Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 316
  • 317
  • 318
  • 319
  • 320
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#6341 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 22 July 2011 - 01:24 PM

Показване на мнениетоLetty, в 22 July 2011 - 11:23 AM, написа:

Оффффф, извинявам се за офф-а, ама аман от тъпи въпроси :eb_068:

Имаше си причина, че бях спряла да влизам и да пиша тук Качена снимка

#6342 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 July 2011 - 01:50 PM

Показване на мнениетоTali, в 22 July 2011 - 11:24 AM, написа:

Показване на мнениетоLetty, в 22 July 2011 - 11:23 AM, написа:

Оффффф, извинявам се за офф-а, ама аман от тъпи въпроси :eb_068:

Имаше си причина, че бях спряла да влизам и да пиша тук Качена снимка

И все пак на мен поне ми липсваше :wub:
Как е Райчето? :r_181:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#6343 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 22 July 2011 - 02:00 PM

Опитва се да спи, а малката Терминаторка не спира да й се завира в устата и да й яде ушите... Мести се от стая в стая, а онова същество като се захване за опашката й и се пързаля по плочките... Лудница! Тези дни ще я вода на ваксини за гъбички, че скоро ще изтече една година от последните и така. За сега е добре милата ми! Качена снимка
Ама стига, че го обърнахме на говорилня /може да се прехвърлим на скайп, аз съм си инкогнито/! Качена снимка

#6344 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 August 2011 - 01:27 PM

Да ви питам - понеже Еди мина на по-нисък клас храна /Nuttra Nuggets/, трябва ли да му давам допълнително някакви витамини? Видимо козината му е супер, лъскава, направо блести на слънце, мека и не се заплита. Но знам ли....Кажете вие какви давате, как се отразяват на кучето, поради каква причина сте започнали да давате и някакви марки евентуално?
Друго - нашия много обича плодове и заленчуци /праскови, кайсии, ДИНЯ особено, домати, краставици, зеле, ЧУШКИ :ab_041: / абе всичко. До колко е позволено да му давам специално плодове, така че да не му навредят. Поринцип може да се каже, че напоследък му давам доста често по някое парче диня. Да кажем по 50 гр на ден??? Нещо такова. До колко е вредно това и до какъв минимум трябва да сведа даването на подобни? Със зеленчуците предполагам няма проблем, единствено избягвам моркови да му давам, заради оцветяването на козината отчасти.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#6345 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 August 2011 - 03:05 PM

Показване на мнениетоLetty, в 09 August 2011 - 01:27 PM, написа:

Да ви питам - понеже Еди мина на по-нисък клас храна /Nuttra Nuggets/, трябва ли да му давам допълнително някакви витамини? Видимо козината му е супер, лъскава, направо блести на слънце, мека и не се заплита. Но знам ли....Кажете вие какви давате, как се отразяват на кучето, поради каква причина сте започнали да давате и някакви марки евентуално?
Друго - нашия много обича плодове и заленчуци /праскови, кайсии, ДИНЯ особено, домати, краставици, зеле, ЧУШКИ :ab_041: / абе всичко. До колко е позволено да му давам специално плодове, така че да не му навредят. Поринцип може да се каже, че напоследък му давам доста често по някое парче диня. Да кажем по 50 гр на ден??? Нещо такова. До колко е вредно това и до какъв минимум трябва да сведа даването на подобни? Със зеленчуците предполагам няма проблем, единствено избягвам моркови да му давам, заради оцветяването на козината отчасти.

Доколкото знам Нутра Нугетс не се водят нисък клас храна, ами напортив. Аз също храня с нея- преди от черния чувал, а сега от зеления -Перформанс, отразява му се повече от чудесно, козината му блести страхотно, много жизнен и енергичен, въобще всичко му е ок! Нещото, което ме радва най-много е, че откакто минахме на Перформанс си хрупа гранулите без колебание, предишните ги гълташе, а тези, въпреки че не са големи ги хрупа много съвестно, така че работим и за зъби! :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#6346 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 09 August 2011 - 03:15 PM

за плодовете и зеленчуците знам,че не е полезно да се дава грозде.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#6347 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 August 2011 - 04:22 PM

Показване на мнениетоFlawless, в 09 August 2011 - 01:05 PM, написа:

Показване на мнениетоLetty, в 09 August 2011 - 01:27 PM, написа:

Доколкото знам Нутра Нугетс не се водят нисък клас храна, ами напортив. Аз също храня с нея- преди от черния чувал, а сега от зеления -Перформанс, отразява му се повече от чудесно, козината му блести страхотно, много жизнен и енергичен, въобще всичко му е ок! Нещото, което ме радва най-много е, че откакто минахме на Перформанс си хрупа гранулите без колебание, предишните ги гълташе, а тези, въпреки че не са големи ги хрупа много съвестно, така че работим и за зъби! :ab_041:

Казах по-нисък, като имах впредвид, че от Про План минахме на Нутра Нугетс. А за плодовете???
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#6348 Потребителят е офлайн   Heskey_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 August 2011 - 08:08 PM

Здравейте, да ви попитам за козината,нали сега я сменя и като я реша тя пада и пада имам чувството,че ще и я сваля цялата.Да продължавам ли с ресането?Почти сме,като гол охльов :д, а има още доста козинка която си пада.Поздрави !
User's Signature

Качена снимка

#6349 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 August 2011 - 09:53 PM

Показване на мнениетоVezuvi, в 20 July 2011 - 05:58 PM, написа:

Хера има някакви рани в ушите ходихме на доктор та ми преписаха Йодасепт мн ми стана странно Качена снимка незнам дали помага но я мажа обилно. Ще кажа ако помага.

След като се върнахме от морето и за забелязах някакву струпчета по кожата във форма на пъпчици на различни места по тялото.На ушетата имаше едно две от тези.Заведох го при докторката и тя взе натривка от раничките.Оказа се че сме лепнали някакъв вид гъбички.Предписа ни едно мазило дето се разтрваря във вода и се повлиява добре .Вече са почти изчезнали.Попитай вета си дали нема да му вземе натривка и на твоето куче и да види на микроскопа какво е точно за да ти предпише адекватно лечение.Само на предположение и налучкване не става.До колкото знам от моята лекарка тези гъби за много видове и са упорити доста .

#6350 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 August 2011 - 10:02 PM

Показване на мнениетоHeskey_, в 09 August 2011 - 08:08 PM, написа:

Здравейте, да ви попитам за козината,нали сега я сменя и като я реша тя пада и пада имам чувството,че ще и я сваля цялата.Да продължавам ли с ресането?Почти сме,като гол охльов :д, а има още доста козинка която си пада.Поздрави !

Нормално е да се скубе в този период на годината.Моя взе да се щави по късно в сравнение с другите .Реша го по веднъж на ден с по едрия гребен а в седмицата веднъж с четка с металните бодлички.Чувам тука дето се сбираме "кучкарите" в парка ,че витамини ако се дават в този период по бързо окапва старата и пониква новата козинка и сами период на капене на козината се скъсява.Аз купувам и давам VITABON на VITAKRAFT- 31 витамина от които 4 червени и останалите сиви май беха.Дават се по едно на ден като червените в неделя.Доволен съм от тях въпреки че има и други добри марки .И ориз давам с месото сега в по голяма доза пак заради здравината на новия косъм.

#6351 Потребителят е офлайн   durex_a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 August 2011 - 07:07 PM

Здравейте, нов съм в този форум и от 4 дни съм собственик на двумесечен мъжкар. Много ми е умен, красив и бързо възприема. Доста е жизнен все още няма ваксини защото ака глисти надявам се до 2-3-4 дни да е боднат :).
Та искам да споделя и попитам?! Момчето ми се закача и аз разбира се му обръщам внимание и започваме да си играем и "боричкаме" хвърля се по мен по бутва ме с лапички, муцунка. Но в един момент нещо му става и започва да хапе силно и да преръмжава? Временно явление ли е това с хапането или да се мъча от сега да го отказвам по някакъв начин ? Как ?
И другият ми въпрос е днес ме хапна малко по силно и пръстът ми кръвна, а той няма ваксини. Да ида ли да ми направят инжекция ?
ето го и Арес
Качена снимка
Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#6352 Потребителят е офлайн   Heskey_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2011 - 07:15 PM

Показване на мнениетоdurex_a, в 10 August 2011 - 07:07 PM, написа:

Здравейте, нов съм в този форум и от 4 дни съм собственик на двумесечен мъжкар. Много ми е умен, красив и бързо възприема. Доста е жизнен все още няма ваксини защото ака глисти надявам се до 2-3-4 дни да е боднат :).
Та искам да споделя и попитам?! Момчето ми се закача и аз разбира се му обръщам внимание и започваме да си играем и "боричкаме" хвърля се по мен по бутва ме с лапички, муцунка. Но в един момент нещо му става и започва да хапе силно и да преръмжава? Временно явление ли е това с хапането или да се мъча от сега да го отказвам по някакъв начин ? Как ?
И другият ми въпрос е днес ме хапна малко по силно и пръстът ми кръвна, а той няма ваксини. Да ида ли да ми направят инжекция ?
ето го и Арес
Качена снимка
Качена снимка

Всички преминават през този период,не му обръщай внимание.Сега му ръстът зъбки,гледа да ги чеше.
Купи му играчки с които да си играе,след 3-4 месец ще му омръзне да те хапи.

Моята до 3 месец все ми висеше на крачола,но отвикна от само себе си.

Относно раната ако е само повърхностно според мене няма за какво да се притесняваш,но ако искаш иди до лекаря. Поздрави!
User's Signature

Качена снимка

#6353 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 August 2011 - 09:07 PM

Показване на мнениетоdurex_a, в 10 August 2011 - 05:07 PM, написа:

ето го и Арес
Качена снимка
Качена снимка

Добре дошли! :) Нормално е за бебе да хапе постоянно, да си чешка зъбите. И Аляска и Еди сами се отказа да го правят, като навършиха 4-5 месеца някъде, че ако не и по-рано, не знам, но все пак му показвай, че не трябва да го прави. Казвай му "Не" щом започне да те хапе и му бутай някаква играчка в устата, вместо твоята ръка. Но бъди сигурен, че ще спре да го прави от самосебе си. А пък за тази рана, която ти е направил, никога даже не съм се замисляла, ако малко куче без ваксина те ухапе какво става.....знам ли....питай вет-а.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#6354 Потребителят е офлайн   durex_a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 August 2011 - 10:26 AM

Благодаря за отговорите ! Сега обаче имам още 1 :r_181: малкият бяс се напапа и му дадох хапче за глисти. Тазигра се и може би след около 45мин 1 час повърна, да му дам ли пак хапчето или си го е усвоил вече ?
User's Signature

Качена снимка

#6355 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 11 August 2011 - 10:52 AM

До колкото знам се дават хапчетата на гладно и след това не се дава храна няколко часа. А за повръщането и на мен ми се е случвало да повърн, но незнам дали трябва пак да се дава. Попитайте ветеринар.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#6356 Потребителят е офлайн   durex_a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 August 2011 - 11:23 AM

Това че се дава на гладно го знаех но тази сутрин абсолютно бях изключил, да попитам и за храната ? Значи първо аз му взех някаква от доктора при когото ходим, той ми я даде след това старшиите вкъщи взели педи гри и започнах да давам от нея и кученцето се окъка :) ходихме на доктор и казаха че няма страшно и взех пак от старата храна. Обаче забравих да попитам мога ли по между нея да набутвам и по малко от педито или пак ще има проблеми със стомахчето ?
User's Signature

Качена снимка

#6357 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 11 August 2011 - 11:30 AM

Според мен нищо няма да му стане ако слагаш по 1/10 от общата доза Педигри. Прецени как му се отразява, все пак има методи чрез които се сменя от един вид храна на друг малко по малко в продължение на 1-2 седмици. Прочети темите за хранене на кучето
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#6358 Потребителят е офлайн   durex_a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 August 2011 - 09:53 PM

Здравейте имам няколко въпроса. Вчера му направихме 1-ва ваксина и ни казаха за 2-рата да идем чак на 3-ти септември ? Не се ли слагат през 10 дни ? И 2-рата защо на моят м*дурко му се разширяват зениците ? Вчера се бяха разширили до толкова че чак нямаше синьо очичките му бяха черни
User's Signature

Качена снимка

#6359 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 August 2011 - 10:44 AM

М/у 1вата и 2рата знам, че са 2 седмици.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#6360 Потребителят е офлайн   durex_a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 August 2011 - 10:45 PM

Здравейте кученцето ми е на 2 месеца и 15 дни и не мога да го свикна да ходи на вън, понякога "ака" но не и да пишка винаги се стиска до последно и тръгнем ли да се прибираме чак бяга към вкъщи и в момента в който му отворя входната врата и го пусна прави стабилна локвичка! Това с дългите разходки за сега не действа днес бяхме за около 4 часа на вън нищо не направи и като се прибрахме пак се изпишка... Посъветвайте ме какво да правя и как да постъпя
User's Signature

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 316
  • 317
  • 318
  • 319
  • 320
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема