Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#381 Потребителят е офлайн   natali11 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 February 2008 - 10:26 PM

Цитат

Бих искала да питам нещо за тези хъскита...прочела съм много статии,своенравни били,обучавали се трудно...Хубаво,ама моето куче на доста неща се научи,но постоянно хапе ръце и крака,никой не я бие,не я рита,нищо.Като ненормално е направо,постоянно ми е в краката и една стъпка не мога да направя,скача по маси ,по всичко общо взето.За много неща научи думата "не",но се кара,лае,посяга да хапе ако нещо не й харесва.Къде е тая любвеобилност на хъскито към човека не виждам.Та се чудя дали това животинче ще се укроти след няколко месеца ,защото съм гледала 10 сетерчета малки,но те общо не бяха толкова откачени,най-малкото не хапеха.М/удругото съм приложила методите за това да не хапе,но то едно си знае.Освен това не е игра,ако му се заканя с пръст посяга агресивно към него.Та дали на някой това му се е случвало или моето си е чукнало здраво главата?Нещо не си падам по агресивните,ако исках такова щях да си взема питбул...а това хъски на такова прилича много. :(

може да му ничат зъбите,в такъв случай може да му вземете от тези кокали направени от пресовани кожички и в един такъв кокал ще си чеше зъбките.  ;) това с хапането не е симптом на агресия,като се има на предвит,че куето е още малко
User's Signature

Качена снимка

#382 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 February 2008 - 10:30 PM

Напротив natali11мерки трябва да се вземат от сега, защото после може да е късно. Има кучета, които се опитват да доминират и да се налагат.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#383 Потребителят е офлайн   natali11 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2008 - 10:48 PM

ами съгласна съм,но просто това е период,през който минава всяко едно кученце.
нормално е.
трябва да му се правят забележки и да му се показва,че така не може,но просто исках да кажа,че това държание е естествено,за кученце на такава възраст.
User's Signature

Качена снимка

#384 Потребителят е офлайн   Zaiche Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 February 2008 - 11:54 AM

Щом е малко по-добре вземи кокалите от конци,по трудно се разкъсват,а и постянно ще играе и няма да я остави играчката

#385 Потребителят е офлайн   Ivko-pivko Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 February 2008 - 11:55 AM

Да и ние сме така. Непрекъснато ни ръфа, но сега си сменя зъбките и наистина много я дразнят. Иначе ръфа всичко- ръце, крака на столове, яде чорапи. А пък иначе нито една от играчките, които сме и купили не ни помагат- нито кокали, пръчки, топки, въжета нищи.Нашите ръце са най- вкусни... :P. Караме и се но и я пляскаме по муцунката, но не помага. Дано като си смени зънките и да приключим с този проблем.

#386 Потребителят е офлайн   hrisipisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2008 - 09:41 PM

Моето сладурче има счупено кучешко зъбче, какво да правя, много се тревожа, защо се е счупило така, не падат ли изцяло?  :'( давам и витамини всеки ден SA-37, допълнително калции ли да и взема?
User's Signature

Качена снимка
ИМАМ БИЛЕТ ЗА КОНЦЕРТА НА МАДОНААА

#387 Потребителят е офлайн   egpetrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2008 - 10:41 PM

Hrisipisi тъй като винаги ми даваш съвети и морална подкрепа ако искаш мога да питам татко той доктор.
Ако искаш пиши.
п.п. Само че съм болен и ще седна чак вечерта на компа да ти кажа

#388 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2008 - 11:11 PM

споко и на моето беше станало така и новия зъб измести стария :)хубаво е да има играчки докато и падат зъбите или най-добре да играе с други кучета :)

#389 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2008 - 09:21 AM

другото ми куче имаше 2 зъбчета едно пред друго,което можеше да доведе до изкривяване на захапката и ветеринаря му го махна, единствено може да има проблем като му расте другото зъбче,ама отиди на лекар миличка.
Тук всички питате във форума,ама то се ходи на лекар, тук доколкото знам никой не е ветеринар, може всички да знаят,да са чели,да гледат кучета, но никой не е специалист

#390 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2008 - 11:26 AM

И аз с един въпрос.. колко максимум време може да стои едно куче в клетка /голяма, метална, има място за 3 хъскита, има място да става, но не и да ходи на горе-на долу както попринцип/. Май ще се наложи докато ме няма да оставям Прешъс вътре, защото е много разрушителна. Отначалото беше в коридора, една стая и закрит балкон, но изяде 4 пъти кабелите и мебелите /вече веднъж ги претапицирахме, сега постелвам отгоре доста неща и май с това спасихме поне мебелите/ и я ограничих на балкона, нооо .. там е пералнята и вече за трети път отваря вратичката и изяжда гумата от вътре, а да се смени гумата хич не е евтино :(. Пробвах да мажа с люта чушка, пробвах с тиксо да я затварям, пробвах какво ли не, но щом се върна винаги има поразии /с малки изключения/.. Просто няма място, по-празно от балкона, тя на една стая само със стени намира какта беля да направи :rolleyes: . На ден ме няма по 4/5 часа горе-долу.. Става ли клетката или да мисля друг вариант.. или идеи? Днес ще си седи на балкона, защото гумата пак е изядена и по-изядена от това не може да стане, но за понеделник вече трябва да измисля нещо. :sos:

#391 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 February 2008 - 12:22 PM

Мисля, че ще и е доста гадно 3-4 часа, а пък и ако се забавиш нещо.
Да не вземе да намрази клетка и после съвсем да не можеш да я ползваш

Не може ли по някакъв начин да опразните кридора и само там да я ограничите.

поне тези неща Анук ми ги спести като беше малка
единствено си отлепи малко тапет и си ровеше стената само там
и имаше афинитет към пантофи, чорапи, обувки и купичките за вода

#392 Потребителят е офлайн   beboticha Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 February 2008 - 12:55 PM

мисля да си взимам хъски скоро  :yahoo: :yahoo: :yahoo: и се чудех с различни или с сини очи е чистокръвно? мерси предварително :)

#393 Потребителят е офлайн   killaruna87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2008 - 01:05 PM

Предлагам ти да потърсиш малко в нета и ще си отговориш сама на въпроса!

#394 Потребителят е офлайн   ЗаеК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2008 - 01:06 PM

Здравейте, имам две въпросчета, които ме мъчат, ще се радвам, ако някой ми отговори  :blink:

Значи първо. Хачи е на два месеца и двайсетина дни. Нормално ли е да се качва по крака и кучета и да прави онези специфични движения (знаете кои) :klati: ... Прави го само на някои хора (явно някакви определени феромони му излъчват), не на всички, но съм изумена, не е ли много рано  :o ? Дет' се вика, той още тестиси почти няма и пишка клекнал, пък ...  :huh:
Сигурна съм, че става дума точно за тези движения, защото съм имала две мъжки кучета и съм наясно.

Вторият ми въпрос е свързан с разходките. Предиобедната му такава е дълга ок. час и половина. През това време той естествено не се спира - дърпа се, тича, скача, рие дупки, закача се с хората и тн. (разбира се, на повод). След което като се приберем у нас директно ляга да спи претрепан. Мислите ли, че за кученце на 2 мес. и 20 дни час и половина навън наведнъж е прекалено дълго  :izcherven: ? Да не взема да му увредя нещо, знам ли  :-

#395 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2008 - 01:14 PM

За специфичните движения: :klati:-преди време имах малко мъжко куче на 2 м., малко мелез между лабрадор и нещо друго.Ами това мъниче няколко пъти го засякох да върши точно тези специфични движения на тази невръстна възраст и то при игра със сина ми.Общо взето беше много глупаво и невъзпитаемо пале, затова скоро го подарихме. :blink:
User's Signature

Качена снимка

#396 Потребителят е офлайн   ЗаеК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2008 - 01:24 PM

Ми ... аз нямам други проблеми с Хачи, ако това изобщо го считаме за проблем. Тъй че засега не мисля да се отървавам от него. Просто ми е странно защо го прави. Но явно не е прецедент  :blink: Слава богу, на никой вкъщи не се качва, но имаме един приятел, който като се заиграе с него ... абе много му обича крака  :o Като се скараме спира, но не е там въпроса  :-

#397 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2008 - 01:42 PM

Цитат

и се чудех с различни или с сини очи е чистокръвно?

А що не и с кафяви?  ;D Погледни за тази цел стандарта:  ;)
User's Signature

Качена снимка

#398 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 February 2008 - 01:51 PM

3aeK тези движения попринцип са и показване на доминантност, не са свързани само със сексуални желания  :blink:...не знам дали на тази възраст е това, но не мисля, че каквото и да е е нещо притеснително :)
User's Signature

Качена снимка

#399 Потребителят е офлайн   ЗаеК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2008 - 02:28 PM

Цитат

3aeK тези движения попринцип са и показване на доминантност, не са свързани само със сексуални желания  :blink:...не знам дали на тази възраст е това, но не мисля, че каквото и да е е нещо притеснително :)

Като каза доминантност, не знам дали има някаква връзка, но този приятел, на чийто крак се качва супер много го лигави, буди го за да си играе с него, качва го по дивана и всячески се опитва да му се хареса. Мен това честно казано малко ме дразни, но не съм му казала досега.  :(

#400 Потребителят е офлайн   Marmelada Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 February 2008 - 03:09 PM

Цитат

По принцип хъскито не е агресивно куче, имам много кучета и смея да твъря ,че никое от тях не ме е хапало. Да не би да възприема вашето НЕ като игра? Аз на моите като кажа не веднага разбират ...в сисъл и тона ми става твърд,и те усесхтат ясно че работата е сериозна.
Mоже да е като игра,прилича,много е издивяла...Ще продължавам да я обучавам,дано спре да хапе.Благодаря за отговорите иначе. :blink:

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни