Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 08 February 2010 - 09:04 PM
При нас например, тя беше много ясно очертана, а в момента няма и следа от нея.
Съжалявам за загубава Ви, но мисля, че това са съвсем различни кучета.
ПС: Не знам дали сте запознат с чиповете, но те са един от начините за доказване собственика в подобна ситуация.
Публикувано: 08 February 2010 - 09:08 PM
Явно няколкото месеца при мама и тати са подействали негативно върху моя куч. Не искам да преживея отново този ужас, така че съм отворен за всякакви съвети идеи! Къде е проблема, как да го реша???

I do believe that you don't have to walk this road alone
Публикувано: 08 February 2010 - 11:21 PM
[/quote]
Малко офф-днес чипирах моя-бях за друго при вета,но той ми каза,че вече е задължително да са чипирани и аз не се поколебах.Основната причина за това бе,че ако някой ми го открадне,с този чип доказвам,че аз съм неговият стопанин,понеже данните,прочетени от него,съотвестват на данните от паспорта му.Един вид ЕГН.Отделно,ако за първа година го регистрираш и го чипираш сега-отпада и таксата за кучето ти за тази година.Струваше ми 30 лв-толкова горе-долу са навсякъде.Извинявам се пак за отклонението от темата.

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 08 February 2010 - 11:36 PM
Публикувано: 08 February 2010 - 11:44 PM
Публикувано: 08 February 2010 - 11:54 PM
Публикувано: 09 February 2010 - 12:06 AM
Публикувано: 09 February 2010 - 01:14 AM
Публикувано: 09 February 2010 - 09:59 AM
Не намерих подобна тема / на първи прочит/, затова моля да ме извините ако вече сте го обсъждали.
Със синковеца Один сме в ново жилище от три дни и вече имаме проблем.
Когато го оставя сам започва да вие.
Незнам през деня какво прави, но вечер ако излезна: съседите започват да ми звънят и тичам да се прибирам преди 22 часа.
Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем ? Вашите любимци вият ли, когато ви няма? Ако да - това временно ли е ? Има ли решение на проблема - различно от това да седя с него денонощно?
Усещам как в скоро време аз ще започна да вия като вълчица, ако не намеря начин всички да сме спокойни.
АУУУУУУУУУУУУУУУУУ!

Публикувано: 09 February 2010 - 10:22 AM
Публикувано: 09 February 2010 - 11:29 AM
Публикувано: 09 February 2010 - 05:29 PM
Както казаха по-горе, май петното на врата би било по-интригуващият белег. Вашето куче имаше ли петно? Маската може да се промени и до такава степен, но ако петно не е имало, то няма да се появи от нищото или, ако го е имало, няма да изчезне. Може да се поразрастне или да се смали, но... ще си го има.
Как реагира кучето, ако го наричате не с "неговото" име, а с някакво друго? На гласа ли реагира или...?
При условие, че животното няма маркировка, надали е възможно да се "познае", че това е/не е това същото кученце. От друга страна, намерено в същото село... Брей че съвпадение - в едно и също село да се изгубят две различни хъскита. Аз лично в съвпадения не вярвам особено много. Тъй де. Не говорим дори за малък град все пак.
Публикувано: 09 February 2010 - 06:32 PM
казаха ми че било хубаво докато яде хъските да го галиш и да го щипеш леко защото като стане голямо да не те хапе.Вярно ли е това?
Хубаво е кучето да дава да го ПИПАТ и ГАЛАТ докато се храни, за да не развива агресия, да не започне да си пази храната на по- късен етап... също така ако позволява да го пипаш, това означава, че ти си Алфата! НЕ се позволява да го ЩИПЕШ! ако теб те ощипе някой докато се храниш...?

Боже, хора, вие ли неможете да се изразявате или просто има други, които пълнят главите ви с всевъзможни глупости...!
Tali,точно така ми го казаха."Щипи го и го гали защото иначе като стане голямо ще те хапе" предавам думите на момчето точно,нито пропускам нщо нито добавям

Публикувано: 09 February 2010 - 06:57 PM
Публикувано: 09 February 2010 - 08:31 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 09 February 2010 - 08:49 PM
Според мен това НЕ е същото куче. Прекалено много се е променила маската. Не мисля, че е възможно от толкова добре изразена маска "детелинка" само за 2 месеца да стане толкова "отворена" (избеляла). Второто куче също има една черна точка на носа, която първото няма.
Бялото петно, което второто намерено куче има, също е невъзможно просто така да се появи. (Дори и вашето да е имало по светла козина там.)
Моето куче например си има бяла лента по средата на врата. Има си я от бебе и все още козината и там си е чисто бяла ( през различните сезони врата и става ту съвсем светло бежав, та почти не се различава въпросната бяла лента, ту тъмно кафяв - и лентата изпъква )
Разгледайте също маската на гърдите, към крачетата. Тя трудно ще се промени. Кучето може да има или нещо като 'огърлица'/герданче/ в черен цвят през целия врат, или врата му да е чисто бял, или нещо като 'орел' май му казваха.
Ето различни маски на гърдите
http://www.husky-pet...k-huskymale.jpg - тук е чисто бяло
http://www.testq.com...-usa_max600.jpg - това доста черно
http://farm3.static....e45693b.jpg?v=0 - това има бяло между черното
и т.н.