Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 19 June 2011 - 09:24 PM
Защото не правят разлика между питбул и хъски в най-общи линии. Правят разлика между малко и голямо куче, а хъскито определено го броят към големите.
Нашият квартал е пълен с бойни питбули - то си им личи, целите са в белези, имаме 2-3 догота в комплект с един клошар, които също не си поплюват, а овчарките, ГОЛДЪНИТЕи хъскитата, които като едното нищо ще ударят по един зъб за добре заварили също не са малко. На едно дете всички кучета са му еднакви - улични, породисти, зли, добри...всичките са за мачкане - съдя по себе си, когато бях на възраст между 8-13 години. Особено ако е по-напористо детето - на всяко куче ще налети и накрая ще бъде ухапано от кучето на някой прост стопанин, което си се шляе свободно, има нетърпимост към кучета и хора, а стопанинът обикновено като види че има проблем се прави на ударен. Имаме двама такива при нас! С едните имах страшен скандал и вече като ме видят си връзват кучето, но аз съм една от малкото, на които оказват тая чест. А кучето ръмжи хора и напада без предупреждение кучета!
Така че по-добре насърчавайте хората да питат преди да пипат, защото не се знае кога това ще ги спаси от потенциално ухапване.
Публикувано: 19 June 2011 - 09:48 PM
xael, в 19 June 2011 - 09:24 PM, написа:
Защото не правят разлика между питбул и хъски в най-общи линии. Правят разлика между малко и голямо куче, а хъскито определено го броят към големите.
Нашият квартал е пълен с бойни питбули - то си им личи, целите са в белези, имаме 2-3 догота в комплект с един клошар, които също не си поплюват, а овчарките, ГОЛДЪНИТЕи хъскитата, които като едното нищо ще ударят по един зъб за добре заварили също не са малко. На едно дете всички кучета са му еднакви - улични, породисти, зли, добри...всичките са за мачкане - съдя по себе си, когато бях на възраст между 8-13 години. Особено ако е по-напористо детето - на всяко куче ще налети и накрая ще бъде ухапано от кучето на някой прост стопанин, което си се шляе свободно, има нетърпимост към кучета и хора, а стопанинът обикновено като види че има проблем се прави на ударен. Имаме двама такива при нас! С едните имах страшен скандал и вече като ме видят си връзват кучето, но аз съм една от малкото, на които оказват тая чест. А кучето ръмжи хора и напада без предупреждение кучета!
Така че по-добре насърчавайте хората да питат преди да пипат, защото не се знае кога това ще ги спаси от потенциално ухапване.
Много си права, точно това правя! Всеки се втурва да пипа и целува Неро и сякаш аз не съществувам! И веднага го дърпам и им казвам, че първо се пита, защото той не е агресивен , но ако попаднат на друго куче, което не е свикнало така рязко да се приближават и да му се развяват пред носа и ги захапе стопанина е виновен, а не те, че не са питали . . . Хората нямат никаква култура по въпроса . . . Виждат куче и посягат . . . после ще ме убият с камъни на площада, ако захапе някой . . .
Публикувано: 19 June 2011 - 09:54 PM
Цитат
Май даде лош пример ...
И аз не правя разлика. И двете са селекционирани, да не са агресивни с хора.

JulyVell Siberians
Публикувано: 19 June 2011 - 10:43 PM
Huskypower, в 19 June 2011 - 09:54 PM, написа:
Цитат
Май даде лош пример ...
И аз не правя разлика. И двете са селекционирани, да не са агресивни с хора.
Дадох лош пример, ама по-добър нямам. :D
В контекстът на предните коментари се имаше предвид именно отношението към хъскитата, иначе би било далеч по-уместно да е "не правят разлика между куче и....(драматична пауза) куче".
Публикувано: 20 June 2011 - 08:56 AM
Публикувано: 20 June 2011 - 11:20 AM
SuZeNCeTOoo, в 18 June 2011 - 06:31 PM, написа:
Ха-ха.....ела да видиш, няколко бройки

Публикувано: 20 June 2011 - 11:29 AM
Публикувано: 21 June 2011 - 11:35 AM

Публикувано: 21 June 2011 - 11:52 AM
Nero_, в 21 June 2011 - 11:35 AM, написа:

Никакво неудобство не бива да изпитваш в случая,затова е този форум-с каквото можем да си бъдем полезни

Публикувано: 21 June 2011 - 12:55 PM
FANFAN, в 21 June 2011 - 11:52 AM, написа:

Никакво неудобство не бива да изпитваш в случая,затова е този форум-с каквото можем да си бъдем полезни

Аз попринцип съм си такъв малко притеснителен.

Публикувано: 21 June 2011 - 02:45 PM

Ооо, виждам адаши сме . . . здравейте! Пусни снимки на Неро в галерията!
Що се отнася до смяната на храна , наистина не е хубаво да се сменя рязко, защото те са с доста чувствителни стомаси, особено като бебета, и може да получи разстройство. Имаш ли възможност да отидеш до друг магазин, в който да потърсиш храна, или да помолиш приятели от друг град, не знам къде живееш, да ти донесат, ако имат път.
Ако все пак няма друга възможност пробвай, но определено с качествена храна, от класа на Роял, и дано няма проблем!
Публикувано: 21 June 2011 - 04:45 PM
Flawless, в 21 June 2011 - 02:45 PM, написа:

Ооо, виждам адаши сме . . . здравейте! Пусни снимки на Неро в галерията!
Що се отнася до смяната на храна , наистина не е хубаво да се сменя рязко, защото те са с доста чувствителни стомаси, особено като бебета, и може да получи разстройство. Имаш ли възможност да отидеш до друг магазин, в който да потърсиш храна, или да помолиш приятели от друг град, не знам къде живееш, да ти донесат, ако имат път.
Ако все пак няма друга възможност пробвай, но определено с качествена храна, от класа на Роял, и дано няма проблем!
Ок само да ги сваля от тела

Тук в нашия град имаме само два зоомагазина в този първия където ходих сутринта няма нищо на Пурина, Хилс или Нутра Нъгетс , а в втория има само на Royal Canin "MAXI JUNIOR и MINI JUNIOR " MEDIUM няма ще доставят чак в петък.Най-близкия град до нас е Видин,но нямам нито близки или пък роднини.Ако пък поръчам по интернет те ще я доставят най-малко до два дена то си е същото по-добре да изчакам до петък ама до тогава с какво ще го храня незнам...освен с консерви ама то пък само с тях или да взема от MAXI JUNIOR-ра незнам какво да правя

Публикувано: 21 June 2011 - 05:07 PM
Моята никога не е имала проблем със смяната на храната и стомаха, но пък други потребители тук биха ти казали, че ще се по*риска, за което и предполагам са прави де, но никога няма да разбереш при твоето как е, ако не пробваш!
Ако си фен на интернет пазаруването пиши на лично да ти дам някой друг сайт, има почти всички по-известни марки...
Публикувано: 21 June 2011 - 05:40 PM
Дизел, в 21 June 2011 - 05:07 PM, написа:
Моята никога не е имала проблем със смяната на храната и стомаха, но пък други потребители тук биха ти казали, че ще се по*риска, за което и предполагам са прави де, но никога няма да разбереш при твоето как е, ако не пробваш!
Ако си фен на интернет пазаруването пиши на лично да ти дам някой друг сайт, има почти всички по-известни марки...
По интернет доста често съм пазарувал, но не храна само играчки , лакомства ей такива неща и ми я доставят чак до 2,3 дена и пак няма с какво да го нахраня разполагам с храна само за вечерта и утре сутринта.Тук по магазините има на Педигри, но няма добри мнения за нея
Публикувано: 21 June 2011 - 07:33 PM
Публикувано: 21 June 2011 - 08:07 PM
ra4itooo, в 21 June 2011 - 05:33 PM, написа:
Хахаха след време ще свикне да ходи само по тревичката. Еди ми е акал пред болницата.....чак пък срам, не, просто си вземаш повечко салфетки в теб и готово. Ако пък толкова те е срам си помисли, че повече тия хора, които са те видяли ти няма да ги видиш и така...

Публикувано: 21 June 2011 - 09:22 PM
ra4itooo, в 21 June 2011 - 09:05 PM, написа:
Ще свикне да си ака в трева и на скришно! Не драматизирай, не е чак толкова трагично! Моя имаше разстройство и се изака точно пред Народния театър в София, беше пълно с хора и нямаше някой , който да не е видял! Събираш, избърсваш, и понеже нося вода даже полях - плочките светнаха от чистота! Важното е да му събираш след като се изака.
Публикувано: 21 June 2011 - 09:40 PM
Flawless, в 21 June 2011 - 09:22 PM, написа:
ra4itooo, в 21 June 2011 - 09:05 PM, написа:
Ще свикне да си ака в трева и на скришно! Не драматизирай, не е чак толкова трагично! Моя имаше разстройство и се изака точно пред Народния театър в София, беше пълно с хора и нямаше някой , който да не е видял! Събираш, избърсваш, и понеже нося вода даже полях - плочките светнаха от чистота! Важното е да му събираш след като се изака.
Ами почуствах се доста неловко просто. И аз почистих след това, но все пак не беше никак приятно.