Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 210
  • 211
  • 212
  • 213
  • 214
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#4221 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 December 2009 - 02:06 PM

Имам няколко въпроса . . .

1. Ако Неро, който е почти на 8 месца, прекарва голяма част от времето си на терасата (60 квадрата,цимент, открита, но заградена без достъп на други животни, ) може ли да настине? Малък ли е да стои навън . . .нали пухът му не е съвсем пораснал! Проблемът е, че като се опитваме да го вкараме вътре и той само си търси повод да излезе и не го свърта вътре. И се изнервя като е в апартамента и като искаме да го приберем! Има си постелки, дебели одеала, но не винаги ляга и на тях! Та, може ли да настине?

2.Две от долните му зъбчета, които са между двата големи кучешки, падат се точно двете по средата са по-късички от другите, това нормално ли е и ще пораснат ли?
User's Signature

Качена снимка

#4222 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 December 2009 - 02:32 PM

Относно първото не мисля но няма да е зле да му подредите в единия ъгъл дюшеме или пак направо да му сглобите къщичка с веранда за него :)

за сведение Фрост е дворен принц от как е на 2 месеца :) миналия ден като валеше го прибрах вътре още малко щеше да изкърти врататаза да излезне на вън! Той просто си обича да е на вън да е кален мръсен мокър ;) не му пука на момчето нали си има батко да го къпе :) но той на пук след 10 минути пак е мръсен :)

извинете за спам'а
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#4223 Потребителят е офлайн   rali_robi Икона

Публикувано: 16 December 2009 - 02:43 PM

Цитат(Huskypower @ Dec 7 2007, 04:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Това е тема за въпросите, които ви вълнуват ако имате или смятате да си вземете сибирско хъски. Моля пишете тук, за по-лесно и по-прегледно, ако няма вече специално създадени теми по вашите въпроси. Така хората, които могат да ви отговорят ще се ориентират по-лесно!

МОД: ЕДИТ 09.12: За момента темата се спуска като обикновена. Ако решите да създадете информативна тема с ЧЗВ, която да залепим, направете я със заглавие "Често задавани въпроси", ще я направим "Важна"

ea_103.gif

#4224 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2009 - 02:58 PM

Цитат(Meto @ Dec 16 2009, 02:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Относно първото не мисля но няма да е зле да му подредите в единия ъгъл дюшеме или пак направо да му сглобите къщичка с веранда за него :)

за сведение Фрост е дворен принц от как е на 2 месеца :) миналия ден като валеше го прибрах вътре още малко щеше да изкърти врататаза да излезне на вън! Той просто си обича да е на вън да е кален мръсен мокър ;) не му пука на момчето нали си има батко да го къпе :) но той на пук след 10 минути пак е мръсен :)

извинете за спам'а

Обособили сме място, където да е на сухо и топло, ако завали или нещо такова . . . спи си там като се прибере след вечерната разходка, завит е, не му е студено . . . но ми казват, че пухът му не достатъчно пораснал и чак другата зима ще може да си спи навън! А ние го оставяме по няколко часа вечер и после си спи в апартамента, не за цялата вечер.
А по втория въпрос някой?
User's Signature

Качена снимка

#4225 Потребителят е офлайн   jacob91 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Хъскита
Публикувано: 16 December 2009 - 05:08 PM

Първият ми въпрос или нещо подобно на въпрос.
Вчера си взех хъскито и ми казаха , че ще са и нужни 2, 3 дни, за да свикне с обстановка.
Днес е вторият и ден у дома, но тя все още се страхува и се притеснявам.
Яде, пие вода , ака ,пишка, но се страхува.
Знам, че хъскитата са палави и гризат кабели, играят и правят други бели, но нашата седи до мястото, където спи и нищо повече.
Та някой да ми разкаже как е било при тях и трябва ли да се притеснявам.

#4226 Потребителят е офлайн   Athanna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Интереси: древни езици и култури, литература, свирене на пиано, пеене, музика, писане (поезия и кратки форми), short movies making, фотография, фотообработка, рисуване, танцуване, white sensations, джаз, цветя и животни
Публикувано: 16 December 2009 - 05:26 PM

QUOTE (jacob91 @ Dec 16 2009, 05:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Първият ми въпрос или нещо подобно на въпрос.
Вчера си взех хъскито и ми казаха , че ще са и нужни 2, 3 дни, за да свикне с обстановка.
Днес е вторият и ден у дома, но тя все още се страхува и се притеснявам.
Яде, пие вода , ака ,пишка, но се страхува.
Знам, че хъскитата са палави и гризат кабели, играят и правят други бели, но нашата седи до мястото, където спи и нищо повече.
Та някой да ми разкаже как е било при тях и трябва ли да се притеснявам.

Нормално е да бъде стреснато - при нас стреса беше само първата вечер, когато я взехме. Ако видеше някакви тромави движения - веднага се стряскаше и се скриваше. Но тогава бързо заспа - и досега е тиха през всички нощи. Опитайте се да го заиграете и да общувате с него с игрива интонация. При нас това свърши работа. Усети, че на нея се говори и веднага започна да върти опашка, топката му с топка ;) Но не му позволявайте да гризка кабели и обувки (после няма спирка). Ние накупихме маса играчки - гумени, пискащи, кожени кокали, топки и т.н. започне ли да гризе нещо казваме НЕ и бързо слагаме пред муцуната някоя от играчките. ab_041.gif При някои приятели стресът е продължавал до седмица (така ми казаха - аз се притеснявах от същото нещо както вас в началото). При други - до 3 - 4 дни. При нас нещата минаха по-леко. ab_041.gif
User's Signature

The best compliment they made me ever, is that we look very much alike with my dog.
~Athanna

#4227 Потребителят е офлайн   jacob91 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 December 2009 - 06:08 PM

Още едно въпросче, този път относно храната.
Бившият стопанин ми каза да го храня два пъти на ден по 100 грама.
Така и правя, дори и давам малко повече от 100.
Но след като свърши храната в купичката, тя търси още и се чудя дали да и давам , или да послушам бившия собственик.
Имам чувството , че остава гладна.

#4228 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 December 2009 - 06:17 PM

на колко е? колко тежи? каква храна му давате? 2 пъти на ден за мъник не е за препоръчване. Колкото повече за порциите толкова по добре. Демек по малки порции по много пъти примерно през 2 часа?
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#4229 Потребителят е офлайн   jacob91 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 December 2009 - 06:30 PM

На 2 месеца и 11 дни е, тежи около 2 кг, но по моя мярка, не знам точните й килограми.
Храня я с Роял или нещо подобно, но й харесва доста, омита всичко.
Малко ни е трудно приемането на калция, но се оправяме.

#4230 Потребителят е офлайн   Нара Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2009 - 06:35 PM

Цитат(jacob91 @ Dec 16 2009, 06:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
На 2 месеца и 11 дни е, тежи около 2 кг, но по моя мярка, не знам точните й килограми.
Храня го с Роял или нещо подобно, но й харесва доста, омита всичко.
Малко ни е трудно приемането на калция, но се оправяме.

Роял Канин ли имаш предвид? Това е храна от висок клас и ако я даваш съобразно възрастта на кучето, няма нужда от допълнителни витамини и калции. Аз давах Роял Канин когато моята беше бебе и ветеринарния ни лекар беше ми дал таблица, по която се дозира храната. Попитай за такава или чети в 'Къщата на кучето'

Ако все пак държиш да даваш калции отделно от храната - счуквай ги на по ситни частици и ги смесвай с гранулите. Изобщо няма да обърне внимание :)

#4231 Потребителят е офлайн   jacob91 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 December 2009 - 06:48 PM

Роял Канин е, да.

Благодаря на всички за отговорите

#4232 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2009 - 07:19 PM

Как може кученце на 2 месеца да тежи 2 кг?!? Или е скелет, или не знам какво мериш... ud_009.gif
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#4233 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 December 2009 - 07:23 PM

http://www.sambs.bg/...d...cts&pid=179

ако е тази храна виж таблицата отдолу в линк'а

за твоя случай е дадено 265гр.
User's Signature

#4234 Потребителят е офлайн   jacob91 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 December 2009 - 08:04 PM

Цитат(jacob91 @ Dec 16 2009, 06:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Роял Канин е, да.

Благодаря на всички за отговорите

Казах по моя мярка...не съм кантар, за да определя точното й тегло.Не е хрътка, изглежда съвсем нормална.
Благодаря на Meto за таблицата.

#4235 Потребителят е офлайн   husko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2009 - 08:31 PM

jacob91 моето винаги му слагам по доста и пак е гладно то винаги иска дда ядее .Незнам дали сте чууали за тази храна но го храня с нея snyby dog мисля че така беше не съм сигурна.
User's Signature

Качена снимка

#4236 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 16 December 2009 - 10:00 PM

Въпросът не е да го угояваш... Ами да го храниш съобразно възрастта му и отделно ако има някакви физически неразположения или недъзи- Тогава вет. изготвя "диета"...
И още нещо..., което често забравят собствениците на кучета- Кучето не трябва да е дебело!
Повечето мислят "Колкото по- дебело и охранено, толкова по- добре"... е ще ме извиняват, ама това не е прасе, на което ще теглят ножа покрай коледа...
Всичко с мярка...!

#4237 Потребителят е офлайн   Diana74 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 December 2009 - 10:28 AM

Здравейте! И аз бих искала да попитам нещо... Имам си едно голямо момче Марк на 6г. и половина и от около седмица при нас е и един мъник (момиченце) на 45 дни. Първия ден големия страшно много пазеше малката, на втория започна да страни от нея, а сега й ръмжи и не иска да е до нея изобщо. Ясно ми е, че сигурно ревнува и се опитвам да му обръщам повечко внимание, за да не се чувства заменен.... Предполагам, че за да свикне ще му е необходимо време, защото досега той е бил глезльото вкъщи и все пак бих искала да ви помоля за съвет - има ли някакъв начин или подход, чрез който да им помогна да се сближат. Малката иска да си играе с големия, иска да се гушка в него, но той не й позволява....
Предварително се извинявам, ако не задавам въпроса си на правилното място. Ако съм сбъркала - моля да ме насочите къде мога да намеря нещо по темата.
Благодаря ви предварително. wd_043.gif

#4238 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2009 - 11:41 AM

Цитат(Diana74 @ Dec 17 2009, 10:28 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте! И аз бих искала да попитам нещо... Имам си едно голямо момче Марк на 6г. и половина и от около седмица при нас е и един мъник (момиченце) на 45 дни. Първия ден големия страшно много пазеше малката, на втория започна да страни от нея, а сега й ръмжи и не иска да е до нея изобщо. Ясно ми е, че сигурно ревнува и се опитвам да му обръщам повечко внимание, за да не се чувства заменен.... Предполагам, че за да свикне ще му е необходимо време, защото досега той е бил глезльото вкъщи и все пак бих искала да ви помоля за съвет - има ли някакъв начин или подход, чрез който да им помогна да се сближат. Малката иска да си играе с големия, иска да се гушка в него, но той не й позволява....
Предварително се извинявам, ако не задавам въпроса си на правилното място. Ако съм сбъркала - моля да ме насочите къде мога да намеря нещо по темата.
Благодаря ви предварително. wd_043.gif

По-скоро може би ще могат да ти помогнат в раздела "Обучение и възпитание", но не съм сигурна. Аз нямам опит в такива случаи и не мога да ти дам съвет.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#4239 Потребителят е офлайн   Diana74 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 December 2009 - 12:03 PM

Благодаря все пак smile.gif

#4240 Потребителят е офлайн   jacob91 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 December 2009 - 05:50 PM

Надявам се да не се натрапвам много с въпросите, но съм начинаещ и докато се науча ще е нужно време (важното е , че искам да се науча).
Та...вече започна да свиква.Взех й и играчки.
Днес, обаче, за първи път акото й беше рядко.Не много рядко, но, откакто е у дома...
Бившият собственик я хранеше с Пурина, но в зоомагазина нямаше такава и ми препоръчаха Роял Канин.
Баща ми казва, че е от смяната на храната, но не ми се вярва (какво разбира баща ми от кучета).
Надявам се да е напразно притеснението ми.
Докато свикна ще обръщам внимание дори на най-малките неща.

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 210
  • 211
  • 212
  • 213
  • 214
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни