Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#3521 Потребителят е офлайн   karol5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 July 2009 - 11:53 AM

може ли някой да ми отговори, на колко месеца може да бъде едно хъки най - много като се разгони за първи път и ако не се разгони примерно до 2 години каква би могла да е причината, защото я водих на вет и той каза няма й нищо ще се разгони , но знам ли аз да не е нещо болна сега е на 1.4 месеца, а не е разгонвала до сега нито веднъж и аз само стоя на тръни , предварително ви благодаря
User's Signature

Качена снимка

#3522 Потребителят е офлайн   h1skiman Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 July 2009 - 01:19 PM

Здравейте.Знам че не трябва да правя нова тема за това но ми трябва информация от по-старшите.Моята лора е бременна,и ми трябват съвети как да я улесня във раждането,защото до една седмица ще роди.За сега съм и взел храна за бременни и кърмещи кучета.След като роди трябват ли някакви по-специални грижи за нея и малките.Може ли да се каже точно коолко дена носят кучетата?В паспорта и пише,че носят нежду 58 и 68 дни.Днес и е 60-ия ден.Нормално ли е да е агресивна къма другите кучета,с които съм я извеждал преди това и е нямало проблеми?Да поясне-тя живее навън,и там където седи и оставих парцали,и сега гледам че си ги е нагласила във лятната кухня.Ако можете да дадете някакви съвети ще съм много благодарен.Благодаря ви предварително.МОЛЯ МОДЕРАТОРИТЕ ДА ОСТАВЯТ ТЕМАТА,а да не местят коментарите в някоя друга тема.

мод: молбата не се приема! пряко или косвено тук не се толерира междусъседско развъждане, и за това въпреки въпроса, няма да има отделна тема за това раждане тук. развъдчиците могат да ти отговорят, нищо че това е от компетенцията на ветеринарните лекари и за това се мисли много по-рано!
User's Signature

Качена снимка

#3523 Потребителят е офлайн   h1skiman Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 July 2009 - 03:41 PM

А към модератора.....Колко хъскита има във форума които не са закупени от професионален развъдник,а са родени между"съседски развъждания"?Защо не изгоним и тях от форума а?Това че кученцата няма да имат родословие не означава че ще ги обичаме по-малко,или трябвада се обичат само расовите домашни любимци.Имам претенции,че и майката и бащата са чистокръвни!Не бих искал да се връщаме във времето на Хитлер,който е изтребвал цели народи,защото не са принадлежали към арийската раса.МНОГО ЖАЛКО!!!А кой е модератора?
User's Signature

Качена снимка

#3524 Потребителят е офлайн   ЦоКо Икона

• WoLf
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2009 - 04:36 PM

ЗАПОЧНА СЕ :zz_217: :zz_217: :zz_217: :zz_217: :zz_217:

#3525 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2009 - 09:07 PM

Имам следният въпрос . . . във ветеринарната клиника ми казаха, че на хъскитата се правила и четвърта ваксина, която всъщност е ре-имунизация на втората ваксина, това така ли е? И още нещо, колко време след третата ваксина, и вероятно преди четвъртата, кучето може да се извежда навън?
User's Signature

Качена снимка

#3526 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 16 July 2009 - 10:06 PM

Все пак ми става жал така като чета ...и мисля да напиша няколко основни неща при раждаща кучка.
От моя опит знам радко са кучетата,които раждат леко особено когато е за първи път. Ако ви е мило кучето не я оставяйте да ражда сама!!! Ще познаете,че започва да ражда обикновенно по следните признаци - кучето става неспокойно, спира да яде и най - вече започва да и пада температурата ( става около 37градуса ) важно е да се следи как започва родилния процес защото може да изтекът води а да няма контракции...в такъв случай се вика незабавно вет. Може да се наложи да се помага при вадене на бебе,спасяване и куп други инфарктни ситуации. Трябжа да имате цхиси чаршафи за смяна, мястото кадето ражда трябжа да е уединено...да не рещи някоя котка или друго куче да минава,че ще стане страшно. А най - хубаво е кучето да роди в пригодено за него помещение или стая, да няма течение.
Ами това е горе - долу...успех в раждането.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#3527 Потребителят е офлайн   h1skiman Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 July 2009 - 02:24 AM

Изказвам най-големи благодарности към north face.Тази информация която ми я даде ми е от голяма полза.А от твоя личен опит-колко дни средно носят хъскитата?
User's Signature

Качена снимка

#3528 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 17 July 2009 - 10:24 AM

Както написах по горе,най - сигурно е като се следи температурата. Вижте и във вет.форума има доста инфо.
User's Signature

Качена снимка

#3529 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 July 2009 - 10:43 AM

North face добре си го написала. Бих добавила само, че на майката трябва да се дава допълнително калций от 20-тия ден след заплождането до отбиването на малките. Малките трябва да се обезпаразитят няколко дена след захранването, а между 42 и 45 ден да се ваксинират и след това едно по едно могат да отиват в новите си домове.

Иначе... и на мен ми е жал. До колкото разбрах, това куче е само да две години и половина, а ще ражда за трети път ... :ua_028:
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#3530 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 July 2009 - 12:34 PM

Ох, как съм го написала само сега чак виждам...извинявам се за грешките от преумора са :tb_195:
А колкото до кучката останах с впечатление,че след като така се пита е за първи път... от неопитен стопанин. Щом ще ражда за трети път значи все някакъв опит имат тези хора защо сега се пита?
Хора,оставете кучето да почине ще се скапе :zz_020: не ви ли е жал :dry:
User's Signature

Качена снимка

#3531 Потребителят е офлайн   dardaron Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2009 - 12:42 PM

Показване на мнениетоNorth face, в Jul 17 2009, 01:34 PM, написа:

Ох, как съм го написала само сега чак виждам...извинявам се за грешките от преумора са :tb_195:
А колкото до кучката останах с впечатление,че след като така се пита е за първи път... от неопитен стопанин. Щом ще ражда за трети път значи все някакъв опит имат тези хора защо сега се пита?
Хора,оставете кучето да почине ще се скапе :zz_020: не ви ли е жал :dry:

Доколкото разбрах кучето е заплождано 2 пъти от предишната собственичка, а за сегашното трето май не е пожелание на собственика....
User's Signature

Качена снимка

#3532 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2009 - 06:43 PM

Извинявам се, но тъй като не получих отговор си позволявам да попитам отново:

Във ветеринарната клиника ми казаха, че на хъскитата се правила и четвърта ваксина, която всъщност е ре-имунизация на втората ваксина, това така ли е? И още нещо, колко време след третата ваксина, и вероятно преди четвъртата, кучето може да се извежда навън?
User's Signature

Качена снимка

#3533 Потребителят е офлайн   slan4eva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2009 - 07:05 PM

Показване на мнениетоFlawless, в Jul 17 2009, 07:43 PM, написа:

Извинявам се, но тъй като не получих отговор си позволявам да попитам отново:

Във ветеринарната клиника ми казаха, че на хъскитата се правила и четвърта ваксина, която всъщност е ре-имунизация на втората ваксина, това така ли е? И още нещо, колко време след третата ваксина, и вероятно преди четвъртата, кучето може да се извежда навън?

Ние правихме три ваксини , следваща , ми написаха година след първата ваксинка. Незнам дали така е правилно , но при нас е така .
User's Signature

Качена снимка

#3534 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2009 - 07:09 PM

Най-вероятно има различни схеми, по които да се правят ваксините, но и на нас са ни три първите ваксини.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#3535 Потребителят е офлайн   h1skiman Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 July 2009 - 08:20 PM

Щастлив съм,че Лора е при мене!Намерих я през февруари гладна и изтощена,скитаща се по улиците,защото предните собственици са решили,че не желаят да се грижат повече за нея.При нас намери всичко от което има нужда-най-вече любов.Предишните собственици я разпознаха,когато ни видяха на разходка.Бяха доволни,че някой се грижи за нея и сами предложиха да ни дадат паспорта и.Но всеки път,когато имам нужда за миналия и живот ми дават отклончиви отговори.
User's Signature

Качена снимка

#3536 Потребителят е офлайн   mui21 Икона

Публикувано: 17 July 2009 - 09:17 PM

Имам хъски,на 7 месеца е, как да разбера дали е чистокръвно,защото вече ми омръзна да ме питат.С тъмно кафеви очи е и ми се струва че ушите му са по големи и някак си по настрани сякаш,но друга разлика не намирам.Толкова хъскита сам видяла до сега,но ми се струвя че моито е някяк по различно или може би си въобразявам.Добавям снимка на моята златна Рисана и чакам мнения и коментари;)Само да добавя че и да не е чистокръвна,за мен е найкрасивото куче на земята;)Благодаря ви предварително;)

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#3537 Потребителят е офлайн   runtime_error Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:компютри, мрежи, програмни езици, кучета , пътувания, автомобили, високи скорости

Публикувано: 17 July 2009 - 10:12 PM

Ако кучето ти има родословие, ако ще и на петниста хиена да прилича е чистокръвно.
Ако кучето ти няма родословие, ако ще и хъскито с най-перфектния външен вид да е и да отговаря 100% на стандарта е нечистокръвно.
Няма да го разбереш от първия път ... и аз още не мога да го разбера.

Инъче малко са хъскитата отговарящи 100% на стандарта на породата. Почти всяко си има някакви мънички и ли по големи недостатъци. Ето например моя звер има завита на геврек опашка, което от незнам си колко време се смятало за отклонение от стандарта. Ще чакам отново да върнат завитата опашка в стандарта ... туку виж станало след 5 години :ab_041: .

Опитай се поне да го снмиаш в изправена стойка и да е спокойно.
Моето куче когато се размазва на пода държи ушите си на страни. Когато е на щрек са право на горе. А когато се лигави са назад плътно прилепнали към главата.

Има една възраст между 4-ти и 7-ми месец когато ушите като че ли растат по бързо от главата и изглеждат като сателитни антени на булсатком :)

ето го моето на 4 месеца
Качена снимка

а ето го сега на 10 месеца
Качена снимка

#3538 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 July 2009 - 11:35 PM

runtime_error до колкото ми е известно, завитата на геврек опашка, никога не е била в стандарта, винаги е била недостатък. Иначе съществуването на такива екземпляри винаги е било и е факт. Хъскитата са кучета създадени и развъждани, за да тичат километри на ред. Разгледай снимки на впрягове на професионални мъшери, няма да видиш нито една завита опашка. Когато впрягът работи, всички опашки са долу. Кучетата с прекалено завити опашки фактически не са добри "работници-бегачи". За да бъде добър бегач, то трябва да има определена анатомия и заъгляване, грешките в тази анатомия и заъгляване малко или повече го вадят от строя на добрите бегачи на дълги разстояния. Чела съм един от първите стандарти и коментарите по адрес на Лорна Демидоф, точно за това, и да ти кажа, докато това се смята за работна порода, стандартът е абсурдно да бъде променен някога по отношение на опашката. Така че, не чакай :bi_051:

По отношение питането на mui21 - да, родословието е доказателство за породност, единственото реално доказателство. не е доказателство за качество, нито е гарант, че кучето ще отговаря на всички критерии на стандарта ... защото много пъти съм казвала - идеалното куче не съществува в реалността. То е описано в стандарта и го има в представите на развъдчиците, то е това куче, към което те се стремят.
Така че, ако имаш документ за породност, (родословие) това означава, че поне 4 поколения назад родителите и дедите на твоето куче са били именно такива и също са имали такива документи от своя страна пак 4 поколения назад. Така породите се държат в определени граници на допустимото от стандарта. За да може, когато едно хъски от Сев. Америка се срещне с хъски от Южна Африка или Северна Европа ... те да отговарят на едни и същи критерии, да си приличат и да са в рамките на породните типове. За това е и труда на организациите по света, клубовете и в частност развъдчиците. Това е много труд, години на ред овеществен човешки труд, толкова дълго пазен ... и който толкова лесно може да бъде погубен ... само с едно погрешно заплождане.

Flawless - не зная да съществува четвърта ваксина, която да е реваксинация на втората. Нещо може би не ти е станало ясно както трябва. При всички ваксини схемите на ваксинация са с три ваксини. Четвърта може да се явява евент ваксината против бяс или допълнителна ваксина срущу корона вирус, но това пак не е реваксинация на втората.
ваксина.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#3539 Потребителят е офлайн   runtime_error Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:компютри, мрежи, програмни езици, кучета , пътувания, автомобили, високи скорости

Публикувано: 18 July 2009 - 12:16 AM

Показване на мнениетоHuskypower, в Jul 18 2009, 12:35 AM, написа:

runtime_error до колкото ми е известно, завитата на геврек опашка, никога не е била в стандарта, винаги е била недостатък.

Мисля, че някой македонец специалист го беше написал скоро тук във форума.
Поне преводач от сръбски и македонски си имам добър в къщи :ab_041:
Както и да е ... всеки може да си пише каквото си иска нали .... не помня обаче когато той го написа това ти да се беше намесила да го корегираш.

#3540 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2009 - 05:54 AM

Показване на мнениетоHuskypower, в Jul 18 2009, 12:35 AM, написа:

Flawless - не зная да съществува четвърта ваксина, която да е реваксинация на втората. Нещо може би не ти е станало ясно както трябва. При всички ваксини схемите на ваксинация са с три ваксини. Четвърта може да се явява евент ваксината против бяс или допълнителна ваксина срущу корона вирус, но това пак не е реваксинация на втората.
ваксина.

Всъщност много добре разбрах какво ми каза техничката в клиниката, затова поставям въпроса и тук! Тя каза, че се прави ре-имунизация на втората ваксина, защото така трябвало при хъскитата!
А колко време след третата ваксина може да се извежда кучето?
User's Signature

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема