Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 201
  • 202
  • 203
  • 204
  • 205
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#4041 Потребителят е офлайн   fai7h Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 October 2009 - 02:46 AM

здравейте имам въпроси.имам малко куче наполовина хъски наполовина нещо друго нз какво.женско е кученцето.интересува ме още не е ваксинирано,но преди няколко дена го водих на ветеринар и му даде половин хапче за глисти.направих му паспорт.ветеринарят каза,че в следващите 24 часа ще се изходи ако има глисти да му дам другата половина след 20 дена.изходи се то и нямаше глисти поне аз не видях.в паспорта има печат на ваксината против ехинококоза.та малко ме притеснява възможно ли е ако има някакви паразитчета вътре да предаде нещо.или това хапче ги е убило.предстоят още 2 ваксини.то е на 2 месеца малкото и каза човека че още 20тина дена не може да го извеждам.а искам да знам понеже си играем и ме ближе много и тн та аз много много не си мия ръцете,че то само след мене ходи и ще го настъпя ab_041.gif та това ме интересува.също така сега му сложих да яде преди малко,но то искаше още и отидох да му сложа още,но не бях измил чинията.прецених обаче,че съм му сложил много и без да се усетя върнах малко в тенджерата и се замислих че то е облизало цялата чиния (колко е послушна дори не е нужно да ги мия тя всичко омита ab_041.gif ) и ако има паразити може да е останало нещо по това което върнах затова изхвърлих половината тенджера (майка ми ще ме убие и без това не го иска) но ще сготвя няма грижи.това ми е мисълта малко ме е страх от тия паразити и тн.а другото е за обучението.тя много пика навсякъде където си иска сложил съм една тава ама май и е голяма нз но като пика и се карам и я поплясквам тя май разбира но нарочно не изпълнява.като и се карам седи мирно ляга и гледа на някъде все едно знае защо и се карам но като че ли напук пикае навсякъде.дали не съм много строг?освен това ме притесняват ушите.клепнали са като че ли съм вързал тежести за тях.викат ми че ще се дигнат но то е на около 2 месеца вече.възможно ли е да не се дигнат защото не е чисто?
едит:също така нещо което забелязах току що.малката спи обаче се гърчи в съня си.на моменти диша много бързо и трепери на моменти бавно.получава някакви гърчове.в първите страници четох че това е от сънищата.дали наистина сънува или е нещо за което трябва да се притеснявам?

#4042 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2009 - 06:01 AM

Глисти може още да има, при малките кучета е нормално. Затова редовно вътрешно обезпаразитяване трябва.

Какво разбиращ под гърчи? Може да "бяга" на сън, може да скимти, ръмжи, да трепери...

User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#4043 Потребителят е офлайн   MickeyYP Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 October 2009 - 06:16 AM

И ние си потреперваме насън,ръмжи,бяга,като по-малък сучеше и мляскаше (такъв смях ме е напушвал),има случаи,когато се е тресял целия - ставаше ми страшно понякога и мноооого нежно с много тих глас и леко галене го събуждах - не знам дали съм била права.И като се събудеше - все едно нищо не е било.Става,протяга се като котка (абе що се протяга така - извива гръбнака,точно като котак ab_041.gif ) пие водичка и е готов за игри ab_041.gif Та това (както ми обясниха) е нормално за бебетата.По другите въпроси не мога да взема отношение,само искам да ви посъветвам да се поразровите малко повече във форума - има толкова много информация,която би ви била полезна.

И сега и от мен един въпрос - до каква възраст най-късно се разбира какъв ще е цвета на очите при хъски?Нашето момче е на 3м и 3 дни и очите му са кафяви.Но като погледне срещу слънцето ,дясното изглежда ...хм,странно е най-точната дума.А когато го снимам със светкавица (с некачествено фото на телефона ми-уж 8mp на сони ериксон,ама не стават хубави снимки,особено вечер),едното получава червена точка - въпросното дясно оче,а другото - синя.Това как да го тълкувам - ще се променят ли очите,различни ли са или има проблем?Ето и снимка от преди две вечери :

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#4044 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2009 - 06:46 AM

Кафявите очи са си кафяви по принцип, не се променят.
Кехлибарените са мътно сини до към 3тия месец и после "пожълтяват".

В какъв смисъл изглежда странно дясното око?

User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#4045 Потребителят е офлайн   MickeyYP Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 October 2009 - 06:49 AM

Точно мътно тъмно-синьо ! Не можах да намеря точното описание сама,благодаря ти.
Възможна ли е комбинация едно кафяво и едно кехлибарено? Май не съм чувала за такава ... ud_009.gif

#4046 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2009 - 08:11 AM

Цитат(bugsbunni @ Oct 21 2009, 08:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте , имам един въпрос който мернах във форума , но сега не откривам дискусията. Става въпрос за нослето на кучето. Преди беше черно като въгленче а сега стана нещо между розово и черно. Когато четох темата не и обърнах внимание , защото нямах този проблем.
Въпросът ми е нормално ли е това? tb_195.gif

Да, мен също ме итересува . . .
User's Signature

Качена снимка

#4047 Потребителят е офлайн   fai7h Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 October 2009 - 09:08 AM

и все пак може ли аз или друг човек който има контакт с кучето да прихване нещо от него?трябва ли да ме е страх от нещо.тоест да изхвърля ли цялата тенджера? ab_041.gif

#4048 Потребителят е офлайн   bugsbunni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 October 2009 - 09:25 AM

Ами няма да е лошо да изхвърлиш съдържанието на тенджерата. Може животното да е здраво но едва ли ще пиеш от купичката му с вода. ab_041.gif

#4049 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2009 - 09:37 AM

Цитат(Flawless @ Oct 24 2009, 09:11 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(bugsbunni @ Oct 21 2009, 08:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте , имам един въпрос който мернах във форума , но сега не откривам дискусията. Става въпрос за нослето на кучето. Преди беше черно като въгленче а сега стана нещо между розово и черно. Когато четох темата не и обърнах внимание , защото нямах този проблем.
Въпросът ми е нормално ли е това? tb_195.gif

Да, мен също ме итересува . . .

Нарича се "снежен" нос, мисля. Нормално е.
MickeyYP, в стандарта пише различни очи - кафяво и кехлибарено също са различни :)
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#4050 Потребителят е офлайн   MickeyYP Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 October 2009 - 10:30 AM

Въх .... ab_041.gif ud_009.gif А по принцип виждали/чували ли сте за такава комбинация? Аз наистина не съм.
Дори леко ме притесняваше да не би да има някакъв проблем с очето mg_062.gif

Благодаря за отговорите md_064.gif

#4051 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 October 2009 - 05:05 PM

Щом го има в стандрта значи няма страшно, а си е хубвачак кучо :) кат терминатор на 4 крака :), харесах му/и шарката дай повече снимки ако можеш af_089.gif
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#4052 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2009 - 06:52 PM

Ако наистина те притеснява, нищо не пречи да питаш ветеринаря. За по-сигурно :)
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#4053 Потребителят е офлайн   ralityYyyY{}{} Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 24 October 2009 - 09:07 PM

Някой,можели да ми каже,колко струват хъскитата от равъдник. (благодаря,предварително)

#4054 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2009 - 10:59 PM

Всеки развъдник сам определя цената на кутретата си. Можеш да се свържеш с хора от действащите развъдници и да попиташ за цената.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#4055 Потребителят е офлайн   ralityYyyY{}{} Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 October 2009 - 02:32 PM

Ще си взимам хъски когато свършим училище.Интересуваме защо се поставят чипове?Колко струват?И каде на животното се поставят? за др знам 4е тр да се води на вет и там ще го поставят? wub.gif

#4056 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2009 - 03:20 PM

Чип се поставя, защото според закона е задължителен. А и за да можеш да докажеш, че кучето е твое. Ако взимаш куче от развъдник, развъдника поставя чипа. Поставя се някъде на врата мисля, поне нашия е там. Цената може да ти я каже ветеринар, защото има различни видове, а и надценката е различна.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#4057 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 26 October 2009 - 05:36 PM

Цитат(ralityYyyY{}{} @ Oct 26 2009, 02:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ще си взимам хъски когато свършим училище.Интересуваме защо се поставят чипове?Колко струват?И каде на животното се поставят? за др знам 4е тр да се води на вет и там ще го поставят? wub.gif

В клиниката която посещаваме са 30лв(поне така пише в сайта им,но мисля че май са по скъпи)На други места трябва да са горе долу на тази цена.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4058 Потребителят е офлайн   hwarang Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 October 2009 - 06:56 PM

Неразгонено куче може ли да забременее ?
User's Signature

Качена снимка

#4059 Потребителят е офлайн   kikex Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2009 - 07:01 PM

И аз да кажа нещо за очетата , моя айк е с едното синйо другото кафяво но в кафявото има синйо петанце което , забелязвам че се е оголемило малко ,несам сигорен че е чисто хъски защото е на 3 месеца вече и е все още с клепнали ушета , но очите саму разкошни както и той самия.
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#4060 Потребителят е офлайн   bugsbunni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 October 2009 - 07:52 PM

Ами като се замисля , и Елизабет Тейлър е с виолетови очи , но съм готов да се обзаложа , че вижда и е чистокръвен човек. af_089.gif ab_041.gif

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 201
  • 202
  • 203
  • 204
  • 205
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни