Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 16 December 2009 - 02:06 PM
1. Ако Неро, който е почти на 8 месца, прекарва голяма част от времето си на терасата (60 квадрата,цимент, открита, но заградена без достъп на други животни, ) може ли да настине? Малък ли е да стои навън . . .нали пухът му не е съвсем пораснал! Проблемът е, че като се опитваме да го вкараме вътре и той само си търси повод да излезе и не го свърта вътре. И се изнервя като е в апартамента и като искаме да го приберем! Има си постелки, дебели одеала, но не винаги ляга и на тях! Та, може ли да настине?
2.Две от долните му зъбчета, които са между двата големи кучешки, падат се точно двете по средата са по-късички от другите, това нормално ли е и ще пораснат ли?
Публикувано: 16 December 2009 - 02:32 PM
за сведение Фрост е дворен принц от как е на 2 месеца :) миналия ден като валеше го прибрах вътре още малко щеше да изкърти врататаза да излезне на вън! Той просто си обича да е на вън да е кален мръсен мокър ;) не му пука на момчето нали си има батко да го къпе :) но той на пук след 10 минути пак е мръсен :)
извинете за спам'а

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 16 December 2009 - 02:43 PM
МОД: ЕДИТ 09.12: За момента темата се спуска като обикновена. Ако решите да създадете информативна тема с ЧЗВ, която да залепим, направете я със заглавие "Често задавани въпроси", ще я направим "Важна"

Публикувано: 16 December 2009 - 02:58 PM
за сведение Фрост е дворен принц от как е на 2 месеца :) миналия ден като валеше го прибрах вътре още малко щеше да изкърти врататаза да излезне на вън! Той просто си обича да е на вън да е кален мръсен мокър ;) не му пука на момчето нали си има батко да го къпе :) но той на пук след 10 минути пак е мръсен :)
извинете за спам'а
Обособили сме място, където да е на сухо и топло, ако завали или нещо такова . . . спи си там като се прибере след вечерната разходка, завит е, не му е студено . . . но ми казват, че пухът му не достатъчно пораснал и чак другата зима ще може да си спи навън! А ние го оставяме по няколко часа вечер и после си спи в апартамента, не за цялата вечер.
А по втория въпрос някой?
Публикувано: 16 December 2009 - 05:08 PM
Вчера си взех хъскито и ми казаха , че ще са и нужни 2, 3 дни, за да свикне с обстановка.
Днес е вторият и ден у дома, но тя все още се страхува и се притеснявам.
Яде, пие вода , ака ,пишка, но се страхува.
Знам, че хъскитата са палави и гризат кабели, играят и правят други бели, но нашата седи до мястото, където спи и нищо повече.
Та някой да ми разкаже как е било при тях и трябва ли да се притеснявам.
Публикувано: 16 December 2009 - 05:26 PM
Вчера си взех хъскито и ми казаха , че ще са и нужни 2, 3 дни, за да свикне с обстановка.
Днес е вторият и ден у дома, но тя все още се страхува и се притеснявам.
Яде, пие вода , ака ,пишка, но се страхува.
Знам, че хъскитата са палави и гризат кабели, играят и правят други бели, но нашата седи до мястото, където спи и нищо повече.
Та някой да ми разкаже как е било при тях и трябва ли да се притеснявам.
Нормално е да бъде стреснато - при нас стреса беше само първата вечер, когато я взехме. Ако видеше някакви тромави движения - веднага се стряскаше и се скриваше. Но тогава бързо заспа - и досега е тиха през всички нощи. Опитайте се да го заиграете и да общувате с него с игрива интонация. При нас това свърши работа. Усети, че на нея се говори и веднага започна да върти опашка, топката му с топка ;) Но не му позволявайте да гризка кабели и обувки (после няма спирка). Ние накупихме маса играчки - гумени, пискащи, кожени кокали, топки и т.н. започне ли да гризе нещо казваме НЕ и бързо слагаме пред муцуната някоя от играчките.

Публикувано: 16 December 2009 - 06:08 PM
Бившият стопанин ми каза да го храня два пъти на ден по 100 грама.
Така и правя, дори и давам малко повече от 100.
Но след като свърши храната в купичката, тя търси още и се чудя дали да и давам , или да послушам бившия собственик.
Имам чувството , че остава гладна.
Публикувано: 16 December 2009 - 06:17 PM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 16 December 2009 - 06:35 PM
Храня го с Роял или нещо подобно, но й харесва доста, омита всичко.
Малко ни е трудно приемането на калция, но се оправяме.
Роял Канин ли имаш предвид? Това е храна от висок клас и ако я даваш съобразно възрастта на кучето, няма нужда от допълнителни витамини и калции. Аз давах Роял Канин когато моята беше бебе и ветеринарния ни лекар беше ми дал таблица, по която се дозира храната. Попитай за такава или чети в 'Къщата на кучето'
Ако все пак държиш да даваш калции отделно от храната - счуквай ги на по ситни частици и ги смесвай с гранулите. Изобщо няма да обърне внимание :)
Публикувано: 16 December 2009 - 07:23 PM
ако е тази храна виж таблицата отдолу в линк'а
за твоя случай е дадено 265гр.

Публикувано: 16 December 2009 - 08:04 PM
Благодаря на всички за отговорите
Казах по моя мярка...не съм кантар, за да определя точното й тегло.Не е хрътка, изглежда съвсем нормална.
Благодаря на Meto за таблицата.
Публикувано: 16 December 2009 - 10:00 PM
И още нещо..., което често забравят собствениците на кучета- Кучето не трябва да е дебело!
Повечето мислят "Колкото по- дебело и охранено, толкова по- добре"... е ще ме извиняват, ама това не е прасе, на което ще теглят ножа покрай коледа...
Всичко с мярка...!
Публикувано: 17 December 2009 - 10:28 AM
Предварително се извинявам, ако не задавам въпроса си на правилното място. Ако съм сбъркала - моля да ме насочите къде мога да намеря нещо по темата.
Благодаря ви предварително.

Публикувано: 17 December 2009 - 11:41 AM
Предварително се извинявам, ако не задавам въпроса си на правилното място. Ако съм сбъркала - моля да ме насочите къде мога да намеря нещо по темата.
Благодаря ви предварително.

По-скоро може би ще могат да ти помогнат в раздела "Обучение и възпитание", но не съм сигурна. Аз нямам опит в такива случаи и не мога да ти дам съвет.
Публикувано: 17 December 2009 - 05:50 PM
Та...вече започна да свиква.Взех й и играчки.
Днес, обаче, за първи път акото й беше рядко.Не много рядко, но, откакто е у дома...
Бившият собственик я хранеше с Пурина, но в зоомагазина нямаше такава и ми препоръчаха Роял Канин.
Баща ми казва, че е от смяната на храната, но не ми се вярва (какво разбира баща ми от кучета).
Надявам се да е напразно притеснението ми.
Докато свикна ще обръщам внимание дори на най-малките неща.