Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 358
  • 359
  • 360
  • 361
  • 362
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#7181 Потребителят е офлайн   dieFee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 April 2012 - 02:34 PM

Показване на мнениетоHuskylove, в 28 April 2012 - 02:20 PM, написа:

По колко грама и давате на ден на Рея ? Настържете кашкавал отгоре или и ги накиснете в вода и вижте дали ще иска да ги яде . Не е хубаво да се сменят гранулите така особено когато е малка ,защото имат много чувствителни стомахчета.Смесвай и двата вида в продължение на 1 седмица и така .. трудно ще е като не иска да ги яде ,но пробвай да и свариш месце и и дай или накисни гранулите в бульона .. дано не е злоядна още от малка ,че бая зор ще видите :dog: Ако не се получи с кашкавала и бульона .. преди да я нахраниш си играйте и я измори едно хубаво ,че да се чувства гладна .. добре правиш ,че я храниш 4 пъти ,но явно на нея и идва доста често и пробваш утре да я храниш през 5 часа или утре я храни 3 пъти примерно в 8:00 ; 13:00 ; 18:00 или през 6 часа .. в 9:00 в 15:00 и в 21:00 .. само за утре за да видиш как ще и е по добре .. а може и като и сложиш да яде и като не иска -махаш купичката и слагаш чак на другото ядене , да видиш как ще яде другия път ,но в никакъв случей не и даваш хляб и маджи само защото не иска да яде гранулите .. пробвай някои от тези начини поне на мен това ми хрумна .. :smile: Като я гледам в фотогалерията голяма красавица е добре се развива :dog:

Ами пишеше по 100 грама на 5кг куче, към 3 супени лъжички и даваме, 3 и половина най-много. Онзи ден и дадох 4 и тя си остави малко от гранулите. Накиснахме ги старите във вода, не ги иска. Знам, че не е хубаво, защото си имахме проблеми с тези смени на гранули, но какво да я правя. Смесих 2та вида, тя яде новите, а старите като ги лапне и ги изплюе :dry: По-онзи ден и давахме месо, точно преди така да не иска да ги яде и се уплаших да не да е от това. Иначе си играем, тичам по двора с нея като луда. :ab_041: Утре ще пробваме на 5 часа да я храним да видим. А иначе хляб само препечен и даваме, още преди заради разтройството и сега си продължаваме, че много си го хрупа. Благодаря ти. :)
User's Signature

Nothing truly good was ever easy!

Качена снимка

#7182 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2012 - 02:55 PM

Май малката ти прави стачка заради месцето :ab_041: Сигурно не яде гранулите и чака да и дадеш месо .. в такъв случей не и давай ! Умница малка :ab_041: :wub: Сигурно ще е заради месото . . ти си настоявай на гранулите или за да ги яде направо свари един фенер и натопи гранулите в бульона да се умиришат едно хубаво да видим дали няма да яде .. преди и аз давах на Арес по 100 грама и тук Huskypower мисля и Northface ми казаха ,че те не биха давали по малко от 250-300 грама на подрастващо кученце .. като давах на Арес по 100 грама и хич не качваше килограми и леко почнах да му давам повече и от 4 кг стана 8 за седмица и половина и сега е 12-13 килограма .. беше 29 см и дръпна и сега е 46 .. надали ако го бях хранила по 100 грама щеше да е толкова .. и как така пише да се дава по 100 грама ? Снимай табличката и я качи да погледнем . .защото наистина си е малко виж където пише килограмите на кучето в зряла възраст демек на нашите гранули пише от 17.5 до 30 кг за 4 месечно - 324 грама .. гледаш килограмите които трябва да стане и месеците на които е в момента .. по добре направо качи снимка тук ако можеш . На колко месеца е Рея ? Казвам само какво са ми казали на мен не те задължавам .. :smile: Аз се радвам ,че на време попитах и почнахме да го храним както трябва .. разпитах и още хора от развъдници и ми казаха ,че и те не биха давали по малко от 250-300 грама за да може кучето да си развие всичко което му е даде но ген ..

