До колкото за тенията не се панирай няма нищо толкова страшно, аз постоянно гушкам моите котки и кучета които живеят вън. Обезпаразитени са естествено, но все пак живеят вън и има по-голяма вероятност да лепнат нещо. И аз съм си жива и здрава. Много е вероятно да си внушаваш че те боли нещо защото знаеш че кучето ти има червейчета. Опасни са да, взела си предпазни мерки - ок. Мии си ръцете при всеки контакт и не го гушкай или да те ближе докато не се изчисти. Пак можеш да си около него, но без лигавни и гушканици. Даже ще е много добре като възпитание да не се пипа излишно. Преди си бях взела котка, която имаше глисти или тения (белички червейчета както ги описваш) Няколко дни спа в леглото ми докато един ден не ги видях в акито и. Не се бях заразила от нищо, дадохме на котьо хапчета и всичко си мина ок. Така че не се притеснявай всичко ще си бъде наред.
Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 10 March 2012 - 03:02 PM
До колкото за тенията не се панирай няма нищо толкова страшно, аз постоянно гушкам моите котки и кучета които живеят вън. Обезпаразитени са естествено, но все пак живеят вън и има по-голяма вероятност да лепнат нещо. И аз съм си жива и здрава. Много е вероятно да си внушаваш че те боли нещо защото знаеш че кучето ти има червейчета. Опасни са да, взела си предпазни мерки - ок. Мии си ръцете при всеки контакт и не го гушкай или да те ближе докато не се изчисти. Пак можеш да си около него, но без лигавни и гушканици. Даже ще е много добре като възпитание да не се пипа излишно. Преди си бях взела котка, която имаше глисти или тения (белички червейчета както ги описваш) Няколко дни спа в леглото ми докато един ден не ги видях в акито и. Не се бях заразила от нищо, дадохме на котьо хапчета и всичко си мина ок. Така че не се притеснявай всичко ще си бъде наред.
Публикувано: 10 March 2012 - 04:18 PM
piron45, в 10 March 2012 - 12:20 PM, написа:
Ами изкара в акото плосък червей и доктора ни каза ,че е добре да го оставим само в една стая и да не ходи из целия дом .Каза ,че може да влизаме само да го храним и да му сипваме вода и затова.Знам ,че имат многооооооо енергия,но няма как просто..ще изтрае още 2-3 дена :(
Публикувано: 10 March 2012 - 04:29 PM
nushcho, в 10 March 2012 - 03:02 PM, написа:
Знам и мерси за мнението.Преди да вземем хъскито прочетох сигурно половиния раздел ''Сибирско хъски'' и знам каква отговорност е ,но няма да го дам на никого и не мисля да го оставя.То знае вече ''Седни'' и то само от 2 повторения .. много е умно .. още 2-3 дена и ще го заведем да му махнат конците и ще му даде хапче лекаря и ще се оправи.Според мен няма да е късно за обучение .. знам ,че сега си изгражда навиците и характера като цяло и ще направя всичко възможно да стане едно прекрасно куче! Само да се излекува и ще започнем с обучението и т.н .. защото сега просто нямам възможност .. влизам в стаята да го нахраня [Като го нахраня махам купичката] и винаги си има прясна вода ,но вече в МЕТАЛНА купичка. Само да изкара от организма си тая пластмаса от предишната му купичка .. това е зора.. :) Днес му взех едно въже с 2 възела където ги има из интернет да си дъвче .. :) и си поиграхме и после се измих и така на няколко пъти ходя да го наглеждам .Според мен бих се справила и ще се справя с отглеждането на кутрето.Майка не обича кучета ,но и тя покрай него ги заобича.Днес му купих нашийник и му го показах и се опитах да му го сложа ,но нещо не се получи ама и това ще оправим. :)) На 16 декември е родено и на 45 дена го взехме някъде .. трябва да видя на една бележка и тогава просто като го погледнах само си обещах на себе си и на него ,че ще го гледам по възможно най-добрия начин и че никога няма да го предам!!
Публикувано: 10 March 2012 - 07:05 PM
Публикувано: 10 March 2012 - 08:13 PM
Публикувано: 10 March 2012 - 09:05 PM
Flawless, в 10 March 2012 - 07:05 PM, написа:
Вие май не сте прочели ,че кучето изкара в акото тения ?? Винаги съм при него .. не сядам нито на компютър ,нито нищо ! Сутрин преди училище съм при него .. като се прибера съм при него до сутринта спи при мен ?? И ще кажете,че не му обръщам внимание .. 4 часа сутринта и 6 вечерта .. понякога и повече.Просто вет. лекар каза ,че не трябва да седим в стаята ,защото има опасност да се заразим и да влизаме само когато го храним и му слагаме вода .Аз даже го и проверявам на всеки 30 мин за по 5 мин.Винаги съм неотлъчно до него. :) И сега ми се иска да съм ,но не бива и все пак ходя при него и стоя .. даже и да има опасност и за мен.. днес му накупих и кокалчета да си дъвче и така.Не съм го оставила на самотек и НИКОГА няма да го оставя.За въпроса за кака ми.. тя не ми е сестра ,а е дъщеря на майка ми на сестрата.Студентка е и има изпити и е много особена , но все пак нямаме избор .. даже и платихме за пътя и за всичко.Не смятам да се обиждам като не те познавам и ти мен не ме ,но се пак ми стана леко гадно ,че си помисли така ,че съм го зарязала на самотека.
Публикувано: 11 March 2012 - 07:46 AM
Huskylove, в 10 March 2012 - 09:05 PM, написа:
Вие май не сте прочели ,че кучето изкара в акото тения ?? Винаги съм при него .. не сядам нито на компютър ,нито нищо ! Сутрин преди училище съм при него .. като се прибера съм при него до сутринта спи при мен ?? И ще кажете,че не му обръщам внимание .. 4 часа сутринта и 6 вечерта .. понякога и повече.Просто вет. лекар каза ,че не трябва да седим в стаята ,защото има опасност да се заразим и да влизаме само когато го храним и му слагаме вода .Аз даже го и проверявам на всеки 30 мин за по 5 мин.Винаги съм неотлъчно до него. :) И сега ми се иска да съм ,но не бива и все пак ходя при него и стоя .. даже и да има опасност и за мен.. днес му накупих и кокалчета да си дъвче и така.Не съм го оставила на самотек и НИКОГА няма да го оставя.За въпроса за кака ми.. тя не ми е сестра ,а е дъщеря на майка ми на сестрата.Студентка е и има изпити и е много особена , но все пак нямаме избор .. даже и платихме за пътя и за всичко.Не смятам да се обиждам като не те познавам и ти мен не ме ,но се пак ми стана леко гадно ,че си помисли така ,че съм го зарязала на самотека.
Извинявам се, но според мен това не е тения, а глисти! Глистите са бели и при бебетата могат да са доста дълги и най-важното НЕ Е нетипично бебето да ги има!! Ако майката не е била обезпаразитена скоро преди заплождането вероятността бебета да имат бая глисти е още по-голяма, а не се чистят от раз. Предполагам, че и бебето не е било обезпаразитявано както трябва докато е било при майка си и това съвсем допринася.
Кучето не е ли само приемник на тенията??
Публикувано: 11 March 2012 - 10:58 AM
xael, в 11 March 2012 - 07:46 AM, написа:
Huskylove, в 10 March 2012 - 09:05 PM, написа:
Извинявам се, но според мен това не е тения, а глисти! Глистите са бели и при бебетата могат да са доста дълги и най-важното НЕ Е нетипично бебето да ги има!! Ако майката не е била обезпаразитена скоро преди заплождането вероятността бебета да имат бая глисти е още по-голяма, а не се чистят от раз. Предполагам, че и бебето не е било обезпаразитявано както трябва докато е било при майка си и това съвсем допринася.
Кучето не е ли само приемник на тенията??
И аз си мислих ,че са глисти ,но беше плосък червей и вет. каза ,че това най-вероятно е Дипилидиум Канинум .. на 7 януари , 20 януари и 20 февруари е обезпаразитено .. а този месец трябва на 20 ти .. аз мислих по-рано към 20 тия ден след миналото обезпаразитяване ,но нямаше как заради операцията му .. дано да са глисти .. ще закарам бебето понеделник при вет.лекар и ще му вземе от акото и ще каже какво е с сигурност .. а дотогава нищо не може да бъде сигурно .. вече си влизам при него за 1 час и го изтощавам от игра така да се каже ;д .. и днес 3 пъти ака и нямаше нищо в изпражненията му .. дано да се оправи мъника .. :) Принудих се , да се обадя на жената от която го взехме и тя каза ,че майката е била обезпаразитявана ,но не мога да и вярвам напълно все пак вече кутрето е при нас и ако майката не е надали би ни казала .. много го обичам и искам да се грижа за него по най-добрия начин и нямам търпение вече да видим какво му е да се излекува и да може да съм неотлъчно до него и всичко да си е както преди .. защото му слагам да яде и след 1 час и половина отивам да го поизтоща малко да си играем ;д и после ляга да спи за 3-4 часа и после всичко се повтаря ;д
Публикувано: 11 March 2012 - 12:00 PM
Публикувано: 11 March 2012 - 01:16 PM
Впрочем вие можете да вземете проба от акото и да го занесете на ветеринаря за изследвания. Нали така се взима проба, или е по-гадно ? (там с бърникане и т.н

Публикувано: 11 March 2012 - 02:59 PM
Публикувано: 11 March 2012 - 03:11 PM
Huskylove, в 11 March 2012 - 12:59 PM, написа:
Паразитите при кучето са различни видове, включително и плоския червей, които си е вид глист и не е опасен за хората и няма нищо общо с тенията! Но за да си спокоен/а задължително проба...

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 11 March 2012 - 03:23 PM
Публикувано: 11 March 2012 - 03:59 PM
Saika, в 11 March 2012 - 01:23 PM, написа:
Смяната на козината е естествен процес. И друг път съм писала - пролет /март - април/ давам витамини Топ 10, действат много добре и на акитите и на хъскитата, а есен започвам курс OPTI COAT /това е масло от сьомга/. Козината се сменя регулярно и никога не сме били проскубани

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 11 March 2012 - 09:34 PM
Публикувано: 11 March 2012 - 09:52 PM
Публикувано: 11 March 2012 - 10:04 PM
Публикувано: 11 March 2012 - 10:12 PM
И аз погледнах снимките на твоя сладур и ако позволиш бих ти препоръчала да му вземете някаква витаминна добавка, в която да има глюкозамин,той помага много за правилното изграждане на връзките и костите. По снимките ми се вижда,че твоя е почнал да изкривява краката. Така иначе, си го храни по три пъти на ден със сухата храна като общата дажба за деня трябва да е минимум 250 гр.
Така по спомен Морис на 30 дни беше около 4,5кг. на 2 месеца беше 8кг и 100гр. а на три месеца беше 12кг. и 600гр.
Публикувано: 11 March 2012 - 10:33 PM
Публикувано: 11 March 2012 - 10:43 PM

Вход

Горе
Цитиране +