Въпроси и отговори / за хъскита
#6541 Guest_tenisha_*
Публикувано: 05 December 2011 - 06:49 PM
Публикувано: 05 December 2011 - 07:05 PM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 05 December 2011 - 07:37 PM
tenisha, в 05 December 2011 - 07:12 PM, написа:
Честито за апартамента ферма! Спечелихте награда свържете се със мен за да си получите наградата!

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 06 December 2011 - 07:32 PM
tenisha, в 05 December 2011 - 08:57 PM, написа:
Да, определено.Стряскащо е някак си

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 06 December 2011 - 08:52 PM
tenisha, в 05 December 2011 - 06:49 PM, написа:
Ми то си го е казал човека " сдобил се" и ся дайййййй (разгонване, заплождане, раждане, отглеждане на поколение) и давайййй....и всичко това в апартамент.
И може би очаква да го похвалим или да му издигнем паметник на Незнайния Безмозъчен Развъждач (поне)

Публикувано: 06 December 2011 - 09:04 PM
Winnie the Pooh, в 06 December 2011 - 08:52 PM, написа:

you got my vote!

Публикувано: 06 December 2011 - 11:02 PM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 14 December 2011 - 12:09 PM
Публикувано: 14 December 2011 - 04:08 PM
marvlad, в 14 December 2011 - 10:09 AM, написа:
Първото разгонване настъпва в периода между 6 - 12 месечна възраст. Обикновено разгонването става два пъти годишно – през пролетта и есента, през 6 месеца (понякога през 5-8 месеца). Моята Норта се разгонва през 8 месеца - индивидуално е зависи от самото куче! Продължителността му е 14-21 дни, но за по-сигурно трябва да я пазиш поне 30 дни. В този период женското куче променя поведението си. То става неспокойно, непослушно, често уринира, половият му орган – вулвата, се уголемява и набъбва (може да увеличи обичайните си размери 2-3 пъти) и от него изтича секрет, примесен с кръв.
След като живее в двор това е голям проблем, защото през този период женските кучета издават миризма, която мъжките кучета я усещат и правят всичко възможно да се доберат при женската, затова спешно помислете как ще я изолирате за да няма достъп до нея!

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 14 December 2011 - 05:15 PM
от 2 седмици си имам едно съкровище вкъщи...сибирско хъски :) Много му се радвам на 2 месеца е голям красавец :)
Взех го с много желание и съм подготвена да полагам грижи за него.
Всъщност преди да го взема прочетох много неща за породата за това че са своенравни и т.н. .Ветеринарят ми каза същото и че трябва да се налагам с твърда ръка...но май бъркам нещо...по скоро съм объркана понеже той е още бебе но като цяло е доста груб в игрите почти ми изгриза ръцете до кокалчетата....въпреки че има играчки за дъвчене....не знам как да постъпвам дали няма да сбъркам като го ударя дали за него това не е просто игра или е начин да се наложи или дори може би усеща че съм объркана и премервам всяка реакция по сто пъти.Правим упражнения като на място седни легни но ги прави единствено ако има лакомство в противен случай ляга с гръб и не ми обръща внимание
Не знам какво да правя
Ето и негова снимка

Публикувано: 14 December 2011 - 09:02 PM
#6557 Guest_tenisha_*
Публикувано: 15 December 2011 - 10:49 AM
vinek, в 07 December 2011 - 09:21 AM, написа:
Правите се на интелигентни, а се нахвърляте върху хората, ( това е признак на лоша култура) в частност върху мен без да знаете нищо нито за кучето, нито за поколението, нито за мен. Така че аз безсмислен спор няма да водя, просто искам да ви кажа че майката си има родословно дърво и заплождането и не е на случаен принцип. Тя е на 11 години и много добре знам какво правя. Това че съм решил че трябва да има поколение и живея в апартамент какво значи, че трябва да го продам и да ида в някоя къща ??? Апартамента е 130кв.м. и мога да кажа че кучето буквално си има стая. Колко от вас могат да кажат че са осигурили на кучето необходимото му пространство за живеене. Относно поколението радват се на добро здраве и някои вече имат и поколение. А заплождането не било в 3 поредни години а през година, за ваше сведение, погледнах за да съм сигурен. Повече от хората взели кученца ги познавам лично и оплаквания нямам. Но нали сме българи без да знаем подробности и си мислим, че знаем всичко започваме да хвърляме кал по хората. Влязох в този форум с идеята да споделя 11 годишния си опит в отглеждането и възпитанието на хъски, но явно съм сгрешил като гледам на какво отношение попадам тук. Желая ви успех на всички във всяко начинание. Веселба няма да има, няма да падна толкова ниско като вас
Публикувано: 15 December 2011 - 11:00 AM
tenisha, в 15 December 2011 - 10:49 AM, написа:
vinek, в 07 December 2011 - 09:21 AM, написа:
Правите се на интелигентни, а се нахвърляте върху хората, ( това е признак на лоша култура) в частност върху мен без да знаете нищо нито за кучето, нито за поколението, нито за мен. Така че аз безсмислен спор няма да водя, просто искам да ви кажа че майката си има родословно дърво и заплождането и не е на случаен принцип. Тя е на 11 години и много добре знам какво правя. Това че съм решил че трябва да има поколение и живея в апартамент какво значи, че трябва да го продам и да ида в някоя къща ??? Апартамента е 130кв.м. и мога да кажа че кучето буквално си има стая. Колко от вас могат да кажат че са осигурили на кучето необходимото му пространство за живеене. Относно поколението радват се на добро здраве и някои вече имат и поколение. А заплождането не било в 3 поредни години а през година, за ваше сведение, погледнах за да съм сигурен. Повече от хората взели кученца ги познавам лично и оплаквания нямам. Но нали сме българи без да знаем подробности и си мислим, че знаем всичко започваме да хвърляме кал по хората. Влязох в този форум с идеята да споделя 11 годишния си опит в отглеждането и възпитанието на хъски, но явно съм сгрешил като гледам на какво отношение попадам тук. Желая ви успех на всички във всяко начинание. Веселба няма да има, няма да падна толкова ниско като вас
Моите пък се радват на 1 декар двор ама нали са 2 та се пада по 500 квадрата на глава :) и пак те бия . Стая ми осигурил той със това ли тръгна да си мериш качествата на добър стопанин. На предния пост колко гордо казваше само "три години подред", а ся овърташ, че било през година. Ако ти дам още малко зор и през две ще кажеш, но това картината няма да промени. Дошъл ми да споделя 11 годишен опит :) ама ти сериозно ли? Какво ще ни учиш, че трябва да плодим за здраве? Ей така да си задоволим егото? Да искараме някой друг лев покрай радостта на кучето? Ние (поне повечето) това сме го научили и за доста по кратко време от тези прословути 11 години! Ти не можеш да паднеш на моето ниво. Защото си много под него. Както каза ти си един средно статистичен българин със балкански манталитет, който се води от стари мисли и приказки! Айде със здраве.

Публикувано: 15 December 2011 - 12:18 PM
VVania, в 14 December 2011 - 03:15 PM, написа:
от 2 седмици си имам едно съкровище вкъщи...сибирско хъски :) Много му се радвам на 2 месеца е голям красавец :)
Взех го с много желание и съм подготвена да полагам грижи за него.
Всъщност преди да го взема прочетох много неща за породата за това че са своенравни и т.н. .Ветеринарят ми каза същото и че трябва да се налагам с твърда ръка...но май бъркам нещо...по скоро съм объркана понеже той е още бебе но като цяло е доста груб в игрите почти ми изгриза ръцете до кокалчетата....въпреки че има играчки за дъвчене....не знам как да постъпвам дали няма да сбъркам като го ударя дали за него това не е просто игра или е начин да се наложи или дори може би усеща че съм объркана и премервам всяка реакция по сто пъти.Правим упражнения като на място седни легни но ги прави единствено ако има лакомство в противен случай ляга с гръб и не ми обръща внимание
Не знам какво да правя
Ето и негова снимка
Здравейте и добре дошли!

Публикувано: 15 December 2011 - 12:25 PM
Geriii, в 14 December 2011 - 07:02 PM, написа:
Здравейте! Първо не позволявайте на кучето да се качва да дивана , и хоп - няма вече пишкане. Еди като малък ми се изпишка в леглото веднъж, естествено му беше забранено да се качва навсякъде, докато не си изгради хигиенните навици напълно. При нас Коледата беше много спокойна, при все че той беше на 2 месеца, което доста ме учуди. Ходеше да спи под елхата, някак не му беше интересна. Сега година по-късно му станаха интересни топките и играчките, може би си помислли, че са за него, но след като ги закачих на елхата нямаме проблем, чат пат ходи да ги подуши и това е. А за котките не мога да ви помогна, нямам опит, а и не искам да имам