Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 325
  • 326
  • 327
  • 328
  • 329
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#6521 Потребителят е офлайн   WhiteNoise Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:network, games, bikes

Публикувано: 02 December 2011 - 01:38 PM

Ми друго куче в парка. Моя Арес непрекъснато си ходи с перфорирани уши. Озъбат се с някое и се понахапят. Сега особено както се стъмва рано понякога даже не разбирам. Виждам чак като му мия краката.

#6522 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2011 - 04:05 PM

Показване на мнениетоWhiteNoise, в 02 December 2011 - 01:38 PM, написа:

Ми друго куче в парка. Моя Арес непрекъснато си ходи с перфорирани уши. Озъбат се с някое и се понахапят. Сега особено както се стъмва рано понякога даже не разбирам. Виждам чак като му мия краката.

Не е това, защото няма рана! Няма ухапано, и него са го хапали и няма нищо общо . . . но вече е добре, помти е изсветляло . . . и няма корички!
User's Signature

Качена снимка

#6523 Потребителят е офлайн   Krelion Икона

Публикувано: 03 December 2011 - 06:50 PM

Здравейте на всички!
Преди седмица станах горд стопанин на сибирско Хъски!Това е първото ми куче и съвсем случайно се сдобих с това прекрасно животно!Много обичам животните по принцип, но съм гледал само котка 13 год. и никога куче. (R.I.P. Лъки! )
Та кучето беше на позната на приятелката ми, която за съжаление няма възможност да я гледа...Така решихме да я вземем.
Доста неясноти около произхода на кученцето обаче има, а аз си падам малко перфекционист, особено след като почнах да чета вашия форум. Първоначално Аника е подарена на момичето от баща и като пале.По нейни думи е родена на 17.08.2010г и баща и я е взел от София (аз съм от Сливен).Твърди, че има паспорт и ваксинации, но не може да го открие :( . Днес бяхме на ветеринар и я претеглихме, тежи точно 13 килограма и няма чип. По семейни причини, момичето няма към момента контакт с баща си и нямам информация дали кученцето е взето от развъдник и кой е той.Въпреки, че отсъствието на чип ме навежда на мисълта, че не е купена от такъв....Вие как мислите?От кога задължително слагат чипове на малките?И има ли начин да разбера дали е имало кучило с кученца родени на тази дата от регистриран развъдник?
Ще почакам момичето още няколко дена и ако не открие паспорта отивам да и правя паспорт, ваксинации и чип!
Днес я прегледахме и обезпаразитихме вътрешно и външно.За външно и взех Frontline Combo, разбрах, че е най-доброто.
Е да започвам да ви затрупвам с въпроси :)
Тъй като съм абсолютно нов в гледането на куче пък и Хъски, качвам снимка на Аника и ви моля като компетентни да ми кажете как ви се струва като пропорции и структура животинчето: (За момента нямам други снимки в прфил, но ще направя :) )

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

Имам и други питания: за храненето, обучението и странности в поведението (според мен) но това после...

Предварително Ви благодаря!

#6524 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2011 - 07:38 PM

Слагане на чип няма нищо общо сьс порода.Слагат го за идентификация,а паспорт за медицински вакцини и обезпаразитяване.То е негов документ който доказва че куче вакцинирано..Чип доказва кой е стопанин на куче и в коя клиника сложен,кьде куче регистрирано ,в случай ако се загуби.
А щом нямаш родословие,няма да го имаш,то се идва от родители те и не се взима от вьздух .Иначе кучето много красиво ,но не сьм познавач на хьскита за да коментирам порода.
ЧЕСТИТО!!!

#6525 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2011 - 08:10 PM

Честито попълнение вкъщи!!

Слагането на чип в развъдниците е задължително от около поне 4-5 години вече. И номерът на чипа се лепи както на родословието, така и на паспорта. Това по въпроса за чиповете.

13кг е...доста малко за куче, което е над годинка, пък макар и момиченце!! Сигурен ли си че е толкова? Изглежда ли ти слаба? Сигурен ли си, че е родена 2010?
От Сливен ли си? Ние имаме две черно-бели госпожици там - майка и дъщеря, може и да се засечете някой път :smile:
По-голямата е дребничка като кучка, около 51-52см в холка, но е около 18кг.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#6526 Потребителят е офлайн   Нара Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2011 - 08:31 PM

13 кг. наистина са малко, но от снимките цялостно ми се струва дребничка, не чак недохранена. Поздравления за ентусиазма, интереса към породата и загрижеността, смятам, че във Вашия случай няма значение дали има родословие, тъй като не сте си я избирали Вие, важното е, че тя е прекрасна и ще се грижите добре за нея :ba_025:

#6527 Потребителят е офлайн   Krelion Икона

Публикувано: 03 December 2011 - 08:59 PM

Благодаря на колегата tigi, започвам да чета с интерес! Кучето не ми изглежда недохранено, мисля, че е в добра форма.Има много енергия и е много жизнерадостна.Повече се съмнявам за възрастта и...
Ветеринаря ми предложи Eukanuba. Какво мислите за тази храна?Малко ме втресе като чух цената, но след лек рисърч излиза, че е премиум марка.Каза ми да и давам по 200 гр. на ден.Сутрин 100 и вечер 100.Заслужава ли си високата цена?

Към колегата xael - да от Сливен съм :)

#6528 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 December 2011 - 10:37 PM

Юкануба е супер, но според мен трябва да й се дава повече от 200 гр на ден. На чувалите има таблици, по които е указано как се храни. Горе долу би трябвало да е нещо от сорта на 280-300 гр . Иначе и на мен ми изглежда много дребничка кучинка.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#6529 Потребителят е офлайн   tarja Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2011 - 12:01 AM

здравейте, имам въпрос относно очичките
сутринта като станахме с едното оче гледаше другото го стискаше силно...
опитах се да я накарам да го отвори и като леко успяваше сулзеше и третото клепаче (така прочетох, че се нарича тази черната ципа в вътрешният ъгъл при очите на кучетата) и беше много навътре към средата на окото.
Обадих се на лекаря каза след половин час в кабинета и 10 минути преди да тръгнеме си поотвори очето, но зеницата беше много свита.. една точица. като отидохме той се изплаши като я видя, каза че до сега не е имал такъв проблем.. след като я прегледа и извика още двама лекари специалист по очите - но при хората и един негов студент, да подчертая че той е доцент и е преподавал на повечето ветеринари в София. Прегледа очното дъно, в здравтото око имало повече налягане, даже се обади на познат да доведе едно хъски за сравнение в очите, минаха всякакви възможни варианти и като слушах щях да умра.
Хубавите новини са че състоянието като игривост е все същото... предписа едни капи и едно мехлемче и така или иначе нямаме точна диагноза... с капките за разширяване на зеницата в кабинета му тя не се разшири и почти не реагираше на уреда с който свети, но сега в нас седин цял ден на тъмно да не и дразна окото, като не свети лампа не го стиска а си гледа с отворено око... и зеницата е станала много широка... като светна лампата не се свива... все едно, че капките за разширяване чак в нас са подействали.
благодаря много на всеки който може да сподели и даде съвет мерси много

#6530 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 December 2011 - 12:18 AM

За свитата зеница, мога само да кажа, че не е рядко явление при хъскита и до колкото знам се дължи на спазъм на мускулче. Не е страшно, и когато се получи за 1-2 часа се оправя. Сега зеницата е ппо-разширена заради капките, нормално е.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#6531 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 December 2011 - 12:21 AM

Показване на мнениетоLetty, в 03 December 2011 - 08:37 PM, написа:

Юкануба е супер, но според мен трябва да й се дава повече от 200 гр на ден. На чувалите има таблици, по които е указано как се храни. Горе долу би трябвало да е нещо от сорта на 280-300 гр . Иначе и на мен ми изглежда много дребничка кучинка.

Аз мисля, че това, което е казал ветеринарният лекар - 200 грама за целия ден е напълно ок.
Тези дози от по 280-300 са доста големи дори за моите кучета, които са доста над 13 кг.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#6532 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2011 - 03:00 PM

Показване на мнениетоtarja, в 04 December 2011 - 12:01 AM, написа:

здравейте, имам въпрос относно очичките
сутринта като станахме с едното оче гледаше другото го стискаше силно...
опитах се да я накарам да го отвори и като леко успяваше сулзеше и третото клепаче (така прочетох, че се нарича тази черната ципа в вътрешният ъгъл при очите на кучетата) и беше много навътре към средата на окото.
Обадих се на лекаря каза след половин час в крабинета и 10 минути преди да тръгнеме си поотвори очето, но зеницата беше много свита.. една точица. като отидохме той се изплаши като я видя, каза че до сега не е имал такъв проблем.. след като я прегледа и извика още двама лекари специалист по очите - но при хората и един негов студент, да подчертая че той е доцент и е преподавал на повечето ветеринари в София. Прегледа очното дъно, в здравтото око имало повече налягане, даже се обади на познат да доведе едно хъски за сравнение в очите, минаха всякакви възможни варианти и като слушах щях да умра.
Хубавите новини са че състоянието като игривост е все същото... предписа едни капи и едно мехлемче и така или иначе нямаме точна диагноза... с капките за разширяване на зеницата в кабинета му тя не се разшири и почти не реагираше на уреда с който свети, но сега в нас седин цял ден на тъмно да не и дразна окото, като не свети лампа не го стиска а си гледа с отворено око... и зеницата е станала много широка... като светна лампата не се свива... все едно, че капките за разширяване чак в нас са подействали.
благодаря много на всеки който може да сподели и даде съвет мерси много

На нас ни се случва същото отвреме навреме, като го заведох на лекар ми казаха, че ако няма промяна в поведението на кучето, да става неадекватно и тн. няма място за притеснение! Ако и двете очи реагират еднакво на осветяване, вета си има специално фенерче, всичко е наред!Това за налягането не знам какво трябва да значи, но иначе е това!
User's Signature

Качена снимка

#6533 Потребителят е офлайн   DiDemon_96 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2011 - 06:59 PM

Здравейте,имате невероятни кучета.
По назад в темата бях мярнала нещо за аляските хъскита.Може ли да ми кажете разликата между тях и сибирските хъскита.Просто ми стана любопитно.
Поздрави!
User's Signature

Качена снимка

#6534 Потребителят е офлайн   tarja Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2011 - 12:32 AM

мерси много на huskypower и flawless, днес бяхме пак при лекаря, да продължаваме с капките, иначе сега окото е отворено, но с разширена зеница и реагира на слънцето, но пак не се свива колкото другата.. за налягането ставаше на въпрос, чрез прегледа на очното дъно и още някакви неща, самото здраво око беше доста по изпъкнало, другото се беше прибрало по навътре, но сега са еднакви... мерси много, но иначе от бебе винаги след като се наяде отива на дивана и започва да си търка очетата в китеника и с лапи, от няколко месеца не го беше правила, днес пак започна...
днес си пропуснахме тренировката за впряг с колело :) за да не я натоварам допълнително, но иначе и се тича много :) няма промяна в поведението. Flawless, на вас като ви се е случвало така за един ден от самосебе си ли се оправяше.

#6535 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 December 2011 - 09:26 AM

Показване на мнениетоDiDemon_96, в 04 December 2011 - 04:59 PM, написа:

Здравейте,имате невероятни кучета.
По назад в темата бях мярнала нещо за аляските хъскита.Може ли да ми кажете разликата между тях и сибирските хъскита.Просто ми стана любопитно.
Поздрави!

Доколкото знам Аляското хъскки не е конкретна /призната/ порода кучета. Те са категоризирани според способностите си, сиреч за впряг. Имат по-дълги крака от Сибирското хъски, козината им е почти същата, но май не е толкова гъста, очите им по-често са кафяви, а окраската им се среща във всички цветове. Аляското хъски е типично състезатено куче. А сега се сещам, че попчинцип Хъски е било наричано и се нарича всяко впрегатно ккуче на Севера. Затова има порода, която се нарича Сибирско Хъски, а не just хъски.
Поствам снимки на Аляско хъски

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#6536 Потребителят е офлайн   galabs Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 December 2011 - 11:20 AM

здравейте и от мен.
аз също от скоро имам хъски.проблема е че от няколко дни се държи много странно.доста е агресивна.в парка скача на всички кучета на бой.изглежда тъжна и не и се играе кой знае колко.на две годинки е и от месец е при нас.мисля че е рано да се разгонва но е неспокойна.възможно ли е да тъгува или пък промените на времето да и се отразяват?

#6537 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 December 2011 - 11:42 AM

Какво значи "рано да се разгонва"? Кога за последно се е разгонвала?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#6538 Потребителят е офлайн   galabs Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 December 2011 - 11:53 AM

незная.човека от който я взехме каза че на пролет трябва да се разгонва.но честно казано му нямам вяра защото уж трябваше да е на една годинка а се оказа на две.изобщо не зная защо е продаде.казва че била ангажимент и не можел да мрадне заради нея.общо взето доста грижи ни създава но много се привързахме към нея и се надявам с времето да се сработим.

#6539 Потребителят е офлайн   DiDemon_96 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2011 - 01:53 PM

Цитат

Letty

Доколкото знам Аляското хъскки не е конкретна /призната/ порода кучета. Те са категоризирани според способностите си, сиреч за впряг. Имат по-дълги крака от Сибирското хъски, козината им е почти същата, но май не е толкова гъста, очите им по-често са кафяви, а окраската им се среща във всички цветове. Аляското хъски е типично състезатено куче. А сега се сещам, че попчинцип Хъски е било наричано и се нарича всяко впрегатно ккуче на Севера. Затова има порода, която се нарича Сибирско Хъски, а не just хъски.
Поствам снимки на Аляско хъски

Мерси много за отговора! :)
User's Signature

Качена снимка

#6540 Потребителят е офлайн   piron45 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2011 - 06:21 PM

Показване на мнениетоgalabs, в 05 December 2011 - 09:53 AM, написа:

незная.човека от който я взехме каза че на пролет трябва да се разгонва.но честно казано му нямам вяра защото уж трябваше да е на една годинка а се оказа на две.изобщо не зная защо е продаде.казва че била ангажимент и не можел да мрадне заради нея.общо взето доста грижи ни създава но много се привързахме към нея и се надявам с времето да се сработим.

Хъскито е трудна порода, особено ако нямате опит с нея. Има много изписано във форума, затова просто поразровете из темите и ще научите много, а и ще намерите отговори на своите въпроси. Ако обичате кучето си със сигурност няма да съжалявате че сте го взели.
Успех
User's Signature

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 325
  • 326
  • 327
  • 328
  • 329
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема