Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 359
  • 360
  • 361
  • 362
  • 363
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#7201 Потребителят е офлайн   dieFee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 April 2012 - 03:49 PM

Ех мале, много странно са направени тези таблици. :ab_041: Тогава защо като и сипем повече и тя си го оставя?
User's Signature

Nothing truly good was ever easy!

Качена снимка

#7202 Потребителят е офлайн   SK_SHaDoW Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2012 - 03:52 PM

Показване на мнениетоdieFee, в 29 April 2012 - 03:49 PM, написа:

Ех мале, много странно са направени тези таблици. :ab_041: Тогава защо като и сипем повече и тя си го оставя?

Защото като цяло не се кефят много на гранули поне според мен и чакат да им дадем и нещо друго :) И моята оставя като и сипя повече, но аз го запълвам с други неща:). Пък и не е казано, че тея които са правили таблицата са изчислили всичко точно. Това е ориентировъчно, всяка порода и куче яде различно количество и с различен апетит. Табличката е да знаеш г/д, да не даваш по 500 грама или по 50-100 :)

Ти и слагай пък тя си преценява най-добре колко трябва да яде. Само ако почне да дебелее ще и намалиш порцията и това е :)

#7203 Потребителят е офлайн   dieFee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2012 - 03:56 PM

Ами вече ще и сипвам повече, пък колкото изяде, тя и без това после яде още куп неща, та мисля че не е било толкова зле, че съм и давала по-малко, но вече ще знам. Благодаря много и на теб и на Huskylove. :)
User's Signature

Качена снимка

#7204 Потребителят е офлайн   dieFee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2012 - 05:16 PM

http://forum.dog.bg/...30289_thumb.jpg

По тази може ли да гледам?
User's Signature

Качена снимка

#7205 Потребителят е офлайн   SK_SHaDoW Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2012 - 05:29 PM

Показване на мнениетоdieFee, в 29 April 2012 - 05:16 PM, написа:

http://forum.dog.bg/...30289_thumb.jpg

По тази може ли да гледам?

По принцип всяка храна си има различни съставки и калории и всички си имат собствени таблици на опаковката :) Затова най-добре да си гледаш на храната :). Ако е насипна, виж марката и търси в нета, специално за тая марка таблица ;)

#7206 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2012 - 06:21 PM

Преди 5 минути трагнах да го изкарвам на разходка ,но се наведох да си вържа обувката пред нас и гледам Арес налапал нещо май беше умрял гълъб ,защото съседа отглежда и съм го виждала да им откъсва главата буквално и да ги хвърля на улицата. И той го налапа за няма и 3 секунди и го изяде .. поне мисля ,че беше гълъб и сега въпроса ми какво подяволите да направя ?! Дали може да му стане нещо .. определено трябва да може ,но какво да направя какво да му дам ?? :eg_033: :eg_033: :eg_033: Бил е в тревата ,защото нищо не видях около мен . Мисля ,че трябва да му дам активен въглен , но от къде като днес нито вет.лекари работят нито аптеки и магазини.

#7207 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2012 - 06:43 PM

Активният въглен действа най-добре ако се даде възможно най-бързо...
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#7208 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 April 2012 - 06:45 PM

До 20 мин. от поглъщането на гадостта, може да предизвикаш повръщане с кислородна вода от аптеката. Не знам колко ти е голямо/тежко кучето, но в една спринцовка слагаш и даваш по около 0.5 мл. на килограм тегло. Повече от 30 мл. не се дават. А ако няма ефект, може да повториш дозата след 15 мин ... нещо такова беше. Веднъж в нас някой се беше наял с хапчета за жлъчка и давах на всички да повръщат ...

Друг начин да предизвикаш повръщане е да дадеш повечко олио, предизвиква повръщане, но после има и дрискане.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#7209 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2012 - 07:58 PM

То нищо нямам от това .. и нищо не работи обиколих всички аптеки ,които са 5 на брой в цял град и една не работеше и отидох при 2 та ветеринаря да проверя пак не работиха и просто нямам какво да му дам .. ,че кучетата не могат да повръщат го останових след 15 мин бъркане в устата му и тя само се разширяваше ,но никакъв ефект. :ab_041: :dry: Дано не му стане нещо .. защото и утре нищо не работи ... :dry:

#7210 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2012 - 11:41 AM

Искам да попитам и още нещо .. от вчера учим командата 'ред' т.е 'редом' обаче поставям го да седне до мен и тръгвам с десния и лявата ръка на 30 см според повода нали а дясната от дясно и се даржи като волан и трагвам и казвам 'ред' и ме погледне за 1 секунда и после забива главата в земята. . а нали целта на командата е да ме гледа и ме следи за всяко едно действие .. просто държа гранулите и той или ще скача да се опита да го вземе и го коригирам или няма да ме гледа и ще си върви .. как да го накарам да ме гледа докато върви до мен?

#7211 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2012 - 10:49 PM

Показване на мнениетоHuskylove, в 30 April 2012 - 11:41 AM, написа:

Искам да попитам и още нещо .. от вчера учим командата 'ред' т.е 'редом' обаче поставям го да седне до мен и тръгвам с десния и лявата ръка на 30 см според повода нали а дясната от дясно и се даржи като волан и трагвам и казвам 'ред' и ме погледне за 1 секунда и после забива главата в земята. . а нали целта на командата е да ме гледа и ме следи за всяко едно действие .. просто държа гранулите и той или ще скача да се опита да го вземе и го коригирам или няма да ме гледа и ще си върви .. как да го накарам да ме гледа докато върви до мен?

Първо, защо целта е да те гледа когато примерно няма причина! След известно време спират да те гледат, защото си удължил времето между казването на командата и даването на награда и просто чакат! Ще те погледне например като кажеш браво! Второ - важно е да изпълнява и трето и най-важно кучето ми се струва малко за редом, не че пречи да я учите, ама на тая възраст концентрацията е по-малко от нула . . . нека си се забавлява с други неща! Нека нучи ела, спри, не и тогава редом!
User's Signature

Качена снимка

#7212 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2012 - 11:14 PM

Е ние не я учим сериозно .. на 4 месеца и 16 дена е и не мисля да го натоварвам с ''редом'' целта ми е да върви до мен и да погледне по 1 път ,но то си забива главата в земята и пробвах по различен начин .. седне до мен тръгнем направим 1-2 крачки през което време той ме гледа и спра и той седне и го похвалвам и гранулка .. искам просто от малко да свикне не се очаква от него да изпълнява командата перфектно .. напротив само г/д да свикне с заучаването и пък като порасне и почне да обръща повече внимание лесна работа .. няма да го пренатоварвам с такава сложна за него в момента команда разбира се .. а на каква възраст г/д трябва да започне наистина научаването и ? :dog:

#7213 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 01 May 2012 - 11:51 AM

много дълго време бавиш даването на наградата.Ако не му е интересно лакомството пробвай с играчка.Правиш няколко крачки ,в които е съсредоточен в теб и даваш наградата и постепенно увеличаваш разстоянието.Понякога е нужно да оперираш със ръката като според това дали избързва я връщащ малко по назад или забавя и забива поглед изтегляш напред и нагоре.Малко е още кутрето така,че по на игра го обръщайте :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#7214 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2012 - 12:23 PM

Да и на мен ми хрумна това сутринта и го изпробвахме днес.Резултата беше на лице разбира се . Слагам го да седне и с неговата любима играчка в дясната ръка и така правим по 2-3 крачки докато ме гледа и спирам той сяда и го награждавам и му давам да си играе и да потича. И за около 20 минути увеличихме разстоянието от 2-3 крачки на обиколка на двора ,а той е голям. :dog:

#7215 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2012 - 01:15 PM

Преди малко отидох да нахраня Арес и докато ядеше намерих още малко гранули в джоба на анцуга си и се наведох да му ги сложа и той изръмжа и показа зъби.Аз се ядосах и му казах строго ' НЕ ' и го ударих по дупето , но той се обърна и ме захапа по ръката след което последва шамар от моя страна и той нагълта на бързо храната и дойде да ми ближе ръцете .. прочетох теми и на едни хора казваха ,че трябва веднага това да се прекрати и кучето да се постави на място ,а на други казваха ,че трябва да се махнеш и да му отстъпиш храната и така щяло да разбере ,че не искам да му взема храната и другият път щяло да бъде по спокойно . Затова искам да попитам как да постъпя следващия път ? Каква реакция да предприема ,защото това е признак на доминанстност .. не си отстъпва ''плячката'' на човек който е по на високо от него в йерархията? Преди не е правил така ,но явно сега пораства и се опитва да ме тества един вид дали ще му мине номера.. :dry: Според мен трябва това да се прекрати още докато е малко ,защото ако не направя сега нещо по въпроса и като стане 25 кг ще ми е доста по трудно .. за доста неща питам вече тук , но по добре да питам и да знам какво да направя по въпроса отколкото да предприема нещо грешно и положението се влоши .. ще ме извинявате :smile:

#7216 Потребителят е офлайн   SK_SHaDoW Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2012 - 10:10 PM

Показване на мнениетоHuskylove, в 01 May 2012 - 01:15 PM, написа:

Преди малко отидох да нахраня Арес и докато ядеше намерих още малко гранули в джоба на анцуга си и се наведох да му ги сложа и той изръмжа и показа зъби.Аз се ядосах и му казах строго ' НЕ ' и го ударих по дупето , но той се обърна и ме захапа по ръката след което последва шамар от моя страна и той нагълта на бързо храната и дойде да ми ближе ръцете .. прочетох теми и на едни хора казваха ,че трябва веднага това да се прекрати и кучето да се постави на място ,а на други казваха ,че трябва да се махнеш и да му отстъпиш храната и така щяло да разбере ,че не искам да му взема храната и другият път щяло да бъде по спокойно . Затова искам да попитам как да постъпя следващия път ? Каква реакция да предприема ,защото това е признак на доминанстност .. не си отстъпва ''плячката'' на човек който е по на високо от него в йерархията? Преди не е правил така ,но явно сега пораства и се опитва да ме тества един вид дали ще му мине номера.. :dry: Според мен трябва това да се прекрати още докато е малко ,защото ако не направя сега нещо по въпроса и като стане 25 кг ще ми е доста по трудно .. за доста неща питам вече тук , но по добре да питам и да знам какво да направя по въпроса отколкото да предприема нещо грешно и положението се влоши .. ще ме извинявате :smile:

Според мен трябва да му покажеш, че ти си шефа и когато искаш ще му слагаш храната, когато искаш ще му я махаш :)... Независимо дали му харесва или не :)

#7217 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2012 - 12:22 AM

Показване на мнениетоHuskylove, в 01 May 2012 - 01:15 PM, написа:

Очевидно и той като моето куче, се дразни от груба физическа намеса, затова избираш друг подход, който не включва да го тупаш или такива неща! Слагаш гранули, изръмжава, буташ го настрана от купата с крак и взимаш гранулите! Казваш седни изчакваш да се успокои -браво и даваш отново! После пак! Можеш да опиташ да го храниш от ръка, или да му сложиш малко гранули в купата и да добавяш от време на време, така ще разбере, че ти даваш, а не взимаш!
User's Signature

Качена снимка

#7218 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2012 - 07:08 AM

И аз си мислих да е без физическа сила , защото даже и шамарче да го ударя и направо изперква.Почва да бяга да скача да се върви в кръг и се ядосва още повече и ти прави на пук .. е опитах това което каза Flawless .. отидох при него сложих му купата с малко гранулки вътре и го бутнах в крак и резултата беше продупчени дънки и ме захапа.Сложих още малко и пак го бутнах с крак настрани и пак ме захапа.И така около 20 пъти .. без да го удрям когато ме захапе просто си отстоявах своето въпреки ,че ме хапе. :D Аз още от малко му бърках в купичката да му слагам още и го галих докато яде ,но сега прекалява.Е така се занимавам от 6 и 30 и през 10 минути и може би има някакъв резултат .. приспа му се. |( Това с побутването с крака не помага просто .. като го бутна и той се дразни супер яко и е готов в следващия момент да паднем на земята и да се бием. :D Опитах също и като му сложа купата пред него с храната да му каза 'седни' и сяда след това му казвам хайде и той почва да яде. . сложих си ръкавици и му казах седни ,но не седна докато яде и аз го дръпнах на страни естествено опита се да ме ухапе ,но не му се получи и го накарах да седне .. и сега по време на ядене ще му казвам седни и ще му отнемам купата .. пак ще пробвам с крак и дано свикне за няколко дена защото не ми се мисли как тря да се мятаме като порасне голямо. :D Сега проявявам търпение и ще пиша какво се е получило от всичко това. Мерси , Flawless ! :)

#7219 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 02 May 2012 - 07:46 AM

Слагаш купата по някое време отиваш изръмжи ли вземаш му купата и я прибираш.Ако се опита да те ухапе докато я взимаш строго и силно НЕ с такава интонация,че все едно ток го е ударил.
Вариант две караш го да седне и даваш купата като я държиш с ръце започваш да го галиш в момента,в който ти изръмжи вдигаш купата,като си клекнала се изправяш нагоре без да променяш положението на ръцете.Не я дърпаш към теб,а я вдигаш нагоре.Изчакваш да се успокои втори опит.Трябва постоянство при всяко хранене докато намалея опитите за хапане и съвсем изчезнат.Не става от веднъж трябва упорство и без нерви.Не ръмжи галиш и хвалиш-ръмжи вдигаш купата.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#7220 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 02 May 2012 - 08:22 AM

Показване на мнениетоEmanuelle, в 29 April 2012 - 11:41 AM, написа:

Имам хъски на 8 месеца и повръща от два дни не се храни добре лежи по цял ден и не е палаво както винаги. В момента е разгонена за първи път. Вчера я водих на ветеринар, направи и 3 инжекции и след това се нахрани добре, но тази сутрин отново повърна. Споделете дали сте имали подобни проблеми и как сте ги преодоляли? Благодаря предварително.

Какво стана с вашето кученце? Има възможност да повръща ако е яла трева, да лежи и не яде много защото и е горещо. Поне моята така прави през деня и се убодрява вечер когато е хладно. Но пак по това което описвате ми се струва друго. Пак я заведете на ветеринар, може и на друг доктор ако ви се струва че първото мнение не е достатъчно.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 359
  • 360
  • 361
  • 362
  • 363
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема