Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 226
  • 227
  • 228
  • 229
  • 230
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#4541 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 February 2010 - 03:01 PM

Ми и Чара не джавка ...
User's Signature

Качена снимка

#4542 Потребителят е офлайн   Нара Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2010 - 03:42 PM

Цитат(huskeylover4e @ Feb 7 2010, 02:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз имам един въпрос, защо моя стана вече на 7 месеца а пък не джавка? Гледам клипчета на 3-4 месечни хъскита надават вой до небето, а моя ако изръмжи на някое друго куче или вечер като се развие, но не джавка единствено скимти, когато му се скарам и се прави на невинен wa_048.gif Това от породата ли си е или... не знам wa_048.gif Моля помогнете dh_188.gif

Хъскитата не лаят като повечето породи, те вият и скимтят. Не очаквай да започне да "джавка" , може да се случи при извънредна ситуация или еднократно :)
Ари лае когато я е страх - когато сме на планина и тя види нещо, което аз не виждам - спира, втренчва се и започва да го лае.
По същият начин реагира на онези-ужасни-малки-тамагочита, които издавад недоловими за нас звуци, но побъркват кучетата.

Ето я смешната ни поза за лай. Прави се, че има нещо страшно в храстите :

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#4543 Потребителят е офлайн   Athanna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Интереси: древни езици и култури, литература, свирене на пиано, пеене, музика, писане (поезия и кратки форми), short movies making, фотография, фотообработка, рисуване, танцуване, white sensations, джаз, цветя и животни
Публикувано: 07 February 2010 - 04:20 PM

Аааа, Полиии wub.gif Много ти е сладуНско хъскито! ab_041.gif Ние пък лаем под път и над път - за всичко - опитваме се да спорим - лае се след "Не", лае се след показване на пръст, а дойде ли друг човек, започва да подскача и да лае отново. Лае в 12 посреднощ, 1, 2 ... Съседите се ядосват. Но не скимти. Скимтенето е ескалирано в "квичене на заколение", ама толкова силно, че може да рече някой че я премачквам до кръв. Пример- излизаме на първа разходка - тръгваме по стълбите...Акъм.. Никакви стълби...дръпна ли я, после все едно не искам да я познавам... Също я е страх да се качва по тях - ако я накарам все едно с огън й гориш опашката...
При нас всички звуци - джафкане, скимтене са в повечко. Нищо, че е много тиха като цяло - реши ли, можеш да съжаляваш, че я познаваш... eg_033.gif

User's Signature

The best compliment they made me ever, is that we look very much alike with my dog.
~Athanna

#4544 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 07 February 2010 - 04:29 PM

Явно зависи от кучето,защото и Зина не лае(само в екстреми ситуации-да речем когато котките са си хванали мишка или птичка и ядат пред клетката и).Но аз знам че хъскитата не лаят много в сравнение с други породи.
На Athanna кучето нещо е сбъркано, не е в стандарта ab_041.gif ab_041.gif (това е в кръга на шегата)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4545 Потребителят е офлайн   huskeylover4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2010 - 04:47 PM

Аха мерси много vb_024.gif Златни сте vb_024.gif

#4546 Потребителят е офлайн   MyHuskyDog Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 February 2010 - 08:39 PM

Добре може да е глупавичък въпрос.
Но Мая е на 2 месеца,и живее на долния етаж.Там не е студено но не е и топло.Как мислите удачно ли е да живее там.И добре ли е малко хъски да живее навън..говоря за двор.
User's Signature

Качена снимка

#4547 Потребителят е офлайн   MickeyYP Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 February 2010 - 08:40 PM

Цитат(nushcho @ Feb 7 2010, 04:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Но аз знам че хъскитата не лаят много в сравнение с други породи.
На Athanna кучето нещо е сбъркано, не е в стандарта ab_041.gif ab_041.gif (това е в кръга на шегата)

Аааа,то значи и нашият не е ab_041.gif ab_041.gif Пък може и да си е падал на главата като малък и да не сме го видели,та оттам да са тези отклонения af_089.gif ab_041.gif
Не,хора,сериозно - ние си лаем,вием,скимтим,говорим на играчки,на парчета краставица или ябълка,говорим си с хората,когато сме радостни/сърдити...Говори и на сън,явно богато въображение има ba_025.gif ab_041.gif

#4548 Потребителят е офлайн   Нара Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2010 - 09:53 PM

Цитат(Athanna @ Feb 7 2010, 04:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Аааа, Полиии wub.gif Много ти е сладуНско хъскито! ab_041.gif Ние пък лаем под път и над път - за всичко - опитваме се да спорим - лае се след "Не", лае се след показване на пръст, а дойде ли друг човек, започва да подскача и да лае отново. Лае в 12 посреднощ, 1, 2 ... Съседите се ядосват. Но не скимти. Скимтенето е ескалирано в "квичене на заколение", ама толкова силно, че може да рече някой че я премачквам до кръв. Пример- излизаме на първа разходка - тръгваме по стълбите...Акъм.. Никакви стълби...дръпна ли я, после все едно не искам да я познавам... Също я е страх да се качва по тях - ако я накарам все едно с огън й гориш опашката...
При нас всички звуци - джафкане, скимтене са в повечко. Нищо, че е много тиха като цяло - реши ли, можеш да съжаляваш, че я познаваш... eg_033.gif

Честита ви първа разходка wb_052.gif
Лае след 'не' ? Брей, драконът му с дракон. Не стига, че розов, ами и с характер...

#4549 Потребителят е офлайн   Athanna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Интереси: древни езици и култури, литература, свирене на пиано, пеене, музика, писане (поезия и кратки форми), short movies making, фотография, фотообработка, рисуване, танцуване, white sensations, джаз, цветя и животни
Публикувано: 08 February 2010 - 01:23 AM

QUOTE (Нара @ Feb 7 2010, 09:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
QUOTE (Athanna @ Feb 7 2010, 04:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Честита ви първа разходка wb_052.gif
Лае след 'не' ? Брей, драконът му с дракон. Не стига, че розов, ами и с характер...

Хахаха! ab_041.gif
Дааа, лае си след "Не"... Кажа ли "Не"- слуша ме, ляга на земята, но от това положение оспорва zz_221.gif
Навярно с Примо са си лика-прилика, не трябва да се събират на едно в никакъв случай ea_103.gif ab_041.gif
User's Signature

The best compliment they made me ever, is that we look very much alike with my dog.
~Athanna

#4550 Потребителят е офлайн   gabsito_94 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 February 2010 - 11:12 AM

Арес и той лае. дори се различават цели 3 вида лаене: преди разходка , след това и когато види съседското куче вади един много мъжкарски глас ab_041.gif
User's Signature

To be nobody, but yourself,in a world which is doing it's best night and day,to make you everybody else,means to fight the hardest battle,which any human being can fight,and never stop fighting!

#4551 Потребителят е офлайн   Jordan_pld Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 February 2010 - 02:30 PM

Искам да ви попитам по време на растежа да кажем от 5тия до 8мия месец възможно ли е да се промени леко окраската по челото да кажем примерно това да се слее цялото в бяло защото имам съмнения тук за едно хъски което е досущ като моето което изгубих само това петно не ми харесва...
User's Signature

Качена снимка

#4552 Потребителят е офлайн   MyHuskyDog Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 February 2010 - 02:35 PM

Имам важен въпрос...
казаха ми че било хубаво докато яде хъските да го галиш и да го щипеш леко защото като стане голямо да не те хапе.Вярно ли е това?
User's Signature

Качена снимка

#4553 Потребителят е офлайн   jorji Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2010 - 02:42 PM

тука кви образи има ((:

#4554 Потребителят е офлайн   Athanna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 February 2010 - 02:53 PM

QUOTE (Jordan_pld @ Feb 8 2010, 02:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Искам да ви попитам по време на растежа да кажем от 5тия до 8мия месец възможно ли е да се промени леко окраската по челото да кажем примерно това да се слее цялото в бяло защото имам съмнения тук за едно хъски което е досущ като моето което изгубих само това петно не ми харесва...

Промени в маската настъпват, да - с времето белите части се разрастват постепенно.
User's Signature

~Athanna

#4555 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2010 - 02:55 PM

Има вероятност очилата да намалеят или изчезнат с възрастта, макар че на 7-месечно куче окраската вече е горе-долу формирана. Обикновено шарките по детелинката се "удълбочават", вместо да изчезват. Примерно така...
Малко бебе на 2 м.:
Прикачена снимка
Същото куче на годинка:
Прикачена снимка

Но може и по-драстично - на 4 м.:
Прикачена снимка
... и същото куче на две години:
Прикачена снимка

#4556 Потребителят е офлайн   MyHuskyDog Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 February 2010 - 03:02 PM

Моля ве,отоговерте на въпроса ми ако имате възможност,защото е спешно
User's Signature

Качена снимка

#4557 Потребителят е офлайн   MyHuskyDog Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 February 2010 - 03:02 PM

User's Signature

Качена снимка

#4558 Потребителят е офлайн   MickeyYP Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 February 2010 - 03:25 PM

Цитат(MyHuskyDog @ Feb 8 2010, 03:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Кое е спешно? Трябва да го храните след 5 минути и сте изправени пред дилемата дали да го щипете,или не ? ud_009.gif
Това е като оная велика мисъл,дето срещнах някъде из форума преди време - кучето,за да си научело името,трябвало 3-4 пъти да му го ИЗКРЕЩИШ в ухото ab_041.gif ab_041.gif

А на вас мога да предложа да попрочетете раздела,че и форума по-подробно.Ще получите голямо количество ценна информация и няма да задавате,меко казано,глупави въпроси smile.gif

#4559 Потребителят е офлайн   Jordan_pld Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 February 2010 - 08:40 PM

А така? Какво мислите?

User's Signature

Качена снимка

#4560 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 February 2010 - 08:40 PM

Цитат(MyHuskyDog @ Feb 8 2010, 02:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Имам важен въпрос...
казаха ми че било хубаво докато яде хъските да го галиш и да го щипеш леко защото като стане голямо да не те хапе.Вярно ли е това?

Хубаво е кучето да дава да го ПИПАТ и ГАЛАТ докато се храни, за да не развива агресия, да не започне да си пази храната на по- късен етап... също така ако позволява да го пипаш, това означава, че ти си Алфата! НЕ се позволява да го ЩИПЕШ! ако теб те ощипе някой докато се храниш...? ud_009.gif
Боже, хора, вие ли неможете да се изразявате или просто има други, които пълнят главите ви с всевъзможни глупости...!

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 226
  • 227
  • 228
  • 229
  • 230
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни