Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 02 March 2011 - 04:43 PM
valio69, в 02 March 2011 - 01:45 PM, написа:
Не ме разбирай погрешно .Никой не казва че не се грижите за кученцето или не го извеждате достатъчно.Просто мисълта ми беше честотата на извеждане най напред да е по честа за да свикне да си пишка на вънка.А че ше остава само си е самия факт.Вярвам че няма тука колеги от форума да седят цел ден у дома.Всеки ходи на работа и му се налага да остявя любимеца си сам в къщи.Едни повечко други по малко.Аз сега съм в отпуск и се старая да отделям повече време за разходки .Като ме оставят сам и всеки тръгне на работа и училище и ние с Аксел ловиме веднага навънка.Един път го водя из града друг из гори и поляни които около нас са в изобилие че съм в краен квартал.Осигурявам му игра с други кучета почти всеки ден .През почивните дни пък цялото семейство ходиме в планината (стара планина е наблизо до нас)където има достатъчно сняг за игра и забавления .Кой иска ски кой шейна .Аз май се поотлеснах доста.Пожелавам ти успех още веднъж и на вас и на красивото ви куче.
Публикувано: 03 March 2011 - 01:48 AM
Искам да ви питам.. да му се не знае.. тоя от няколко седмици почти нон стоп диша тежко (т.е. през устата).. преди само през носа и си нямаше проблеми а сега не затваря проклетата уста нито вънка нито вътре..
П.С. за бъдещите стопани.. личен опит не почвайте с нагръдник.. направо така го разлигавия тва ,че после се берат много ядове навънка.. направо прах хваща моя нагръдник в момента.. бих го извел отново с него само когато го пускам да търчи.. ама и тогава пак с душача.. и пак питам.. някой с голямо куче в зона-б5 няма ли за игра на спортна софия...!?

Публикувано: 03 March 2011 - 01:57 AM
Дарки, в 03 March 2011 - 12:53 AM, написа:
Искам да ви питам.. да му се не знае.. тоя от няколко седмици почти нон стоп диша тежко (т.е. през устата).. преди само през носа и си нямаше проблеми а сега не затваря проклетата уста нито вънка нито вътре..
П.С. за бъдещите стопани.. личен опит не почвайте с нагръдник.. направо така го разлигавия тва ,че после се берат много ядове навънка.. направо прах хваща моя нагръдник в момента.. бих го извел отново с него само когато го пускам да търчи.. ама и тогава пак с душача.. и пак питам.. някой с голямо куче в зона-б5 няма ли за игра на спортна софия...!?

Нямам представа, защо диша тежко, заведи го на ветеринар . . .
А що се отнася до нагръдника Неро е с нагръдник от самото начало и изобщо не ме дърпа, ако за това говориш . . .
Публикувано: 03 March 2011 - 02:30 AM
а относно дишането да не е от това ,че става по-голям и по-голям ? т.е. трябва му по-студено и по-студено
Публикувано: 03 March 2011 - 05:44 AM
Дарки, в 03 March 2011 - 01:35 AM, написа:
а относно дишането да не е от това ,че става по-голям и по-голям ? т.е. трябва му по-студено и по-студено
Може от дърпането да диша тежко, Неро като дърпа и така се задъхва и понеже диша с отворена уста, тя пресъхва и е по трудно да диша . . .
Публикувано: 04 March 2011 - 11:44 PM
Публикувано: 05 March 2011 - 03:46 AM
Искам да попитам кога трябва да сложа нашийник на моето кученце ? То е на 55 дена. Проявява характер, не ми дава особенно да го пипам около врата, което ме смущава за в бъдеще. Ръмжи и е готов да ме захапе ако го пипна по врата. Казаха ми че е добре от сега да му сложа иначе после няма да свикне.
Публикувано: 05 March 2011 - 03:59 AM
Дизел, в 04 March 2011 - 09:42 PM, написа:
Благодаря ти Дизел ! Ще му сложа. Защото имам чувството че го изпускам от контрол. Стана като малко мече. Много е якичък. Но започва да проява агресивен характер в игрите .
Публикувано: 05 March 2011 - 04:53 AM
Благодаря ти Дизел ! Ще му сложа. Защото имам чувството че го изпускам от контрол. Стана като малко мече. Много е якичък. Но започва да проява агресивен характер в игрите .
[/quote]
Всякаква форма на агресия пресичайте още в зародиш без оглед на каква възраст е.Колкото по-рано се научи,толкова по-добре.Никога бе го оставяйте да е на неговото.А захапе ли ви до кръв-захапете го и Вие по ушето,докато усети болка.Така Шефът смъмря немирниците.Или го разтърсете за кожата на врата.Ранко си показва зъбките и работете за изграждането на авторитет,докато не е влязло в пуберитет,че тогава хептен ги удря сачмата.

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 05 March 2011 - 06:06 AM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 05 March 2011 - 06:39 AM

Публикувано: 05 March 2011 - 01:52 PM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 05 March 2011 - 04:04 PM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 05 March 2011 - 05:50 PM
Meto, в 05 March 2011 - 07:47 AM, написа:

Карфиолчо въпреки всичко благодаря за дадените съвети.Чуствам се вече по спокоен след написаното от теб и колежката Ариел.Винаги мога да получа съвет от кучкарите това не е проблем но не са за пренебрегване и мненията дадени тука от колеги .Нали знаеш понякога е много важна поговорката "'Не питай старило ами патило".Има колеги тук които дълги години отглеждат хъски и са се сблъскали с подобен проблем.Моите хора кучкари отглеждат други породи но не и хъски.По някога има специфични проблеми при определни породи.Ходих и при ветеринарната лекарка и при бившите ми колеги и всики те включително ти и колежката Ариел сте на едно и също мнение че е поразгонен и го треесе хормона.А що се отнася до храненето аз също хранех смесено докато не спря да яде гранули и после и месото (явно от пубертета).Яде по принцип сутрин гранули вечер месо с ориз.Яде и риба яде телешко, извара.Колко по смесено да е не се сещам.Явно в момента от създадената хормонална ситуация се лигави и се прави на ощипана мома.Предполагам че пак ше си прояде гранули и месце че тука от седмица ядеме само "ЛЯБ "риба и кремвирши(Cliver) от БИЛА

П.П piron45, аз нямам нищо против никой колега във форума

Публикувано: 05 March 2011 - 06:15 PM
Ариел, в 05 March 2011 - 09:59 AM, написа:
Пробвах го да му смесвам хлебни топчета с гранулите но не става изяжда ги и гранулите сбират прах .Явно в такива моменти капризничат и не ядат кво да е но, не е проблем ше го поглезая малко с друга храна и предполагам че ше се завърне пак към смесеното хранене -гранули и месо с ориз ,риба и др.Пробвах и да му смеся малко варена кайма с гранулите но ефекта е пак същия опраска каймата и гранулките седят.Ше слезна днес следобед от магазина от дето купуваме гранули и го почвам наред с различни марки по две три гранулчета да видя кои ше си хареса.Може да му е писнало от Нутрата и фрискасите.

На това тук и аз не бих отказал ама моя мушмурок му се мръщи сега .