Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 249
  • 250
  • 251
  • 252
  • 253
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#5001 Потребителят е офлайн   jacob91 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Хъскита
Публикувано: 21 June 2010 - 10:54 AM

Какви могат да бъдат причините едно куче да вие?

#5002 Потребителят е офлайн   Нара Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2010 - 02:21 PM

Показване на мнениетоjacob91, в 21 June 2010 - 10:59 AM, написа:

Най - вече - ако е самотно. Ако има някакъв здравословен проблем обикновено е отпаднало, но сигурно се случва и да вие.
Ние вием, когато има голяма буря - много се ядосва.

И.. нещо непонятно за мен - имаме една гумена играчка - таралеж, която издава звук като я натиснеш, като гумено пате. Ари като види тази играчка, започва да я гушка и да вие. Понякога дори, когато я натисна, Ари сяда, обръща глава към небето и започва да 'пее'.
Много е красиво, но не разбирам защо го прави...

Така че, ако не е 1вата причина - да е самотен, следи поведението и ситуациите в които вие и ще намериш причината. Може да е звук, който го дразни, да се плаши от нещо...

#5003 Потребителят е офлайн   Spikes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2010 - 03:05 PM

Звуците от тези играчки карат и моето куче да вие.
Когато беше малък имаше една такава, постоянно я стискаше и виеше, докато не я разкъса. :Д

#5004 Потребителят е офлайн   jacob91 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Хъскита
Публикувано: 21 June 2010 - 03:10 PM

Не знам защо го прави...постоянно съм с нея.
В момента е разгонена и предполагам може да е и заради това, но знам ли.
Чуе ли камбаната започва да пее, но не ми е ясно защо вечер го прави...съседите се оплакват и...дори ме предупредиха да взема мерки.

#5005 Потребителят е офлайн   Нара Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2010 - 03:35 PM

Показване на мнениетоjacob91, в 21 June 2010 - 03:15 PM, написа:

Не знам защо го прави...постоянно съм с нея.
В момента е разгонена и предполагам може да е и заради това, но знам ли.
Чуе ли камбаната започва да пее, но не ми е ясно защо вечер го прави...съседите се оплакват и...дори ме предупредиха да взема мерки.

Камбаната - или я дразни, или имитира звука. По - скоро имитира, според мен. А вечер - обърни и внимание, погали я... може да е от разгонването, сигурно и е некомфортно.

#5006 Потребителят е офлайн   lektro Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 21 June 2010 - 06:29 PM

Мъничката ми /3 месеца и половина/ не е ходила вече цял ден по голяма нужда. Чудя се дали не е от това, че леко й посменихме храната и вместо суха и дадохме от консерва... и дали може да дадете някой съвет за нещо, което да я "прокара"...

#5007 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 June 2010 - 07:03 PM

При мен също имаше такъв проблем но ако не бъркам беше 2 дена и имаше неуспешни опити. Вета ми препоръча да взема разхабително за бебета от хуманна аптека и дозировката беше 3 капки и решихме проблема така. Като се прибера ще пиша и името на лекарството, но НЕ ГО ПРЕПОРЪЧВАМ преди консултация с ветеринар.
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#5008 Потребителят е офлайн   nedelina5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2010 - 06:38 AM

Ние и варим супичка от зеленчуци, пасираме я и резултата понякога дори е по-рядък от очакваното. :ab_041:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5009 Потребителят е офлайн   Luffy Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 June 2010 - 04:46 PM

Показване на мнениетоlektro, в 21 June 2010 - 05:34 PM, написа:

Мъничката ми /3 месеца и половина/ не е ходила вече цял ден по голяма нужда. Чудя се дали не е от това, че леко й посменихме храната и вместо суха и дадохме от консерва... и дали може да дадете някой съвет за нещо, което да я "прокара"...

моят мъник имаше подобен проблем точно в прехода с храната на оклоло 50 дена но един път го оставихме сам и беше оакал всичко :) забелязах че първото беше някак запечено
User's Signature

Качена снимка

#5010 Потребителят е офлайн   Iliqn-Ares Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
Публикувано: 26 June 2010 - 11:54 AM

Показване на мнениетоjacob91, в 21 June 2010 - 10:59 AM, написа:

Ми моето вие като иска наван :D

#5011 Потребителят е офлайн   Victoria Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 June 2010 - 04:51 PM

Имам куче на 2години.
Живее на двор. Има си едно място на този двор, което ползва за тоалетна. Преди се радвах, че е само и единствено там, и по-скоро при голям "зор" (ако въпросния зор е през нощта, ако случайно сме пропуснали разходка и т.н.)
Ама от скоро си стана ... просто тоалетна, а не тоалетна при ЗОР, т.е. по-често го ползва това място за тоалетна.
Искам да я отуча от това. Как ?
Пробвах кратка разходка по улицата след сън, но тя не я приема за нормалната дълга разходка .. и припиква примерно два пъти. Връщаме се и я пускам в двора .. и след 10 мин виждам, че има локва в двора /на нейното си място/
Не мисля, че има някакъв проблем и затова не може да стиска - ако е вътре в къщата си издържа и цял ден с 1 разходка.
По скоро си е приела това място за тоалетна.
Има ли някакъв шанс да я отуча ? Да и се карам ако я хвана точно на момента ? Ще разбере ли защо се карам, след като 2г. това не е било проблем.

#5012 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 June 2010 - 01:25 AM

Според мен ще разбере ако и се караш на момента, когато го прави. В началото може да се почуства объркана, защото е било позволено. Трябва да и осигуриш от друга страна достатъчно разходки, за да го прави на вън. В периодите преди и по време на разгонване, може да ти прави такива неща по-често в двора. Опитай ако е удобно да я гледаш известно време повече вътре и да я извеждаш на повод от двора, за да позабрави малко това място и да разбере, че на вън е мястото за тези неща.

Хъскитата са кучета, които не обичат да се стискат... в същност никой не обича, но някои други породи могат да са по-старателни в това отношение. Хъскитата понякога са малко как да го кажа "по-свободно мислещи" не само в това онтошение.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#5013 Потребителят е офлайн   Victoria Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 June 2010 - 09:18 AM

Аха, значи ще пробвам все пак да поправя нещата.
Аз се чудих дали въобще има смисъл ...
Може и когато е на двора да я държа в къщата и /оградено пространство/, там си стиска без проблем, даже дори и при голям 'зор' скимти и тичам да я пусна :ab_041:
И ще се увеличат разходките .. и ще видим :)
Мерси много.

#5014 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2010 - 05:48 PM

Колко от вас мият зъбите на кучетата си с четка и паста за зъби, и тези, които ги мият колко пъти седмично/ дневно го правят?
User's Signature

Качена снимка

#5015 Потребителят е офлайн   MickeyYP Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 June 2010 - 06:41 PM

Аз :re_037: :ab_041:
Преди 4 дни ги пратих с мъжо до клиниката да се прегледат,че му се беше получило нещо като обрив от вътрешната страна на бедрата(на кучо,де :ab_041: ) - спарвал се бил.Сега се мажем ... та на въпроса - върнаха ми се и ми връчиха четка на Karlie и паста на Beaphar - имал бил петънца,хайванина ... И това ми дойде до главата :md_064: Принципно на пастата има упътване как се ползва и че се мият сутрин и вечер,но ние се четкаме само вечер.Много му е забавно,вече даже успя да разчекне четката :ab_041:

#5016 Потребителят е офлайн   k1champion Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 June 2010 - 08:25 PM

Дали ще е късно, ако започнат да се мият след годинка например. Иначе си я гледам често и до сега нямаме зъбен камък или някакво потъмняване, слава богу.А и да ви попитам започна да си сменя козината онзи ден и се опитвам да я сваля но забелязах. че като падне цялата и отдоло става като пърхут и си пада и на дръгият ден нищо нямаше това нормално ли е, а и да ви попитам не ми дава да и среша бутчетата отзад и опашката сяда си и не иска аз какво ли не опитах даже я омаломощих от тичане сресах я почти навсякаде, но там не ми дава как да я надхитря :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#5017 Потребителят е офлайн   ralna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2010 - 10:10 PM

Здравейте, искам да попитам, всички хъскита ли са по природа лакоми? Джеси е все глана, вярно, че расте, днес правим 82 дни, но тя все е гладна. Преди 3 часа яде, две филийки хляб натопени в пилешки бульон, изяде ги за отрицателно време. Другото ми куче получава тройно повече храна, но не беше гладно, и я зарязало, Джеси отишла и почнала да яде от неговата. Коремчето й е огромно, защото не е акала, и тя квичи и иска да яде още. Върти се в кухнята скимти и търси нещо за ядене. Като види храна и цялата се разтреперва, все едно не е яла с дни. Сега съм я затворила в спалнята при мен, и тя квичи като заклана, защото не я пускам в кухнята където да драска пред хладилника. Казаха ми, че ако яде много, може да й станне нещо, и постоянно я наглеждам но днес я изпуснах и страшно се поду. Ветеринарката ми казва да я храня по три пъти по по-малко, но все не й стига :dh_188: Дори като излезем вън вместо да се радва, че е на разходка, тя търси нещо за ядене, било то листо, някакъв плод (черници, сливи, ябълки) или бубулечки и пръст. Побърквам се и се виждам в чудо. :ud_009:
User's Signature

Качена снимка

#5018 Потребителят е офлайн   nedelina5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2010 - 08:46 AM

Нали знаеш - прочети 251то страници и може да има отговор. :ab_041: Моят съвет е да я научиш постоянно да има гранули, за да може никога да не е много гладна.Аз и с Бъфи и с Клара съм така, винаги си имат гранулки за хрупане.Другото, което е спри да му давао човешка храна!Така никога няма да яде гранули.Поне до 6 месеца му давай единсвено и само гранули.Не слагай храна на голямото куче в нейно присъствие, защото кучетата винаги ядат като за последно до 1 годинка.Но това ти е единственото решения.Трябва да ги разделиш, когато се хранят и да пуснеш малката два, когато купата на голямото е празна.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5019 Потребителят е офлайн   MickeyYP Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 June 2010 - 11:58 AM

И ние бяхме така като малки - всичко,по всяко време... Е,сега ядем на 2 дни по веднъж :dry: Мисля,че лакомията е заради малката възраст.Повечето малки кученца са така.Просто трябва да контролирате кога и какво яде,а не да е на "поискване"(когато и скимне).Аз,лично,съм твърдо за гранулираната храна (може и с някакви добавки-бульони и тн.,но гранулите да са основното) и твърдо за режима.Никога не сме му оставяли гранули свободно.Храним се два пъти дневно(но ние сме вече големи) - предлагам закуска-ако желае -яде,ако не-прибираме.С вечерята е същото.

#5020 Потребителят е офлайн   ralna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2010 - 02:24 PM

За режима и аз съм съгласна, не им оставям да ядат когато си искат, а когато аз им сложа. Попринцип искам да ги науча, че сутрин точно в 6 часа и вечер в 6 ядат и излизат на голяма разходка, за по 2-3 часа. А обедната им е по-малка половин-един час. Ветеринарката ми каза да редувам гранули с обикновена храна, защото още имаме доста проблеми с гранулите. Като веднъж се закучих и й оставих гранулите без да й давам нищо друго за ядене, стоя гладна ден и половина, а тя е бебе и много дивее, силите й свършиха едва се движеше и нещеше гранули, затова й дадох обикновена храна и то много малко, щеше и мен да изяде. Затова ветеринара ми каза да ги редувам, в момента се получава. Но лакомията е голяма, гълта като мисирче без да дъвче, толкова бърза да се натъпчи.
User's Signature

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 249
  • 250
  • 251
  • 252
  • 253
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема