Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 18 February 2012 - 12:46 PM
zebri4kata, в 18 February 2012 - 11:22 AM, написа:

За това винаги след и по време на разходка зорко се следи да не се покатери някой по крачетата. Те добре се виждат по белите лапи. След разходката минавайте с гребенче хубаво крачетата да не е останал някой измежду козината. И в пика на кърлежи избягвайте високите треви, даже може само по алейките да се минава там по трудно ще се намери някой кърлеж.
За Скалибор миналата пролет някой ми я беше препоръчал, но вече бях купила килтикс и за това оставих за тази пролет.
Публикувано: 18 February 2012 - 07:12 PM
Наскоро забелязах нещо,което МНОГО ме притеснява!
Понякога големината на зениците на Оскар се различава(РАЗЛИКАТА В РАЗМЕРА НА ДВЕТЕ Е ОГРОМНА!).
Дясната става МНОГО МАЛКА,докато лявата се разширява на максимум...
КАКВА Е ПРИЧИНАТА???
МНОГО СЕ ПРИТЕСНЯВАМ!

Публикувано: 18 February 2012 - 08:57 PM
ISAYLA, в 18 February 2012 - 07:12 PM, написа:
Наскоро забелязах нещо,което МНОГО ме притеснява!
Понякога големината на зениците на Оскар се различава(РАЗЛИКАТА В РАЗМЕРА НА ДВЕТЕ Е ОГРОМНА!).
Дясната става МНОГО МАЛКА,докато лявата се разширява на максимум...
КАКВА Е ПРИЧИНАТА???
МНОГО СЕ ПРИТЕСНЯВАМ!

Здравей, не се притеснявай, оказва се често срещано при хъскитата, особено синеоките! Вета каза, че е свиване на мускул, и щом в случаите когато зениците са различни не се наблюдава промяна в поведението на кучето- няма място за притеснение! Спокойно!
Публикувано: 19 February 2012 - 04:56 PM

Публикувано: 19 February 2012 - 05:53 PM
Jessymm, в 19 February 2012 - 04:56 PM, написа:

Ами може уличното куче да няма бяс,а може и да има.Щом вета ви е предупредил е трябвало да сте по предпазливи и да обезопасите двора.Както е влязло чуждо куче,така може и Джеси да излезе и да и се случи нещо неприятно.
Публикувано: 19 February 2012 - 07:35 PM
Някой да има идея с колко грама месо на ден се дава на кучето Ако нещо се случи на кучето, ще е по ваша вина И аз да задам въпрос- по колко грама месо (готвено) на ден се дава на куче, ако се храни само натурално и е 17кг.?? Храним се със Сайка, ама нещо не качва момичето и не качва и все сме си под нормата. Теглих я тези дни и е 17-18kg. при 53см. височина при холката, което вета каза, че е под нормата с около 5 кила

Публикувано: 19 February 2012 - 08:12 PM
Saika, в 19 February 2012 - 07:35 PM, написа:

Аз мисля че кучето ти е ок. Чак пък да е под нормата с 5кг

Публикувано: 19 February 2012 - 08:16 PM
Установих, че доста хора от парка хранят натурално и дават много неща на кучетата си, а това са хора които отглеждат цял живот. Пък и гранулите тук не са на кой знае каква почит , а и има адски много марки.Питането ми на мен е,защото все ми се струва, че е гладна и по 300гр. месо на ден не и стигат. Готвя по 2 пъти на седмица в големи количества (за около 2 часа става всичко) и после си храня цялата седмица. Поръчала съм и витамини и минерали, както и омегите и от тях добавям по 1 хапче всеки ден.
Публикувано: 19 February 2012 - 08:26 PM
От много време чета форума и по-специално темите за Сибирското хъски. От много време имам желание да се сдобия с приятел от тази порода, но срещам затруднение при това как да убедя родителите ми. Гледали сме куче - източно европейска овчарка и израснах с него и цялото семейство много обичаме животни. Проблема е, че родителите ми ги притеснява факта че живеем в апартамент и според тях животното щяло да се мъчи. Прочетох доста теми, много мислих дали мога да се грижа за куче,дали ще имам времето и търпението. Според някой не бива да се гледа хъски в апартамент, според други може при това без проблем. На 15 съм и това е една от мечтите ми да имам куче и родителите ми го знаят, но ни спира само апартамента. Моля ви дайте ми малко съвети как бих могла да ги убедя, че няма да е проблем? Благодаря предварително!

Животните са ЕДИНСТВЕНИТЕ истински приятели!!!
Публикувано: 19 February 2012 - 09:13 PM

Публикувано: 19 February 2012 - 10:07 PM

Публикувано: 19 February 2012 - 10:41 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 20 February 2012 - 12:32 AM
Като изключа две деца на твоята възраст или дори по-малки, едното се грижи за ротвайлер, а другото за питбул, но определено добре, и въпреки че са деца кучетата само тях слушат, та като изключим тези две деца, аз съм против да се поверява бебе на бебе, тоест куче на грижите на дете, което още само за себе си не може да се грижи!
Публикувано: 20 February 2012 - 02:21 AM
nushcho, в 19 February 2012 - 06:12 PM, написа:
Saika, в 19 February 2012 - 07:35 PM, написа:

Аз мисля че кучето ти е ок. Чак пък да е под нормата с 5кг

Aми не знам, поне така ми каза вета и аз не споря с него, защото и без друго той е един префърцунен англичанин, ама може да има резон, ако е 53см. да бъде към 21 кг (тя е 17)според неговите мерки. Може и да не изглеждаме слаби, ама на пипане сме една торба кокаляци

Публикувано: 20 February 2012 - 07:10 AM
Не изглежда слабичка, въпреки че може още малко да качи, но има време...