Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 30 March 2011 - 01:50 PM
Публикувано: 30 March 2011 - 06:09 PM
Публикувано: 30 March 2011 - 06:36 PM
Тази порода е по близо до вълка отколкото до куче и хищническите инстинкти го карат да напада малки животни, че и по големи като порасте.
Няма страшно, гледай поне да не напада чужди кокошки за да не ги плащаш.
Нашата налита на овце и кози, та какво остава за друг дребен добитък
Публикувано: 30 March 2011 - 07:26 PM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 30 March 2011 - 08:13 PM
mariq.k, в 30 March 2011 - 04:43 PM, написа:
Бъди спокойна ! Както казва колегата по-горе хъскито ти е най-нормалното животно на света !
Най-интересното беше, когато си е държала в устата през цялата разходка живо гущерче и го пусна в стаята след като се прибрахме !

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 31 March 2011 - 09:46 PM
Понякога като гледам Неро как тича с някое куче и как правят огромни кръгове, финтове, имъкват се, забавят и изведнъж се изтрелват отново, така се омайвам, толокова е опияняващо . . . А като видя физиономията и пламъка в очите му, и насладата от тичането, просто седя и гледам и се удивявам всяка секунда! Прекрасно е! Ако им отделите необходимото време за упражнения и дисциплина, няма да имате проблеми! Несравнимо е! Първо почвате на затворено място да го занимавате докато е пуснат, защото първоначално ще идва и стои при вас, ако му е интересно, затова трябва да се постараете! След време го пускате заедно с послушни , връщащи се кучета, за да научи правилното поведение, ако няма такива кучета, просължавате както в начлото и след време няма да има нужда да се правите на палячовци, за да идват кучетата!
Публикувано: 31 March 2011 - 10:34 PM
Сибирското хъски притежава интелигентност над средната и независим ум, който може да ни изненада. То има върховна нужда да тича. Неговата структура и енергия му позволяват да прави скокове и да развива учудващо големи скорости. За съжаление това може да го отведе до някое шосе пред преминаваща кола. И тъй като подчинението и послушанието не са неговото амплоа, за собствената му сигурност и за сигурността на другите то не трябва да се оставя свободно. Много часове всекидневна тренировка и разходка дори с нормална походка са му абсолютно необходими, като идеалният вариант е тренировка във впряг или карт за безснежните райони. Буйно по природа, хъскито трябва да бъде разхождано, тренирано и обучавано предимно на повод. Ако смятате, че едно куче трябвада се подчинява на поглед или закана с пръст, или че трябва да върви по стъпките ви, и че е по-жестоко да го държите завързано, отколкото да го оставите на естествения му инстинкт и да го видите в беда или може би прегазено, тогава може би си струва да изберете някоя друга порода, а не сибирско хъски.

JulyVell Siberians
Публикувано: 31 March 2011 - 10:49 PM
Публикувано: 31 March 2011 - 11:28 PM
Публикувано: 31 March 2011 - 11:29 PM
keepwalking, в 31 March 2011 - 10:49 PM, написа:
Марулата може да растрои стомаха, а и няма нужда да му даваш такива неща! Като смесваш храни като Орихен и консерви Пурина също можеш да му докараш растройство, ориза е хубаво, но варен без сол и не повече от два пъти седмично, защото той запича! Ако смяташ, че нещо не му е добре го заведи на ветеринар!!! Това е основното!
Huskypower, имаш право! Не искам да се конфронтирам с никого, изказах личното си, може би утопично, виждане за нещата, но няма как да не се съглася . . .става ми много тъжно като чета за изгубени хъскита и въобще кучета, и в този ред на мисли си наистина всеки трябва да си знае възможностите и характера на кучето. По-добре е кучето да е невредимо и да му се измислят някакви занимания, физически упражнения, отколкото да се пусне и да изчезне!
Днес една жена ме спря на улицата и ми каза, дано вашето куче да не е глупаво като всички хъскита, аз я погледнах учудено и тя ми каза, че имала две хъскита, които като ги пуснала и повече не се върнали! Тъжно, естествено, това не е станало, защото кучетата са глуави . . .
Публикувано: 31 March 2011 - 11:52 PM
Някой ме съветват не го пускат от повода поне до 7мия месец... други казват пускай го от малко да свиква... как да го пусна като още не ме слуша както трябва...
Публикувано: 01 April 2011 - 09:30 AM
Публикувано: 01 April 2011 - 10:32 AM

JulyVell Siberians
Публикувано: 01 April 2011 - 12:56 PM
Публикувано: 01 April 2011 - 08:03 PM
Публикувано: 02 April 2011 - 08:32 AM
Дизел, в 01 April 2011 - 06:03 PM, написа:
Дизел, бая грубичко ще да сте си играли с кучето. Доколкото разбирам си млад и як, но карай го по кротко с кутрето- Още е бебе. Не знам колко силно си се дръпнал, че да му счупиш зъб. Имай пред вид че като захапе някаква материя тя може да се закачи на зъбите на кучето дори то да я пусне от захапката. Затова си играй с него точно като с бебе, по нежно и без резки и силни движения.
Иначе зъбите започват да ги сменят на 3 - 4 месеца, до към 8 месеца ще ги е сменило. Като гледам твоето е още малко за да има сменени зъби.
Хайде успех и умната / пък ако не - Русата /
Публикувано: 02 April 2011 - 01:33 PM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

Вход

Горе
Цитиране +