Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 315
  • 316
  • 317
  • 318
  • 319
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#6321 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 July 2011 - 07:10 AM

Показване на мнениетоm_stoilkov, в 14 July 2011 - 09:21 PM, написа:

Показване на мнениетоplamenko, в 12 July 2011 - 05:39 PM, написа:

Как се спасявате от жегата??

Сутрин се разхождаме между 6 и 7 а вечер или след 8:30 или даже към 10-11ч.През деня е проснат под климатика в хола и спиме безгрижно .До тук добре ама в събота отиваме на море .Намерихме си едно ваканционно селище в Приморско.Разрешени са домашни любимци и е доста атрактивно и красиво(на снимки).Бунгалата са масивни и ако не ме лъже управителката са под сянка.За пръв път отиваме на море с него и не знам дали да го водиме на плажа.Гледам и фотогалерията пускат снимки колеги в стил"хъски на плажа" но Аксел много мрази жегата.Иначе имаме първи опити във водата на нашия си язовир "Копринка"

Мисля, че не трябва да се притесняваш. Ние вече 4 години ходим с Аляска на море /бунгала/.Просто излизаме сутрин към 7 на разходка по плажа, докато още няма хора. След това стои с нас на плажа до към 11 горе долу, обаче не излиза от морето и мисля, че така не усеща жегата много много. Еди тази година му е първо лято, море и плаж. И той схвана, че във водата е най-добре. После даже се въргаля по горещия пясък и след това пак цопва във водата. :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#6322 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 July 2011 - 08:14 AM

Показване на мнениетоLetty, в 15 July 2011 - 07:10 AM, написа:

Сутрин се разхождаме между 6 и 7 а вечер или след 8:30 или даже към 10-11ч.През деня е проснат под климатика в хола и спиме безгрижно .До тук добре ама в събота отиваме на море .Намерихме си едно ваканционно селище в Приморско.Разрешени са домашни любимци и е доста атрактивно и красиво(на снимки).Бунгалата са масивни и ако не ме лъже управителката са под сянка.За пръв път отиваме на море с него и не знам дали да го водиме на плажа.Гледам и фотогалерията пускат снимки колеги в стил"хъски на плажа" но Аксел много мрази жегата.Иначе имаме първи опити във водата на нашия си язовир "Копринка"

Мисля, че не трябва да се притесняваш. Ние вече 4 години ходим с Аляска на море /бунгала/.Просто излизаме сутрин към 7 на разходка по плажа, докато още няма хора. След това стои с нас на плажа до към 11 горе долу, обаче не излиза от морето и мисля, че така не усеща жегата много много. Еди тази година му е първо лято, море и плаж. И той схвана, че във водата е най-добре. После даже се въргаля по горещия пясък и след това пак цопва във водата. Качена снимка

Много ти благдаря за добрия съвет и информация утре сутринта рано заминаваме и още вечерта ще споделя впечатления от плажа.Казаха ни че в къмпинга има WI-FI така че взимаме и лаптопа с нас за да пускам някоя снимка в фотогалерията.Качена снимка Качена снимка

#6323 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 July 2011 - 10:56 AM

Показване на мнениетоm_stoilkov, в 15 July 2011 - 06:14 AM, написа:

Показване на мнениетоLetty, в 15 July 2011 - 07:10 AM, написа:

Мисля, че не трябва да се притесняваш. Ние вече 4 години ходим с Аляска на море /бунгала/.Просто излизаме сутрин към 7 на разходка по плажа, докато още няма хора. След това стои с нас на плажа до към 11 горе долу, обаче не излиза от морето и мисля, че така не усеща жегата много много. Еди тази година му е първо лято, море и плаж. И той схвана, че във водата е най-добре. После даже се въргаля по горещия пясък и след това пак цопва във водата. Качена снимка

Много ти благдаря за добрия съвет и информация утре сутринта рано заминаваме и още вечерта ще споделя впечатления от плажа.Казаха ни че в къмпинга има WI-FI така че взимаме и лаптопа с нас за да пускам някоя снимка в фотогалерията.Качена снимка Качена снимка

Супер! Весело изкарване :ba_025: И чакаме многоооо снимки :af_089:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#6324 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 July 2011 - 10:54 PM

Споделих ви че ше ходиме на море с Аксел и по точно на описания по горе къмпинг на входа на Приморско.Сега бързам да споделя разочарованието си и дано някой друг не се набоде като мен.Ще пусна препратка в коя тема ше пиша за този къмпинг зза да не спамя тук .Искам само да питам проблем ли че кучо си пийва по малко вода от морето в смисъл ме дебне да се обърна и близва по ммалко не да се напива яко с вода .Иначе ходиме сутрин към 9 на плажа и седиме до към 11-12 докато трае бриза и е поносимо.После в колат която оставяме наблизо и е на сянка ,пускаме климатика до хотела в коит ни взеха с дом.любимец и седиме на хладно до вечерта когато излизаме на разходка ис града.Там ставаме естествено атракция и после обратно в хотела.
Снимки ше кача в раздела на форума фотогалерияКачена снимка

#6325 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 July 2011 - 06:59 AM

Показване на мнениетоm_stoilkov, в 18 July 2011 - 08:54 PM, написа:

Споделих ви че ше ходиме на море с Аксел и по точно на описания по горе къмпинг на входа на Приморско.Сега бързам да споделя разочарованието си и дано някой друг не се набоде като мен.Ще пусна препратка в коя тема ше пиша за този къмпинг зза да не спамя тук .Искам само да питам проблем ли че кучо си пийва по малко вода от морето в смисъл ме дебне да се обърна и близва по ммалко не да се напива яко с вода .Иначе ходиме сутрин към 9 на плажа и седиме до към 11-12 докато трае бриза и е поносимо.После в колат която оставяме наблизо и е на сянка ,пускаме климатика до хотела в коит ни взеха с дом.любимец и седиме на хладно до вечерта когато излизаме на разходка ис града.Там ставаме естествено атракция и после обратно в хотела.

От солената вода получават разтройство. Аксел , ако си пийва по малко и не си забелязал да получава въпросното нещо, предполагам няма проблем. Иначе аз винаги му нося купата и една бутилка вода на плажа. Весело изкарване! :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#6326 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 July 2011 - 01:34 PM

Показване на мнениетоLetty, в 19 July 2011 - 06:59 AM, написа:

От солената вода получават разтройство. Аксел , ако си пийва по малко и не си забелязал да получава въпросното нещо, предполагам няма проблем. Иначе аз винаги му нося купата и една бутилка вода на плажа. Весело изкарване! Качена снимка

А не ака си съвсем нормално момъка,Той само я близва и аз не му давам да се задълбочава в пиене.Иначе два литра бутилка прясна вода и купичка се носи задължително.Малко лакомство и си караме плажа до към 11 -12 после в колата климатика и до хотела му е кеф.

#6327 Потребителят е офлайн   Pumpal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2011 - 08:08 AM

Показване на мнениетоm_stoilkov, в 19 July 2011 - 01:34 PM, написа:

Показване на мнениетоLetty, в 19 July 2011 - 06:59 AM, написа:

От солената вода получават разтройство. Аксел , ако си пийва по малко и не си забелязал да получава въпросното нещо, предполагам няма проблем. Иначе аз винаги му нося купата и една бутилка вода на плажа. Весело изкарване! Качена снимка

А не ака си съвсем нормално момъка,Той само я близва и аз не му давам да се задълбочава в пиене.Иначе два литра бутилка прясна вода и купичка се носи задължително.Малко лакомство и си караме плажа до към 11 -12 после в колата климатика и до хотела му е кеф.

И ние нямаме проблем със солената вода, но и Щирлиц не я уважава никак на вкус - първия ден скочи да си пийне, :smile: кихна няколко пъти, тръсна главица и се отказа занапред от тези си действия. Но пък обича водорасли... не му давам да ги яде, но не винаги успявам да му ги извадя от устата. Може ли да му стане нещо? Разстройство не го хваща и се чувства ок, но все пак да питам.

#6328 Потребителят е офлайн   Vezuvi Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 July 2011 - 05:58 PM

Хера има някакви рани в ушите ходихме на доктор та ми преписаха Йодасепт мн ми стана странно :ud_009: незнам дали помага но я мажа обилно. Ще кажа ако помага.
User's Signature

Качена снимка Не са ме е хапали кучета, ... само хора!

#6329 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 July 2011 - 06:05 PM

Ушенцата чеша ли ги? Ако ги чеше може да е Отит /възпаление/, което всъщност си е доста сериозно. Цялото минало лято се лекувахме от него. Освен, че се чеше и има рани, има специфична гадна миризма като се приближиш до ухото, гнусни кафяво- черни люспи и като цяло е доста замърсено от вътрешната страна, ааа също така ушенцата може да не са равномерно изправени /на едно равнище/ и може да си тръска главата- това са основните симптоми. Дори малко ако се почесва заведете кученцето при друг лекар за второ мнение... Ако е Отит /Дано Да Не Е!/ Йодасепта няма да помогне особено!
Това е моя съвет!

#6330 Потребителят е офлайн   nelinche36 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 July 2011 - 06:51 PM

Когато водя Хера на повод, тя дърпа напред, понеже се опитвам да я накарам да върви малко по-спокойно, я придърпвам до мен, и щом се дръпне на някъде, я дърпам до мен. Да, но когато е до мен, някак си си обръща ушите, не са напред, ами колкото се може повече назад. На какво се дължи това? Също, почти винаги като тръгна да я милвам и галя, се обръща по гръб (според мен се предава по този начин) ? Моето обяснение, което много ми се иска да е грешно, е че я е страх? Какво мислите Вие?

#6331 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 July 2011 - 07:24 PM

Уф, може да е страх, подчинение, радост... тези уши говорят много неща. Ти си познаваш кучето най- добре!

#6332 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 July 2011 - 08:03 PM

Йодасепта ще помогне ако е някакво леко възпаление. Ние миналата годината с него се излекувахме. Преди да я мажете с йодасепта почистете добре с кислородна вода, и след това с него. А ако както казва Tali е отит, защото и през това сме минали, тя много добре е описала симптомите /особено лошия мирис и кафявите люспички/. Тогава си е по-сериозно.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#6333 Потребителят е офлайн   Vezuvi Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 July 2011 - 10:02 PM

Показване на мнениетоTali, в 20 July 2011 - 06:05 PM, написа:

Ушенцата чеша ли ги? Ако ги чеше може да е Отит /възпаление/, което всъщност си е доста сериозно. Цялото минало лято се лекувахме от него. Освен, че се чеше и има рани, има специфична гадна миризма като се приближиш до ухото, гнусни кафяво- черни люспи и като цяло е доста замърсено от вътрешната страна, ааа също така ушенцата може да не са равномерно изправени /на едно равнище/ и може да си тръска главата- това са основните симптоми. Дори малко ако се почесва заведете кученцето при друг лекар за второ мнение... Ако е Отит /Дано Да Не Е!/ Йодасепта няма да помогне особено!
Това е моя съвет!

мерси! Аз я водих на лекар та именно той ми изписа йодасепта точно за това ми стана странно! По принцип не ми каза дали има конкретно заболяване или просто е от мушички :dry:
User's Signature

#6334 Потребителят е офлайн   Vezuvi Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 July 2011 - 10:04 PM

Показване на мнениетоnelinche36, в 20 July 2011 - 06:51 PM, написа:

Когато водя Хера на повод, тя дърпа напред, понеже се опитвам да я накарам да върви малко по-спокойно, я придърпвам до мен, и щом се дръпне на някъде, я дърпам до мен. Да, но когато е до мен, някак си си обръща ушите, не са напред, ами колкото се може повече назад. На какво се дължи това? Също, почти винаги като тръгна да я милвам и галя, се обръща по гръб (според мен се предава по този начин) ? Моето обяснение, което много ми се иска да е грешно, е че я е страх? Какво мислите Вие?

Според мен не я е страх просто изразява покорство! :be_107:
User's Signature

#6335 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 July 2011 - 07:02 AM

Показване на мнениетоnelinche36, в 20 July 2011 - 04:51 PM, написа:

Има ли от какво да я е страх? Мисля, че всяко куче, ако го дръпнеш рязко обръща ушите назад, освен ако не е супер съсредоточена във нещо...
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#6336 Потребителят е офлайн   nelinche36 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 21 July 2011 - 11:48 AM

Не мисля, че има от какво да я е страх. Нито съм я била, нито нищо.

#6337 Потребителят е офлайн   WhiteNoise Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:network, games, bikes

Публикувано: 22 July 2011 - 08:58 AM

Напълно нормално си е. Немските овчарки го правят същото с ушите. Аз му казвам "зае си аеродинамичната поза". Изпъват ги напред, когато загледат нещо интересно.

#6338 Потребителят е офлайн   nelinche36 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 July 2011 - 09:58 AM

До тук добре с ушите, а какво за лягането по гръб? Вашите любимци правят ли го ?

#6339 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2011 - 11:07 AM

Показване на мнениетоnelinche36, в 22 July 2011 - 09:58 AM, написа:

До тук добре с ушите, а какво за лягането по гръб? Вашите любимци правят ли го ?

Да, нормално е.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#6340 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 July 2011 - 11:23 AM

Оффффф, извинявам се за офф-а, ама аман от тъпи въпроси :eb_068:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 315
  • 316
  • 317
  • 318
  • 319
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни