Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#481 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 March 2008 - 12:27 AM

я да ви питам аз сега :) моето хъски е на 9 месеца и му остават още няколко месеца в които ще порасне още малко има ли някаква по специална храна (чувал съм за рибата) чрез която да отрасне повече

#482 Потребителят е офлайн   Zein Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 05 March 2008 - 02:00 AM

До колкото знам и сега е извън стандарта и все пак
за какво ти е пове4е и да става още по-грамадна , не е особен
+ според мен , от това можеш само да загубиш!

Вси4ко е ген , храната само допринася дали ще се развие напълно
или не , ако я храниш нормално , добре , с витамини , калции
и нормална храна ще си доразвие това , което й е дадено като ген !

#483 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2008 - 10:03 AM

Неразбирам манията в момвнта да ти е  грамадно кучето, ти гледаш хъски, а не слон и не мисля че трябва едно куче да е едро за да е хубаво!!! Успех, ти решаваш. Хъскито се води животно за работа и излишните килограми не му помагат, въпреки че сигурно няма да го впрягаш в шейна в природата му е да е с нормален размер. Има един експеримент който е направен -доколко може да наедрее едно хъски, учените отглеждат куче 66 см високо доколкото разбрах. Тези едрите кучета немогат да живеят в планинските студове, от където идват хъскитата, там те умират, защото немогат да доставят необходимата храна на организма си. Хъскито трябва да е с нормални размери, защото това е природата му.

#484 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 March 2008 - 10:21 AM

Цитат

Неразбирам манията в момвнта да ти е  грамадно кучето, ти гледаш хъски, а не слон и не мисля че трябва едно куче да е едро за да е хубаво!!! Успех, ти решаваш. Хъскито се води животно за работа и излишните килограми не му помагат, въпреки че сигурно няма да го впрягаш в шейна в природата му е да е с нормален размер. Има един експеримент който е направен -доколко може да наедрее едно хъски, учените отглеждат куче 66 см високо доколкото разбрах. Тези едрите кучета немогат да живеят в планинските студове, от където идват хъскитата, там те умират, защото немогат да доставят необходимата храна на организма си. Хъскито трябва да е с нормални размери, защото това е природата му.

До колкото си спомням кучето му НЕ е хъски. Така че никой не губи ири печели от това, колко голямо ще стане.
А това за експеримента... къде го прочете? Май по-вероятно да го е казал някой градински кучкар?  :huh:

От друга страна, с каквото и да храниш кучето, и колкото и храна да му даваш, то няма да стане повече от това, което му е заложено генетично.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#485 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2008 - 11:55 AM

е как да не е хъски, той пише че Е

#486 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2008 - 11:57 AM

а това че не си чувала за подобен експеримен не означава че не съществува, нали така? Не всичко може да знаеш и да изчетеш, затова всеки продължава да разбира, научава нови и нови неща

#487 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2008 - 12:08 PM

Не беше ли с майка аляски маламут или баща..?

#488 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 March 2008 - 12:14 PM

Цитат

а това че не си чувала за подобен експеримен не означава че не съществува, нали така? Не всичко може да знаеш и да изчетеш, затова всеки продължава да разбира, научава нови и нови неща

До колкото знам НЕ Е хъски.
Да, разбира се, че съм съгласна с теб, че не мога да знам всичко, /още повече май не ми го казваш за първи път/ не се имам за всезнаеща,  :huh: но чак пък да повярвам в такива смешни неща ...  :rolleyes:
Дори не отговори на въпроса ми, и извинете, че си помислих, че някой може да знае повече от мен!  :meche: :meche: :meche:
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#489 Потребителят е офлайн   borislav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2008 - 12:34 PM

Цитат

Я разкажи повече за този експеримент - къде е правен, кога? И в какъв смисъл едрото хъски не може да доставя на организма си необходимата храна?

#490 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2008 - 01:45 PM

абе просто питам дали зависи от храната и ако зависи каква е храната.Кучето ми е хъски и майка му е половин аляски маламут.Не съм маняк на тема ръст просто питам ако знаете нещо по въпроса ми кажете без излишни мнения и спорове човек да не попита нещо веднага ама защо ти е това защо ти е онова и yay_plam  ако обичаш не коментирай какви мании имам или нещо подобно преди да си ме питал нито мен познаваш нито си виждал хъскито ми

#491 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2008 - 02:51 PM

Цитат

Да ме извините, но тази история с ескперимента ми се струва твърде нелогична!  :-Нали и Аляския маламут живее в същите географски ширини и е значително по-едро и по-мощно куче като структура от Сибирските Хъски, но това не му пречи да си доставя нормално количество храна за едрия си ръсти и да издържа на студовете?!  ;) Аз също харесвам Аляския маламут като порода, но в апартамента ще е неудобно за него.Не че на Тара не й е тясно, но компенсирам с разходки през деня и бягане.
User's Signature

Качена снимка

#492 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2008 - 06:21 PM

Петьо аз не визирах теб и не коментирам твоята мания, а просто не за първи път чувам от някой че иска кучето му да е голямо, а за експеримента не е нужно да ме нападате, не съм го чула от някой "кучкар" а човек който е прочел информация и я е споделил с мен, това не си го измислям аз, а и той така описа експеримента че ми се стори правдоподобен, за съжаление немога да го пресъздам по същия начин. huskypower не е необходимо да ми се извиняваш, всички знаем че много знаеш и много разбираш, просто ми се струва че ме нападаш, форума е за всички, за да си изразят мнението и за всички за да споделят и за да задават въпроси, аз също съм чела и също гледам куче на 7 години, също така и много неща незнам и благодарение на форума разбирам. На някой им се струва глупост, нелогичност, смешно и т.н. подобен експеримент. Нелогични са и мн др експерименти с хора и с животни, но това не означчава че те не водят до някакви заключения и изводи. Нищо не е смешно в такива експерименти, в чиято достоверност не мога да бъда сигурна, тъй като естествено не съм била там нито съм видяла кучето. Хайде да ви помоля да не ме нападате така, защото ми е много много неприятно

#493 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 March 2008 - 08:10 PM

Не те нападаме, във форумите, когато нямаш човек срещу себе си в разговора понякога нещата могат да бъдат грешно изтълкувани. Тук е мирен форум и се надявам такъв да остане.
Имаш право разбира се да защитаваш мнението си, което от друга страна не означава, че непременно това е правилната позиция. И като един Тома Неверни аз изобщо не вярвам в достоверността на такъв експеримент, освен ако не е някаква фантастика на пишман учени. С това не целя да обидя някого, но това е моето мнение, което се основава на дългогодишните ми интереси и познания не само в породите кучета, не само в личния опит, в отглеждането, рязвъждането, и т.н. ами и в етологията на животните, техния начин на живот, среда на обитание, развитие, качества, генетика и т.н.
Получи се така, може би защото ти не пожела да приемеш друго мнение.
И при все голямото ми желание да научавам нови неща, този път не успях. :(
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#494 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2008 - 10:14 AM

Еее, аз нямам намерение да те нападам  теб лично yay_plam!  :blink: Не се обиждай, че имам съмнения или ми звучи нелогично, нещо което се коментира. Нали и моята Тара още от малка върви по-едричка и на 9 м.почти беше излязла от горната граница на стандарта по килограми.Сега, към края на разгонването вече сме в нормата, след 3 седмици претенции и отказ от храна. :- Общо взето тези теми и коментари ме интересуват, понеже аз се уча от вас по тези въпроси!  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#495 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2008 - 11:11 AM

До сега давах бирена мая на таблетки.. някой знае ли дали може да се дава на прах /разредена с малко вода и със спринцовка в устата/? Така ни казаха да даваме на котето, но тъй като при него е много сложно и не става и за това остана на Прешъс.. Дали ще мога да и давам така?

#496 Потребителят е офлайн   natali11 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2008 - 11:31 AM

Цитат

До сега давах бирена мая на таблетки.. някой знае ли дали може да се дава на прах /разредена с малко вода и със спринцовка в устата/? Така ни казаха да даваме на котето, но тъй като при него е много сложно и не става и за това остана на Прешъс.. Дали ще мога да и давам така?

а ти защо не си караш на таблетки?
User's Signature

Качена снимка

#497 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2008 - 11:45 AM

Ми имаме на прах.. ако ни върши работа няма смисъл да я хвърлям.

#498 Потребителят е офлайн   hrisipisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2008 - 05:57 PM

А за какво се дава бирената мая? Задължително ли е да се дава? И нещо друго,трябва ли да давам допълнително калции аз и давам всеки ден по една лъжичка SA-37, нали знаете как всеки от полянката дава съвети, и в един момент почвам да се обърквам  :rolleyes: И нещо друго се сетих, скоро и дадохме хапчета за глисти-едно и половина, доктора ми даде три и ми каза ако видя глисти след 2 седмици да и дам другите, тя обаче ходи из храстите, навирах се и аз да гледам ама нищо не видях, ами ако е имало, а аз си мисля, че няма и не и дам сега, а след 3 месеца, дали е фатално?  :rolleyes: оххх обърках се вече, дано правилно да съм си задала въпросите  ;D

Още нещо се сетих, 2 часа сутрин и 1 час вечер по полянките много ли са за 4 месечно кученце? 
User's Signature

Качена снимка
ИМАМ БИЛЕТ ЗА КОНЦЕРТА НА МАДОНААА

#499 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2008 - 06:59 PM

Не е задължителна, бирената мая се дава за напълняване или за апетит. Ние и двете ги нямаме, за това и давам.

#500 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2008 - 07:04 PM

а за разходката аз мисля че е много добре и те поздравявам колко много време всеки ден отделяш за животинчето!  :->)

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни