Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 326
  • 327
  • 328
  • 329
  • 330
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#6541 Guest_tenisha_*

• Група: Гости

Публикувано: 05 December 2011 - 06:49 PM

Сега и аз подобно на вас се сдобих с хъски но вече поотраснало (беше на 4 години) като го взех от първия собственик. Но то беше доста добре научено на хигиенни навици и не ни е създавало грижи от подобен характер. Живеем в апартамент така че ви е ясно какво имам предвид. Само му трябваше време да свикне с мен и семейството ми и след това всичко си е ОК. Относно другите грижи каквато и порода да се вземете пак ще има грижи по него ,ресане, къпане, разходки и други такива. Нашето е вече на 11 години и доста опит сме понатрупали с нея като (разгонване, заплождане, раждане, отглеждане на поколение) и всичко това в апартамент.

#6542 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 05 December 2011 - 07:05 PM

Извинявам се предварително, но искам да попитам. Колко пъти отгледахте поколения в апартамент?
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#6543 Guest_tenisha_*

Публикувано: 05 December 2011 - 07:12 PM

Показване на мнениетоMeto, в 05 December 2011 - 07:05 PM, написа:

Извинявам се предварително, но искам да попитам. Колко пъти отгледахте поколения в апартамент?

три поколения, в три поредни години

#6544 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 December 2011 - 07:37 PM

Показване на мнениетоtenisha, в 05 December 2011 - 07:12 PM, написа:

Честито за апартамента ферма! Спечелихте награда свържете се със мен за да си получите наградата!
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#6545 Guest_tenisha_*

Публикувано: 05 December 2011 - 08:57 PM

ти подограваш ли ми се?

#6546 Потребителят е офлайн   Winnie the Pooh Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2011 - 10:52 PM

:zz_219::wacko::ud_009::rd_139:
User's Signature

С каквито се събереш - с такива се събираш. Мечо Пух
Качена снимка

#6547 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2011 - 07:32 PM

Показване на мнениетоtenisha, в 05 December 2011 - 08:57 PM, написа:

ти подограваш ли ми се?

Да, определено.Стряскащо е някак си :ea_103: .Все пак на мен ми стана интересно какво куче е било заплождано ежегодно като порода и...следващият ми въпрос ще е въз основа на отговора на сегашния ми.Усещам, че ще се развихри веселба тук :ab_041:
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#6548 Потребителят е офлайн   Winnie the Pooh Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2011 - 08:52 PM

Показване на мнениетоtenisha, в 05 December 2011 - 06:49 PM, написа:

Сега и аз подобно на вас се сдобих с хъски но вече поотраснало (беше на 4 години) като го взех от първия собственик. и доста опит сме понатрупали с нея като (разгонване, заплождане, раждане, отглеждане на поколение) и всичко това в апартамент.

Ми то си го е казал човека " сдобил се" и ся дайййййй (разгонване, заплождане, раждане, отглеждане на поколение) и давайййй....и всичко това в апартамент.
И може би очаква да го похвалим или да му издигнем паметник на Незнайния Безмозъчен Развъждач (поне):eg_033:

User's Signature

С каквито се събереш - с такива се събираш. Мечо Пух
Качена снимка

#6549 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 December 2011 - 09:04 PM

Показване на мнениетоWinnie the Pooh, в 06 December 2011 - 08:52 PM, написа:

паметник на Незнайния Безмозъчен Развъждач (поне):eg_033:

you got my vote! :ba_025:
User's Signature

#6550 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 06 December 2011 - 09:05 PM

Показване на мнениетоtenisha, в 05 December 2011 - 05:12 PM, написа:

:zz_020: после прибирайте и лекувайте приплодите на такива-я с един тестис,я с епилепсия :eg_033:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#6551 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2011 - 11:02 PM

Ама моля ви се-изчакайте защитата, де!Може да е някое куче-медалист,тъкачка многомашинничка, преизпълнила петилетката за 3 години или нещо от сорта.Ей, ще го изядете човека, бре!Верно новобранците трудно минават цедака :af_089: А за апартамента-вий знаете ли как се чисти подир люпило поне от 6-8 броя да кажем ката година за по 2 месеца?И аз не знам, мога само да си представя,Но както е казал шопа-"Он си знае що го бият".
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#6552 Потребителят е офлайн   vinek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 December 2011 - 09:21 AM

Показване на мнениетоАриел, в 06 December 2011 - 07:32 PM, написа:

ти подограваш ли ми се?

Да, определено.Стряскащо е някак си :ea_103: .Все пак на мен ми стана интересно какво куче е било заплождано ежегодно като порода и...следващият ми въпрос ще е въз основа на отговора на сегашния ми.Усещам, че ще се развихри веселба тук :ab_041:

следя с интерес :md_064:
User's Signature

In a moment of peace
http://vbox7.com/play:0c7b79a9

#6553 Потребителят е офлайн   marvlad Икона

Публикувано: 14 December 2011 - 12:09 PM

Поздрав на всички любители на животните! Имаме една прекрасна женска на 8 месеца. Живее на двора и сутринта забелязах капки кръв около нея на земята. Никъде не можах да прочета на каква възраст съзряват полово женските хъскита, кога започват да се разгонват и т.н. подробности по тоя въпрос.Личи, че Хера е малко по- неспокойна и не знам дали е започнал цикъла й или е нещо друго, колко дни продължава и т. н. Благодаря на всеки, който може да ми даде информация по тези " женски " въпроси.

#6554 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2011 - 04:08 PM

Показване на мнениетоmarvlad, в 14 December 2011 - 10:09 AM, написа:

Поздрав на всички любители на животните! Имаме една прекрасна женска на 8 месеца. Живее на двора и сутринта забелязах капки кръв около нея на земята. Никъде не можах да прочета на каква възраст съзряват полово женските хъскита, кога започват да се разгонват и т.н. подробности по тоя въпрос.Личи, че Хера е малко по- неспокойна и не знам дали е започнал цикъла й или е нещо друго, колко дни продължава и т. н. Благодаря на всеки, който може да ми даде информация по тези " женски " въпроси.

Първото разгонване настъпва в периода между 6 - 12 месечна възраст. Обикновено разгонването става два пъти годишно – през пролетта и есента, през 6 месеца (понякога през 5-8 месеца). Моята Норта се разгонва през 8 месеца - индивидуално е зависи от самото куче! Продължителността му е 14-21 дни, но за по-сигурно трябва да я пазиш поне 30 дни. В този период женското куче променя поведението си. То става неспокойно, непослушно, често уринира, половият му орган – вулвата, се уголемява и набъбва (може да увеличи обичайните си размери 2-3 пъти) и от него изтича секрет, примесен с кръв.
След като живее в двор това е голям проблем, защото през този период женските кучета издават миризма, която мъжките кучета я усещат и правят всичко възможно да се доберат при женската, затова спешно помислете как ще я изолирате за да няма достъп до нея!
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#6555 Потребителят е офлайн   VVania Икона

Публикувано: 14 December 2011 - 05:15 PM

Здравейте,
от 2 седмици си имам едно съкровище вкъщи...сибирско хъски :) Много му се радвам на 2 месеца е голям красавец :)
Взех го с много желание и съм подготвена да полагам грижи за него.
Всъщност преди да го взема прочетох много неща за породата за това че са своенравни и т.н. .Ветеринарят ми каза същото и че трябва да се налагам с твърда ръка...но май бъркам нещо...по скоро съм объркана понеже той е още бебе но като цяло е доста груб в игрите почти ми изгриза ръцете до кокалчетата....въпреки че има играчки за дъвчене....не знам как да постъпвам дали няма да сбъркам като го ударя дали за него това не е просто игра или е начин да се наложи или дори може би усеща че съм объркана и премервам всяка реакция по сто пъти.Правим упражнения като на място седни легни но ги прави единствено ако има лакомство в противен случай ляга с гръб и не ми обръща внимание
Не знам какво да правя
Ето и негова снимкаКачена снимка

#6556 Потребителят е офлайн   Geriii Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 December 2011 - 09:02 PM

Здравейте..Имам едни притеснения..въпроси и ако може да ми помогнете.. Рико е на 3 месеца и половина,мнооого е диво и наистина трябва да имаш понякога много здрави нерви..Имам няколко проблема..Първо-2-3 пъти се е случвало както нищо му няма(има си и памперси на които ходи,тъй като още няма изградени хигиенни навици,дано не за дълго) и като влезне в хола качва се на дивана и се изпикава..незнам защо го прави,2-3 пъти само се е случвало и незнам как да го отуча да си ходи само на едното место.. Следващия ми въпрос е.. как е минала първата Коледа при вас.. имам предвид относно Елхата и светлинките,защото на Рико всичко му е интересно и скача върху всичко,както и трябва да му се пробва вкуса... Ако имате някакви идеи как да мине по-леко,по най-добрия начин..Притесненията са ми защото покраи коледа и седмицата преди това ще трябва с кучето ми да отида на гости при родителите ми.. и се притеснявам как ще мине всичко,и с памперсите и с ходенето понякога където му скимне..,защото на всичкото отгоре те имат и котка която е истински дявол.. Затова,моля помогнете ми ..Благодаря предварително...

#6557 Guest_tenisha_*

Публикувано: 15 December 2011 - 10:49 AM

Показване на мнениетоvinek, в 07 December 2011 - 09:21 AM, написа:

ти подограваш ли ми се?

Правите се на интелигентни, а се нахвърляте върху хората, ( това е признак на лоша култура) в частност върху мен без да знаете нищо нито за кучето, нито за поколението, нито за мен. Така че аз безсмислен спор няма да водя, просто искам да ви кажа че майката си има родословно дърво и заплождането и не е на случаен принцип. Тя е на 11 години и много добре знам какво правя. Това че съм решил че трябва да има поколение и живея в апартамент какво значи, че трябва да го продам и да ида в някоя къща ??? Апартамента е 130кв.м. и мога да кажа че кучето буквално си има стая. Колко от вас могат да кажат че са осигурили на кучето необходимото му пространство за живеене. Относно поколението радват се на добро здраве и някои вече имат и поколение. А заплождането не било в 3 поредни години а през година, за ваше сведение, погледнах за да съм сигурен. Повече от хората взели кученца ги познавам лично и оплаквания нямам. Но нали сме българи без да знаем подробности и си мислим, че знаем всичко започваме да хвърляме кал по хората. Влязох в този форум с идеята да споделя 11 годишния си опит в отглеждането и възпитанието на хъски, но явно съм сгрешил като гледам на какво отношение попадам тук. Желая ви успех на всички във всяко начинание. Веселба няма да има, няма да падна толкова ниско като вас

#6558 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 December 2011 - 11:00 AM

Показване на мнениетоtenisha, в 15 December 2011 - 10:49 AM, написа:

Показване на мнениетоvinek, в 07 December 2011 - 09:21 AM, написа:

ти подограваш ли ми се?

Правите се на интелигентни, а се нахвърляте върху хората, ( това е признак на лоша култура) в частност върху мен без да знаете нищо нито за кучето, нито за поколението, нито за мен. Така че аз безсмислен спор няма да водя, просто искам да ви кажа че майката си има родословно дърво и заплождането и не е на случаен принцип. Тя е на 11 години и много добре знам какво правя. Това че съм решил че трябва да има поколение и живея в апартамент какво значи, че трябва да го продам и да ида в някоя къща ??? Апартамента е 130кв.м. и мога да кажа че кучето буквално си има стая. Колко от вас могат да кажат че са осигурили на кучето необходимото му пространство за живеене. Относно поколението радват се на добро здраве и някои вече имат и поколение. А заплождането не било в 3 поредни години а през година, за ваше сведение, погледнах за да съм сигурен. Повече от хората взели кученца ги познавам лично и оплаквания нямам. Но нали сме българи без да знаем подробности и си мислим, че знаем всичко започваме да хвърляме кал по хората. Влязох в този форум с идеята да споделя 11 годишния си опит в отглеждането и възпитанието на хъски, но явно съм сгрешил като гледам на какво отношение попадам тук. Желая ви успех на всички във всяко начинание. Веселба няма да има, няма да падна толкова ниско като вас

Моите пък се радват на 1 декар двор ама нали са 2 та се пада по 500 квадрата на глава :) и пак те бия . Стая ми осигурил той със това ли тръгна да си мериш качествата на добър стопанин. На предния пост колко гордо казваше само "три години подред", а ся овърташ, че било през година. Ако ти дам още малко зор и през две ще кажеш, но това картината няма да промени. Дошъл ми да споделя 11 годишен опит :) ама ти сериозно ли? Какво ще ни учиш, че трябва да плодим за здраве? Ей така да си задоволим егото? Да искараме някой друг лев покрай радостта на кучето? Ние (поне повечето) това сме го научили и за доста по кратко време от тези прословути 11 години! Ти не можеш да паднеш на моето ниво. Защото си много под него. Както каза ти си един средно статистичен българин със балкански манталитет, който се води от стари мисли и приказки! Айде със здраве.
User's Signature

#6559 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 December 2011 - 12:18 PM

Показване на мнениетоVVania, в 14 December 2011 - 03:15 PM, написа:

Здравейте,
от 2 седмици си имам едно съкровище вкъщи...сибирско хъски :) Много му се радвам на 2 месеца е голям красавец :)
Взех го с много желание и съм подготвена да полагам грижи за него.
Всъщност преди да го взема прочетох много неща за породата за това че са своенравни и т.н. .Ветеринарят ми каза същото и че трябва да се налагам с твърда ръка...но май бъркам нещо...по скоро съм объркана понеже той е още бебе но като цяло е доста груб в игрите почти ми изгриза ръцете до кокалчетата....въпреки че има играчки за дъвчене....не знам как да постъпвам дали няма да сбъркам като го ударя дали за него това не е просто игра или е начин да се наложи или дори може би усеща че съм объркана и премервам всяка реакция по сто пъти.Правим упражнения като на място седни легни но ги прави единствено ако има лакомство в противен случай ляга с гръб и не ми обръща внимание
Не знам какво да правя
Ето и негова снимка

Здравейте и добре дошли! :re_037: Гризането на ръцете само ще отмине, бебе е и му се играе, пък и го сърбят зъбките. Като цяло не му позволявайте да ви хапя, отвличайте му вниманието със някоя играчка, когато започне да ви "гризе" ръцете. Изморявайте го, игрейте с него, тичайте /дори вкъщи/, за да може по-спокойно после да работите по командите. Здрави нерви и търпение :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#6560 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 December 2011 - 12:25 PM

Показване на мнениетоGeriii, в 14 December 2011 - 07:02 PM, написа:

Здравейте..Имам едни притеснения..въпроси и ако може да ми помогнете.. Рико е на 3 месеца и половина,мнооого е диво и наистина трябва да имаш понякога много здрави нерви..Имам няколко проблема..Първо-2-3 пъти се е случвало както нищо му няма(има си и памперси на които ходи,тъй като още няма изградени хигиенни навици,дано не за дълго) и като влезне в хола качва се на дивана и се изпикава..незнам защо го прави,2-3 пъти само се е случвало и незнам как да го отуча да си ходи само на едното место.. Следващия ми въпрос е.. как е минала първата Коледа при вас.. имам предвид относно Елхата и светлинките,защото на Рико всичко му е интересно и скача върху всичко,както и трябва да му се пробва вкуса... Ако имате някакви идеи как да мине по-леко,по най-добрия начин..Притесненията са ми защото покраи коледа и седмицата преди това ще трябва с кучето ми да отида на гости при родителите ми.. и се притеснявам как ще мине всичко,и с памперсите и с ходенето понякога където му скимне..,защото на всичкото отгоре те имат и котка която е истински дявол.. Затова,моля помогнете ми ..Благодаря предварително...

Здравейте! Първо не позволявайте на кучето да се качва да дивана , и хоп - няма вече пишкане. Еди като малък ми се изпишка в леглото веднъж, естествено му беше забранено да се качва навсякъде, докато не си изгради хигиенните навици напълно. При нас Коледата беше много спокойна, при все че той беше на 2 месеца, което доста ме учуди. Ходеше да спи под елхата, някак не му беше интересна. Сега година по-късно му станаха интересни топките и играчките, може би си помислли, че са за него, но след като ги закачих на елхата нямаме проблем, чат пат ходи да ги подуши и това е. А за котките не мога да ви помогна, нямам опит, а и не искам да имам :ab_041: :ab_041: :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 326
  • 327
  • 328
  • 329
  • 330
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни