Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 08 October 2009 - 04:06 PM

Много хора казват, че обичат кучето си, а само му се любуват отстрани. Да обичаш е отговорност, която не тежи. Да обичаш кучето си значи да му осигуриш нормален живот, достатъчно любов и време и да си готов да поемеш цялата любов, с която ще ти отвърне, а тя е безкрайна. Аз обичам моето куче, а вие?

Публикувано: 08 October 2009 - 04:51 PM
Ти си познаваш кучето, ти го разхождаш, ти го храниш, ти го водиш на лекар, ти се грижиш да има храна и тя да е качествена, ти му следиш ваксините и цялото "обслужване", пък и отгоре на всичко си учила в училище, че един организъм абсолютно еднакъв с друг няма - не можеш ли на тази основа да прецениш, че един подрастващ организъм има нужда от постепенни натоварвания, които се увеличават с възрастта и че за да разбереш каква му е границата не трябва да го чакаш да грохне на земята и да каже "Не мога повече!"
Това е просто съвет да си правиш лична преценка и да вземаш отговорни решения (: Същото важи примерно и за следващите два поста след теб

Това, че съм решила да попитам във форума и да поискам мнението на по- опитни хора в отглеждането на хъскита, не значи, че аз не мога да преценя или че вече не съм преценила за себе си, или че дори вече не тичаме!!! Не виждам абсолютно нищо лошо и нередно в това да се поинтересувам как дадено нещо се е отразило на другите кучета, за да сравня и на базата на това да затвърдя или не собствената си преценка! Много добре знам, че един огранизъм се нуждае от постепенни натоварвания . . . не ми прече да се замисля ! Освен това ако neznainata "няма интернет вкъщи" ще отговори някой друг, ако случайно никой друг няма интернет ще се доверя на собствената си преценка, защото такава имам! Този форум е за да се задават въпроси и да коментираме и обсъждаме, това и правим!!!
Публикувано: 08 October 2009 - 05:59 PM
Ти си познаваш кучето, ти го разхождаш, ти го храниш, ти го водиш на лекар, ти се грижиш да има храна и тя да е качествена, ти му следиш ваксините и цялото "обслужване", пък и отгоре на всичко си учила в училище, че един организъм абсолютно еднакъв с друг няма - не можеш ли на тази основа да прецениш, че един подрастващ организъм има нужда от постепенни натоварвания, които се увеличават с възрастта и че за да разбереш каква му е границата не трябва да го чакаш да грохне на земята и да каже "Не мога повече!"
Това е просто съвет да си правиш лична преценка и да вземаш отговорни решения (: Същото важи примерно и за следващите два поста след теб

Това, че съм решила да попитам във форума и да поискам мнението на по- опитни хора в отглеждането на хъскита, не значи, че аз не мога да преценя или че вече не съм преценила за себе си, или че дори вече не тичаме!!! Не виждам абсолютно нищо лошо и нередно в това да се поинтересувам как дадено нещо се е отразило на другите кучета, за да сравня и на базата на това да затвърдя или не собствената си преценка! Много добре знам, че един огранизъм се нуждае от постепенни натоварвания . . . не ми прече да се замисля ! Освен това ако neznainata "няма интернет вкъщи" ще отговори някой друг, ако случайно никой друг няма интернет ще се доверя на собствената си преценка, защото такава имам! Този форум е за да се задават въпроси и да коментираме и обсъждаме, това и правим!!!

1. Когато интернет беше рядкост си гледахме кучетата не по - зле от сега.
2. Когато интернет е налице няма лошо да черпим опит един от друг.
Не спорете за глупости а се радвайте на животинките си.

Публикувано: 08 October 2009 - 06:37 PM
Публикувано: 08 October 2009 - 06:38 PM
Публикувано: 08 October 2009 - 06:56 PM

Публикувано: 08 October 2009 - 07:06 PM

Публикувано: 08 October 2009 - 07:23 PM
Не виждам лошото да се пита за нещата, за които не сме сигурни, за нещата, които не знаем, или пък знаем, но искаме да проверим правилно ли мислим. Форумът е за това. А дали ще следваме съветите, дадени в него - съвсем друга тема е това.
неро и ди, извеждал ли го е друг, освен теб? Можеш ли да установиш какво точно го е уплашило първоначално (по спомени)? Кога започна това поведение - по време на разходка или със започването й?
Публикувано: 08 October 2009 - 07:32 PM
Само аз си го извеждам Неро. По принцип ходим на една голяма полянка още от първото му излизане, но си имаме и малка за бързи разходки. Минала седмица бях заета и 4-5 дена не ходихме на голямата......В понеделник отново отидохме там и той пожела да си тръгне почти веднага, а иначе преди не си тръгваше преди да се е изтощил. Нищо стресиращо не му се е случвало нито с кучета,нито с коли. На малката полянка до нас си играе, ако има с кой.... Сигурно има обяснение за държанието му, но аз която съм постоянно с него не го намирам!
Публикувано: 08 October 2009 - 08:07 PM
Благодаря за съвета. По принцип е трудно да предам държанието му с малко думи, но той е притеснен и в други моменти (като минаваме покрай коли или силни шумове). Надявам се скоро този неприятен етап от растежа му да отмине!

Публикувано: 08 October 2009 - 08:39 PM
Публикувано: 09 October 2009 - 08:07 AM