Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 243
  • 244
  • 245
  • 246
  • 247
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#4881 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 May 2010 - 02:49 PM

Со кротце и со благо...
:ab_041:
Ако хапе вас или не това, което трябва - след строго "НЕ" пъхате в устата на кучето това, което МОЖЕ да хапе и гризе - играчка, кокълче от пресована кожа или подобни + игнориране, а ако се заиграе и кротне - похвала.
Поне при нас това проработи много успешно.
Желая успех и сори за включването в чужд подфорум.
Нямам хъски, ама сме брат'чеди - ПЕТА ГРУПА!
:ae_085:

#4882 Потребителят е офлайн   rusavelka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 May 2010 - 09:38 PM

Здравейте,имаме хъски на 50дни,умна,красива и игрива,но хапе дъщерите ми по ръцете и краката.Опитвам какво ли не,четох из форума,как да я накоарам да спре,но нищо не помага.Казвам НЕ,но помага за миг,след това посяга пак,само да посегнат да я погалят и тя се е обърнала и захапала.Знам,че е бебе,но дайте ми съвети как да я накарам да спре.Мен много не си позволява,да ме хапе,слуша ме,научихме някои команди като ЕЛА,СЕДНИ,виждам че ме разбира,не глупава,опитах с игнориране,с даване на неините играчки,с каране.Все си мисля че така си изразява радоста,но тя не си осеща силата с която ги хапе и децата плачат,знам че трябва търпение и постоянство,но как да обясня на децата,засега им казах да не я закачат докато я оттуча.Даже ме защитава,ако моя мъж повиши тон-тои говори по-високо,тя започва да го лае.Очаквам вашите съвети.
User's Signature

Качена снимка

#4883 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 24 May 2010 - 10:05 PM

Децата са деца, трябва да разберат че колкото повече си играят с кучето толкова повече то ще ги търси за игра, а това хпане е неговата игра в момента.Наистина ще е добре да не го закачат, обяснете им как да го игнорират и да му се карат правилно без да остане неразбрало или объркано.С какъв тон да му говорят, щом при вас не минава номера значи те много го лигавят (дори и да не си мислите че е така).Кучето помни когато веднъж му позволите нещо дори и после да му се скарате ще е по трудно да отвикне отколкото от самото начало да има табута.При нас никога не ни е закачала когато сме на масата, не че не е опитвала в началото, но бързо разбра кое може и кое не.С едно вестниче я первах по любопитната муцунка.Но седнех ли на дивана ( което беше нейта територия и легло) нямаше мира: хапене дъвкане.....така е при всички малки хъскита.Но не го оставяйте да ви хапе, ако трябва не си играйте с него докато мине този период (около 5-6 месеца)или играйте с играчки.Мятайте пръчки, топки, разни неща за дърпане, но не го оставяйте само с голите ви ръце.Звучи малко гадно, но аз се убедих че само строгия тон и дисциплина помага.Не си мислете че кучето ще ви намрази ако му се карате и сте строги с него, напротив така само ще си затвърдите позицията на лидер и то самото ще ви позволява да правите повече неща с него самото без да ви закача(ресане, пипане къде ли не, мазане, пудрене, къпане....)
Просто бъдете строги, но не като се скарате и след 2 минути да го галите...
Успех!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4884 Потребителят е офлайн   rusavelka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 May 2010 - 10:40 PM

Нуше,благодаря ти за бързия отговор и добър съвет,ще опитам и това.Още веднъж,мерси.
User's Signature

Качена снимка

#4885 Потребителят е офлайн   k1champion Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 May 2010 - 12:47 PM

Показване на мнениетоk1champion, в 23 May 2010 - 10:18 AM, написа:

Здравейте :md_064: Искам да Ви попитам дали е нормално когато излизаме на разходка тя души непрестанно и почва да се въргля до някое чуждо ако, и когато я дръпна тя пак се връща, и пак продължава нараво немога да я откъсна :dry:

:dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#4886 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2010 - 03:07 PM

Един плодов въпрос . . . Неро пощурява от щастие като види череши, но аз се чудя вредно ли е да яде и ако не е по колко мога да му давам?
User's Signature

Качена снимка

#4887 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 25 May 2010 - 03:14 PM

Според мен от една паница нищо няма да му стане ( без костилки ) Само за информация тази сутрин малката Нира (която не е хъски) изяде една порция шопска салата и беше най щастливото куче на света, даже си заряза кокалчето заради салатката.А аз си мислех че само Зина е козичката в къщи :ab_041: До сега нищо не им е ставало от плодове и зеленчуци.Преди известно време ядоха на ананаса вътрешното по коравото и то не малко количество.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4888 Потребителят е офлайн   Sara123 Икона

Публикувано: 25 May 2010 - 09:56 PM

Здравейте, имаме хъски на 85 дни, в момента тежи около 9кг, но все още не си е изправила ушите. Има ли повод за притеснение и кога да очакваме да си изправи ушите. Даваме и калций, както е определил ветеринаря и яде само гранули роял канин. Моля кажете си мнението.

#4889 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 May 2010 - 07:56 AM

Мнението ми; ако кучето не е от развъдник, а е плод на домашно развъждане може и да не си изправи ушите, тъй като най- вероятно не е само хъски. А и щом не ги е изправило до сега...
Желая ви много радости и хубави моменти! Със изправени или не уши, то си остава вашето куче и ще ви дари с такава любов, която никой друг неможе да ви даде!

#4890 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2010 - 02:28 PM

А може и просто по принцип да има по-дълги ушета и затова още не ги е изправило. Но и Тали е права:)
Калция за ушите ли го даде вета? Или по принцип? Защото с храната, която храните бебешор обикновено не се дава допълнително калции.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#4891 Потребителят е офлайн   k1champion Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 May 2010 - 05:25 PM

Май никой няма да ми отговори
User's Signature

Качена снимка

#4892 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 May 2010 - 06:16 PM

Показване на мнениетоk1champion, в 26 May 2010 - 05:30 PM, написа:

Май никой няма да ми отговори

Нормално е.
От теб зависи да я научиш как да се държи и как ТРЯБВА да се държи навън, по време на разходка и изобщо в социална среда!

#4893 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2010 - 05:57 AM

Показване на мнениетоk1champion, в 25 May 2010 - 12:52 PM, написа:

Показване на мнениетоk1champion, в 23 May 2010 - 10:18 AM, написа:

Здравейте :md_064: Искам да Ви попитам дали е нормално когато излизаме на разходка тя души непрестанно и почва да се въргля до някое чуждо ако, и когато я дръпна тя пак се връща, и пак продължава нараво немога да я откъсна :dry:

:dh_188:

Нормално е,при положение че имаш хъски.Те са много любопитни,всичко им е интересно.По тази причина аз избирам тенденционно при разходките ни различни маршрути,за да му е интересно на синковеца,за да "бере" по-голям "букет"от впечатления и миризми.А другата причина е,че ако случайно се загуби и хукне да ме търси,ще се ориентира от повече отдалечени точки до нас как да се прибере.Оставям го и да си души на воля и да си маркира.Почна ли обаче да повтарям един и същи маршрут,той върви редом безразлично.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#4894 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 May 2010 - 10:00 AM

Хора собственици на хъски, имам едни голям въпрос който ме гложди от няколко месеца :dh_188: Колко от вас си пускат кучетата свободно когато се разхохдате в парка, гората, алейките без да има друго куче с което да си играе?Улиците и уживените места не ги броя за тях е ясно.И колко от тези кучета вървят що годе близо до стопанина си и се обръщат от време на време да следят къде е и когато се е отдалечил тичат към него?А не да избират те маршрута и да се налага ти да вървиш след тях.Зина не я пускам в селото дори и на поляните извън него, страх ме да не хукне към оживената част и да изяде някоя кокошка.Или да хукне след минаваща каруца или да види и чуе отдалечено стадо кози и да се затича към тях?Просто вече незнам как ще реагира, не искам да имам проблеми със съседите както и имам някакъв ГОЛЯМ страх че ще хукне без посока след някаква миризма и никога повече няма да я видя.Незнам основан ли е този страх или е защото постоянно чета обяви за загубени хъскита.С Нира нямам такъв проблем вярвам и безпрекословно, а и тя не се интересува много от кокошките.Дори и да се забави зад някой ъгъл изчаквам я на 200-300 метра ако не идва по команда и след малко я виждам как тича със все сила към мен.Никога почти не е била вързана на повод при разходките.Предпочита да стой в краката ми и около мен когато сме на страшно и непознато място ( например половин метър висока трева )....
Незнам какво да правя дали да я пускам или не... мечтая си за спокойна разходка с кучета на която не се налага да ме влачат или да гледам и тръпна за всяко движение когато е пусната да играе с друго куче.Знам че няма как да е кротка като Нира понеже е хъски, но ми се иска поне да мога да я пусна на поляната и да знам че ще ме следи с поглед и ако се отдалеча повече ще дотича уплашена къде съм.Моля дайте съвети за изработване на доверие от моя страна спраямо Зина....много много ми се ще да се разхождам и тя до мен да си припка.
Дали има определени места и обстоятелства в които е по безобасно да я пусна и да не се загуби? До такава степпен се притеснявам че нямам си и идея как би реагирала на една такава разходка понеже до сега не е пускана да се разхожда сама без да има други кучета с които да играе и да задържат интереса и на полянката....
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4895 Потребителят е офлайн   Spikes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2010 - 10:48 AM

След като се притеснявате, не я пускайте.
Аз ако пусна моето куче, съм 100% сигурен, че ще хукне нанякъде, дори да има куче с нас.
Затова го пускам само на заградени места, както и в морската градина(но дори и там прави опити да избяга, или се вре в храстите и не излиза).

#4896 Потребителят е офлайн   sevi8912 Икона

Публикувано: 27 May 2010 - 11:14 AM

здравейте искам да ви помоля за помощимам сибирско хъски на 3 месеца не иска да се храни всякаква храна пробвах на какво може да се дължи това препоръчайте ми нещо за апетит или някой добър лекар от пловдив.благодаря ви предварително

#4897 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 May 2010 - 11:59 AM

Показване на мнениетоsevi8912, в 27 May 2010 - 11:19 AM, написа:

здравейте искам да ви помоля за помощимам сибирско хъски на 3 месеца не иска да се храни всякаква храна пробвах на какво може да се дължи това препоръчайте ми нещо за апетит или някой добър лекар от пловдив.благодаря ви предварително

Малко ще е нахално от моя страна, но все пак ще рискувам.

Какви храни си пробвал? Гранули? Домашно приготвени работи? Какво е общото състоянието на куч? Енергичен ли е или ленува? Въобще ли не яде или яде много малко (което не те задоволява теб визуално)?
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#4898 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2010 - 02:45 PM

Нуше, аз пускам Джек преди всичко, когато наоколо няма други кучета или хора.
А системата: "Аз те пускам, вадя цигара, а ти си обикаляй и си играй с другите, ама да си наоколо" при нас не действа.
Когато се усети, че аз кибича на едно място, той разширява все повече ареала на обхождане, все по-бързо и все по-сигурно се изстрелва на дълги разстояния.
Пускам го спокойно, когато сме с Нара и Ари, защото нашата разходка протича по съвсем различен начин. Бързо ходене от наша страна, препускане из храсталаци, шубраци, дървета, кърлежи, бълхи и други примамливи нещица, от страна на Джек и Ари. Това за него е игра с друго куче. Не обича да стои на едно място, не обича някой да му виси на врата безцелно. Не става така. Трябва да търчи, да вее език и опашка, да се маже с кал, да плува в реки....В такива случаи не ме изпуска от поглед, връща се, прави къси обиколки на терена. Страх го е да не ме изгуби за дълго от поглед.
И другият ни проблем са хората. Кучетата им дава игнор, при настоятелност от моя страна, но хората...АД. То не е дупене, то не са тъпи физиономии, то не е мазнотия, страшното става като реши да скача по хора, които не са приятелски настроени към него. С това не мога да се преборя все още. Ако застоим на едно място и наоколо е пълно с хора, ще почне наред да се мазни, а са много малко тези, които не ги е страх, не ги е гнус, не са луди за връзване и няма да извадят сатър от задния джоб.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#4899 Потребителят е офлайн   sevi8912 Икона

Публикувано: 27 May 2010 - 05:57 PM

Показване на мнениетоMeto, в 27 May 2010 - 11:04 AM, написа:

Показване на мнениетоsevi8912, в 27 May 2010 - 11:19 AM, написа:

Малко ще е нахално от моя страна, но все пак ще рискувам.

Какви храни си пробвал? Гранули? Домашно приготвени работи? Какво е общото състоянието на куч? Енергичен ли е или ленува? Въобще ли не яде или яде много малко (което не те задоволява теб визуално)?

пробвала съм всякакви кучешки храни консерви и гранули на роял канин и други марки но не се получава в момента яде само варено пилешко месо яде много пясък и заради това го водим с наморник а е на 3 месеца понякога яде много малко а това не ме задоволявя визуално игрив е ленува само когато му е топло

#4900 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 May 2010 - 06:19 PM

Нуше, важното е да позволиш на Зина да изгради доверие в теб. Сега е най- подходящото време- лятото...
Започни като за начало към края на всяка разходка да пускаш повода да се влачи след нея (ще й е топло, ще е изморена, и да побегне няма да е за дълго), може да вържеш и дълго въже вместо повод.
Ние така процедираме, това е времето когато най- спокойно без почти никакви притеснения я пускам. Поне Райа слуша на 100%... когато й е топло, а и е по- мудна...
Така ще ти изгради доверие, постепенно ще започнеш да й вярваш! Не, че аз пускам Райа навсякъде и винаги, подбирам местата. Важно е да знаеш какво ще направи кучето в ситуациите, в които може да попаднете, важно е да я познаваш!!! За да можеш да я контролираш, за да знаеш кога трябва да я хванеш и кога като й кажеш ще игнорира дразнителя и ще продължи да ходи до теб. Опознаване и градене на доверие!

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 243
  • 244
  • 245
  • 246
  • 247
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни