Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 247
  • 248
  • 249
  • 250
  • 251
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#4961 Потребителят е офлайн   Нара Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 June 2010 - 02:58 PM

Благодаря за отговора. Нашата определено не е от дългите, но ще проверя на следобедната разходка дали е недопустимо къса.

#4962 Потребителят е офлайн   k1champion Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 June 2010 - 03:22 PM

Тара не е взета от развъдни и мисля, че е нормално да стане така, но нека ви питам.Когато беше малка маската и беше като спатия, а сега е станала такава. Смени и се цвета ?

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#4963 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2010 - 03:40 PM

Бяхме на ветеринар, и пуснахме пълна кръвна картина и изследвания за калций и фосфор, нищо му няма на кучето, напълно здрав е . . . Явно удърът е бил много силен . . .
User's Signature

Качена снимка

#4964 Потребителят е офлайн   Нара Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2010 - 04:59 PM

Показване на мнениетоk1champion, в 05 June 2010 - 03:27 PM, написа:

Тара не е взета от развъдни и мисля, че е нормално да стане така, но нека ви питам.Когато беше малка маската и беше като спатия, а сега е станала такава. Смени и се цвета ?

Без това да има връзка с развъдника - съвсем нормално е. Не цвета се е сменил, просто белите части се разширяват с времето. Много кученца, например, се раждат с "очила" , но в почти всички случаи те изчезват с времето. Възможно е да изсветлее още, но това не е повод за притеснение :)

Пример, Ари като бебе, сравни с профилната снимка :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#4965 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 05 June 2010 - 05:12 PM

Показване на мнениетоxael, в 03 June 2010 - 06:07 PM, написа:

Къде мога да направя очни изследвания, които да се признават и от чужбина? Понеже знам, че при нас, по клубовете се приемат заключенията на др Борисов-те приемат ли се и от други страни на ФЦИ?

При доктор Новак в Белград,Сърбия и където си изпуснахме часа когато бяхме в Загреб :ab_041: :ab_041:
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#4966 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 June 2010 - 06:39 PM

Показване на мнениетоНара, в 05 June 2010 - 03:04 PM, написа:

Показване на мнениетоk1champion, в 05 June 2010 - 03:27 PM, написа:

Без това да има връзка с развъдника - съвсем нормално е. Не цвета се е сменил, просто белите части се разширяват с времето. Много кученца, например, се раждат с "очила" , но в почти всички случаи те изчезват с времето. Възможно е да изсветлее още, но това не е повод за притеснение :)

Пример, Ари като бебе, сравни с профилната снимка :)

Нара, сигурна ли си, че на тази снимка не бъркаш Ари с някое от братчетата или сестричетата й?
Този тип "спатия" обикновенно запазва външния си контур, а при Ари е малко по-различно и освен това тя има нещо като черти по муцуната надолу и под очите, които ги няма в бебешкия вариант, а обикновенно не е така и за това ми се вижда странно. И ако не се лъжа, на бебчето на снимката изглежда е с две кафяви очета.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#4967 Потребителят е офлайн   Нара Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2010 - 07:24 PM

Показване на мнениетоHuskypower, в 05 June 2010 - 06:44 PM, написа:

Нара, сигурна ли си, че на тази снимка не бъркаш Ари с някое от братчетата или сестричетата й?
Този тип "спатия" обикновенно запазва външния си контур, а при Ари е малко по-различно и освен това тя има нещо като черти по муцуната надолу и под очите, които ги няма в бебешкия вариант, а обикновенно не е така и за това ми се вижда странно. И ако не се лъжа, на бебчето на снимката изглежда е с две кафяви очета.

Хей, няма как да си сбъркам душичката :md_064:
Ето: :smile: Възрастта е приблизителна, за съжаление намам точни дати.
Три месеца, още не сме излизали навън Прикачена снимка
Четвърти - пети месец, още имаме катраненочерни очила Прикачена снимка
Седми месец Прикачена снимка
Последната снимка е ужасна във всяко отношение, правена е с телефон, но се прежалих да я кача, защото много ясно се вижда промяната :)

Убедих ли те? :ae_085:

И...[вдигане на завесите в края на шоуто Пълна Промяна]->

Качена снимка

#4968 Потребителят е офлайн   Athanna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Интереси: древни езици и култури, литература, свирене на пиано, пеене, музика, писане (поезия и кратки форми), short movies making, фотография, фотообработка, рисуване, танцуване, white sensations, джаз, цветя и животни
Публикувано: 05 June 2010 - 07:41 PM

Показване на мнениетоНара, в 05 June 2010 - 07:29 PM, написа:

Хей, няма как да си сбъркам душичката Качена снимка
Ето: Качена снимка Възрастта е приблизителна, за съжаление намам точни дати.
Три месеца, още не сме излизали навън Прикачен файл DSC034165.jpg
Четвърти - пети месец, още имаме катраненочерни очила Прикачен файл DSC03546.jpg
Седми месец Прикачен файл Picture 136.jpg
Последната снимка е ужасна във всяко отношение, правена е с телефон, но се прежалих да я кача, защото много ясно се вижда промяната :)

Убедих ли те? Качена снимка

Качена снимка

Вярно е пълна промяна Качена снимка Тази кожената каишка от последната снимка колко време ти издържа Качена снимка Питам, защото сега си взех още една.. Както казва Тали - "аз много често ги сменях, зависимост от цвета на тоалета"... Като го каза, малко се засмях и не вярвах, ама днес нещо ме беше прихванал шопингът и взех поредната... Ужас, Ник ще ме убие!
User's Signature

The best compliment they made me ever, is that we look very much alike with my dog.
~Athanna

#4969 Потребителят е офлайн   Нара Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2010 - 07:57 PM

О, близо 2 години, като е носена предимно тя. Срам ме е да кажа за колко пари съм я взела от един кожар в Трявна...по - малко от 5 лв. Последния път като ходих при него си купих още една - светло кафява, за същата нелепа сума. Да имаме за смяна на тоалета :md_064:

#4970 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 June 2010 - 08:18 PM

Показване на мнениетоНара, в 05 June 2010 - 05:29 PM, написа:

Хей, няма как да си сбъркам душичката :md_064:
Ето: :smile: Възрастта е приблизителна, за съжаление намам точни дати.
Три месеца, още не сме излизали навън Прикачен файл DSC034165.jpg
Четвърти - пети месец, още имаме катраненочерни очила Прикачен файл DSC03546.jpg
Седми месец Прикачен файл Picture 136.jpg

Убедих ли те? :ae_085:

Качена снимка

Да, за тези снимки спор няма, очевидно си е тя и се вижда как се е развивала промяната. :md_064: Явно защото е съвсем малка още и по-късно са и "избили" повече тези тъмните точки и белия път по средата доста се е стеснил и заострил към върха.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#4971 Потребителят е офлайн   Нара Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2010 - 08:26 PM

Последен опит :ae_085:
Това е цялото кучило. Дясното кученце очевидно е с 2 сини очи, а това май не се променя, а лявото...нямам такива железни аргументи, но ми се струва, че не е тя :ab_041: Е?Прикачена снимка

#4972 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 June 2010 - 08:36 PM

Еее, можем да си стиснем ръцете по средата! :ba_025: :md_064: .
Ама не знам с какво сте я хранили, та така се е променила, хахаха, това разбира се е майтапче :db_046:
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#4973 Потребителят е офлайн   Нара Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2010 - 08:42 PM

Показване на мнениетоHuskypower, в 05 June 2010 - 08:41 PM, написа:

Еее, можем да си стиснем ръцете по средата! :ba_025: :md_064: .
Ама не знам с какво сте я хранили, та така се е променила, хахаха, това разбира се е майтапче :db_046:

Не е от храната, къпя я в белина. :ab_041:
Може би ако я видиш на живо разликата няма да е толкова голяма, а и без това ми се иска това да се случи, да чуя мнението на някой по - знаещ по накои въпроси. С Гери в скоро време ще се опитаме да я снимаме в стойка, но пак на живо би било по-добре :)

#4974 Потребителят е офлайн   k1champion Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 June 2010 - 12:29 PM

Здравейте :ae_085: Има ли шанс след като роди кучето да олегне и да стане по кротко и наистина ли е задължително да роди един път в живота си, защото като острее може да получи някакви заболявания. И може ли да бъде кастрирано без да е имало покоение, и на каква възраст ? Питам защото слушам най-различни неща и не съм сигурна на кой да вярвам...... :ud_009:
User's Signature

Качена снимка

#4975 Потребителят е офлайн   ralna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2010 - 12:57 PM

И аз имам въпрос. Чела съм, че женските кучета полово съзряват на 6 месеца. Някой може ли да ми каже кога за пръв път ще се разгони, или си е специфично за всяко куче. Също така са ми казвали, че женското куче може да забременее само като е разгонено, ама тва ми се вижда голяма глупост. Мисълта ми е, имам си мъжкар у дома и за кастрация и дума не може да става. Реших, че докато е разгонена ще ходи на гост на брат ми, ама през останалото време мисля, че също ще има опасност от забременяване. Няма и как да ги вардя, защото мъжкаря отваря всички врати в апартамента. Та може ли да ме посъветвате дали ще мога да ги гледам заедно двете. Ако бяха от една порода как да е, но са Хъски и Каракачанка и не искам да ги изпусна и да стане беля, а после да ми се народят изродчета или нещо да стане с Джеси ако забременее много рано. Кога трябва да ги разделя за да не стават бели, и след като порасне ще има ли някаква възможност да си ги гледам и двете?
User's Signature

Качена снимка

#4976 Потребителят е офлайн   Нара Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2010 - 01:49 PM

Показване на мнениетоk1champion, в 06 June 2010 - 12:34 PM, написа:

Здравейте :ae_085: Има ли шанс след като роди кучето да олегне и да стане по кротко и наистина ли е задължително да роди един път в живота си, защото като острее може да получи някакви заболявания. И може ли да бъде кастрирано без да е имало покоение, и на каква възраст ? Питам защото слушам най-различни неща и не съм сигурна на кой да вярвам...... :ud_009:

Да, възможна е някаква промяна в темперамента на кучето след раждане или кастриране, но изобщо не е задължително да ражда. Нераждането няма да доведе до заболявания, нито раждането ще предпази кучето от такива. В твоят случай, тъй като кученцето няма родословие, развъждането му би било крайно неуместно. Колкото и да е прекрасно, дори напълно да се вписва в границите на стандарта
на породата, няма как да ви бъдат известни гените, които то пренася от неговите родители и поколения назад, дори да не се проявят конкретно при вашето кученце. За кастрацията - разбира се, че може да бъде направена без кучето да е имало поколение, това по никакъв начин няма да му навреди. Но за самата процедура ще разкаже някой друг повече :smile:

Показване на мнениетоralna, в 06 June 2010 - 01:02 PM, написа:

И аз имам въпрос. Чела съм, че женските кучета полово съзряват на 6 месеца. Някой може ли да ми каже кога за пръв път ще се разгони, или си е специфично за всяко куче. Също така са ми казвали, че женското куче може да забременее само като е разгонено, ама тва ми се вижда голяма глупост. Мисълта ми е, имам си мъжкар у дома и за кастрация и дума не може да става. Реших, че докато е разгонена ще ходи на гост на брат ми, ама през останалото време мисля, че също ще има опасност от забременяване. Няма и как да ги вардя, защото мъжкаря отваря всички врати в апартамента. Та може ли да ме посъветвате дали ще мога да ги гледам заедно двете. Ако бяха от една порода как да е, но са Хъски и Каракачанка и не искам да ги изпусна и да стане беля, а после да ми се народят изродчета или нещо да стане с Джеси ако забременее много рано. Кога трябва да ги разделя за да не стават бели, и след като порасне ще има ли някаква възможност да си ги гледам и двете?

Никой не може да ви каже с точност, но е нормално да се разгони около шестия - седмия месец.
Вижда ви се глупаво? Не знам как сте избрали да вземете женско куче, без изобщо да се запознаете с проблемите и отговорностите, които съпътсват вашият избор. Кучето може да забременее САМО когато е разгонено, и то не през целият период на разгонването.
Защо изключвате като вариант кастрацията на мъжкото, а всъщност и на женското куче, както се подразбира от поста ви? Смятате ли да ги развъждате? Знаете ли, че разгонването продължава близо месец, два пъти в годината? Това означава кученцето да не е при вас 2 от 12 месеца.
Разбира се, че ще има възможност да си ги гледате и двете, когато порастне малката - кастрирайте ги.

Ако бяха от една порода как да е

нещо да стане с Джеси ако забременее много рано

Разбирам от тези цитати, че вие имате намерение да развъждате кученцето. То има ли родословие? Мисля си, че ако имаше, развъдчикът щеше да ви е запознал по - добре с въпростите, които сега ви тормозят. Прочетете и отговорът ми към k1champion.

#4977 Потребителят е офлайн   ralna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2010 - 02:28 PM

Така, значи това че може да забременее само по време на разгонването наистина не го вярвах и си взимам бележка. За кастрирането на каракачанката, не може защото всяка година го водим при "жена му" и всяка година си имам кучило от него. А и баща ми не би дал да го кастрираме. Джеси за сега не мисля да я развъждам, но един ден, бих искала да имам кученца от нея и затова също не смятам да я кастрирам. Иначе майка й и баща й са от развъдник, а тя не. Иначе е породиста и бих се радвала един ден да имам кученца от нея, но това е в далченото бъдеще. Също така не съм избирала да взема женско куче, досега само мъжки съм гледала, тя ми е подарък от майка ми, а тя не се интересува толкова много от кучета за да може да ми обясни. И точно защото не знам, и няма към кого да се обърна зададох въпросите си тук, като си мислех, че няма да бъда "навкана" както го сторихте вие, все пак не всеки и роден научен. Но благодаря все пак за отговорите.
User's Signature

Качена снимка

#4978 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2010 - 02:43 PM

1.Като смятате, че женската може да забременее не само когато е разгонена, защо взехте женско куче, при все че имате друго-мъжко?
2. По принцип може разгонена женска и мъжко куче да живеят заедно, но много си зависи от мъжкия и дали вие можете 1 месец да не излизате от вкъщи за да ги държите под око. На практика ще е доста трудно.
В този случай е по-добре мъжкия да го дадете някъде на отглеждане за месец, поне според мен. Женските докато са разгонени стават доста по-особени и пълни с изненади.
3. Ако стане гаф-има ветеринари, които могат да предложат варианти за спиране на бременността. При чести "гафове" и срещи с ветеринаря по тази причина обаче подлаге кучето на един увеличаващ се риск към развинане на различни заболявания като пиометра, разни други проблеми с матката и прочие. Които ще доведат до още по-големи проблеми, ако не се хванат навреме.
4. Раждането или не раждането не гарантира здравето на кучето от гореспоменатите заболявания.
5. От друга страна раждането си е риск. Особено ако се отнесете с пренебрежение. Може да доведе от малки неприятности, през големи главоболия, та чак до фатален край и за майката и за малките.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#4979 Потребителят е офлайн   ralna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2010 - 02:52 PM

Доообре, явно тук някой като зададе греше въпрос и ще го изядете с парцалите. Пак казвам кучето ми е подарък, не съм искала друго, но тя е тук и смятам да си я гледам. Имам възможност да я дам за месеца, два или повече на друго място и щом дойде времето ще го направя. Но недай си боже ако забременее не смятам да я водя на втеринар който "да отстрани проблема", но ще бъде поставена под наблюдение докато трае бременността. За някой въпроси не съм чак толкова боса и знам, че преди едно куче да забременее се правят тестове от ветеринар и после през цялото време животното се води на профилактични прегледи, точно като при хората. Отново се извинявам, че реших да задам некомпетентните си въпроси тук. Очевадно е, че не се толерира незнанието. Съжалявам, че ви изгубих времето, повече няма да се повтори.
User's Signature

Качена снимка

#4980 Потребителят е офлайн   Нара Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2010 - 02:59 PM

Не ме разбирайте погрешно, разбира се, че тук е мястото да зададете въпросите си и никой не се е родил научен, но проблемът с междусъседското развъждане е много наболяла тема. Хъскитата в момента са модерни и всеки развъжда, немислейки за бъдещето на породата,а на общо основание - пари, или 'моето куче е хубаво според мен, искам да има бебета' Само че, процесът по развъждането на едно куче е много по - сложен и е обект на труд на професионалисти, които се опитват да запазят качествата и чистотата на породата.
Искренно вярвам, че вие няма да целите печалба от развъждане, но ако не се лъжа, вашето кученце е с едно синьо и едно зелено око. Знаете ли, че зеленият цвят е недопустим в стандарта на породата? Моля ви, четете стари и нови теми, интересувайте се по въпроса за развъждането. Бих искала също да ви попитам, познавате ли родителите на кучето? Виждали ли сте родословията им? Не мисля, че който и да било легитимен развъдник би допуснал безразборно развъждане на куче, произведено от него.

И не на последно място - Страшно харесвам вашето бебе, надявам се да се грижите добре за него и да се запознаете по - добре с последствията на действията, които обмисляте :)

С най - добри чувства,
Нара.

ПС.Имате лично съобщение.

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 247
  • 248
  • 249
  • 250
  • 251
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема