Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 21 June 2010 - 02:21 PM
jacob91, в 21 June 2010 - 10:59 AM, написа:
Най - вече - ако е самотно. Ако има някакъв здравословен проблем обикновено е отпаднало, но сигурно се случва и да вие.
Ние вием, когато има голяма буря - много се ядосва.
И.. нещо непонятно за мен - имаме една гумена играчка - таралеж, която издава звук като я натиснеш, като гумено пате. Ари като види тази играчка, започва да я гушка и да вие. Понякога дори, когато я натисна, Ари сяда, обръща глава към небето и започва да 'пее'.
Много е красиво, но не разбирам защо го прави...
Така че, ако не е 1вата причина - да е самотен, следи поведението и ситуациите в които вие и ще намериш причината. Може да е звук, който го дразни, да се плаши от нещо...
Публикувано: 21 June 2010 - 03:10 PM
В момента е разгонена и предполагам може да е и заради това, но знам ли.
Чуе ли камбаната започва да пее, но не ми е ясно защо вечер го прави...съседите се оплакват и...дори ме предупредиха да взема мерки.
Публикувано: 21 June 2010 - 03:35 PM
jacob91, в 21 June 2010 - 03:15 PM, написа:
В момента е разгонена и предполагам може да е и заради това, но знам ли.
Чуе ли камбаната започва да пее, но не ми е ясно защо вечер го прави...съседите се оплакват и...дори ме предупредиха да взема мерки.
Камбаната - или я дразни, или имитира звука. По - скоро имитира, според мен. А вечер - обърни и внимание, погали я... може да е от разгонването, сигурно и е некомфортно.
Публикувано: 21 June 2010 - 07:03 PM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 24 June 2010 - 04:46 PM
lektro, в 21 June 2010 - 05:34 PM, написа:
моят мъник имаше подобен проблем точно в прехода с храната на оклоло 50 дена но един път го оставихме сам и беше оакал всичко :) забелязах че първото беше някак запечено
Публикувано: 26 June 2010 - 04:51 PM
Живее на двор. Има си едно място на този двор, което ползва за тоалетна. Преди се радвах, че е само и единствено там, и по-скоро при голям "зор" (ако въпросния зор е през нощта, ако случайно сме пропуснали разходка и т.н.)
Ама от скоро си стана ... просто тоалетна, а не тоалетна при ЗОР, т.е. по-често го ползва това място за тоалетна.
Искам да я отуча от това. Как ?
Пробвах кратка разходка по улицата след сън, но тя не я приема за нормалната дълга разходка .. и припиква примерно два пъти. Връщаме се и я пускам в двора .. и след 10 мин виждам, че има локва в двора /на нейното си място/
Не мисля, че има някакъв проблем и затова не може да стиска - ако е вътре в къщата си издържа и цял ден с 1 разходка.
По скоро си е приела това място за тоалетна.
Има ли някакъв шанс да я отуча ? Да и се карам ако я хвана точно на момента ? Ще разбере ли защо се карам, след като 2г. това не е било проблем.
Публикувано: 27 June 2010 - 01:25 AM
Хъскитата са кучета, които не обичат да се стискат... в същност никой не обича, но някои други породи могат да са по-старателни в това отношение. Хъскитата понякога са малко как да го кажа "по-свободно мислещи" не само в това онтошение.

JulyVell Siberians
Публикувано: 27 June 2010 - 09:18 AM
Аз се чудих дали въобще има смисъл ...
Може и когато е на двора да я държа в къщата и /оградено пространство/, там си стиска без проблем, даже дори и при голям 'зор' скимти и тичам да я пусна

И ще се увеличат разходките .. и ще видим :)
Мерси много.
Публикувано: 29 June 2010 - 06:41 PM

Преди 4 дни ги пратих с мъжо до клиниката да се прегледат,че му се беше получило нещо като обрив от вътрешната страна на бедрата(на кучо,де

Публикувано: 29 June 2010 - 08:25 PM

Публикувано: 29 June 2010 - 10:10 PM

Публикувано: 30 June 2010 - 08:46 AM

Публикувано: 30 June 2010 - 11:58 AM

Публикувано: 30 June 2010 - 02:24 PM