Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 341
  • 342
  • 343
  • 344
  • 345
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#6841 Потребителят е офлайн   zebri4kata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 February 2012 - 11:22 AM

Ами и Криста е домашно куче,но нали пак излиза и бяга на двора.Незнам ако и се качи някой кърлеж и като усети миризмата от капките,няма ли да се пусне у дома и да се качи на някой от нас :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#6842 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 18 February 2012 - 12:46 PM

Показване на мнениетоzebri4kata, в 18 February 2012 - 11:22 AM, написа:

Ами и Криста е домашно куче,но нали пак излиза и бяга на двора.Незнам ако и се качи някой кърлеж и като усети миризмата от капките,няма ли да се пусне у дома и да се качи на някой от нас :dh_188:

За това винаги след и по време на разходка зорко се следи да не се покатери някой по крачетата. Те добре се виждат по белите лапи. След разходката минавайте с гребенче хубаво крачетата да не е останал някой измежду козината. И в пика на кърлежи избягвайте високите треви, даже може само по алейките да се минава там по трудно ще се намери някой кърлеж.
За Скалибор миналата пролет някой ми я беше препоръчал, но вече бях купила килтикс и за това оставих за тази пролет.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#6843 Потребителят е офлайн   ISAYLA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 February 2012 - 07:12 PM

ЗДРАВЕЙТЕ!
Наскоро забелязах нещо,което МНОГО ме притеснява!
Понякога големината на зениците на Оскар се различава(РАЗЛИКАТА В РАЗМЕРА НА ДВЕТЕ Е ОГРОМНА!).
Дясната става МНОГО МАЛКА,докато лявата се разширява на максимум...
КАКВА Е ПРИЧИНАТА???

МНОГО СЕ ПРИТЕСНЯВАМ! :dh_188:

#6844 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2012 - 08:57 PM

Показване на мнениетоISAYLA, в 18 February 2012 - 07:12 PM, написа:

ЗДРАВЕЙТЕ!
Наскоро забелязах нещо,което МНОГО ме притеснява!
Понякога големината на зениците на Оскар се различава(РАЗЛИКАТА В РАЗМЕРА НА ДВЕТЕ Е ОГРОМНА!).
Дясната става МНОГО МАЛКА,докато лявата се разширява на максимум...
КАКВА Е ПРИЧИНАТА???

МНОГО СЕ ПРИТЕСНЯВАМ! :dh_188:

Здравей, не се притеснявай, оказва се често срещано при хъскитата, особено синеоките! Вета каза, че е свиване на мускул, и щом в случаите когато зениците са различни не се наблюдава промяна в поведението на кучето- няма място за притеснение! Спокойно!
User's Signature

Качена снимка

#6845 Потребителят е офлайн   ISAYLA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 February 2012 - 09:13 PM

КАМЪК МИ ПАДНА ОТ СЪРЦЕТО,СЕРИОЗНО!
Когато ми го подариха и четох всичко в интернет относно породата и научих,че често срещан проблем имат с очите и когато забелязах това със зениците МНООООГО СЕ УПЛАШИХ ...МНОГО СЪМ ТИ БЛАГОДАРНА!

#6846 Потребителят е офлайн   Jessymm Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 February 2012 - 04:56 PM

Здравейте!Аз също имам нужда от съвет , нашата Джеси е на 3 месеца и 8 дни.Днес я пуснахме на двора да си играе,но никога до сега не е идвало чуждо куче на двора,но днес дошло някакво улично куче и то мъжко и започнали да си играят!Приятелят ми ги видял и ми каза,но аз се притеснявам,защото ветеринарния ни каза чак след третата ваксина , която е за бяс,да не се събирало с други кучета.Страхувам се това куче да не и е направило нещо и да не се случи нещо с нея?Моля ви за съвет. :dh_188: :dh_188: :dh_188: :dh_188:

#6847 Потребителят е офлайн   zebri4kata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 February 2012 - 05:53 PM

Показване на мнениетоJessymm, в 19 February 2012 - 04:56 PM, написа:

Здравейте!Аз също имам нужда от съвет , нашата Джеси е на 3 месеца и 8 дни.Днес я пуснахме на двора да си играе,но никога до сега не е идвало чуждо куче на двора,но днес дошло някакво улично куче и то мъжко и започнали да си играят!Приятелят ми ги видял и ми каза,но аз се притеснявам,защото ветеринарния ни каза чак след третата ваксина , която е за бяс,да не се събирало с други кучета.Страхувам се това куче да не и е направило нещо и да не се случи нещо с нея?Моля ви за съвет. :dh_188: :dh_188: :dh_188: :dh_188:

Ами може уличното куче да няма бяс,а може и да има.Щом вета ви е предупредил е трябвало да сте по предпазливи и да обезопасите двора.Както е влязло чуждо куче,така може и Джеси да излезе и да и се случи нещо неприятно.
User's Signature

Качена снимка

#6848 Потребителят е офлайн   Jessymm Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 February 2012 - 06:06 PM

Джеси е малка все още , но имали вероятност да и е направило нещо др.куче :dh_188: ???

#6849 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 February 2012 - 07:35 PM

Е, добре де, след като няма ваксина за бяс и ветеринара ви е ПРЕДУПРЕДИЛ, може ли да ми каже ЗАЩО си пуснахте кучето навън и то на място ,където може да дойде УЛИЧНO куче? Ако нещо се случи на кучето, ще е по ваша вина
Някой да има идея с колко грама месо на ден се дава на кучето Ако нещо се случи на кучето, ще е по ваша вина И аз да задам въпрос- по колко грама месо (готвено) на ден се дава на куче, ако се храни само натурално и е 17кг.?? Храним се със Сайка, ама нещо не качва момичето и не качва и все сме си под нормата. Теглих я тези дни и е 17-18kg. при 53см. височина при холката, което вета каза, че е под нормата с около 5 кила :ud_009: :ud_009:
User's Signature

Качена снимка
Поединок Добра и Зла происходит каждую секунду в сердце каждого человека, ибо сердце и есть поле битвы, где сражаются ангелы и демоны. :zz_214:

#6850 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 February 2012 - 07:59 PM

Е, вие от кога се храните натурално? Според мен трябва време да мине, за да даде резултат. Изходния продукт е по-малко, отколкото когато се хранеше с гранули, нали?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#6851 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 19 February 2012 - 08:12 PM

Показване на мнениетоSaika, в 19 February 2012 - 07:35 PM, написа:

Теглих я тези дни и е 17-18kg. при 53см. височина при холката, което вета каза, че е под нормата с около 5 кила :ud_009: :ud_009:

Аз мисля че кучето ти е ок. Чак пък да е под нормата с 5кг :ud_009: 2 ми звучи по-правдоподобно :) По стандарт ръстът при женските е 50,5 - 56 cm см в холката. Теглото при женските е 15,5 - 23 кг. Теглото трябва да е пропорционално на ръста.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#6852 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 February 2012 - 08:16 PM

Оооо, ами още като свърши храната мисля от 3 седмици вече окончателно! Изходният продукт е супер малко, само сутрин акаме, за разлика от акото когато сме на гранула и готвено, което е значително по-долямо, по-рядко и акахме по 3 пъти на ден.Понякога имаше и диария , ей така, без причина. Много съм доволна , а и тя хапва с удоволствие!!!!!!!
Установих, че доста хора от парка хранят натурално и дават много неща на кучетата си, а това са хора които отглеждат цял живот. Пък и гранулите тук не са на кой знае каква почит , а и има адски много марки.Питането ми на мен е,защото все ми се струва, че е гладна и по 300гр. месо на ден не и стигат. Готвя по 2 пъти на седмица в големи количества (за около 2 часа става всичко) и после си храня цялата седмица. Поръчала съм и витамини и минерали, както и омегите и от тях добавям по 1 хапче всеки ден.
User's Signature

Качена снимка
Поединок Добра и Зла происходит каждую секунду в сердце каждого человека, ибо сердце и есть поле битвы, где сражаются ангелы и демоны. :zz_214:

#6853 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 19 February 2012 - 08:19 PM

Аз давам по около 280 - 300гр на хранене сутрин и вечер 120-150 гр гранули. Особено сега при студеното време трябваше да качим дневната доза.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#6854 Потребителят е офлайн   Husky_Ares Икона

Публикувано: 19 February 2012 - 08:26 PM

Здравейте на всички!
От много време чета форума и по-специално темите за Сибирското хъски. От много време имам желание да се сдобия с приятел от тази порода, но срещам затруднение при това как да убедя родителите ми. Гледали сме куче - източно европейска овчарка и израснах с него и цялото семейство много обичаме животни. Проблема е, че родителите ми ги притеснява факта че живеем в апартамент и според тях животното щяло да се мъчи. Прочетох доста теми, много мислих дали мога да се грижа за куче,дали ще имам времето и търпението. Според някой не бива да се гледа хъски в апартамент, според други може при това без проблем. На 15 съм и това е една от мечтите ми да имам куче и родителите ми го знаят, но ни спира само апартамента. Моля ви дайте ми малко съвети как бих могла да ги убедя, че няма да е проблем? Благодаря предварително!
User's Signature

Животните са ЕДИНСТВЕНИТЕ истински приятели!!!

#6855 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 February 2012 - 09:13 PM

Ние напълно приключихме с гранулите. След 2,3 месеца ще направим един кръвен тест и ще си покаже , ако е наред продължаваме с пълна сила, ако нещо листва чичо доктор ще каже или диетолог. Чета много и постоянно по сайтовете,книги,тегля, калкулирам, абе занимавам се :) айляшка работа, ама един път да свинка с готвенето и няколко рецепти и ще ми е леко. Тя е много доволна,ама то няма смисъл да го подчертавам хахахаха обаче така и не знам колко месо е нужно имам предвид като съотношение кг.месо/кг.куче хахаха на ден :) :smile: :smile: :smile:
User's Signature

Качена снимка

#6856 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 February 2012 - 10:07 PM

Аз живея в апартамент и това изобщо не ме притенява. Никога не съм живяла в къща, а сме имали много животни! Ако му правиш дълги ежедневни разходки и натоварване не виждам защо да е проблем. Още повече ти си на 15 и имаш енергията и времето да си играеш и тичаш с куче, както и да карате колело или да ходите по паркове, извън града, излети и т.н. Проблема май е другаде, че ти си още ученик и не се знае дали ще имаш времето да го гледаш. Откровено казано хъскитата са диваци , повечето, и може би ще видиш зор, особено ако още от самото начало на теб ти се налага да го оставаш само за много дълго време. :smile:
User's Signature

Качена снимка

#6857 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 19 February 2012 - 10:41 PM

http://forum.dog.bg/...B5%D0%B4%D1%8F/
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#6858 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2012 - 12:32 AM

Ти със сигурност няма да се грижиш сам за това куче, цялото семейсто трябва да участва! Ако някой не иска, като например родителите ти, това е сериозно нещо и е редно да се съобразиш и да изчакаш да дойде подходящ момент!
Като изключа две деца на твоята възраст или дори по-малки, едното се грижи за ротвайлер, а другото за питбул, но определено добре, и въпреки че са деца кучетата само тях слушат, та като изключим тези две деца, аз съм против да се поверява бебе на бебе, тоест куче на грижите на дете, което още само за себе си не може да се грижи!
User's Signature

Качена снимка

#6859 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 February 2012 - 02:21 AM

Показване на мнениетоnushcho, в 19 February 2012 - 06:12 PM, написа:

Показване на мнениетоSaika, в 19 February 2012 - 07:35 PM, написа:

Теглих я тези дни и е 17-18kg. при 53см. височина при холката, което вета каза, че е под нормата с около 5 кила :ud_009: :ud_009:

Аз мисля че кучето ти е ок. Чак пък да е под нормата с 5кг :ud_009: 2 ми звучи по-правдоподобно :) По стандарт ръстът при женските е 50,5 - 56 cm см в холката. Теглото при женските е 15,5 - 23 кг. Теглото трябва да е пропорционално на ръста.

Aми не знам, поне така ми каза вета и аз не споря с него, защото и без друго той е един префърцунен англичанин, ама може да има резон, ако е 53см. да бъде към 21 кг (тя е 17)според неговите мерки. Може и да не изглеждаме слаби, ама на пипане сме една торба кокаляци :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#6860 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2012 - 07:10 AM

Лили е 53 и е около 17,5 кг.
Не изглежда слабичка, въпреки че може още малко да качи, но има време...

Качена снимка
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 341
  • 342
  • 343
  • 344
  • 345
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема