Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 26 February 2008 - 05:14 PM
И мои приятели имат такъв проблем с тяхното подарено Хъски, но му обръщат съвсем малко внимание.То почти по цял ден е затворено само в една барака и явно се е озлобило, а и връзката със стопаните е много слаба:явно ги смята за врагове от които трябва да си пази придобивките.
Може би трябва много търпение и превъзпитание, за да се отучи от този подход към близките за него хора.Вижте инфо за дресировката и обучението, той трябва да е повече време с тях и къде с добро, къде с по-твърда ръка да разбере, че не трябва да хапе и ръмжи на стопанина.
На Тара мога да й ровя в купата като се храни, да вземам и добавям лакомства.
Но на съпруга и дъщерята понякога им изръмжава предупредително като прекалят със закачките.Дори мъжа ми го захапа за чехъла веднъж, като на шега се опита да й взема новата топка.Много добре усещат и знаят пред кого може да им мине номера.Да пробват с по-сурови мерки, за да се отучи от този вреден навик.Иначе ще има пострадали и занапред. :-
Публикувано: 26 February 2008 - 07:55 PM
Цитат
просто защото не съм виждала с козинакато на Анук
може би е нещо като wooly
По-дългата козина е недостатък за хъскитата. Написано е и в стандарта. Аз съм виждала доста такива, случва се, идеални кучета няма. В някоя от темите бяхме писали за това преди време, но не помня къде. Дългият косъм се обуславя от рецесивен ген. Трябва двамата родители да го носят, за да се появи в поколението- това означава, че такова може да се роди и от родители с иначе нормален кoсъм.

JulyVell Siberians
Публикувано: 27 February 2008 - 10:11 AM
чела съм , че е е недостатък,
просто исках и друго менеие :)))
дали е такава, а доколкото знам в Канада има развъдници
само за дълкокосмести хъскита, но както и да е
при нас няма значение
:)
перфектна е за нагушкване, галене, целуване, топлене, игри, верен приятел и другар
както аз я наричам Моята човечка
:wub:
Публикувано: 27 February 2008 - 10:30 AM
Публикувано: 27 February 2008 - 10:51 AM
Не мога да кажа, че кой знае колко ми хареса: като го видях се скубеше ужасно и козината му висеше сплъстена на кичури :-
Аз исках да попитам в тази връзка следното:Тара е с по-различна козина от Арес-нашия приятел мъжкото Хъски.Нейната е доста по-гъста и по гърба и дупето е и по-дълга.Неговата стопанка казва, че Тара е много по-мека от Арес, а и то си личи видимо.Според нея това й била бебешката козина и щяла да се смени.Аз не мисля така, понеже тя веднъж сменя козината и цвета си промени към по-тъмен, но качеството на козината си остана такова-меко, пухкаво.Арес е бяло-сиво синеоко Хъски, а козината му е значително по-къса и по-твърда от тази на Тара.
Това нормално ли е? Моля за кратък отговор на по-компетентни колеги в бранша... :blink:
Поздрави от нас
Публикувано: 27 February 2008 - 11:25 AM
Работата там е че те го гледат на двора и наистина връзката куче-стопанин не е голяма. Отново ще им кажа, но не съм сигурна дали ще може да се поправи. Трябвало е още от самото начало. Бленика като малка ми се зъбеше много яко, даже да я погаля по главата домкато яде, спира, започва да ръмжи и сякаш настръхва. Ама не и се давах и с много търпение и тренировки, даже понякога и глад, работата се оправи и в момента мога да и бъркам в устата докато яде ;D
дано и при тях нещата се нормализират, защото не ми се мисли за най-лошото :(
Ако още нкой може да помогне със съвет или нещо друго, моля нека се отзове :blink: ;)

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 27 February 2008 - 07:18 PM
Цитат
И Лара като я взехме си бранеше паничката. Аз и клечах до главата всеки път когато се хранеше, галех я и и говорех. Ако понечеше да ръмжи, строго НЕ!
После като свикна с мен до паничката започнах да бъркам вътре докато се храни, подавайки и допълнителни вкусотии. Така и показах, че моята ръка носи хубави неща и не е заплаха. През цялото време бях много внимателна, говорех спокойно, но и тя беше малка. С по-голямо куче трябва да се действа още по-внимателно ... Сега мога да и взема всичко от устата без капчица страх, без значение дали е храна или играчка.
Посъветвай твоите познати да не отказват и да си настояват, но нека им е ясно, че няма да се получи от първия път. Успех!
Публикувано: 28 February 2008 - 09:23 AM
От опит знам че се получава и дано се получи и при тях :-

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 29 February 2008 - 11:53 AM
За хъски специално няма проблем и след 8 години, пак принципно го казвам. Ако кучето е в добро здраве и има качествена семенна течност реално няма проблем. Семенната течност винаги може да се провери. След осмата година процесите на стареене в организма започват да си казват думата. И за това ако кучето е примерно 10 или повече годишно, но е важна дадена връзка, се препоръчва да се направи изкуствено заплождане. При стареенето например неминуемо отслабва сърцето и в даден момент никой не знае дали ще издържи, също така относно семенната течност - може да няма годни за оплождане сперматозоиди. На тази възраст намалява подвижността им, увеличават се "дефектните" и т.н.
Има кучета, които и по-рано се разделят с оплодителните си способности, въпреки, че иначе са добре гледани и здрави.
Така че с точност не може да се каже.

JulyVell Siberians
Публикувано: 29 February 2008 - 02:10 PM
ВАНДЕМАН КОЛРИТ МАРМАРИ
ВИНЧЕНЦО КОЛРИТ МАРМАРИ
ВЪРДЖИЛ КОЛРИТ МАРМАРИ
ВИНС КОЛРИТ МАРМАРИ
ВИРДЖИНИЯ КОЛРИТ МАРМАРИ
ВИВИАН КОЛРИТ МАРМАРИ
това е котилото на марк, намерих тази информация в интернет и мисля че е вярна.Някой знае ли нещо за тези кучета,трябва да стават май месец на 7
Публикувано: 29 February 2008 - 04:34 PM
Ще ги потърся и ще ти ги пусна да я видиш.

JulyVell Siberians