Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 227
  • 228
  • 229
  • 230
  • 231
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#4561 Потребителят е офлайн   Нара Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 February 2010 - 09:04 PM

Jordan_pld, аз не намирам особена прилика в тези кучета. Да, наистина шарката се изменя, в общия случай се разширяват белите части. Имайте предвид, че тази 'детелинка' е характерна за хъскитата и се среща доста често.
При нас например, тя беше много ясно очертана, а в момента няма и следа от нея.
Съжалявам за загубава Ви, но мисля, че това са съвсем различни кучета.

ПС: Не знам дали сте запознат с чиповете, но те са един от начините за доказване собственика в подобна ситуация.

#4562 Потребителят е офлайн   sstoilov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Фотография, Музика, Кинология, Интернет, SEO, GNU Linux

Публикувано: 08 February 2010 - 09:08 PM

Аз искам да се оплача...След бясна игра, края на повода се е намокрил и се развърза. Тоби побягна и забрави да се обърне. Виках ли виках....Гоних го докато ме държаха краката и по едно време го изгубих. След 4 часа (за мен 4 години) го намерих до една горичка.
Явно няколкото месеца при мама и тати са подействали негативно върху моя куч. Не искам да преживея отново този ужас, така че съм отворен за всякакви съвети идеи! Къде е проблема, как да го реша???
User's Signature

I do believe that you don't have to walk this road alone

#4563 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2010 - 11:21 PM

ПС: Не знам дали сте запознат с чиповете, но те са един от начините за доказване собственика в подобна ситуация.[/color]
[/quote]
Малко офф-днес чипирах моя-бях за друго при вета,но той ми каза,че вече е задължително да са чипирани и аз не се поколебах.Основната причина за това бе,че ако някой ми го открадне,с този чип доказвам,че аз съм неговият стопанин,понеже данните,прочетени от него,съотвестват на данните от паспорта му.Един вид ЕГН.Отделно,ако за първа година го регистрираш и го чипираш сега-отпада и таксата за кучето ти за тази година.Струваше ми 30 лв-толкова горе-долу са навсякъде.Извинявам се пак за отклонението от темата.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#4564 Потребителят е офлайн   Jordan_pld Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 February 2010 - 11:36 PM

Нара, разбирам какво имаш предвид но все пак вземи под внимание че кучето ми се изгуби в Брестовица а това го намерихме също тук, едно село в което са голяма рядкост такива кучета, отговаря си на името, играе си и се държи с мен по същия начин като моето, очите и окраските по тялото му съвпадат с тази разлика че това изглежда малко по-голямо което мисля че е нормално защото не се е загубило за ден-два. Видях че си сменя козината и го рясах, доста космалък падна от него тъй че мисля че е възможно от растежа да се е видоизменила малко окраската и от внезапната промяна в начин на живот, хранене и тн, знам ли... В края на краищата ако някой дойде и ми докаже че кучето е негово поне ще се радвам че не съм го оставил да се скита по улиците бездомно. :)
User's Signature

Качена снимка

#4565 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 February 2010 - 11:44 PM

Мисля си, че ако е вашето куче, ще си го познаете, ще усетите, че е то. На каква възраст изгубихте вашето куче и преди колко време. Странно ми е да не си познаете кучето, дори и да се е сменила украската, би трябвалода си го усетите и разпознаете.
User's Signature

Качена снимка

#4566 Потребителят е офлайн   Jordan_pld Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 February 2010 - 11:54 PM

Ами аз го усещам че си е то, като си играя с него, като го видя как ме гледа и знам че е то, като съм при него и усещам че е то. Просто ме притеснява окраската на челото незнам дали може да се разрастне за около 2 месеца, но все пак то не е голямо куче мисля си че сега е в периода на растеж и то интензивен. Изгубих го декември месец, тогава беше на 5 и нещо месеца, намерих го тази сутрин а последните му снимки които имам са от началото на ноември там наистина си изглежда по-малък.
User's Signature

Качена снимка

#4567 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 09 February 2010 - 12:06 AM

За маската мисля, че е възможно да се е променила така да, а петното на гърба, вашето куче имаше ли го, мисля си, че ако го е нямало него като малко, няма как да се появи. Огледайте му крачетата, нослето, ушетата, пет месеца не са малко би трябвало да си го познавате добре. Ако някой ви се обади по обявите за намерено куче и твърди, че това е тяхното, разпитайте хирата от кога го имат, от къде са го взели, искайте им снимки като малко и така. Ще е много красива история ако това си е вашето куче. А как изглежда, като да се е скитало 2 месеца или е било гледано според вас.
User's Signature

Качена снимка

#4568 Потребителят е офлайн   Jordan_pld Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 February 2010 - 01:14 AM

Ами изглежда ми доста по-слабо, незнам колко се е скитало но някой трябва да го е бил хванал защото беше се отскубнало от някакъв ръждив стар синджир и с грубовата грозна каишка. Знам че не е определящо но аз лично ако си гледам такова красавче не бих го вързвал с някакъв такъв синджир все пак.
User's Signature

Качена снимка

#4569 Потребителят е офлайн   Euphoria Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 February 2010 - 09:59 AM

Здравейте,

Не намерих подобна тема / на първи прочит/, затова моля да ме извините ако вече сте го обсъждали.

Със синковеца Один сме в ново жилище от три дни и вече имаме проблем.
Когато го оставя сам започва да вие.
Незнам през деня какво прави, но вечер ако излезна: съседите започват да ми звънят и тичам да се прибирам преди 22 часа.

Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем ? Вашите любимци вият ли, когато ви няма? Ако да - това временно ли е ? Има ли решение на проблема - различно от това да седя с него денонощно?
Усещам как в скоро време аз ще започна да вия като вълчица, ако не намеря начин всички да сме спокойни.

АУУУУУУУУУУУУУУУУУ! uc_029.gif

#4570 Потребителят е офлайн   jorji Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2010 - 10:22 AM

вие защото остава сам! трябва му компания или време да свикне, но като остава сам може да стане по унил и тъжен. Вземете му котка! (:

#4571 Потребителят е офлайн   MickeyYP Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 February 2010 - 10:59 AM

http://forum.dog.bg/-t3076.html tb_195.gif

#4572 Потребителят е офлайн   Euphoria Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 February 2010 - 11:29 AM

Цитат(MickeyYP @ Feb 9 2010, 10:59 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Сърдечно Благодаря !

#4573 Потребителят е офлайн   MickeyYP Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 February 2010 - 11:34 AM

Няма защо да ми благодарите,а следващия път просто използвайте търсачката на форума ae_085.gif Пожелавам ви успех - на вас и на кучо!
П.П.
Пуснете ни малко снимки в галерията да ви видим smile.gif

#4574 Потребителят е офлайн   Euphoria Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 February 2010 - 11:52 AM

Непременно ще пусна снимки smile.gif
Само ми трябва време да подредя и включа компютъра вкъщи.
Местенето не е стрес само за кучето ud_009.gif ab_041.gif cg_059.gif zz_217.gif

#4575 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2010 - 05:29 PM

Цитат(Jordan_pld @ Feb 8 2010, 10:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ами аз го усещам че си е то, като си играя с него, като го видя как ме гледа и знам че е то, като съм при него и усещам че е то. Просто ме притеснява окраската на челото незнам дали може да се разрастне за около 2 месеца, но все пак то не е голямо куче мисля си че сега е в периода на растеж и то интензивен. Изгубих го декември месец, тогава беше на 5 и нещо месеца, намерих го тази сутрин а последните му снимки които имам са от началото на ноември там наистина си изглежда по-малък.

Както казаха по-горе, май петното на врата би било по-интригуващият белег. Вашето куче имаше ли петно? Маската може да се промени и до такава степен, но ако петно не е имало, то няма да се появи от нищото или, ако го е имало, няма да изчезне. Може да се поразрастне или да се смали, но... ще си го има.
Как реагира кучето, ако го наричате не с "неговото" име, а с някакво друго? На гласа ли реагира или...?
При условие, че животното няма маркировка, надали е възможно да се "познае", че това е/не е това същото кученце. От друга страна, намерено в същото село... Брей че съвпадение - в едно и също село да се изгубят две различни хъскита. Аз лично в съвпадения не вярвам особено много. Тъй де. Не говорим дори за малък град все пак.

#4576 Потребителят е офлайн   MyHuskyDog Икона

• Member
  • PipPip

Икона за мнението  Публикувано: 09 February 2010 - 06:32 PM

Цитат(Tali @ Feb 8 2010, 08:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(MyHuskyDog @ Feb 8 2010, 02:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Имам важен въпрос...
казаха ми че било хубаво докато яде хъските да го галиш и да го щипеш леко защото като стане голямо да не те хапе.Вярно ли е това?

Хубаво е кучето да дава да го ПИПАТ и ГАЛАТ докато се храни, за да не развива агресия, да не започне да си пази храната на по- късен етап... също така ако позволява да го пипаш, това означава, че ти си Алфата! НЕ се позволява да го ЩИПЕШ! ако теб те ощипе някой докато се храниш...? ud_009.gif
Боже, хора, вие ли неможете да се изразявате или просто има други, които пълнят главите ви с всевъзможни глупости...!

Tali,точно така ми го казаха."Щипи го и го гали защото иначе като стане голямо ще те хапе" предавам думите на момчето точно,нито пропускам нщо нито добавям dry.gif
User's Signature

Качена снимка

#4577 Потребителят е офлайн   MickeyYP Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 February 2010 - 06:57 PM

Искам и аз да се включа в темата за изгубеното хъски и намерено след два месеца (дали е или не е то).Честно казано,гледайки снимките и сравнявайки,аз мисля,че кучето е едно и също.Преди два месеца не беше толкова студено и на това отдавам цалостния по-тъмен цвят на кучето в момента - има повече козина.За маската няма да коментирам,че там .. не можеш да ги хванеш кое кога и по какъв начин им се променя.За въпросното петно на гърба обаче - на снимките от преди два месеца има по-голяма бяло-сива ивица (точно там,откъдето минава нагръдника).Според вас,дали не е възможно за 2 месеца тази ивица да се "свие" и да се концентрира в петното,което се вижда на сегашните снимки?Не знам,уточнявам,че съдя само по снимките,но аз мисля,че кучето е същото.

#4578 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 February 2010 - 08:31 PM

Според мен пък това са две съвсем различни кучета.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#4579 Потребителят е офлайн   Victoria Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 February 2010 - 08:49 PM

Много интересна тема.
Според мен това НЕ е същото куче. Прекалено много се е променила маската. Не мисля, че е възможно от толкова добре изразена маска "детелинка" само за 2 месеца да стане толкова "отворена" (избеляла). Второто куче също има една черна точка на носа, която първото няма.
Бялото петно, което второто намерено куче има, също е невъзможно просто така да се появи. (Дори и вашето да е имало по светла козина там.)
Моето куче например си има бяла лента по средата на врата. Има си я от бебе и все още козината и там си е чисто бяла ( през различните сезони врата и става ту съвсем светло бежав, та почти не се различава въпросната бяла лента, ту тъмно кафяв - и лентата изпъква )
Разгледайте също маската на гърдите, към крачетата. Тя трудно ще се промени. Кучето може да има или нещо като 'огърлица'/герданче/ в черен цвят през целия врат, или врата му да е чисто бял, или нещо като 'орел' май му казваха.
Ето различни маски на гърдите
http://www.husky-pet...k-huskymale.jpg - тук е чисто бяло
http://www.testq.com...-usa_max600.jpg - това доста черно
http://farm3.static....e45693b.jpg?v=0 - това има бяло между черното
и т.н.

#4580 Потребителят е офлайн   MyHuskyDog Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 February 2010 - 03:54 PM

Незнам,може да е баячка тъпичък въпрос...но..
Искам да ви попитам за колко време научихте кучето си да ходи до тоалетна където трябва и какво му взехте за тази цел..тоест какво ползвате за негова тоалетна?
User's Signature

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 227
  • 228
  • 229
  • 230
  • 231
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема