Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#401 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 February 2008 - 03:16 PM

Цитат

Мен това честно казано малко ме дразни, но не съм му казала досега.  Sad

И мен ме дразнеха прекалените лиготии с Тара, когато беше малка.Така тя свикна, че всички хора са приятели и единствено игри и галене може да очаква от тях.Впоследствие това ни създаде някой проблеми.След като я откраднаха, поради прекаленото доверие към непознати хора,тя се върна доста променена.Спря да върти опашка и да подскача приятелски край всеки, който кажеше:"Яяя, какво сладко кученце.."  ;D
Може би прекалените лигавения не са най-добрия вариант на общуване, още повече, че това не е стопанина на кучето, а страничен човек.А и по този начин то ще реши, че може да прави каквото си иска и ще е трудно за възпитание и обучение по нататък.Не разрешавайте такова поведение на приятеля си, ако искате  малкия да ви признава в йерархията и да ви слуша. :blink:
User's Signature

Качена снимка

#402 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2008 - 06:06 PM

Цитат

Мисля, че ще и е доста гадно 3-4 часа, а пък и ако се забавиш нещо.
Да не вземе да намрази клетка и после съвсем да не можеш да я ползваш

Не може ли по някакъв начин да опразните кридора и само там да я ограничите.

поне тези неща Анук ми ги спести като беше малка
единствено си отлепи малко тапет и си ровеше стената само там
и имаше афинитет към пантофи, чорапи, обувки и купичките за вода

Еми, за съжаление няма друг начин, като е пред мен е изрядна, но няма ли ме.. може да си навреди. В коридора има един кабел за жалост, а и тя много вие, а точно в коридора има ехо и се чува из целият вход така /виенето продължава общо един час, с почивките... ох, и от това не се отучихме :(/. Мислим за някаква преграда, но тя обикновено ги смъква.. ще направим още един опит и ако не стане искам не искам - в клетката.  :(

#403 Потребителят е офлайн   ЗаеК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2008 - 06:28 PM

[/quote]
я много вие, а точно в коридора има ехо и се чува из целият вход така /виенето продължава общо един час, с почивките... ох, и от това не се отучихме :(/. Мислим за някаква преграда, но тя обикновено ги смъква.. ще направим още един опит и ако не стане искам не искам - в клетката.  :(
[/quote]

Оффф виенето ... усещам, че ще имаме и ние проблеми с това  :( Нарочно започнахме да оставяме Хачи по малко сам да видим как ще е. Ами седи до вратата и вие много жално. И ние живеем в апартамент и се чува на стълбището. Лошото е, че има и малки бебета над нас и няма да е приятно да ги будим  :kisel: Това с клетката е добра идея! Явно в най-скоро време ще си набавя такава. Хубавото при нас е, че се падат най-много 2 часа, през които няма никой вкъщи, та няма да сковичка много.

#404 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2008 - 06:44 PM

аз нямам проблем с виенето,ноооо съседите имат.незнам Бини,наистина незнам какво да ти предложа като вариант,ако вече така и така си купила такава клетка,пробвай за няколко дне,тя може и да разбере защо е в клетка,а не на терасата и да не прави бели, но ако още не си купила клетката ....незнам...

#405 Потребителят е офлайн   killaruna87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2008 - 06:48 PM

Май от виенето няма как да бъдат отучени. Моята вие задължително сутрин и вечер и се чува навсякъде в квартала. Съседите се оплакват непрекъснато, но не знам какво да я правя. Все пак е животинка, не може да мълчи по цял ден.

#406 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2008 - 11:15 PM

моята пък мълчи по цял ден :) баща ми вика бахти кучето манекенка не съм и чул гласа да лае пък е на 8 месеца :) аз знам че нелаят ама незнам защо ?:)

#407 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2008 - 09:55 AM

защото са вълци и вият, марк само като е мн ядосан може да излае,ама пак не е като нормално куче,а леко извива,мн сладко

#408 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 February 2008 - 10:32 AM

Bini

вие най-добре си знете, но някак си клтека
за няколко часа на ден , мисля че няма да и е приятно изобщо,
но това не пречи да опитате.
Може пък това да я накара след това да е кротка в коридора.

като ви чета направо - на Анук много наградки трябва да и дам
и виенето ми е спестила. В старата квартира почти половината от
хората в блока имаха кучета и все от някъде се чуваще лаене, но
всички живеехме в мир. За съжаление не всички съседи са такива

#409 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2008 - 11:30 AM

Да ви кажа Тара не вие, поне досега не съм я чувала.Това е супер, понеже и ние живеем в апартамент и си представям съседите как ще реагират на нейния вой. :angry:
Обаче когато я вържа при свекърва ми в къщата на един дълъг синджир с подвижна верига, тогава нашата се сеща да лае.Няма котка, куче или човек, който да мине край оградата и да не бъде стреснат от нейния басов, дебел лай.То не е джафкане, а еднократни боботещи "баф-баф".Сина ми обяснява, че като чуела другите кучета в околните къщи да лаят и тя се включвала.Той казва, че другите кучета млъквали Тара като се обадела с нейния гръмовит лай.Аз няколко пъти съм я чувала и определено се чудя откъде го вади този глас, ще коже човек че е някое голямо мъжко куче.
Също така понякога като е ядосана ръмжи много дебело.Мъжа ме един ден си играеше и реши да й вземе новата играчка.Казах му да не я закача, понеже току що й я дадохме, но той не ме послуша.Посегна с крака към Тара и тя му отговори на момента с една гърлено ръмжене и докато се усети му захапа и чехъла.Добре че чехъла беше от дебелите и не му навреди на крака.
На мен не ми ръмжи, макар че съм и ровила и в купичката, като й давам храна.Изчаква ме, наблюдава ме какво правя и пак продължава да яде.Сигурно е решила, че в семейната йерархия, щом аз давам храната на всички, значи трябва да ме слуша. ;D
User's Signature

Качена снимка

#410 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 February 2008 - 03:05 PM

Bini, ако измислите нещо -казвай и на нас, защото е нетърпимо. От скоро сме новодомци, а в старото ни жилище живеехме с майка ми, която почти не излиза. Естествено, кучо свикна никога да не е сама. Първите дни в новото жилище бяхме заедно (взех си отпуска, защото се страхувах да не се почувства изоставена на новото място) и нямаше проблем, но тръгнах на работа и...гледай ти чудо -наказателно дъвкане на всичко до което се добере (това не го е правила от 2-3 години вече), лаене и драскане по вратите, виене... Мани-мани... Съседите взеха да заплашват със саморазправа, така че се предадохме :(. Тръгвайки на работа я карам при майка ми, а когато 2-3 часа по-късно синът ми се върне от училище си я прибира. Бая енергия залудо...
Но мен и клетка не ме спасява, защото по-големият проблем е адския шум, който вдига.
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#411 Потребителят е офлайн   timonix Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 February 2008 - 03:56 PM

ХОРА МОЖЕТЕ ЛИ ДА МИ КАЖЕТЕ  КАК ДА РАЗБЕРА ЧЕ ХЪСКИТО МИ СЕ Е РАЗГОНИЛО ,ЗАЩОТО БАЩА МИ МИСЛИ ЧЕ ТРЯБВА ДА ПРОКЪРВИ КАКТО Е БИЛО С КАНАДСКИЯТ НИ ВЪЛК БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

#412 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2008 - 04:12 PM

така е трябва до прокърви и аз така знам :) моито е на 8 месеца и 20 дена още не се е разгонвало

#413 Потребителят е офлайн   timonix Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 February 2008 - 04:41 PM

БЛАГОДАРЯ PETYO НО АКО НЯКОЙ ЗНАЕ СЪС СИГУРНОСТ ДА ПИШЕ

#414 Потребителят е офлайн   sheme7a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2008 - 06:24 PM

Цитат

ХОРА МОЖЕТЕ ЛИ ДА МИ КАЖЕТЕ  КАК ДА РАЗБЕРА ЧЕ ХЪСКИТО МИ СЕ Е РАЗГОНИЛО ,ЗАЩОТО БАЩА МИ МИСЛИ ЧЕ ТРЯБВА ДА ПРОКЪРВИ КАКТО Е БИЛО С КАНАДСКИЯТ НИ ВЪЛК БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Половият му орган се оголемява(става значително по голам от колкото е нормално),кърви но ти може и да не видиш защото те се почистват сами.Друг признак,че се е разгонила като я извеждаш на разходки ще събира всички мъжки около себе си.
User's Signature

Качена снимка

#415 Потребителят е офлайн   kostadinka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 February 2008 - 09:19 PM

Кажете ми нормално ли е на 4 месеца да започва смяната на зъбите? Току що видях че зад стар зъб е изникнал нов. Имам си акула...

#416 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2008 - 10:09 PM

до 5 6 месеца трябва да ги е сменило :)

#417 Потребителят е офлайн   Lub0^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2008 - 09:29 AM

А 5-6 месеца, макс почна да ги сменя на 4 и половина и до 7 и половина - 8 месеца вече бяха сменени всичките, май.
User's Signature

Качена снимкаЦък тук :) (на картинката xD)

#418 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2008 - 09:57 AM

незнам на мене така ми каза ветиринаря а и Бета до 6 месеца ги беше сменила :)

#419 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2008 - 12:52 PM

Прешъс изяде и вратичката на пералнята :(, вече окончателно е решено - докато ме няма > в клетката, няма друг начин. Другият проблем, който не минава вече 5ти месец е нейното виене. Оставих я сама и отидох в другата стая само да видя как вие, защото всеки път просто тръгвам и не съм седяла да я слушам. Да ви кажа направо е УЖАСНО, силно, продължително, лае, вие .. проблема е, че не е хич тихичко.. съседите се оплакват и не ми се мисли, ако има събрание. Някой да се е справил с подобен проблем.. веднъж четох, но то се отнасяше, ако кучето е в целият апартамент, а при нея не е така.. :sos:

#420 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2008 - 02:16 PM

пробвай да оставиш включен телевизор някои нещо да говори :) чувал съм че така не се чустват самотни моята като беше на 3 месеца скимтеше и тв-то помогна

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни