Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 347
  • 348
  • 349
  • 350
  • 351
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#6961 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 10 March 2012 - 03:02 PM

И аз ще посъветвам от личен опит да ползваш само метални купи - поне остават завинаги и са много по-практични от пластмасовите. В началото и аз и бях купила пластмасова на моята Зина, но след като останеше сама си играеше на дъвкало с нея понеже и е скучно. И ако има гумени части да не се плъзга по добре ги махни, освен ако не махаш купата за храна веднага след като се нахрани ( по принцип така се прави ). Аз имах глупостта да и ги оставя и естествено бяха скъсани за 20 мин. Ако искам да и сложа някаква стелка или мокетче в къщичката я дразни и всичко къса, ей така за забавление и от скука. Чупила ми е цял сервиз чаши (бяха в кашон) също и компоти от праскови. Тогава беше на 3-4 месеца незнам как не се беше нарязала, но със всеки изминал ден по палава ще става и до повече неща ще достига. И може би като стане на 18 - 24 месеца ще се кротне малко но пак ще си е същото психо разрушаващо. Просто това е хъски, нито лабрадор, пекинез, НОК, сетер или друга порода може да се сравнява с характера на тези кучета. Няма как майка ти да очаква да е същото като старото ви куче. Чети много добре темата за възпитанието и трудният характер на хъскито от рано почни с упражнения команди (ела тук е най-важната). И ако не си подготвена за тази луда и енергична порода потърси дом на кученцето сега докато е още малко, отколкото като стане на година и половина и вече не издържаш на мрънкането на вашите. Защото мрънкане ще има повярвай ми и моите ми мрънкат до ден днешен, но поне аз съм до някъде финансово независима и по тази тема нямат много думата. Просто това не е лесна задача да отгледаш хъски, много са красиви да така е и това им е примамливото, всички искат да си имат хъски, но много малко хора са подготвени за това което си вземат у дома. Сигурна съм че ще се справиш с всичко, както до момента, просто искам да те подготвя до някъде какво да очакваш. :ae_085:
До колкото за тенията не се панирай няма нищо толкова страшно, аз постоянно гушкам моите котки и кучета които живеят вън. Обезпаразитени са естествено, но все пак живеят вън и има по-голяма вероятност да лепнат нещо. И аз съм си жива и здрава. Много е вероятно да си внушаваш че те боли нещо защото знаеш че кучето ти има червейчета. Опасни са да, взела си предпазни мерки - ок. Мии си ръцете при всеки контакт и не го гушкай или да те ближе докато не се изчисти. Пак можеш да си около него, но без лигавни и гушканици. Даже ще е много добре като възпитание да не се пипа излишно. Преди си бях взела котка, която имаше глисти или тения (белички червейчета както ги описваш) Няколко дни спа в леглото ми докато един ден не ги видях в акито и. Не се бях заразила от нищо, дадохме на котьо хапчета и всичко си мина ок. Така че не се притеснявай всичко ще си бъде наред.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#6962 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2012 - 04:18 PM

Показване на мнениетоpiron45, в 10 March 2012 - 12:20 PM, написа:

Мойто мнение е че трябва да обръщате повече внимание на кучето. Не го оставяйте за дълго само, защото сега се изгражда характера му. Сложете му метални купи за вода и храна. Не трябва да има нищо пластмасово и гумено около него. Нашата Тара щом и попадне нещо пластмасово или гумено го дроби на дребни парчета просто за разнообразие. Вече успя на двора да унищожи едно кошче , гумена стелка и една 20л кофа . Имай пред вид че Хъски имат страшно много енергия и ако не се изразходва стават разрушителни за околното пространство. Играй повече с него за да го изморяваш.

Ами изкара в акото плосък червей и доктора ни каза ,че е добре да го оставим само в една стая и да не ходи из целия дом .Каза ,че може да влизаме само да го храним и да му сипваме вода и затова.Знам ,че имат многооооооо енергия,но няма как просто..ще изтрае още 2-3 дена :(

#6963 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2012 - 04:29 PM

Показване на мнениетоnushcho, в 10 March 2012 - 03:02 PM, написа:

И аз ще посъветвам от личен опит да ползваш само метални купи - поне остават завинаги и са много по-практични от пластмасовите. В началото и аз и бях купила пластмасова на моята Зина, но след като останеше сама си играеше на дъвкало с нея понеже и е скучно. И ако има гумени части да не се плъзга по добре ги махни, освен ако не махаш купата за храна веднага след като се нахрани ( по принцип така се прави ). Аз имах глупостта да и ги оставя и естествено бяха скъсани за 20 мин. Ако искам да и сложа някаква стелка или мокетче в къщичката я дразни и всичко къса, ей така за забавление и от скука. Чупила ми е цял сервиз чаши (бяха в кашон) също и компоти от праскови. Тогава беше на 3-4 месеца незнам как не се беше нарязала, но със всеки изминал ден по палава ще става и до повече неща ще достига. И може би като стане на 18 - 24 месеца ще се кротне малко но пак ще си е същото психо разрушаващо. Просто това е хъски, нито лабрадор, пекинез, НОК, сетер или друга порода може да се сравнява с характера на тези кучета. Няма как майка ти да очаква да е същото като старото ви куче. Чети много добре темата за възпитанието и трудният характер на хъскито от рано почни с упражнения команди (ела тук е най-важната). И ако не си подготвена за тази луда и енергична порода потърси дом на кученцето сега докато е още малко, отколкото като стане на година и половина и вече не издържаш на мрънкането на вашите. Защото мрънкане ще има повярвай ми и моите ми мрънкат до ден днешен, но поне аз съм до някъде финансово независима и по тази тема нямат много думата. Просто това не е лесна задача да отгледаш хъски, много са красиви да така е и това им е примамливото, всички искат да си имат хъски, но много малко хора са подготвени за това което си вземат у дома. Сигурна съм че ще се справиш с всичко, както до момента, просто искам да те подготвя до някъде какво да очакваш. :ae_085:
До колкото за тенията не се панирай няма нищо толкова страшно, аз постоянно гушкам моите котки и кучета които живеят вън. Обезпаразитени са естествено, но все пак живеят вън и има по-голяма вероятност да лепнат нещо. И аз съм си жива и здрава. Много е вероятно да си внушаваш че те боли нещо защото знаеш че кучето ти има червейчета. Опасни са да, взела си предпазни мерки - ок. Мии си ръцете при всеки контакт и не го гушкай или да те ближе докато не се изчисти. Пак можеш да си около него, но без лигавни и гушканици. Даже ще е много добре като възпитание да не се пипа излишно. Преди си бях взела котка, която имаше глисти или тения (белички червейчета както ги описваш) Няколко дни спа в леглото ми докато един ден не ги видях в акито и. Не се бях заразила от нищо, дадохме на котьо хапчета и всичко си мина ок. Така че не се притеснявай всичко ще си бъде наред.

Знам и мерси за мнението.Преди да вземем хъскито прочетох сигурно половиния раздел ''Сибирско хъски'' и знам каква отговорност е ,но няма да го дам на никого и не мисля да го оставя.То знае вече ''Седни'' и то само от 2 повторения .. много е умно .. още 2-3 дена и ще го заведем да му махнат конците и ще му даде хапче лекаря и ще се оправи.Според мен няма да е късно за обучение .. знам ,че сега си изгражда навиците и характера като цяло и ще направя всичко възможно да стане едно прекрасно куче! Само да се излекува и ще започнем с обучението и т.н .. защото сега просто нямам възможност .. влизам в стаята да го нахраня [Като го нахраня махам купичката] и винаги си има прясна вода ,но вече в МЕТАЛНА купичка. Само да изкара от организма си тая пластмаса от предишната му купичка .. това е зора.. :) Днес му взех едно въже с 2 възела където ги има из интернет да си дъвче .. :) и си поиграхме и после се измих и така на няколко пъти ходя да го наглеждам .Според мен бих се справила и ще се справя с отглеждането на кутрето.Майка не обича кучета ,но и тя покрай него ги заобича.Днес му купих нашийник и му го показах и се опитах да му го сложа ,но нещо не се получи ама и това ще оправим. :)) На 16 декември е родено и на 45 дена го взехме някъде .. трябва да видя на една бележка и тогава просто като го погледнах само си обещах на себе си и на него ,че ще го гледам по възможно най-добрия начин и че никога няма да го предам!!

#6964 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2012 - 07:05 PM

Не съм писала в темата, защото има някои неща, които ме дразнят и едвали ще се сдържа да не критикувам, пък и другите са прави в думите си, но я следя и няма как да не се съглася с piron45, че трябва да обръщате повече внимание на кучето! За мен то е оставено на самотек, което ме вбесява, също така ме дразни лигавото поведение на сестра ви, това е дете, човешко дете така ли щяхте да оставите и да се пазарите дали да го закара или не и да влизаш от време на време да го наглеждаш, когато би трябвало да си неотлъчно до него. . . спирам дотук . . .
User's Signature

Качена снимка

#6965 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 10 March 2012 - 08:13 PM

Абе тя и Зина знае всичките команди, НО проблема е че ги изпълнява само и единствено ако тя си поиска или ако има нещо много вкусно. Много са умни и всичко разбират, веднъж запомнят ли нещо трудно забравят и започват да те надхитряват било то за да ги уловиш за край на разходката или дупка от която са излезли от двора преди седмица и повече. Обучението не е само да ги научиш на командите ( това е лесната част ) а да спечелиш доверието им, да им бъдеш лидер водач и да те слушат независимо какво им се прави! Това вече е трудната част и аз за жалост не съм я постигнала с моето хъски. За това и при разходка винаги е на повод. Може би отговора е че нямам достатъчно време за нея, въпреки че отделям един до два часа дневно за кучетата ми. На теория е лесно, но трябва много повече за да се постигне желания резултат. Успех ти желая и дано да се справиш по добре от мен.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#6966 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2012 - 09:05 PM

Показване на мнениетоFlawless, в 10 March 2012 - 07:05 PM, написа:

Не съм писала в темата, защото има някои неща, които ме дразнят и едвали ще се сдържа да не критикувам, пък и другите са прави в думите си, но я следя и няма как да не се съглася с piron45, че трябва да обръщате повече внимание на кучето! За мен то е оставено на самотек, което ме вбесява, също така ме дразни лигавото поведение на сестра ви, това е дете, човешко дете така ли щяхте да оставите и да се пазарите дали да го закара или не и да влизаш от време на време да го наглеждаш, когато би трябвало да си неотлъчно до него. . . спирам дотук . . .

Вие май не сте прочели ,че кучето изкара в акото тения ?? Винаги съм при него .. не сядам нито на компютър ,нито нищо ! Сутрин преди училище съм при него .. като се прибера съм при него до сутринта спи при мен ?? И ще кажете,че не му обръщам внимание .. 4 часа сутринта и 6 вечерта .. понякога и повече.Просто вет. лекар каза ,че не трябва да седим в стаята ,защото има опасност да се заразим и да влизаме само когато го храним и му слагаме вода .Аз даже го и проверявам на всеки 30 мин за по 5 мин.Винаги съм неотлъчно до него. :) И сега ми се иска да съм ,но не бива и все пак ходя при него и стоя .. даже и да има опасност и за мен.. днес му накупих и кокалчета да си дъвче и така.Не съм го оставила на самотек и НИКОГА няма да го оставя.За въпроса за кака ми.. тя не ми е сестра ,а е дъщеря на майка ми на сестрата.Студентка е и има изпити и е много особена , но все пак нямаме избор .. даже и платихме за пътя и за всичко.Не смятам да се обиждам като не те познавам и ти мен не ме ,но се пак ми стана леко гадно ,че си помисли така ,че съм го зарязала на самотека.

#6967 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2012 - 07:46 AM

Показване на мнениетоHuskylove, в 10 March 2012 - 09:05 PM, написа:

Вие май не сте прочели ,че кучето изкара в акото тения ?? Винаги съм при него .. не сядам нито на компютър ,нито нищо ! Сутрин преди училище съм при него .. като се прибера съм при него до сутринта спи при мен ?? И ще кажете,че не му обръщам внимание .. 4 часа сутринта и 6 вечерта .. понякога и повече.Просто вет. лекар каза ,че не трябва да седим в стаята ,защото има опасност да се заразим и да влизаме само когато го храним и му слагаме вода .Аз даже го и проверявам на всеки 30 мин за по 5 мин.Винаги съм неотлъчно до него. :) И сега ми се иска да съм ,но не бива и все пак ходя при него и стоя .. даже и да има опасност и за мен.. днес му накупих и кокалчета да си дъвче и така.Не съм го оставила на самотек и НИКОГА няма да го оставя.За въпроса за кака ми.. тя не ми е сестра ,а е дъщеря на майка ми на сестрата.Студентка е и има изпити и е много особена , но все пак нямаме избор .. даже и платихме за пътя и за всичко.Не смятам да се обиждам като не те познавам и ти мен не ме ,но се пак ми стана леко гадно ,че си помисли така ,че съм го зарязала на самотека.

Извинявам се, но според мен това не е тения, а глисти! Глистите са бели и при бебетата могат да са доста дълги и най-важното НЕ Е нетипично бебето да ги има!! Ако майката не е била обезпаразитена скоро преди заплождането вероятността бебета да имат бая глисти е още по-голяма, а не се чистят от раз. Предполагам, че и бебето не е било обезпаразитявано както трябва докато е било при майка си и това съвсем допринася.

Кучето не е ли само приемник на тенията??
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#6968 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2012 - 10:58 AM

Показване на мнениетоxael, в 11 March 2012 - 07:46 AM, написа:

Показване на мнениетоHuskylove, в 10 March 2012 - 09:05 PM, написа:

Извинявам се, но според мен това не е тения, а глисти! Глистите са бели и при бебетата могат да са доста дълги и най-важното НЕ Е нетипично бебето да ги има!! Ако майката не е била обезпаразитена скоро преди заплождането вероятността бебета да имат бая глисти е още по-голяма, а не се чистят от раз. Предполагам, че и бебето не е било обезпаразитявано както трябва докато е било при майка си и това съвсем допринася.

Кучето не е ли само приемник на тенията??

И аз си мислих ,че са глисти ,но беше плосък червей и вет. каза ,че това най-вероятно е Дипилидиум Канинум .. на 7 януари , 20 януари и 20 февруари е обезпаразитено .. а този месец трябва на 20 ти .. аз мислих по-рано към 20 тия ден след миналото обезпаразитяване ,но нямаше как заради операцията му .. дано да са глисти .. ще закарам бебето понеделник при вет.лекар и ще му вземе от акото и ще каже какво е с сигурност .. а дотогава нищо не може да бъде сигурно .. вече си влизам при него за 1 час и го изтощавам от игра така да се каже ;д .. и днес 3 пъти ака и нямаше нищо в изпражненията му .. дано да се оправи мъника .. :) Принудих се , да се обадя на жената от която го взехме и тя каза ,че майката е била обезпаразитявана ,но не мога да и вярвам напълно все пак вече кутрето е при нас и ако майката не е надали би ни казала .. много го обичам и искам да се грижа за него по най-добрия начин и нямам търпение вече да видим какво му е да се излекува и да може да съм неотлъчно до него и всичко да си е както преди .. защото му слагам да яде и след 1 час и половина отивам да го поизтоща малко да си играем ;д и после ляга да спи за 3-4 часа и после всичко се повтаря ;д

#6969 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 March 2012 - 12:00 PM

Аз ти препоръчвам да играете преди хранене (на празен стомах). При мен се е случвало Зина като малка закусва в 8 сутринта после излизаме за разходка в 11 до 13 и ненормална игра на поляната в морската, там тя скача дивее два часа и в края на разходката повърна всичката храна която беше яла. Не че в стаята може да дивее както на поляна с други кучета, но го имай в предвид че играта и изтощаването винаги трябва да е преди хранене. По книгите съветват час, два да са минали след храненето, но за мен е малко ( лично мнение и наблюдение ). Все пак и зависи колко дива ще е разходката :) Незнам защо, но искам да ти давам съвети за всичко за да не допускаш грешките които аз правих при отглеждането на Зина :ba_025:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#6970 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 11 March 2012 - 01:16 PM

а възможно ли е на мястото, където се е изходила, да е имало такива гадости и ти да си помислила, че са от нея? Все пак до сега не е изходила друго.
Впрочем вие можете да вземете проба от акото и да го занесете на ветеринаря за изследвания. Нали така се взима проба, или е по-гадно ? (там с бърникане и т.н :eg_033:)
User's Signature

Качена снимка

#6971 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2012 - 02:59 PM

Ами не е възможно .. попитахме дали да вземем проба ние ,защото мисля ,че ще е гадно за него ,ноооо той каза ''АЗ ЩЕ СИ ВЗЕМА'' явно ще бърка |-( .. ние си играем преди хранене ,но и 1-2 часа след ..защото нали имало възможност да му се обърне корема и затова така .. @nushcho , @isi_ar4i мерси ,че ми давате съвети и ми погате ..за жалост не познавам друг човек с хъски и да споделяме опит и т.н ,но нищо .. тук има достатачно теми и хора ,които са ми от голяма полза. :)

#6972 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2012 - 03:11 PM

Показване на мнениетоHuskylove, в 11 March 2012 - 12:59 PM, написа:

Ами не е възможно .. попитахме дали да вземем проба ние ,защото мисля ,че ще е гадно за него ,ноооо той каза ''АЗ ЩЕ СИ ВЗЕМА'' явно ще бърка |-( .. ние си играем преди хранене ,но и 1-2 часа след ..защото нали имало възможност да му се обърне корема и затова така .. @nushcho , @isi_ar4i мерси ,че ми давате съвети и ми погате ..за жалост не познавам друг човек с хъски и да споделяме опит и т.н ,но нищо .. тук има достатачно теми и хора ,които са ми от голяма полза. :)

Паразитите при кучето са различни видове, включително и плоския червей, които си е вид глист и не е опасен за хората и няма нищо общо с тенията! Но за да си спокоен/а задължително проба...
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#6973 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 March 2012 - 03:23 PM

Препоръки за сменяща се козина? Добавки нещо трябват ли? Масла, помади :ab_041: :ab_041: ?? че малко сме започнали да се опърпваме по крачката :ab_041:
User's Signature

Качена снимка
Поединок Добра и Зла происходит каждую секунду в сердце каждого человека, ибо сердце и есть поле битвы, где сражаются ангелы и демоны. :zz_214:

#6974 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2012 - 03:59 PM

Показване на мнениетоSaika, в 11 March 2012 - 01:23 PM, написа:

Препоръки за сменяща се козина? Добавки нещо трябват ли? Масла, помади :ab_041: :ab_041: ?? че малко сме започнали да се опърпваме по крачката :ab_041:

Смяната на козината е естествен процес. И друг път съм писала - пролет /март - април/ давам витамини Топ 10, действат много добре и на акитите и на хъскитата, а есен започвам курс OPTI COAT /това е масло от сьомга/. Козината се сменя регулярно и никога не сме били проскубани :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#6975 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 11 March 2012 - 09:34 PM

Saika, доколкото си спомням ти живееш в Англия,райско място за кучетата :mg_062:имаш шанс да си поръчаш доста качествени добавки. Бих ти препоръчала от олиото на Fish for dogs или Velkote,което е специално за козина. Това е от нещата,които се приемат през устата :ab_041: също така има и груминг спрейове и подхранващи гелове на разни марки като All systems,Plush puppy,Hery, Chris Christensen и английските Groomers.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#6976 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2012 - 09:52 PM

North face , като написа ,че хъскито ти от ''фотогалерия 2012' е на 4 месеца и е висок 49 см и тежи 15 кг се замислих за моето .. защото не ме интересува колко см е и колко тежи .. в смисал не ме интересува размера му щом си е мое и си го обичам ,но измерих ,че е 34-35 см и е 5 кг .. в началото като го взех на около 45 дена беше 3 кг .. за см не знам .. но видимо си личи ,че е пораснал на височина ,а последния път като го водихме за преглед в вет.клиника се запознахме с едно хъски Карла едно момче я водеше с същия проблем като с моето и се заговорихме и Карла беше доста по голяма от моя Арес ,но тя е 4 месечна .. и го попитах и каза ,че е 48 см .. а моето си беше доста нисичко .. мисля ,че ще навакса ? Защото ми казаха ,че е изтърсака на кучилото защото то се е хранило много по малко .. а сега яде като вълк .. колкото и да го храниш не му стига .. на 16 декември е роден Арес и сега е на 86 дена и скоро прави 3 месеца .. даже и да ми е по ниско кутрето това за мен няма значение да отбележа отново ..да не ме нападнете ся ,че ако е ниско ще го оставя и някакви такива .. просто питам е така за информация .. твоето с какви размери беше на моето на възраста и кг ако помниш разбира се .. :))

#6977 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2012 - 10:04 PM

Недохранването в най-ранната възраст е кофти, но си го взела сравнително рано, така че ще навакса! Сега покрай операцията без съмнение ще смъкне малко килограмите, а може и някаква диетична храна да са ви изписали, но ако се притесняваш за развитието му, можеш да питаш вет за някакви качествени витамини след като се оправите от операцията. :ba_025:
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#6978 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 11 March 2012 - 10:12 PM

Ръста не е толкова смутителен колкото килограмите на които е Арес сега но то според мен се дължи най - вече на глистите,които има като се изчисти ще почне и по усърдно да трупа.
И аз погледнах снимките на твоя сладур и ако позволиш бих ти препоръчала да му вземете някаква витаминна добавка, в която да има глюкозамин,той помага много за правилното изграждане на връзките и костите. По снимките ми се вижда,че твоя е почнал да изкривява краката. Така иначе, си го храни по три пъти на ден със сухата храна като общата дажба за деня трябва да е минимум 250 гр.
Така по спомен Морис на 30 дни беше около 4,5кг. на 2 месеца беше 8кг и 100гр. а на три месеца беше 12кг. и 600гр.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#6979 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2012 - 10:33 PM

Ние му даваме витамини 10 дена и след това 10 дена хапчета против рахит , но сега заради операцията му ги спряхме.Вет лекар каза ,че ако го храним с достатачно добра храна от висок клас .. може да не взема добавки ,защото не е добре толкова много калции и т.н .. можело да му стане нещо. Ние сега го храним с специална лечебна храна и до 100 грама пише ,че трябва да му се дава.. според килограмите! После ще минем на Equilibrio за малки кученца от средни породи и там дневната дажба пак е от 80 до 130 мисля .. трябва пак да видим.От четвъртък до неделя вет. лакар каза ,че трябва да идем да му махнат конците и да му направят изледвания и тогава ще купим Еquilibrio , защото просто в моя град не продават .. а не искам да сменям сега отново гранулите и одеве му свърши лечебната храна и то така и трябваше днес да спре да я яде и му сварих пилешки фенер и отделих месото и малко от водата и му сложих .. утре сигурно и ориз ще му сваря .. знам ,че така няма как да сметнем дали му стига за деня дажбата ,но не искам да минаваме на нови гранули ,защото просто тук няма качествени и от Пловдив като идем при вет и ще купим .. дали ще му стане нещо ако яде само месо и ориз моркови и домашно приготвени храни и дали ще ми направи гладна стачка и няма да иска да яде гранули ???? ;хх

#6980 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2012 - 10:43 PM

Леле колко много ви занимавам и колко въпроси задавам ,но предпочитам да питам отколкото да не знам и да сгреша някъде при отглеждането му .. ще прощавате :( .. искам да попитам и за така наречения ''Снежен нос'' .. прочетох ,че лятото ще му стане отново нослето черно ,защото сега както забеляза и на снимките му е розов .. не целия ,но все пак е .. изненадах се ,защото до преди 1 седмица му беше черен и сега изведнъж хоп и розов ;Д и реших да се разровя и да прочета ,но намерих само ,че се получавало така заради пигментацията .. и си отдъхнах ,но одеве един фр ми каза ,че на неговото куче му бил така носа и не се оправил .. даже и лятото.Сега разбрах ,че и утре ще се храни само 2 пъти с месо и ориз и вечерта намерих начин да купя Еquilibrio :)) Трябва да се мине доста път ,но ще купя ! Ех какво успокоение .. ;д

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 347
  • 348
  • 349
  • 350
  • 351
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни