Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 339
  • 340
  • 341
  • 342
  • 343
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#6801 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 February 2012 - 06:30 PM

Ами значи ще я храня, както сметна за добре, докато мога да я заведа на диетолог, а пък най-добрия показател ще е на 3-4 месеца кръвни тестове.
User's Signature

Качена снимка
Поединок Добра и Зла происходит каждую секунду в сердце каждого человека, ибо сердце и есть поле битвы, где сражаются ангелы и демоны. :zz_214:

#6802 Потребителят е офлайн   Mr.Barry Икона

Публикувано: 12 February 2012 - 09:24 PM

Здравейте. Откакто се помня гледам кучета. В момента имам една немска овчарка и един каракачанец. Немската овчарка ми е много вярна и умира за мен както и аз за нея :)
Днес имах възможността да осиновя едно хъски. Хъскито е кафеникаво и досущ като вълк със сини очи. За пръв път се сблъсквам с тази порода, а ги обичам и харесвам много. Независимо от породата - куче ли е, аз го обичам!
Сладура е изгонен от стопанина си и е наплашен достатъчно. Днес го прилъгах да го доведа в апартамента и си поспа до печката, пеейки благодарствени песни :) Нахраних го, напоих го и всичко е ОК.
Въпрос:
Както казах имам опит с кучетата, но как 90% да определя годините на кучето. Сравнително младо ми излгежда (мъжкар), пикае с дигнат крак, зъбите са здрави. Личи си, че кучето е малко. Жалко, че не знам как се казва, но ще му измисля име :)

#6803 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 12 February 2012 - 09:39 PM

Доколкото разбирам хъскито сте го намерил? Напускаите обяви, може някой да си го търси!

#6804 Потребителят е офлайн   Mr.Barry Икона

Публикувано: 12 February 2012 - 10:02 PM

Хъскито ми бе предадено от приятел, който не знае нито стопаните му нито никой. Видях че е лепил обяви в града за кучето но 4 месеца никой не се е отзовал! Мисля, че не е разумно да чакам още !!! :rc_036:

#6805 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 12 February 2012 - 10:14 PM

Няма как да знаете точната възраст на кучето, относително може да ви я каже ветеринар. За самата порода е писано и говорено много във подфорума- четете! Заредете се с огромно търпение и силни нерви. Има огромна разлика във начина на възпитание на НОК и на хъски - успех!
Качете снимки във фотогалерията да видим красавеца.

#6806 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2012 - 10:53 PM

Ехееех!Ако е здрава, толкова често няма резон да и правиш тестове.Излишно ще травмираш куча с посещения по клиники.Не ми се сърди, но ми се струва, че малко се вторачваш в несъществуващи проблеми, но може би вече си се опарвал/а.Следи си кучето да е жизнено,с видимо добро и хармонично развитие, да има здравословен апетит, нормални екстременти и.....я карай по-оптимистично!Прави го щастливо- те от това най-вече се нуждаят!
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#6807 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 February 2012 - 11:16 PM

:ba_025: :ba_025: :ba_025:
Нямам горчив опит, но нямам и кой знае какъв с натуралното хранене.От четенето във форума останах с впечатлението, че да се храни натурално е супер трудна задача, която изисква много познания и яко четене, смятане, изчисления и т.н, което ме хвърви в размисъл....така да се каже... А и имаше доста въпроси, на които не намерих точен отговор. Кучето е здраво, жизнено, в добра форма, расте си идеално, абе не се оплаквам ,но се интересувам малко повече, защото искам да я храня натурално. имам финансовата възможност, която съм нямала в България и сме си хранили кучетата с гранули и консерви :))) Абе един вид с натуралното съм пълен профан хаха :ab_041:
User's Signature

Качена снимка
Поединок Добра и Зла происходит каждую секунду в сердце каждого человека, ибо сердце и есть поле битвы, где сражаются ангелы и демоны. :zz_214:

#6808 Потребителят е офлайн   MickeyYP Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 February 2012 - 09:41 AM

Хей,хей!
На моето Зло му се случва за втори път да прави нещо като възпаление на лапата - между възглавничките,от вътрешната страна.Лятото се случи за първи път,водихме го на вет и оттам казаха,че му се "спарвала" лапата - намокря я (понеже той лятото ако види съд с вода е с колкото може крака вътре) ,после шляп шляп и започчва да я ближе,все едно живота му зависи от това.Тогава беше зле - козината му между пръстите беше станала кафеникава,постоянно мокра и миришеше леко кофти.Изписаха ни един спрей - Puder Spray ,с който,след подсушаване да пръскаме.За около месец проблемът отшумя.Сега ПАК сме на тоя хал,само дето е задна лапа.По същия наччин ,но по-леко - няма мирис,съвсем леко кафяво оцветено.Всеки ден по 100 пъти подсушавам с домакинска хартия,за да може да попие влагата и пръскам по два пъти със спрея.Вече чак се замислям да го извеждам с чорап навън,че да не я мокри! На някой случвала ли му се е подобна случка?

#6809 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2012 - 09:42 AM

Когато си взех първото куче, нито имаше толкова зоомагазини, нито в тях ти предлагаха гранули.Славното ни тоталитарно минало, но да не се отплесвам.Захраних бебето с попарки- мека храна натурална.Имахме си кучешко джипи и следвах съветите му.Запомних какво да избягвам, следвах режима и порциона, и слагах добавки прахообразни в храната.Куча си израсна здрав, с невероятна козина, жизнен и щастлив.Сега ветовете препоръчват да се хранят смесено котките и кучетата.Периодично и профилактично, спрямо сезона, да се дават добавки.Карам по златната среда- не се вманиачавам и не им и давам какво да е, там, да си запълнят стомаха.Но да седна и да смятам....абсурдно е, понеже сметките са едно, но метаболизмът на всеки индивид е различен.И...двете ми кучета починаха в младежка възраст от болести, които бяха генетично обусловени.Така че- радвай се на хайвана и толкова не се вторачвай!
User's Signature

#6810 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 13 February 2012 - 10:59 AM

Това е страхотно че давате шанс на кучето! И аз като вас преди съм имала НОК и каракачаска овчарка. Нито едното нито другото имат нещо общо с характера на породата сибирско хъски. От сега да ви предупредя че не са от най-послушните кучета. Хитри са много, всчико разбират повече от овчарка даже, но трудно се намира начин да ги мотивираш да правят това което искаш от тях. Особено ако те не желаят да го направят. И командата ела тук е една от най-мъчителните. Особено ако кучо знае че ще бъде вързан, прибран или карй на разходката, а той още иска да се разхожда. Често офейкват на някъде когато са пуснати без повод защото това е куче което обича свободата и не се страхува да остане само. Любопитно понякога опасно любопитно, добро с хората, но с пернати животинки НЕ (поне моята ги яде ако може да докопа някое). Опасно е за котките също освен ако не са отраснали заедно или не се познават добре и сте сигурни че могат да съжителстват заедно. За жалост аз моето хъски не смея да пусна свободно защото не ме слуша и се страхувам за нея. Само в заградени пространства. Но както винаги всяко хъски е различно, важното е да си имате доверие и да работите с него за постигането му! Тук има много съфорумници, на които кучетата им са пуснати по време на разходка и без проблем ги викат във всеки един момент. Успех, ще чакаме снимки!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#6811 Потребителят е офлайн   Mr.Barry Икона

Публикувано: 13 February 2012 - 06:39 PM

Аз немската овчарка я водя на разходка сред хора без повод. Само като му кажа "Ела" , "Тук" и се явява на момента (научен е с положителни методи, не с бой и наказания ;) ) С каракачанеца вече малко по-строго трябва за да ме слуша. Снимки ще кача към края на седмицат, голям сладур е :)

#6812 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2012 - 08:10 PM

:ba_025:
User's Signature

#6813 Потребителят е офлайн   ISAYLA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 February 2012 - 05:49 PM

Здравейте отново! :)
Моето зверче ще претърпи операцията в петък,за да му бъде премахната пъпната херния. Ветеринарният лекар ми каза,че трябва да пазя Оскар 2-3 дни(т.е. да не скача).Та,искам да попитам,дали има лекарства,които да го успокояват и да го карат да спи повече?

#6814 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2012 - 08:09 AM

Той така или иначе ще е седиран от упойката, която ще се изчисти напълно след около 24 часа.Т.е.-един ден ще е замотан и няма да му е до движение.Скачането Вие не го правокирайте допълнително, няколко дена навън да е на повод и да не играе или тича свободно-просто спокойни разходки в умерено темпо.Аз лично не бих търсила вариант със седативи, за да е спокоен.Но за Ваше успокоение, може да се консултирате с лекаря, който ще извърши интервенцията.Успех и безпроблемни въстановяване!
User's Signature

#6815 Потребителят е офлайн   ISAYLA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 February 2012 - 04:23 PM

Благодаря! :-)

#6816 Потребителят е офлайн   mad-max Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 February 2012 - 07:55 PM

Здравейте, искам да попитам вашите хъски-та над мигат ли ви с едното око, и ако да някой може ли да ми обясни защо го правят или просто е някакъв тик. :)

#6817 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2012 - 08:15 PM

Рефлекторно е.
User's Signature

#6818 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 February 2012 - 10:08 PM

Нещо напоследък сме с много жълта козина :(( При последното къпане преди месец беше ок, ама сега е доста жълта и около очите също, понеже доста време капахме лайка заради конюнктивит и това не знам как да го махна. Пробвах да я търкам с мокри кърпички , ама нещо не се маха-някакви идеи как да я ''избеля'' малко?
User's Signature

Качена снимка

#6819 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2012 - 11:20 PM

Ако е от лайката, пробвай с лимонов сок.Внимавай да не влиза в очите-на парцалче и натриваш леко.Лайката е естествен оцветител, но и заздравява косъма! :ab_041:
User's Signature

#6820 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2012 - 01:25 AM

Ще опитам с лимона обезателно, ама да ти кажа Ариел тя цялата нещо ми жълтее от скоро и май ще спираме морковите ...
Права си за оцветителя, тя направо си е руса :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 339
  • 340
  • 341
  • 342
  • 343
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни