Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 26 March 2010 - 12:37 AM
Не че не я обичам, но не искам да е дребничка, нали ме разбирате.Всеки иска кучето му да стане, както си трябва...най-красивото, да не е слабичко, да порастне,да е здраво, абе най-доброто.
Дори да приличат на маламути те са сходни породи и няколко см. височина или по-дълга козина няма да е фатална, те и без друго много от хъскитата имат примес точно, заради по-дългата козина и височина.Там е работата, че дори да има примеса на маламут тя не е нито висока, нито дългокосместа.
Изтърсака на кутилото е женска и е вече почти колкото майката, което си е доста за 4-месечно куче,а разликата м/у двете е меко казано ОГРОМНА!Не обръщайте внимание на псевдонима :) казвам се Лора, но просто всички модификации с името ми бяха заети.
Публикувано: 26 March 2010 - 12:43 AM
Не че не я обичам, но не искам да е дребничка, нали ме разбирате.Всеки иска кучето му да стане, както си трябва...най-красивото, да не е слабичко, да порастне,да е здраво, абе най-доброто.
Дори да приличат на маламути те са сходни породи и няколко см. височина или по-дълга козина няма да е фатална, те и без друго много от хъскитата имат примес точно, заради по-дългата козина и височина.Там е работата, че дори да има примеса на маламут тя не е нито висока, нито дългокосместа.
Изтърсака на кутилото е женска и е вече почти колкото майката, което си е доста за 4-месечно куче,а разликата м/у двете е меко казано ОГРОМНА!Не обръщайте внимание на псевдонима :) казвам се Лора, но просто всички модификации с името ми бяха заети.
Aма си написала абсолютни глупости.
Какво значи "кучето да стане както си трябва"?
Ти пък как разбра, че повечето хъскита имат примес?
И да ти кажа - Бела и сестра й бяха коренно различни като малки. Бела изглеждаше пухена и тлъста, а пък сестра й - кльоща от където и да я погледнеш, пък се оказа, че кльощата е по-тежка с 2-3 кг. от тлъстунгера. И Бела вървеше уж дребна, ама си порасна. Кучето ти има още сума време да расте. Като спре да расте и да се развива... тогава вече се тюхкай.
Публикувано: 26 March 2010 - 06:46 PM

Публикувано: 26 March 2010 - 06:57 PM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 26 March 2010 - 07:03 PM
Публикувано: 26 March 2010 - 07:36 PM
Публикувано: 26 March 2010 - 08:16 PM
Моето куче не е от развъдник, доколкото знам няма смески от други породи в родословното му дърво и въпреки това не бях сигурна дали ще прилича поне малко на хъски докато не завърши напълно разтежа си! Гаранция няма.
Можем само да гадаем за твоето куче, защо сега е по- дребно, дали ще си остане такова, как ще се развива...!!!
Като завърши разтежа си ще разберем (живо и здраво да ти е).
Все пак е още малко... тепърва започва да се развива... Няма кой знае какви качества да се очакват от бебе- куче...!
Публикувано: 27 March 2010 - 09:56 AM
Последва отново кошмарна нощ трябваше да му наливам със спринцовка инфузионен разтвор за да не се обезводни.
Сега очевидно не го боли коремчето и е леко отпаднал. След малко, ще го водя при същия лекар. Но понеже през главата ми минават много лоши мисли...Искам второ мнение.
Трябва ми работеща клиника по спешност в Пловдив. Някой знае ли такава, телефон за контакт, адрес?
Много съм притеснен.. ;(

I do believe that you don't have to walk this road alone
Публикувано: 27 March 2010 - 12:27 PM
http://www.provetclinic.com/
за тези две клиники съм ЧУВАЛ, че са добри..
има телефони звъниш и питаш! Стискам палци всичко да е ОК с куч!

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 27 March 2010 - 11:32 PM
Първо, ако си искала "добре сложено куче" що не си взе Немски дог? Той не е нито дребен нито слаб ... О да забравих той не е пухкав!
Второ, ако едно куче е както каза "микс" от Хъски и Маламут ... можеш да го наречеш също толкова "правилно" Маламут, както му викаш Хъски!
Трето, достатъчно информация знаеш за коя порода? Хъски или Маламут или НОК или БОК ... за коя точно?
Четвърто, ако продължаваш да се чудиш дали кучето ти няма глисти, може и ти да прихванеш някой от тях. Заведи го на лекар и не се чуди!
Пето, ти по никакъв начин не можеш да си сигурна какви породи са родителите на кучето ти, нито пък техните родители и пра-родители. За това, колкото и да ти се иска твоето куче да отговаря 100% на Хъски това е много малко вероятно да се случи. Или ще е по-високо или по-слабо или със странни уши или опашка, странна стойка странна форма на главата или захапката ... странна козина ... и какво ли още не странно и неприсъщо за породата Хъски.
Ако си харесваш кучето ... харесвай го каквото е! Ако не го харесваш защото не расте и не става 58см., то тогава и истинско Хъски не ти трябва защото ще го ползваш само за трофей.
А пък ако си очаквала да си вземеш Хъски от махленския кучкарник или от комшията с Маламута, на който баща му е Кокер .... сгрешила си.
Ако искаш Хъски ... има няколко читави развъдника в БГ броящи се на пръстите на едната ми ръка, които имат най-доброто. Всичко останало си е на късмет. Взимаш си кученце и се молиш то да прилича възможно най-много на Хъски. К'вото ти се уцели ... гледаш си го и си го обичша и не задаваш тъпи въпроси.
П.П.
И мойта кола е правена от дизайнера на Ламборджини, Люк Донкерволк. Ама не върви, като Ламборджини, щото е произведена в Марторел, Испания и е с немски двигател на VW. Дали да не влеза във форума на Ламборджини да ги питам що мойта кола не вдига 300км/ч., като техните?
П.П.2
Много хора казват, че кучето ми е много красиво на външен вид, но за мен най-красивото в него е характера му и начина, по който изразява любовата си към нас, неговото семейство. Вярно е, че щеще да е 100% Хъски ако беше с 2см. по-ниско и опашката му не беше навита, като на прасенце но пък аз се гордея с него и си му викам Хъски, както и 99.99% от хората, които го видят. Защото и те, като теб не знаят нищо за породата Хъски. Аз обаче не съжалявам, че го имам ... ти да не би да съжаляваш, че имаш твоето?
Публикувано: 28 March 2010 - 07:59 AM
http://www.provetclinic.com/
за тези две клиники съм ЧУВАЛ, че са добри..
има телефони звъниш и питаш! Стискам палци всичко да е ОК с куч!
Точно за клиники "Новет"в Пловдив вчера имаше пост-не те съветвам да ходиш при тях.Тук,в Пловдив,с добра репутация е клиниката на д-р Карагьозов,който работи и през почивните дни на повикване.Другата клиника е "Д-р Дулитъл".Аз ползвам техните услуги и им имам пълно доверие,не взимат скъпо и са добре обурудвани,освен че са доказани специалисти.Ето и телефоните им:за клиниката на д-р Карагьозов-032/646213;0888332859-в събота са до 18.00 часа,а в неделя-по спешност.За"Д-р Дулитъл"-0878843405-търсиш д-р Пламен Благов.Успех!

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 28 March 2010 - 08:35 PM
Тобака е по-добре, скача и ме тегли както винаги. Даже гони и тормози котката :) Няколко дни , ще хапва/пиива бульончета, въпреки че той предпочита мръвка.
Още един път мерси :)

I do believe that you don't have to walk this road alone
Публикувано: 29 March 2010 - 09:06 AM
сега сме с такава , но не мога да дам резултат все още :)
Публикувано: 29 March 2010 - 04:25 PM
мод: Този пост няма място в нашият форум. Според правилата е редно да го изтрия. Не го правя, за да се види добре вашето мнение и култура. Приемете това за предупреждение, защото следващо няма да има.
Публикувано: 29 March 2010 - 05:10 PM
Извини ме, че съм по-"тъпа" от теб, явно характеризираш компетентността и интелигентостта на хората с това колко е богат речника им с обиди, в такъв случай потърси специализираните лица, за които пишеш измежду по-сръчните и разбиращи мургави събратя!! Те от всичко разбират-породи и растеж при кучетата, правилно писане и говорене, което да подхожда на твоят впечатляващ тон, химия, биология, физика...
Успех!!
ПС: После очаквам с нетърпение да се завърнеш и да ни покажеш правилния път към познанието!
Публикувано: 29 March 2010 - 08:42 PM
Имах в предвид възрастта на къчето. Това до колкото разбирам е ефекта на продукта.