Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • 200
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#3941 Потребителят е офлайн   Fi_Re Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 October 2009 - 04:06 PM

Natali-Ger , откъде си я взел/а тази програма за обучение на кучета? Благодаря предварително.
User's Signature

Много хора казват, че обичат кучето си, а само му се любуват отстрани. Да обичаш е отговорност, която не тежи. Да обичаш кучето си значи да му осигуриш нормален живот, достатъчно любов и време и да си готов да поемеш цялата любов, с която ще ти отвърне, а тя е безкрайна. Аз обичам моето куче, а вие?

Качена снимка

#3942 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2009 - 04:51 PM

Цитат(jorji @ Oct 8 2009, 05:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
не е безполезен, но на теб ти е по-лесно да не се замислиш и да чакаш отговор от форума ((: казвам го с добронамерена цел, и се обръщам към всички младежи и поотраснали синковци (: не си само ти, не може за такива неща да нямаш собствена преценка, утре ще ти се наложи и по-сложни задачи да решаваш, ама тогава neznainata може да няма интернет вкъщи!
Ти си познаваш кучето, ти го разхождаш, ти го храниш, ти го водиш на лекар, ти се грижиш да има храна и тя да е качествена, ти му следиш ваксините и цялото "обслужване", пък и отгоре на всичко си учила в училище, че един организъм абсолютно еднакъв с друг няма - не можеш ли на тази основа да прецениш, че един подрастващ организъм има нужда от постепенни натоварвания, които се увеличават с възрастта и че за да разбереш каква му е границата не трябва да го чакаш да грохне на земята и да каже "Не мога повече!"

Това е просто съвет да си правиш лична преценка и да вземаш отговорни решения (: Същото важи примерно и за следващите два поста след теб smile.gif

Това, че съм решила да попитам във форума и да поискам мнението на по- опитни хора в отглеждането на хъскита, не значи, че аз не мога да преценя или че вече не съм преценила за себе си, или че дори вече не тичаме!!! Не виждам абсолютно нищо лошо и нередно в това да се поинтересувам как дадено нещо се е отразило на другите кучета, за да сравня и на базата на това да затвърдя или не собствената си преценка! Много добре знам, че един огранизъм се нуждае от постепенни натоварвания . . . не ми прече да се замисля ! Освен това ако neznainata "няма интернет вкъщи" ще отговори някой друг, ако случайно никой друг няма интернет ще се доверя на собствената си преценка, защото такава имам! Този форум е за да се задават въпроси и да коментираме и обсъждаме, това и правим!!!
User's Signature

Качена снимка

#3943 Потребителят е офлайн   bugsbunni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 October 2009 - 05:59 PM

Цитат(Flawless @ Oct 8 2009, 05:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(jorji @ Oct 8 2009, 05:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
не е безполезен, но на теб ти е по-лесно да не се замислиш и да чакаш отговор от форума ((: казвам го с добронамерена цел, и се обръщам към всички младежи и поотраснали синковци (: не си само ти, не може за такива неща да нямаш собствена преценка, утре ще ти се наложи и по-сложни задачи да решаваш, ама тогава neznainata може да няма интернет вкъщи!
Ти си познаваш кучето, ти го разхождаш, ти го храниш, ти го водиш на лекар, ти се грижиш да има храна и тя да е качествена, ти му следиш ваксините и цялото "обслужване", пък и отгоре на всичко си учила в училище, че един организъм абсолютно еднакъв с друг няма - не можеш ли на тази основа да прецениш, че един подрастващ организъм има нужда от постепенни натоварвания, които се увеличават с възрастта и че за да разбереш каква му е границата не трябва да го чакаш да грохне на земята и да каже "Не мога повече!"

Това е просто съвет да си правиш лична преценка и да вземаш отговорни решения (: Същото важи примерно и за следващите два поста след теб smile.gif

Това, че съм решила да попитам във форума и да поискам мнението на по- опитни хора в отглеждането на хъскита, не значи, че аз не мога да преценя или че вече не съм преценила за себе си, или че дори вече не тичаме!!! Не виждам абсолютно нищо лошо и нередно в това да се поинтересувам как дадено нещо се е отразило на другите кучета, за да сравня и на базата на това да затвърдя или не собствената си преценка! Много добре знам, че един огранизъм се нуждае от постепенни натоварвания . . . не ми прече да се замисля ! Освен това ако neznainata "няма интернет вкъщи" ще отговори някой друг, ако случайно никой друг няма интернет ще се доверя на собствената си преценка, защото такава имам! Този форум е за да се задават въпроси и да коментираме и обсъждаме, това и правим!!!

wa_048.gif wa_048.gif Това са глупости! И двамата имате право.
1. Когато интернет беше рядкост си гледахме кучетата не по - зле от сега.
2. Когато интернет е налице няма лошо да черпим опит един от друг.
Не спорете за глупости а се радвайте на животинките си. af_089.gif af_089.gif af_089.gif

#3944 Потребителят е офлайн   jorji Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2009 - 06:37 PM

Признай, че подобен род въпроси тук ги има на килограм, но както виждаш обесних, че не говоря само за твоя коментар. Това е само съвет, но споделен закачливо за да му обърнете внимание (: в крайна сметка ползата от форума няма да свърши с изчерпването на такива фундаментални въпроси, като горните (: по добре ли е човек, особено по-младите да развият, как да го кажа, форумен синдром и за всичко да търсят отговори в мрежата (:

#3945 Потребителят е офлайн   неро и ди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 08 October 2009 - 06:38 PM

Здравейте, пиша за първи път и моля да ме извините,ако питам за нещо глупаво! Имам хъски на 9 мес. и досега не съм имала поводи да пиша относно някакви проблеми... Но от два дена той се държи доста странно, като излизаме. По принцип е малко плашлив, но това тези два дни ми се струва прекалено. Заобикаляме какво ли не и се стряска и дърпа, иска да се прибира с това желание с което преди излизаше.....

#3946 Потребителят е офлайн   bugsbunni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 October 2009 - 06:51 PM

Първо - добре дошла
Второ от какво се страхува ( кучета , коли , хора и др )?

П.П.
jorji - Времената са такива, и ще има още повече хора които ще разчитат предимно но форумите. Така че , да свикваме. wf_039.gif wf_039.gif wf_039.gif :

#3947 Потребителят е офлайн   неро и ди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 08 October 2009 - 06:56 PM

Благодаря! smile.gif Страхува се от коли,но от паркиралите. Държи да заобикаляме отдалече тези,които не му "харесват". Стряска се от шумове и не иска да седи на полянката,където ходим откакто излиза...... Там идват много кучета и са му приятели всички, а той грам внимание не им обръща. А иначе е много див...

#3948 Потребителят е офлайн   bugsbunni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 October 2009 - 07:06 PM

Пробвай като ти самата се приближаваш към това от което животното го е страх. Просто със своето поведение спрямо обектите от които се страхува му покажи че са безобидни. Много често кучетата се водят от страховете на стопаните си. Например се подпри на паркирала кола ( желателно твоята за да няма бой ) ab_041.gif и демонстрирай спокойствие и едва ли не удоволствие че имаш допир до обекта. Но в никакъв случай не го тегли насила защото може да засилиш страха.

#3949 Потребителят е офлайн   неро и ди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2009 - 07:13 PM

Инстиктивно правя точно това, но той седи на разстояние и не ни се получава. Иначе не е инатлив, но в такава ситуация не мога да го насилвам......

#3950 Потребителят е офлайн   bugsbunni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 October 2009 - 07:23 PM

Някъде из форума имаше засегнат този въпрос в раздел " Сибирско хъски" и имаше интересни мнения. Потърси , но не мога да се сетя в кой подраздел беше.

#3951 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2009 - 07:23 PM

Имахме идея с xael да направим ЧЗВ тема с основните въпроси, за да не се повтарят по 100 пъти. Но...
Не виждам лошото да се пита за нещата, за които не сме сигурни, за нещата, които не знаем, или пък знаем, но искаме да проверим правилно ли мислим. Форумът е за това. А дали ще следваме съветите, дадени в него - съвсем друга тема е това.
неро и ди, извеждал ли го е друг, освен теб? Можеш ли да установиш какво точно го е уплашило първоначално (по спомени)? Кога започна това поведение - по време на разходка или със започването й?
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#3952 Потребителят е офлайн   неро и ди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 08 October 2009 - 07:32 PM

Благодаря за вниманието,защото за начинаещ съм, като в джунгла от дискусии.....
Само аз си го извеждам Неро. По принцип ходим на една голяма полянка още от първото му излизане, но си имаме и малка за бързи разходки. Минала седмица бях заета и 4-5 дена не ходихме на голямата......В понеделник отново отидохме там и той пожела да си тръгне почти веднага, а иначе преди не си тръгваше преди да се е изтощил. Нищо стресиращо не му се е случвало нито с кучета,нито с коли. На малката полянка до нас си играе, ако има с кой.... Сигурно има обяснение за държанието му, но аз която съм постоянно с него не го намирам!

#3953 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2009 - 07:48 PM

Значи е позабравил полянката. Поне така описаните неща ме навеждат на тази мисъл. Отидете, когато е спокойно и няма други кучета, или не са много, постойте там. Всеки път увеличавайте времето и той отново ще свикне.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#3954 Потребителят е офлайн   неро и ди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2009 - 08:07 PM

Опитваме се и ще продължаваме....
Благодаря за съвета. По принцип е трудно да предам държанието му с малко думи, но той е притеснен и в други моменти (като минаваме покрай коли или силни шумове). Надявам се скоро този неприятен етап от растежа му да отмине! smile.gif

#3955 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 October 2009 - 08:39 PM

Ами Неро колко е голям? Около 8, 9 месеца преполагам? Ако е на толкова е нормално да се плаши изведнъж от неща, на които преди не е обръщал внимание... В смисъл, и Райа беше така на тази възраст. Както си ходиме и изведнъж подскочи- стреснала се от нещо. Питах Апсо от форума... Не помня какво точно ми обясни, но в крайна сметка излезе, че всяко, или почти всяко куче имало такъв период...

#3956 Потребителят е офлайн   неро и ди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 08 October 2009 - 08:43 PM

Точно на 9 месеца е. Дано наистина е от възрастта. По принцип е изключително игрив и контактен (въпреки, че като малък изкара гадната парвовироза).....

#3957 Потребителят е офлайн   Georgi Ryahov Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 09 October 2009 - 08:07 AM

И ние наближаваме този период но за сега не съм го усетил да се плаши от нещо той скача на всичко като види спряла кола и като минем през нея тои скача на вратата абе разбойник голям и голямо животно да видим кон, теле каквото и да е тои пак тича нашия към тях дано и така си остане без страх. А на вас ви пожелавам успех дано преминете през този период

#3958 Потребителят е офлайн   неро и ди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 October 2009 - 08:31 AM

Надявам се да е временно! Тази сутрин пожела да се прибере веднага след, като извърши естесвените си нужди. А обичайно се разхождаме и накрая го моля да влвезе във входа....

#3959 Потребителят е офлайн   Georgi Ryahov Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 09 October 2009 - 08:40 AM

Да не го е хванало нещо мързелче но не ми се верва консултирай се с ветеринар може от нещо да се е разболяло и е добре да споделиш с доктора му той може да каже от какво се поражда това нещо.

#3960 Потребителят е офлайн   неро и ди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 October 2009 - 09:03 AM

Мисля първо да изчакам,защото вкъщи е много енергичен и иска да играе...... А всяко посещение при доктори му причинява стрес. Ще видим още 2-3 дни как ще е и тогава.

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • 200
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни