачното небе.

#3520 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 July 2009 - 10:08 AM

Надявам се не става въпрос за обучение - защита и хапане на ръкав :ab_041:
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема