Публикувано: 27 May 2010 - 02:45 PM
Нуше, аз пускам Джек преди всичко, когато наоколо няма други кучета или хора.
А системата: "Аз те пускам, вадя цигара, а ти си обикаляй и си играй с другите, ама да си наоколо" при нас не действа.
Когато се усети, че аз кибича на едно място, той разширява все повече ареала на обхождане, все по-бързо и все по-сигурно се изстрелва на дълги разстояния.
Пускам го спокойно, когато сме с Нара и Ари, защото нашата разходка протича по съвсем различен начин. Бързо ходене от наша страна, препускане из храсталаци, шубраци, дървета, кърлежи, бълхи и други примамливи нещица, от страна на Джек и Ари. Това за него е игра с друго куче. Не обича да стои на едно място, не обича някой да му виси на врата безцелно. Не става така. Трябва да търчи, да вее език и опашка, да се маже с кал, да плува в реки....В такива случаи не ме изпуска от поглед, връща се, прави къси обиколки на терена. Страх го е да не ме изгуби за дълго от поглед.
И другият ни проблем са хората. Кучетата им дава игнор, при настоятелност от моя страна, но хората...АД. То не е дупене, то не са тъпи физиономии, то не е мазнотия, страшното става като реши да скача по хора, които не са приятелски настроени към него. С това не мога да се преборя все още. Ако застоим на едно място и наоколо е пълно с хора, ще почне наред да се мазни, а са много малко тези, които не ги е страх, не ги е гнус, не са луди за връзване и няма да извадят сатър от задния джоб.