Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 366
  • 367
  • 368
  • 369
  • 370
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#7341 Потребителят е офлайн   xpresko Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 May 2012 - 06:04 PM

Показване на мнениетоHuskylove, в 29 May 2012 - 09:11 PM, написа:

от кога започнаха тези проблеми по точно ?

Проблемите започнаха преди 2~3 месеца след края на зимата..., а когато имаше сняг бяхме през повечето време навън.

Показване на мнениетоHuskylove, в 29 May 2012 - 09:11 PM, написа:

С каква марка храна я храниш и по колко пъти на ден и колко грама гранули и даваш ?

Храних я с ефтина храна, която тя ту обича ту необича...и храната свърши преди 2 дена, смятам сега да и взема по-скъпа (гледах преди една chappy. Давам сутрин по около 200/300 грама и след това надвечер след разходката добавям още съвсем малко ако е изяла малко.
Препоръчайте някаква гранулирана храна за около 60лева ?
Днес взех бирената мая. По колко да и давам по 2 или ?

#7342 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 30 May 2012 - 07:18 PM

Нутра Нъгетс
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#7343 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2012 - 07:31 PM

^ Подкрепям доста хора са доволни от тази храна .. да не кажа ,че и няма един не доволен просто. :ab_041: 200-300 грама не са ли и малко ? Пък щом е и нисък клас .. то на опаковката си пише колко трябва да се дават де ако на тази пише толкова ок ,но просто на мен ми се виждат малко ,но аз от храните не разбирам гледам си табличката и си храня според нея. :ab_041: Някой по компетентен по този въпрос да се изкаже .. вземи и нутра нъгетс и би трябвало да си пише на чувалчето колко трябва да се дава .. предполагам трябва да знаеш ,че се гледат килограмите които трябва да стане кучето в зряла възраст друго не знам какво да ти кажа . . щом тези проблеми са започнали от 2-3 месеца ,а преди ги е нямало значи си има причина и според мен това е ,че когато е имало сняг тя е излизала по често и си изразходвала енергията както трябва ,а сега като не я разкарваш често и то и се насъбира и те хапе ..

#7344 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2012 - 08:16 PM

Определено Nutra Nuggets хранила съм с нея в продължение на три години и определено е добра храна на добра цена!!! За съжаление няма да има внос от нея поне до средата на юни, ми казват по магазините!
Но търси подобни има една Nutra Gold, която май не е лоша! Хвалят ми и една френска Flatazor или нещо подобно, на 6 и 80 килото за пораснали кучета, като твоето!
User's Signature

Качена снимка

#7345 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2012 - 08:19 PM

Възможно ли е от смяната на козина да се появи нещо като пърхут, ама не точно . . . и не навсякъде?
User's Signature

Качена снимка

#7346 Потребителят е офлайн   StoyanY Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 May 2012 - 08:27 PM

Здрасти . Досега в моето сем. сме имали около 6-7 ку4ета . ( В момента 1 Карака4анка и мини пин4ер) . Наскоро решихме да се сдобием и с хъски . Имаме двор където живее карака4анката на име Сирма . А в къщи гледаме мини пин4ера Сузи . Въпроса ми е дали хъскито ( ако го вземем от малко 2-3 месеца ) би се приспособило към другите животинки , може ли да съжителства наи- ве4е с мини пин4ера , които е истинско ангел4е и се гушка в всеки . Също така тъи като имаме 2 женски ку4ета искам да попитам какав Пол би било по добре да е нашето хъски за да не стават кавги - Женско или Мъжко. Благодаря предварително за помоща

#7347 Потребителят е офлайн   StoyanY Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 May 2012 - 09:01 PM

драсти . Досега в моето сем. сме имали около 6-7 ку4ета . ( В момента 1 Карака4анка и мини пин4ер) . Наскоро решихме да се сдобием и с хъски . Имаме двор където живее карака4анката на име Сирма ( затворена е в голяма клетка ) . А в къщи гледаме мини пин4ера Сузи . Въпроса ми е дали хъскито ( ако го вземем от малко 2-3 месеца ) би се приспособило към другите животинки , може ли да съжителства наи- ве4е с мини пин4ера , които е истинско ангел4е и се гушка в всеки . Също така тъи като имаме 2 женски ку4ета искам да попитам какав Пол би било по добре да е нашето хъски за да не стават кавги - Женско или Мъжко. Благодаря предварително за помоща

#7348 Потребителят е офлайн   dieFee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2012 - 09:11 PM

Здравейте, имаме нов проблем. Беше се научила да казва като и се пишка (скачаше на вратата), а сега си пишка и ака на терасата (на чердженцето, на което лежи даже) или в коридора. Даже не можем да я уловим, за да я изведем, тя се засветка и докато ида, тя се е изпишкала. Защо прави така? Какво да правим? :dry:
User's Signature

Nothing truly good was ever easy!

Качена снимка

#7349 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 May 2012 - 09:30 PM

Показване на мнениетоFlawless, в 30 May 2012 - 06:19 PM, написа:

Възможно ли е от смяната на козина да се появи нещо като пърхут, ама не точно . . . и не навсякъде?

звучи ми като по вероятно да е от храната?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#7350 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 May 2012 - 09:38 PM

Ако е мъжко то все някой трябва да бъде кастриран за да избегнете нежелана бременност,а хъски са доста изобретателни в излизането от заграждеnия,прескачане на огради и др ограничители пречещи им да достигнат целта.
Ако е женско то в един по-късен етап макар и от малко да е свикнало с големите каки може да има опити за доминация и поводи за кавги.
3 кучки на едно мясtо си е взривоопасна комбинация,но пък в никакъв случай невъзможна.
Остава Вие да прецените дали бихте се справили.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#7351 Потребителят е офлайн   StoyanY Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 May 2012 - 09:46 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 30 May 2012 - 09:38 PM, написа:

Ако е мъжко то все някой трябва да бъде кастриран за да избегнете нежелана бременност,а хъски са доста изобретателни в излизането от заграждеия,прескачане на огради и др ограничители пречещи им да достигнат целта.
Ако е женско то в един по-късен етап макар и от малко да е свикнало с големите каки може да има опити за доминация и поводи за кавги.
3 кучки на едно мясо си е взривоопасна комбинация,но пък в никакъв случай невъзможна.
Остава Ви е да прецените дали бихте се справили.

Благодаря за отговора , имам опит и се надявам 4е бързо ще се справим вкъщи с вси4ки ситуации .

Искам да попитам единствено ако вземем мъжко , дали няма да е доста по трудно да го оту4им от " маркирането" на вси4ки мебели заради миризмата на мини пин4ерката .

#7352 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 May 2012 - 09:49 PM

Това никой не може да каже със сигурност,но лично аз не вярвам да маркира у вас.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#7353 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2012 - 10:03 PM

Аз не бих рискувала на ваше място 3 женски кучета на едно място .. виждала съм какво става с 2 и не беше приятна гледката ,но това си е ваш избор. Аз лично бих направила така : Взимам мъжко хъски или кастрираш него или 2 те женски .. не предполагам ,че ще маркира вътре у вас ,но трябва от малко да го научите на хигиени навици и вижте темата за доминантноста видовете агресия и правилата да не се качва по леглата да излизате вие 1-ви да се храните вие 1-ви и т.н ако още не ги знаете ,за да нямате проблем с доминантноста и да има кавги .. :ab_041: И ако ще си взимате не забравяйте да се похвалите и да пусните снимки на мъника в фотогалерията.

#7354 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2012 - 10:09 PM

dieFee , сигурно когато е имала нужда и когато е скачала по вратата и е нямало никой да я изкара или нещо такова и е видяла ,че не помага това и е спряла да го прави .. местете лека по лека чердженцето към вратата докато не стигне извън нея и така с малко търпение ще се научи .. има такива специални капки които като ги сложеш примерно на чергата и пика само там .. накапете я с тези капки и примерно ако е на терасата я вкарайте в стаята след време по напред към вратата и така докато не излезе напълно отвънка ..

Flawless , Арес преди да си смени козината също имаше 'нещо като пърхут' и като си я смени я махна и сега и следа няма. Беше все едно има бял пясък по него ама по ситен и аз не мога да го обясня ,но важното е ,че изчезна като смени козината.. той имаше пред опашката на края на гърба и малко към врата ..

#7355 Потребителят е офлайн   StoyanY Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 May 2012 - 10:13 PM

Показване на мнениетоHuskylove, в 30 May 2012 - 10:03 PM, написа:

Аз не бих рискувала на ваше място 3 женски кучета на едно място .. виждала съм какво става с 2 и не беше приятна гледката ,но това си е ваш избор. Аз лично бих направила така : Взимам мъжко хъски или кастрираш него или 2 те женски .. не предполагам ,че ще маркира вътре у вас ,но трябва от малко да го научите на хигиени навици и вижте темата за доминантноста видовете агресия и правилата да не се качва по леглата да излизате вие 1-ви да се храните вие 1-ви и т.н ако още не ги знаете ,за да нямате проблем с доминантноста и да има кавги .. :ab_041: И ако ще си взимате не забравяйте да се похвалите и да пусните снимки на мъника в фотогалерията.

Благодаря ужасно много 4е така бързо ми отговорихте . След семеен съвет вкъщи решихме да е мъжко , скоро време ще си вземем нашия малък прятел и задължително ще пусна снимки :)

#7356 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 May 2012 - 10:17 PM

а мислили ли сте да осиновите вече пораснало мъжко куче?Смятам,че няма да има проблем с женските също.
Тук във форума се подаряват 2-3 момчета ако проявите интерес .....
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#7357 Потребителят е офлайн   StoyanY Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 May 2012 - 10:50 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 30 May 2012 - 10:17 PM, написа:

а мислили ли сте да осиновите вече пораснало мъжко куче?Смятам,че няма да има проблем с женските също.
Тук във форума се подаряват 2-3 момчета ако проявите интерес .....

не бих казал 4 е няма да взема . Зависи от самото ку4е - дали има изградени навици / дали би се отнасяло добре с малко дете ( тъи като е дста по трудно да се обу4и в по късна възраст поне такова наблюдение имам от другите породи . Ако не е проблем може ли линк към тези мили ку4ета които си търсят дом

#7358 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2012 - 11:54 PM

Да наистина и аз мислих това да предложа ,защото има доста които имат нужда от дом .. не знам за кои кучета говори ShiBumi_GirL ,но вижте темата ' Търсещи дом' не ми дава да сложа линк ShiBumi_GirL ще ви разясни за кои кучета става на въпрос .. има много изоставени и изхвърлени на улицата по една или друга причина и биват намирани от хора и после е трудно да им се намери семейство така ,че ако осиновите хъски макар и да е голямо това ще е едно добро дело и няма да съжалявате .. аз нямам възможност да гледам 2 кучета иначе бих си взела и 2 ро .. някое което има нужда и очаква свойте стопани :smile:

#7359 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2012 - 12:13 AM

Едвали е от храната, почна със смяната на козината, а преди това не съм сменяла храната, отскоро е с нова храна, то не прилича изобщо на пърхут и дори не е по цялата козина, прилча на прашинки от терасата където е лежал, ама не знам и аз . . .
User's Signature

Качена снимка

#7360 Потребителят е офлайн   MimkataBe Икона

Публикувано: 31 May 2012 - 12:24 AM

Здравейте!
Нашият Майк е на 7 месеца. Живее си на двора, вързан е, но през голяма част от деня е пуснат из двора да си бяга на воля. По принцип е ужасно див и щур. Още като ме види да излизам от нас и почва да лае. Днес обаче като ходих да го храня вечерта, когато отидох до къщичката му видях, че е повръщал (пяна) 4 пъти. Почти не ме отрази и почти не си вдигаше главата, а по принцип се хвърля върху мен да си играе. И ушите му бяха едни клюмнали. :dh_188: Много тъжен изглеждаше, но си изяде всичко. Случвало се е и друг път да повръща пяна, 1-2 пъти, мисля от преяждане, но сега със сигурност случаят не е такъв. Каква може да е причината според вас ? Трябва ли да се притесняваме ? :(

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 366
  • 367
  • 368
  • 369
  • 370
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни