Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 287
  • 288
  • 289
  • 290
  • 291
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#5761 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 March 2011 - 02:42 PM

Определено ще привикне с тази мисъл... няма страшно, скоро ще свикне да върши работата вън :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#5762 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 March 2011 - 04:43 PM

Показване на мнениетоvalio69, в 02 March 2011 - 01:45 PM, написа:

Благодаря на всички за отзивите,но не бих казал,че му са малко разходките.Сутрин синът ми го разхожда поне по 1ч,по обят също,вечер задължително 2пъти.Надявам се с времето да привикне с мисълта,че от време на време се налага да остава сам.

Не ме разбирай погрешно .Никой не казва че не се грижите за кученцето или не го извеждате достатъчно.Просто мисълта ми беше честотата на извеждане най напред да е по честа за да свикне да си пишка на вънка.А че ше остава само си е самия факт.Вярвам че няма тука колеги от форума да седят цел ден у дома.Всеки ходи на работа и му се налага да остявя любимеца си сам в къщи.Едни повечко други по малко.Аз сега съм в отпуск и се старая да отделям повече време за разходки .Като ме оставят сам и всеки тръгне на работа и училище и ние с Аксел ловиме веднага навънка.Един път го водя из града друг из гори и поляни които около нас са в изобилие че съм в краен квартал.Осигурявам му игра с други кучета почти всеки ден .През почивните дни пък цялото семейство ходиме в планината (стара планина е наблизо до нас)където има достатъчно сняг за игра и забавления .Кой иска ски кой шейна .Аз май се поотлеснах доста.Пожелавам ти успех още веднъж и на вас и на красивото ви куче.

#5763 Потребителят е офлайн   Дарки Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 March 2011 - 01:48 AM

Здравейте!

Искам да ви питам.. да му се не знае.. тоя от няколко седмици почти нон стоп диша тежко (т.е. през устата).. преди само през носа и си нямаше проблеми а сега не затваря проклетата уста нито вънка нито вътре..

П.С. за бъдещите стопани.. личен опит не почвайте с нагръдник.. направо така го разлигавия тва ,че после се берат много ядове навънка.. направо прах хваща моя нагръдник в момента.. бих го извел отново с него само когато го пускам да търчи.. ама и тогава пак с душача.. и пак питам.. някой с голямо куче в зона-б5 няма ли за игра на спортна софия...!? :dh_188:

#5764 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2011 - 01:57 AM

Показване на мнениетоДарки, в 03 March 2011 - 12:53 AM, написа:

Здравейте!

Искам да ви питам.. да му се не знае.. тоя от няколко седмици почти нон стоп диша тежко (т.е. през устата).. преди само през носа и си нямаше проблеми а сега не затваря проклетата уста нито вънка нито вътре..

П.С. за бъдещите стопани.. личен опит не почвайте с нагръдник.. направо така го разлигавия тва ,че после се берат много ядове навънка.. направо прах хваща моя нагръдник в момента.. бих го извел отново с него само когато го пускам да търчи.. ама и тогава пак с душача.. и пак питам.. някой с голямо куче в зона-б5 няма ли за игра на спортна софия...!? :dh_188:

Нямам представа, защо диша тежко, заведи го на ветеринар . . .
А що се отнася до нагръдника Неро е с нагръдник от самото начало и изобщо не ме дърпа, ако за това говориш . . .
User's Signature

Качена снимка

#5765 Потребителят е офлайн   Дарки Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 March 2011 - 02:30 AM

Ми дърпането го прави като му прехлопа.. говоря за това да ме слуша като му кажа "не" ... я чуе я не чуе.. вече за да ме слуша като му кажа "ред" и го оставям половината разходка да се дърпа колкото ще ама после ако не ме слуша като му кажа ред.. има санкции с храната.. абе като общо как ли не опитваме да го възпитаваме нещо по трудно чува сега.. преди това бяхме на по нисък клас храна и оставаше по гладен след ядене и до другото ядене ... преди всяко ядене има разходка.. и тогава много слушаше за да си получи храната.. а сега на новата направо.. ни отписва

а относно дишането да не е от това ,че става по-голям и по-голям ? т.е. трябва му по-студено и по-студено

#5766 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2011 - 05:44 AM

Показване на мнениетоДарки, в 03 March 2011 - 01:35 AM, написа:

Ми дърпането го прави като му прехлопа.. говоря за това да ме слуша като му кажа "не" ... я чуе я не чуе.. вече за да ме слуша като му кажа "ред" и го оставям половината разходка да се дърпа колкото ще ама после ако не ме слуша като му кажа ред.. има санкции с храната.. абе като общо как ли не опитваме да го възпитаваме нещо по трудно чува сега.. преди това бяхме на по нисък клас храна и оставаше по гладен след ядене и до другото ядене ... преди всяко ядене има разходка.. и тогава много слушаше за да си получи храната.. а сега на новата направо.. ни отписва

а относно дишането да не е от това ,че става по-голям и по-голям ? т.е. трябва му по-студено и по-студено

Може от дърпането да диша тежко, Неро като дърпа и така се задъхва и понеже диша с отворена уста, тя пресъхва и е по трудно да диша . . .
User's Signature

Качена снимка

#5767 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 March 2011 - 11:44 PM

Аксел го водя на разходка с дълъг повод но не е с душач.Измилявами като се опъва и едва диша.Сега е с нормален нашийник но пак диша тежко и чак се дави.Мился да му взема един строг нашийник с бодлета.Мился като го боцне бодлето да се възпира малко.Чувал съм че душача до степен е вреден за хранопровода >колко е верно не знам.но при всяка разходка ми спретва егати и естензията на ръцете и на кръста особенно като види мома.

#5768 Потребителят е офлайн   Foxy1 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 March 2011 - 03:46 AM

Здравейте!
Искам да попитам кога трябва да сложа нашийник на моето кученце ? То е на 55 дена. Проявява характер, не ми дава особенно да го пипам около врата, което ме смущава за в бъдеще. Ръмжи и е готов да ме захапе ако го пипна по врата. Казаха ми че е добре от сега да му сложа иначе после няма да свикне.

#5769 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2011 - 03:47 AM

Няма проблем постоянно да седи с нашийник ... и без това колкото по отрано свикне толкова по-добре... слагай му я да свиква... в началото ще се опитва да я махне... защото не е свикнало с нея...
User's Signature

Качена снимка

#5770 Потребителят е офлайн   Foxy1 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 March 2011 - 03:59 AM

Показване на мнениетоДизел, в 04 March 2011 - 09:42 PM, написа:

Няма проблем постоянно да седи с нашийник ... и без това колкото по отрано свикне толкова по-добре... слагай му я да свиква... в началото ще се опитва да я махне... защото не е свикнало с нея...

Благодаря ти Дизел ! Ще му сложа. Защото имам чувството че го изпускам от контрол. Стана като малко мече. Много е якичък. Но започва да проява агресивен характер в игрите .

#5771 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2011 - 04:18 AM

Ако стиска до кръв го коригирай!
User's Signature

Качена снимка

#5772 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2011 - 04:53 AM

[/quote]

Благодаря ти Дизел ! Ще му сложа. Защото имам чувството че го изпускам от контрол. Стана като малко мече. Много е якичък. Но започва да проява агресивен характер в игрите .
[/quote]
Всякаква форма на агресия пресичайте още в зародиш без оглед на каква възраст е.Колкото по-рано се научи,толкова по-добре.Никога бе го оставяйте да е на неговото.А захапе ли ви до кръв-захапете го и Вие по ушето,докато усети болка.Така Шефът смъмря немирниците.Или го разтърсете за кожата на врата.Ранко си показва зъбките и работете за изграждането на авторитет,докато не е влязло в пуберитет,че тогава хептен ги удря сачмата.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#5773 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2011 - 05:09 AM

Това за ушето е като по филмите :db_046:

Не ми се е налагало до сега... :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#5774 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 March 2011 - 06:06 AM

Само да не откъснете ухото на дребосъка :af_089:
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#5775 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 March 2011 - 06:39 AM

Искам да попитам някой който е имал такъв проблем с неговия любимец:Аксел е на 9 месеца и прди две седмици спря да яде гранули.Поведението му се рпомени и почна да души много по старателно там дето за пишкали женски кучета.Седи по цял ден и вие като"вук на месечина''все гледа да е на разходки жизнерадостен е иначе но намали яденето и почти не яде месото с ориза.Търси повече хляб а знам че не е добре да яде само хляб.Питах ветката и тя каза че се е поразгонил и затова поведението му е такова.Това не ме притеснява толкова колкото самото ядене .Отслабнал ми е с близо кило сега е станал 20,9кг а беше 22.8кг.Възможно ли е на тази възраст да се разгони и да сваля килограми .Да губи апетит толкова . :dh_188:

#5776 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 March 2011 - 01:52 PM

Стоилчо ти нали имаше "старейшини" кучкари около тебе? Те би трябвало с лекота да ти отговорят на въпросите ти и да ти дадат съвет. Поне аз така мисля :ab_041: . Но щом си изпаднал до това положение, че чак да питаш тук, е добре. Аз като стопанин на две такива, които наскоро излезнаха от този период мога да ти дам два три съвета (но предварително да кажа, че моите методи не са допитани и консултирани нито до вет нито до "старейшина"). Кучето ти е пубертет "клати му се" и то много жестоко. Ето за това души под дърво и камък като побъркано. Това ще отшуми ако съдя както стана при нас. Вече са като агънца и като видят женска не и скачат като на кобила, а се пробват по джентълменски :ab_041: . Доколкото яденето и по преди щях да ти пиша, но нали взаимно не се харесваме и си премълчах. Със ориз и месо до къде ще я докараш? Аммм? :tb_195:. И аз храня семесно, а съм пробвал и само с месо 1 месец. За сега смесения вариант най добре ни пасна. Яденето на гранули се допира само до твоята настойчивост и лигавищината на кучето ти. Ако то може да те накара да му даваш храна според неговия кеф... ЕЕ кой беше алфата?
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#5777 Потребителят е офлайн   piron45 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2011 - 03:44 PM

Мето, не знам защо но имам усещането че с m_stoilkov ще станете големи приятели въпреки различните мнения по много въпроси. От опит зная че най големите приятелства са възникнали с кавга и отрицание :beer: :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#5778 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2011 - 04:04 PM

Ха ха!Треснал ви е хормонът.И тъгува по женско.Няма да умре от глад,споко,а и щом налита на хляб,надробете му трохички в/у гранулите.И Рунката предпочита хляба пред гранулата,но аз съм непреклонна и го изработвам,като след ядене ми посипвам с трохички,малки (останали от яденето) кокалчета или късчета месо-колкото за разкош и "ароматизиране"на гранулите.Гледам те да си запазят сухотата заради абразивния си ефект в/у зъбите му.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#5779 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 March 2011 - 05:50 PM

Показване на мнениетоMeto, в 05 March 2011 - 07:47 AM, написа:

Стоилчо ти нали имаше "старейшини" кучкари около тебе? Те би трябвало с лекота да ти отговорят на въпросите ти и да ти дадат съвет. Поне аз така мисля :ab_041: . Но щом си изпаднал до това положение, че чак да питаш тук, е добре. Аз като стопанин на две такива, които наскоро излезнаха от този период мога да ти дам два три съвета (но предварително да кажа, че моите методи не са допитани и консултирани нито до вет нито до "старейшина"). Кучето ти е пубертет "клати му се" и то много жестоко. Ето за това души под дърво и камък като побъркано. Това ще отшуми ако съдя както стана при нас. Вече са като агънца и като видят женска не и скачат като на кобила, а се пробват по джентълменски :ab_041: . Доколкото яденето и по преди щях да ти пиша, но нали взаимно не се харесваме и си премълчах. Със ориз и месо до къде ще я докараш? Аммм? :tb_195:. И аз храня семесно, а съм пробвал и само с месо 1 месец. За сега смесения вариант най добре ни пасна. Яденето на гранули се допира само до твоята настойчивост и лигавищината на кучето ти. Ако то може да те накара да му даваш храна според неговия кеф... ЕЕ кой беше алфата?

Карфиолчо въпреки всичко благодаря за дадените съвети.Чуствам се вече по спокоен след написаното от теб и колежката Ариел.Винаги мога да получа съвет от кучкарите това не е проблем но не са за пренебрегване и мненията дадени тука от колеги .Нали знаеш понякога е много важна поговорката "'Не питай старило ами патило".Има колеги тук които дълги години отглеждат хъски и са се сблъскали с подобен проблем.Моите хора кучкари отглеждат други породи но не и хъски.По някога има специфични проблеми при определни породи.Ходих и при ветеринарната лекарка и при бившите ми колеги и всики те включително ти и колежката Ариел сте на едно и също мнение че е поразгонен и го треесе хормона.А що се отнася до храненето аз също хранех смесено докато не спря да яде гранули и после и месото (явно от пубертета).Яде по принцип сутрин гранули вечер месо с ориз.Яде и риба яде телешко, извара.Колко по смесено да е не се сещам.Явно в момента от създадената хормонална ситуация се лигави и се прави на ощипана мома.Предполагам че пак ше си прояде гранули и месце че тука от седмица ядеме само "ЛЯБ "риба и кремвирши(Cliver) от БИЛА :db_046: .Благодаря ти още веднъж за дадените съвети .Въпреки различиятя ни все пак аз уважавам всяко едно мнение дори и твоето. Не пренебрегвам писаното тук от колеги макар че има човек да се поучи и от други източници.Благодаря и на колежката АРИЕЛ : :rc_036: Тия дни обаче Аксел е добил някакви певчески способности, пее на поразия .Снимал съм го с камерата и като обработя клипа(да ми намалеят малко поръчките) ше го пусна да се позабавлявате и вие.

П.П piron45, аз нямам нищо против никой колега във форума :md_064: .Уважавам всички.Това че пиша малко по "така" на колегата не значи нито омраза нито по различно отношение към него.Тука е принципа квото почукало такова му обадило.При мене омразата е непознато чуство от много години и не се изключва вариант за пиене на ракия с който и да било от форума :beer: .С някои се познаваме лично по стечение на обстоятествата .Наздравее пиронче и от мен :beer:

#5780 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 March 2011 - 06:15 PM

Показване на мнениетоАриел, в 05 March 2011 - 09:59 AM, написа:

Ха ха!Треснал ви е хормонът.И тъгува по женско.Няма да умре от глад,споко,а и щом налита на хляб,надробете му трохички в/у гранулите.И Рунката предпочита хляба пред гранулата,но аз съм непреклонна и го изработвам,като след ядене ми посипвам с трохички,малки (останали от яденето) кокалчета или късчета месо-колкото за разкош и "ароматизиране"на гранулите.Гледам те да си запазят сухотата заради абразивния си ефект в/у зъбите му.

Пробвах го да му смесвам хлебни топчета с гранулите но не става изяжда ги и гранулите сбират прах .Явно в такива моменти капризничат и не ядат кво да е но, не е проблем ше го поглезая малко с друга храна и предполагам че ше се завърне пак към смесеното хранене -гранули и месо с ориз ,риба и др.Пробвах и да му смеся малко варена кайма с гранулите но ефекта е пак същия опраска каймата и гранулките седят.Ше слезна днес следобед от магазина от дето купуваме гранули и го почвам наред с различни марки по две три гранулчета да видя кои ше си хареса.Може да му е писнало от Нутрата и фрискасите. :re_037:

На това тук и аз не бих отказал ама моя мушмурок му се мръщи сега .Прикачена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 287
  • 288
  • 289
  • 290
  • 291
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни