Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 309
  • 310
  • 311
  • 312
  • 313
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#6201 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 June 2011 - 09:24 PM

Аз пък много се радвам на хора, които питат преди да пипат.
Защото не правят разлика между питбул и хъски в най-общи линии. Правят разлика между малко и голямо куче, а хъскито определено го броят към големите.
Нашият квартал е пълен с бойни питбули - то си им личи, целите са в белези, имаме 2-3 догота в комплект с един клошар, които също не си поплюват, а овчарките, ГОЛДЪНИТЕи хъскитата, които като едното нищо ще ударят по един зъб за добре заварили също не са малко. На едно дете всички кучета са му еднакви - улични, породисти, зли, добри...всичките са за мачкане - съдя по себе си, когато бях на възраст между 8-13 години. Особено ако е по-напористо детето - на всяко куче ще налети и накрая ще бъде ухапано от кучето на някой прост стопанин, което си се шляе свободно, има нетърпимост към кучета и хора, а стопанинът обикновено като види че има проблем се прави на ударен. Имаме двама такива при нас! С едните имах страшен скандал и вече като ме видят си връзват кучето, но аз съм една от малкото, на които оказват тая чест. А кучето ръмжи хора и напада без предупреждение кучета!
Така че по-добре насърчавайте хората да питат преди да пипат, защото не се знае кога това ще ги спаси от потенциално ухапване.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#6202 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2011 - 09:48 PM

Показване на мнениетоxael, в 19 June 2011 - 09:24 PM, написа:

Аз пък много се радвам на хора, които питат преди да пипат.
Защото не правят разлика между питбул и хъски в най-общи линии. Правят разлика между малко и голямо куче, а хъскито определено го броят към големите.
Нашият квартал е пълен с бойни питбули - то си им личи, целите са в белези, имаме 2-3 догота в комплект с един клошар, които също не си поплюват, а овчарките, ГОЛДЪНИТЕи хъскитата, които като едното нищо ще ударят по един зъб за добре заварили също не са малко. На едно дете всички кучета са му еднакви - улични, породисти, зли, добри...всичките са за мачкане - съдя по себе си, когато бях на възраст между 8-13 години. Особено ако е по-напористо детето - на всяко куче ще налети и накрая ще бъде ухапано от кучето на някой прост стопанин, което си се шляе свободно, има нетърпимост към кучета и хора, а стопанинът обикновено като види че има проблем се прави на ударен. Имаме двама такива при нас! С едните имах страшен скандал и вече като ме видят си връзват кучето, но аз съм една от малкото, на които оказват тая чест. А кучето ръмжи хора и напада без предупреждение кучета!
Така че по-добре насърчавайте хората да питат преди да пипат, защото не се знае кога това ще ги спаси от потенциално ухапване.

Много си права, точно това правя! Всеки се втурва да пипа и целува Неро и сякаш аз не съществувам! И веднага го дърпам и им казвам, че първо се пита, защото той не е агресивен , но ако попаднат на друго куче, което не е свикнало така рязко да се приближават и да му се развяват пред носа и ги захапе стопанина е виновен, а не те, че не са питали . . . Хората нямат никаква култура по въпроса . . . Виждат куче и посягат . . . после ще ме убият с камъни на площада, ако захапе някой . . .
User's Signature

Качена снимка

#6203 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 June 2011 - 09:54 PM

Цитат

Защото не правят разлика между питбул и хъски в най-общи линии.

Май даде лош пример ...
И аз не правя разлика. И двете са селекционирани, да не са агресивни с хора.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#6204 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2011 - 10:43 PM

Показване на мнениетоHuskypower, в 19 June 2011 - 09:54 PM, написа:

Цитат

Защото не правят разлика между питбул и хъски в най-общи линии.

Май даде лош пример ...
И аз не правя разлика. И двете са селекционирани, да не са агресивни с хора.

Дадох лош пример, ама по-добър нямам. :D
В контекстът на предните коментари се имаше предвид именно отношението към хъскитата, иначе би било далеч по-уместно да е "не правят разлика между куче и....(драматична пауза) куче".
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#6205 Потребителят е офлайн   SuZeNCeTOoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:книги,музика,животни,
    медицина,пътуване,
    и понякога мързелуване
    пред телевизира :)

Публикувано: 20 June 2011 - 08:56 AM

Напълно съм съгласна, че трябва да питат преди да пипат, но и тези подмятания че били злобни, хапели и тем подобни дразнят много. Ела и питай и тогава коментирай! Това, че хората не правят разлика от куче и куче е така, но защо трябва да коментираш и подхвърляш някакви изказвания без да знеш. Това ме дразни много!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#6206 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 June 2011 - 11:20 AM

Показване на мнениетоSuZeNCeTOoo, в 18 June 2011 - 06:31 PM, написа:

Офффф...не мога да ги разбера някой хора. Къде са чули и видяли хъски което ръмжи и хапе, да не говорим напада? Като извеждам Дия почти всеки ме пита дали хапе, а тя милата толкова я е страх. Просто нямам думи хъски и злоба!!!1

Ха-ха.....ела да видиш, няколко бройки :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#6207 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2011 - 11:29 AM

Ааа, по-добре да питат.. мен като ме питат дечицата по улицата дали хапе им казвам "Само тези които не са слушали през годината" и 90% не я пипат, но пък постоянно има други деца които не питат и се мятат като на плюшена играчка... не, че ми пречи, но ...
User's Signature

Качена снимка

#6208 Потребителят е офлайн   Nero_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 June 2011 - 11:35 AM

Охх вече ми стана неудобно постоянно да питам,но като съм начинаещ и почти нищичко незнам...Когато взех Неро той беше на два месеца и започнах да го храня с ROYAL CANIN "MEDIUM JUNIOR " и от чувалчето не остана почти нищо и за това отидох до "зоомагазина" (ако може да се нарече така) почти нищо няма и нямаше и Royal Canin и искам да питам ако така рязко му сменя храната с друга дали ще му се отрази зле на стомахчето.Бях чел някъде , че не трябва така рязко да се сменя храната ама като няма нз какво да правя дайте ми някакви съвети моля ви :dh_188:

#6209 Потребителят е офлайн   FANFAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2011 - 11:52 AM

Показване на мнениетоNero_, в 21 June 2011 - 11:35 AM, написа:

Охх вече ми стана неудобно постоянно да питам,но като съм начинаещ и почти нищичко незнам...Когато взех Неро той беше на два месеца и започнах да го храня с ROYAL CANIN "MEDIUM JUNIOR " и от чувалчето не остана почти нищо и за това отидох до "зоомагазина" (ако може да се нарече така) почти нищо няма и нямаше и Royal Canin и искам да питам ако така рязко му сменя храната с друга дали ще му се отрази зле на стомахчето.Бях чел някъде , че не трябва така рязко да се сменя храната ама като няма нз какво да правя дайте ми някакви съвети моля ви Качена снимка

Никакво неудобство не бива да изпитваш в случая,затова е този форум-с каквото можем да си бъдем полезниКачена снимка Ако смениш Роял Канин с друга качественна храна,едва ли ще навредиш на кученцето.Вече зависи какъв избор има при теб...Пурина, Хилс и Нутра Нъгетс могат достатъчно пълноценно да заменят Рояла.Не е сигурно обаче дали ще ги яде твоят Неро.Вземи от тях по-малко,пробвай го и така...Качена снимка Успех!
User's Signature

Качена снимка

#6210 Потребителят е офлайн   Nero_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 June 2011 - 12:55 PM

Показване на мнениетоFANFAN, в 21 June 2011 - 11:52 AM, написа:

Охх вече ми стана неудобно постоянно да питам,но като съм начинаещ и почти нищичко незнам...Когато взех Неро той беше на два месеца и започнах да го храня с ROYAL CANIN "MEDIUM JUNIOR " и от чувалчето не остана почти нищо и за това отидох до "зоомагазина" (ако може да се нарече така) почти нищо няма и нямаше и Royal Canin и искам да питам ако така рязко му сменя храната с друга дали ще му се отрази зле на стомахчето.Бях чел някъде , че не трябва така рязко да се сменя храната ама като няма нз какво да правя дайте ми някакви съвети моля ви Качена снимка

Никакво неудобство не бива да изпитваш в случая,затова е този форум-с каквото можем да си бъдем полезниКачена снимка Ако смениш Роял Канин с друга качественна храна,едва ли ще навредиш на кученцето.Вече зависи какъв избор има при теб...Пурина, Хилс и Нутра Нъгетс могат достатъчно пълноценно да заменят Рояла.Не е сигурно обаче дали ще ги яде твоят Неро.Вземи от тях по-малко,пробвай го и така...Качена снимка Успех!

Аз попринцип съм си такъв малко притеснителен. :laugh: Пурина и Хилс май нямаше , Нутра мисля че видях там на рафта следобяд ще отида да взема от нея,а пък ако случайно и от нея няма ще пиша какви храни има... :rolleyes:

#6211 Потребителят е офлайн   FANFAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2011 - 01:22 PM

Ха-ха,ок,ще имаме впредвид притеснителносттаКачена снимка Ако пък не намериш,има много места откъдето можеш да си поръчаш с доставкаКачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#6212 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2011 - 02:45 PM

Охх вече ми стана неудобно постоянно да питам,но като съм начинаещ и почти нищичко незнам...Когато взех Неро той беше на два месеца и започнах да го храня с ROYAL CANIN "MEDIUM JUNIOR " и от чувалчето не остана почти нищо и за това отидох до "зоомагазина" (ако може да се нарече така) почти нищо няма и нямаше и Royal Canin и искам да питам ако така рязко му сменя храната с друга дали ще му се отрази зле на стомахчето.Бях чел някъде , че не трябва така рязко да се сменя храната ама като няма нз какво да правя дайте ми някакви съвети моля ви :dh_188:

Ооо, виждам адаши сме . . . здравейте! Пусни снимки на Неро в галерията!
Що се отнася до смяната на храна , наистина не е хубаво да се сменя рязко, защото те са с доста чувствителни стомаси, особено като бебета, и може да получи разстройство. Имаш ли възможност да отидеш до друг магазин, в който да потърсиш храна, или да помолиш приятели от друг град, не знам къде живееш, да ти донесат, ако имат път.
Ако все пак няма друга възможност пробвай, но определено с качествена храна, от класа на Роял, и дано няма проблем!
User's Signature

Качена снимка

#6213 Потребителят е офлайн   Nero_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 June 2011 - 04:45 PM

Показване на мнениетоFlawless, в 21 June 2011 - 02:45 PM, написа:

Ооо, виждам адаши сме . . . здравейте! Пусни снимки на Неро в галерията!
Що се отнася до смяната на храна , наистина не е хубаво да се сменя рязко, защото те са с доста чувствителни стомаси, особено като бебета, и може да получи разстройство. Имаш ли възможност да отидеш до друг магазин, в който да потърсиш храна, или да помолиш приятели от друг град, не знам къде живееш, да ти донесат, ако имат път.
Ако все пак няма друга възможност пробвай, но определено с качествена храна, от класа на Роял, и дано няма проблем!

Ок само да ги сваля от тела :happy:
Тук в нашия град имаме само два зоомагазина в този първия където ходих сутринта няма нищо на Пурина, Хилс или Нутра Нъгетс , а в втория има само на Royal Canin "MAXI JUNIOR и MINI JUNIOR " MEDIUM няма ще доставят чак в петък.Най-близкия град до нас е Видин,но нямам нито близки или пък роднини.Ако пък поръчам по интернет те ще я доставят най-малко до два дена то си е същото по-добре да изчакам до петък ама до тогава с какво ще го храня незнам...освен с консерви ама то пък само с тях или да взема от MAXI JUNIOR-ра незнам какво да правя :cc_012:

#6214 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2011 - 05:07 PM

Чак да му навредиш... по-скоро не!

Моята никога не е имала проблем със смяната на храната и стомаха, но пък други потребители тук биха ти казали, че ще се по*риска, за което и предполагам са прави де, но никога няма да разбереш при твоето как е, ако не пробваш!

Ако си фен на интернет пазаруването пиши на лично да ти дам някой друг сайт, има почти всички по-известни марки...
User's Signature

Качена снимка

#6215 Потребителят е офлайн   Nero_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 June 2011 - 05:40 PM

Показване на мнениетоДизел, в 21 June 2011 - 05:07 PM, написа:

Чак да му навредиш... по-скоро не!

Моята никога не е имала проблем със смяната на храната и стомаха, но пък други потребители тук биха ти казали, че ще се по*риска, за което и предполагам са прави де, но никога няма да разбереш при твоето как е, ако не пробваш!

Ако си фен на интернет пазаруването пиши на лично да ти дам някой друг сайт, има почти всички по-известни марки...

По интернет доста често съм пазарувал, но не храна само играчки , лакомства ей такива неща и ми я доставят чак до 2,3 дена и пак няма с какво да го нахраня разполагам с храна само за вечерта и утре сутринта.Тук по магазините има на Педигри, но няма добри мнения за нея

#6216 Потребителят е офлайн   ra4itooo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 June 2011 - 07:33 PM

Здравейте, имам голям проблем с моето животинче. Върши си работата( ако мога така да се изразя), където си иска. И това ме засрамва много. Днес дори и на центъра и щях да умра от срам. Бихте ли ми дали съвет как да я приуча да ходи до тоалетна на едно и сащо място или поне, на място, където е по-умесно.

#6217 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 June 2011 - 08:07 PM

Показване на мнениетоra4itooo, в 21 June 2011 - 05:33 PM, написа:

Здравейте, имам голям проблем с моето животинче. Върши си работата( ако мога така да се изразя), където си иска. И това ме засрамва много. Днес дори и на центъра и щях да умра от срам. Бихте ли ми дали съвет как да я приуча да ходи до тоалетна на едно и сащо място или поне, на място, където е по-умесно.

Хахаха след време ще свикне да ходи само по тревичката. Еди ми е акал пред болницата.....чак пък срам, не, просто си вземаш повечко салфетки в теб и готово. Ако пък толкова те е срам си помисли, че повече тия хора, които са те видяли ти няма да ги видиш и така... :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041: Оф...
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#6218 Потребителят е офлайн   ra4itooo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 June 2011 - 09:05 PM

дано да свикне скооро

#6219 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2011 - 09:22 PM

Показване на мнениетоra4itooo, в 21 June 2011 - 09:05 PM, написа:

дано да свикне скооро

Ще свикне да си ака в трева и на скришно! Не драматизирай, не е чак толкова трагично! Моя имаше разстройство и се изака точно пред Народния театър в София, беше пълно с хора и нямаше някой , който да не е видял! Събираш, избърсваш, и понеже нося вода даже полях - плочките светнаха от чистота! Важното е да му събираш след като се изака.
User's Signature

Качена снимка

#6220 Потребителят е офлайн   ra4itooo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 June 2011 - 09:40 PM

Показване на мнениетоFlawless, в 21 June 2011 - 09:22 PM, написа:

Показване на мнениетоra4itooo, в 21 June 2011 - 09:05 PM, написа:

дано да свикне скооро

Ще свикне да си ака в трева и на скришно! Не драматизирай, не е чак толкова трагично! Моя имаше разстройство и се изака точно пред Народния театър в София, беше пълно с хора и нямаше някой , който да не е видял! Събираш, избърсваш, и понеже нося вода даже полях - плочките светнаха от чистота! Важното е да му събираш след като се изака.

Ами почуствах се доста неловко просто. И аз почистих след това, но все пак не беше никак приятно.

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 309
  • 310
  • 311
  • 312
  • 313
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни