Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 05 June 2010 - 04:59 PM
k1champion, в 05 June 2010 - 03:27 PM, написа:
Без това да има връзка с развъдника - съвсем нормално е. Не цвета се е сменил, просто белите части се разширяват с времето. Много кученца, например, се раждат с "очила" , но в почти всички случаи те изчезват с времето. Възможно е да изсветлее още, но това не е повод за притеснение :)
Пример, Ари като бебе, сравни с профилната снимка :)
Публикувано: 05 June 2010 - 05:12 PM
xael, в 03 June 2010 - 06:07 PM, написа:
При доктор Новак в Белград,Сърбия и където си изпуснахме часа когато бяхме в Загреб

Публикувано: 05 June 2010 - 06:39 PM
Нара, в 05 June 2010 - 03:04 PM, написа:
k1champion, в 05 June 2010 - 03:27 PM, написа:
Без това да има връзка с развъдника - съвсем нормално е. Не цвета се е сменил, просто белите части се разширяват с времето. Много кученца, например, се раждат с "очила" , но в почти всички случаи те изчезват с времето. Възможно е да изсветлее още, но това не е повод за притеснение :)
Пример, Ари като бебе, сравни с профилната снимка :)
Нара, сигурна ли си, че на тази снимка не бъркаш Ари с някое от братчетата или сестричетата й?
Този тип "спатия" обикновенно запазва външния си контур, а при Ари е малко по-различно и освен това тя има нещо като черти по муцуната надолу и под очите, които ги няма в бебешкия вариант, а обикновенно не е така и за това ми се вижда странно. И ако не се лъжа, на бебчето на снимката изглежда е с две кафяви очета.

JulyVell Siberians
Публикувано: 05 June 2010 - 07:24 PM
Huskypower, в 05 June 2010 - 06:44 PM, написа:
Този тип "спатия" обикновенно запазва външния си контур, а при Ари е малко по-различно и освен това тя има нещо като черти по муцуната надолу и под очите, които ги няма в бебешкия вариант, а обикновенно не е така и за това ми се вижда странно. И ако не се лъжа, на бебчето на снимката изглежда е с две кафяви очета.
Хей, няма как да си сбъркам душичката

Ето:

Три месеца, още не сме излизали навън

Четвърти - пети месец, още имаме катраненочерни очила

Седми месец

Последната снимка е ужасна във всяко отношение, правена е с телефон, но се прежалих да я кача, защото много ясно се вижда промяната :)
Убедих ли те?

И...[вдигане на завесите в края на шоуто Пълна Промяна]->

Публикувано: 05 June 2010 - 07:41 PM
Нара, в 05 June 2010 - 07:29 PM, написа:

Ето:

Седми месец

Последната снимка е ужасна във всяко отношение, правена е с телефон, но се прежалих да я кача, защото много ясно се вижда промяната :)
Убедих ли те?

Вярно е пълна промяна

Публикувано: 05 June 2010 - 07:57 PM

Публикувано: 05 June 2010 - 08:18 PM
Нара, в 05 June 2010 - 05:29 PM, написа:

Ето:

Седми месец

Убедих ли те?

Да, за тези снимки спор няма, очевидно си е тя и се вижда как се е развивала промяната.

JulyVell Siberians
Публикувано: 05 June 2010 - 08:36 PM

Ама не знам с какво сте я хранили, та така се е променила, хахаха, това разбира се е майтапче

JulyVell Siberians
Публикувано: 05 June 2010 - 08:42 PM
Huskypower, в 05 June 2010 - 08:41 PM, написа:

Ама не знам с какво сте я хранили, та така се е променила, хахаха, това разбира се е майтапче

Не е от храната, къпя я в белина.

Може би ако я видиш на живо разликата няма да е толкова голяма, а и без това ми се иска това да се случи, да чуя мнението на някой по - знаещ по накои въпроси. С Гери в скоро време ще се опитаме да я снимаме в стойка, но пак на живо би било по-добре :)
Публикувано: 06 June 2010 - 12:29 PM

Публикувано: 06 June 2010 - 12:57 PM

Публикувано: 06 June 2010 - 01:49 PM
k1champion, в 06 June 2010 - 12:34 PM, написа:

Да, възможна е някаква промяна в темперамента на кучето след раждане или кастриране, но изобщо не е задължително да ражда. Нераждането няма да доведе до заболявания, нито раждането ще предпази кучето от такива. В твоят случай, тъй като кученцето няма родословие, развъждането му би било крайно неуместно. Колкото и да е прекрасно, дори напълно да се вписва в границите на стандарта
на породата, няма как да ви бъдат известни гените, които то пренася от неговите родители и поколения назад, дори да не се проявят конкретно при вашето кученце. За кастрацията - разбира се, че може да бъде направена без кучето да е имало поколение, това по никакъв начин няма да му навреди. Но за самата процедура ще разкаже някой друг повече

ralna, в 06 June 2010 - 01:02 PM, написа:
Никой не може да ви каже с точност, но е нормално да се разгони около шестия - седмия месец.
Вижда ви се глупаво? Не знам как сте избрали да вземете женско куче, без изобщо да се запознаете с проблемите и отговорностите, които съпътсват вашият избор. Кучето може да забременее САМО когато е разгонено, и то не през целият период на разгонването.
Защо изключвате като вариант кастрацията на мъжкото, а всъщност и на женското куче, както се подразбира от поста ви? Смятате ли да ги развъждате? Знаете ли, че разгонването продължава близо месец, два пъти в годината? Това означава кученцето да не е при вас 2 от 12 месеца.
Разбира се, че ще има възможност да си ги гледате и двете, когато порастне малката - кастрирайте ги.
Разбирам от тези цитати, че вие имате намерение да развъждате кученцето. То има ли родословие? Мисля си, че ако имаше, развъдчикът щеше да ви е запознал по - добре с въпростите, които сега ви тормозят. Прочетете и отговорът ми към k1champion.
Публикувано: 06 June 2010 - 02:28 PM

Публикувано: 06 June 2010 - 02:43 PM
2. По принцип може разгонена женска и мъжко куче да живеят заедно, но много си зависи от мъжкия и дали вие можете 1 месец да не излизате от вкъщи за да ги държите под око. На практика ще е доста трудно.
В този случай е по-добре мъжкия да го дадете някъде на отглеждане за месец, поне според мен. Женските докато са разгонени стават доста по-особени и пълни с изненади.
3. Ако стане гаф-има ветеринари, които могат да предложат варианти за спиране на бременността. При чести "гафове" и срещи с ветеринаря по тази причина обаче подлаге кучето на един увеличаващ се риск към развинане на различни заболявания като пиометра, разни други проблеми с матката и прочие. Които ще доведат до още по-големи проблеми, ако не се хванат навреме.
4. Раждането или не раждането не гарантира здравето на кучето от гореспоменатите заболявания.
5. От друга страна раждането си е риск. Особено ако се отнесете с пренебрежение. Може да доведе от малки неприятности, през големи главоболия, та чак до фатален край и за майката и за малките.
Публикувано: 06 June 2010 - 02:52 PM

Публикувано: 06 June 2010 - 02:59 PM
Искренно вярвам, че вие няма да целите печалба от развъждане, но ако не се лъжа, вашето кученце е с едно синьо и едно зелено око. Знаете ли, че зеленият цвят е недопустим в стандарта на породата? Моля ви, четете стари и нови теми, интересувайте се по въпроса за развъждането. Бих искала също да ви попитам, познавате ли родителите на кучето? Виждали ли сте родословията им? Не мисля, че който и да било легитимен развъдник би допуснал безразборно развъждане на куче, произведено от него.
И не на последно място - Страшно харесвам вашето бебе, надявам се да се грижите добре за него и да се запознаете по - добре с последствията на действията, които обмисляте :)
С най - добри чувства,
Нара.
ПС.Имате лично съобщение.