#7183 Потребителят е офлайн   dieFee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2012 - 03:23 PM

Подозирах си аз, лисичка малка :ab_041: Днес баба ще вари месо и ще ги накиснем в бульона. А тази табличка съм я качвала, беше на пакет на Pedigree, не я храня вече с него, но следващата беше насипна, а сега тази е в някакъв измислен пакет, понеже нали сме в малък град, освен Pedigree, други марки няма, а ми казаха, че е вредна и да не и я давам. Давали сме и по повече да я тестваме колко ще изяде, но си ги оставя в купичката.
На 19.03- 3кг
на 14.04- 6кг, 28см висока, 59 дължина, 74 до опашката (не знам до къде се мери)
на 26.04- 7кг, 33 висока, 65 дължина, 98 до опашката.

Сега е на 2 месеца и няколко дена.
User's Signature

Качена снимка

#7184 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2012 - 04:27 PM

Расте като гъбка малката :ab_041: и по добре ,че сте сменили Pedigree ,защото много я рекламират ама е нисък клас и доста хора ,които са я ползвали не са доволни .. даже почти всички. Ние се храним с Equilibrio и сме много доволнии .. в началото естествено и аз бях започнала да храня с Pedigree ,но след като изчетох цялата тема за храненето и смених хубаво ,че храних само 1 ден с нея .. :dog: Щом Рея е на 2 месеца .. 100 грама ще са и достатачни .. аз мислих ,че е на 3 :ab_041: Тя явно сама си преценя колко да яде .. щом като и сложиш повече си го оставя .. то така е и по добре ,защото си спира когато се наяде .. не като моя да му сложа и 1 килограм гранулите ще яде докато се пръсне :ab_041: Ама това ,защото като малко беше изтърсаче и после го хранихме и по малко и сега си наваксва и то доста бързо .. като го гледам всеки ден ми се струва ,че не расте ,но като дойде някого в нас и веднага почва '' Оо колко е пораснал' :dog: :dry: и Арес беше с същити размери на 2 месеца.. после на 3 месеца беше 37-39 см и сега на 4 е 45-6 см при холката .. забелязвам ,че колкото и хъскита да видим на нашата възраст са по едрички в смисъл Арес ми се вижда слаб в таза и лесно мога да му напипам ребрата .. сега ще го измеря да видя колко точно е .. не знам дали са ми основателни притесненията ,защото хъскитата които сам видяла примерно днеска на гребната казаха ,че ги хранят с хляб и месо и манджи . .а Арес е хранен само с гранула и повече расте на височина и се развива доста добре според мен .. дали да почна да му давам 2 пъти гранули и 1 път месо , зеленчуци ,защото съм чувала ,че гранулите се преработват за различно време от месото примерно и няма ли нещо да му стане на корема ако му давам 2 пъти гранули и 1 път месо ? Само за около седмица и после пак ще си е 3 пъти гранули .. колкото да качи малко маса :dog:

#7185 Потребителят е офлайн   dieFee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2012 - 04:59 PM

Расте, расте, имам снимки от преди 1 месец когато я взехме, тя е била на половината на това, което е сега. :ud_009: Но то като си ги виждаме всеки ден и не забелязваме промените. Тя си спира, но после си проси допълнително лакомства. :ab_041: И на мен ми се струва слаба и аз и напипвам ребрата и се притеснявам и за това и сложих няколко пъти по повечко гранули, но си ги оставя, после дояждаме с препечени филийки, кучешки бисквитки и такива глезотии. Бях чела, че не е хубаво да се смесва така яденето, месо и гранули, но пък са ми казали, че като порасне вече не е хубаво да се храни само с гранули. Та не знам, още чета по теми и се образовам, че ни наближава втората ваксина и не трябва да имаме разтройство. :ab_041: А май някои по-образован по въпроса трябва да ти отговори за храненето, за зеленчуците мисля, че няма проблем, но за месото не знам. :dog:
User's Signature

Качена снимка

#7186 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2012 - 06:29 PM

Е като порасне има вече гранули за пораснали кучета .. не трябва да минаваме на хляб и манджи само защото е пораснало .. :ab_041: Аз мисля да си продължавам да го храня с Equilibrio докато навърши 1 годинка и после пак с същата само ,че вече за израстнали кучета .. вие сега препечения хляб профилактично ли си го давате :ab_041: ? Аз измерих Арес преди малко и е 45-46 см и е на 4 месеца и 14 дни .. П.п - 12 килограма ..

#7187 Потребителят е офлайн   dieFee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2012 - 07:28 PM

Ами при баща ми имаме едно куче, канадски вълк, на което какви ли не гранули не му купувахме и не иска и не иска и сега яде само глави или фенери и такива работи, а докато порасне Рея има време, ще чета още да видя кое е най-доброто решение. :ab_041: Иначе препеченият хляб, да, така сладко си го хрупа, даже не и го чупя на парчета, ами тя като си го гризе си чеша и зъбките според мен. :dog: А Арес е много хубав, да ти расте все така хубав и здрав. :wub:
User's Signature

Качена снимка

#7188 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 28 April 2012 - 08:29 PM

няма порода канадски вълк :ae_085:
Да не Ви разводнявам темата обсъждано е тук във форума доста пъти,това е черен НОК :smile:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#7189 Потребителят е офлайн   dieFee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2012 - 08:37 PM

https://www.google.b...%D0%BA&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&biw=1366&bih=653&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=fzmcT5GWHOra4QTln9SpDg

Явно някакво ново название на немската овчарка.
User's Signature

Качена снимка

#7190 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2012 - 09:58 PM

Показване на мнениетоdieFee, в 28 April 2012 - 07:28 PM, написа:

Ами при баща ми имаме едно куче, канадски вълк, на което какви ли не гранули не му купувахме и не иска и не иска и сега яде само глави или фенери и такива работи, а докато порасне Рея има време, ще чета още да видя кое е най-доброто решение. :ab_041: Иначе препеченият хляб, да, така сладко си го хрупа, даже не и го чупя на парчета, ами тя като си го гризе си чеша и зъбките според мен. :dog: А Арес е много хубав, да ти расте все така хубав и здрав. :wub:

Мерси ! :mg_062:
Рея също е голяма красавица да ти е жива и здрава и още дългооо дългоо време да те радва ! :dog: Същата е като Арес когато беше малка .. ще я видим като порасне каква още по голяма хубавица ще стане :wub:

#7191 Потребителят е офлайн   dieFee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2012 - 08:30 AM

Мерси, ще я видим скоро и нея, много бързо расте. :dog:

ShiBumi_GirL Ами извинявам се тогава, не съм чак толкова запозната, била съм малка като го е взел и като питах за порода това ми каза. :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#7192 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 29 April 2012 - 09:10 AM

няма за какво да се извиняваш :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#7193 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2012 - 10:42 AM

Искам да попитам нормално ли е на Арес да му настръхва козината отзад на вратът ? Някой път когато му се радват става така и също когато примерно си го разкарвам и по едно време се спира и почва да гледа на някъде и да седи и да се опитва да ръмжи и да лае и му настръхва козината и след това си дига нагоре главата и почва да вие ???? Се се каня да питам този въпрос ,но забравям . . до сега не съм видяла на хъски буквално да му се изправя така козината? Понякога както той има една по тъмна линия по целия гръб а отстрани по тъмно сиво и тая линия се изправя нагоре козината и аз го погалвам и му викам спокойно Арес и тя му се оправя , но ме притеснява така ??

#7194 Потребителят е офлайн   Emanuelle Икона

Публикувано: 29 April 2012 - 11:41 AM

Имам хъски на 8 месеца и повръща от два дни не се храни добре лежи по цял ден и не е палаво както винаги. В момента е разгонена за първи път. Вчера я водих на ветеринар, направи и 3 инжекции и след това се нахрани добре, но тази сутрин отново повърна. Споделете дали сте имали подобни проблеми и как сте ги преодоляли? Благодаря предварително.

#7195 Потребителят е офлайн   SK_SHaDoW Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2012 - 01:14 PM

Показване на мнениетоdieFee, в 28 April 2012 - 02:34 PM, написа:

По колко грама и давате на ден на Рея ? Настържете кашкавал отгоре или и ги накиснете в вода и вижте дали ще иска да ги яде . Не е хубаво да се сменят гранулите така особено когато е малка ,защото имат много чувствителни стомахчета.Смесвай и двата вида в продължение на 1 седмица и така .. трудно ще е като не иска да ги яде ,но пробвай да и свариш месце и и дай или накисни гранулите в бульона .. дано не е злоядна още от малка ,че бая зор ще видите :dog: Ако не се получи с кашкавала и бульона .. преди да я нахраниш си играйте и я измори едно хубаво ,че да се чувства гладна .. добре правиш ,че я храниш 4 пъти ,но явно на нея и идва доста често и пробваш утре да я храниш през 5 часа или утре я храни 3 пъти примерно в 8:00 ; 13:00 ; 18:00 или през 6 часа .. в 9:00 в 15:00 и в 21:00 .. само за утре за да видиш как ще и е по добре .. а може и като и сложиш да яде и като не иска -махаш купичката и слагаш чак на другото ядене , да видиш как ще яде другия път ,но в никакъв случей не и даваш хляб и маджи само защото не иска да яде гранулите .. пробвай някои от тези начини поне на мен това ми хрумна .. :smile: Като я гледам в фотогалерията голяма красавица е добре се развива :dog:

Ами пишеше по 100 грама на 5кг куче, към 3 супени лъжички и даваме, 3 и половина най-много. Онзи ден и дадох 4 и тя си остави малко от гранулите. Накиснахме ги старите във вода, не ги иска. Знам, че не е хубаво, защото си имахме проблеми с тези смени на гранули, но какво да я правя. Смесих 2та вида, тя яде новите, а старите като ги лапне и ги изплюе :dry: По-онзи ден и давахме месо, точно преди така да не иска да ги яде и се уплаших да не да е от това. Иначе си играем, тичам по двора с нея като луда. :ab_041: Утре ще пробваме на 5 часа да я храним да видим. А иначе хляб само препечен и даваме, още преди заради разтройството и сега си продължаваме, че много си го хрупа. Благодаря ти. :)

Четеш грешно таблицата, те повечето са еднакви и аз отначало се бърках. Гледаш колко килограма е кучето като възрастно и после има дадени месеци отстрани. За 2 месеца мисля, че беше около 250 грама(за 24 часа).

Колкото до гранулите, определено не е от месото - просто им омръзват. И аз отначало почнах с Педигри, яде ги първия ден и после спря. Взех Роял Канин и тях яде един ден и спря. След това Нутра или нещо от сорта - същата история. После пак почна да яде Педигри и Роял и пак спря. А днеска яде само Роял. Това със смяната на храната, че било вредно са глупости и легенди според мен. Кучето си е супер, нито има разстройство, яде си нормално, движи се, бяга си. Познавам хора, които се занимават с хъскита от 20 години и ми казаха, че мога да го храна с всичко, че даже и супички и зеленчуци. Аз на моята и давам моркови, много ги харесва и си чеше зъбите с тях. Иначе има и много готини играчки и лакомства, има едни - биволска кожа с пълнеж вътре - доста и харесват. На такива мнения като "ще и се раздразни стомахчето", не обръщай много внимание, някои хора доста се превземат :). Успех!

#7196 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2012 - 01:46 PM

Показване на мнениетоSK_SHaDoW, в 29 April 2012 - 01:14 PM, написа:

Показване на мнениетоdieFee, в 28 April 2012 - 02:34 PM, написа:

Четеш грешно таблицата, те повечето са еднакви и аз отначало се бърках. Гледаш колко килограма е кучето като възрастно и после има дадени месеци отстрани. За 2 месеца мисля, че беше около 250 грама(за 24 часа).

Колкото до гранулите, определено не е от месото - просто им омръзват. И аз отначало почнах с Педигри, яде ги първия ден и после спря. Взех Роял Канин и тях яде един ден и спря. След това Нутра или нещо от сорта - същата история. После пак почна да яде Педигри и Роял и пак спря. А днеска яде само Роял. Това със смяната на храната, че било вредно са глупости и легенди според мен. Кучето си е супер, нито има разстройство, яде си нормално, движи се, бяга си. Познавам хора, които се занимават с хъскита от 20 години и ми казаха, че мога да го храна с всичко, че даже и супички и зеленчуци. Аз на моята и давам моркови, много ги харесва и си чеше зъбите с тях. Иначе има и много готини играчки и лакомства, има едни - биволска кожа с пълнеж вътре - доста и харесват. На такива мнения като "ще и се раздразни стомахчето", не обръщай много внимание, някои хора доста се превземат :). Успех!

Нейното куче Рея имаше разстройство и скоро им предстой 3 та ваксина мисля и не е добре да има разстройство . .затова го казах. Според кучето е .. някой наистина им се раздразнява стомаха ,а на други не им се.На моя Арес като му смених гранулите изведнъж и после 1 седмица го караше с разстройство .. като порасне голямо естествено няма да е така ,но сега като е на 2-3 месеца .. за храненето и аз съм на твоето мнение още вчера и казах ,че гледа грешно таблицата и че трябва да дава по 250/300 грама колкото пише за израстнало куче и гледа месеците .. защото моето така го храних и само където съм го мъчила ,но все пак си навакса . .според мен трябва да почнеш да даваш на Рея по повече ,но ти си решаваш. :dog:

#7197 Потребителят е офлайн   dieFee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2012 - 02:35 PM

http://forum.dog.bg/...ttach_id=448579 Това е табличката на Pedigree, Рея е към 6,5- 7 кг вече, даваме и по повече, защото и аз предположих, че и е малко, но си ги заминава в купичката. После ядем глезотии и препечени филийки. И доколкото е вярно не знам, но се бяхме шашнали с това разтройство, закъсняхме с ваксината заради него, та ни предстой 2 ра сега на 7ми. Сега ще сме на тръни дните преди ваксината, че тя един път ака рядко, друг твърдо си. :dry:
User's Signature

Качена снимка

#7198 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2012 - 02:49 PM

Показване на мнениетоdieFee, в 29 April 2012 - 02:35 PM, написа:

http://forum.dog.bg/...ttach_id=448579 Това е табличката на Pedigree, Рея е към 6,5- 7 кг вече, даваме и по повече, защото и аз предположих, че и е малко, но си ги заминава в купичката. После ядем глезотии и препечени филийки. И доколкото е вярно не знам, но се бяхме шашнали с това разтройство, закъсняхме с ваксината заради него, та ни предстой 2 ра сега на 7ми. Сега ще сме на тръни дните преди ваксината, че тя един път ака рядко, друг твърдо си. :dry:

Не мога да видя най-отляво какво пише ,но предполагам са месеците на които е в момента.Значи гледаш графата където пише 25 кг.С гледаш съответно на колко месеца е от ляво и мисля ,че трябва да е 260 грама по 4 пъти на ден.

#7199 Потребителят е офлайн   dieFee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2012 - 02:54 PM

Най-отляво пише едно и също нещо от горе до там където има за бременно куче, после под килограмите са колко грама за целият ден, а накрая по колко пъти на ден да се храни. Защо да гледам 25 кг като тя няма даже 10? :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#7200 Потребителят е офлайн   SK_SHaDoW Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2012 - 03:41 PM

Показване на мнениетоdieFee, в 29 April 2012 - 02:54 PM, написа:

Най-отляво пише едно и също нещо от горе до там където има за бременно куче, после под килограмите са колко грама за целият ден, а накрая по колко пъти на ден да се храни. Защо да гледам 25 кг като тя няма даже 10? :ab_041:

Защото теглото е за възрастно куче ;) Това 5 кг, където го четеш е за куче, което като порастне трябва да е 5 кг. Нашите трябва да са 17-25 ако не се лъжа. Водят се средно големи :). Гледаш там където пише 25 килограма :Р

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 358
  • 359
  • 360
  • 361
  • 362
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни