Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 364
  • 365
  • 366
  • 367
  • 368
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#7301 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 May 2012 - 01:42 PM

Показване на мнениетоnushcho, в 21 May 2012 - 01:12 PM, написа:

Показване на мнениетоdieFee, в 21 May 2012 - 10:27 AM, написа:

А аз да попитам, защо яде гранулите от ръката ми, а от купичката си не ги иска?

Лигавня, за това!

++ не я лигави така .. ще ти се качи на главата. Сложи и ги в купичка и като не иска да ги яде .. дигаш я. Да видиш как ще прояде и от купичката .. и Арес ми се лигавеше така ,но ся и 1 гранулка да види в купичката и я омита за части от секундата :D

#7302 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2012 - 02:24 PM

Дойде сезона на кърлежите .. относно тях искам да попитам на колко месеца мога да сложа на Арес кайшка против кърлежи и бълхи ? Миналия месец го обезпаразитих външно ,но кърлежите са на лице .. одеве намерих 2 на лапите и един на муцуната .. бяха малки и едвам ги махнах .. сега видях ,че има и в ушите 1-2 ,но са много навътре ,а Арес не дава да му ги махна ???? Не искам да седят на него и ако ги намажа с олио дали ше паднат .. виждат им се крачетата само .. супер малки са не са се напили. Скоро мисля ,че ни предстой ваксина ? На 6 месеца за бяс ли се слагаше ? Защото сега има първите 3 и сега мисля ,че трябва за бяс и после на 1 годинка пак ваксина ?

#7303 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 22 May 2012 - 08:25 AM

Третата ваксина по принцип е за бяс, и после чак догодина. Това е стандартната процедура, за друга незнам, но зависи какъв план ви е изготвил ветеринаря.
Относно кърлежите, попитайте вета кои продукти можете да слагате според възрастта. Аз лично не помня. Пипетите май бяха след 3-4 месец, но за по-сигурно се осведомете със специалист. Обикновенно в описанието на продукта пише за каква възраст е подходящ. Каишките май бяха за след 6 месеца, освен билковите които нямат много ефект - само миришат много хубаво
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#7304 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 May 2012 - 09:00 AM

Малка поправка за каишките :smile: .Скалибур може да се поставя след 7мата седмица.Аз лично съм много доволна в комбинация с Адвокате (също се поставя след 7мата седмица)
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#7305 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2012 - 09:40 AM

Ако твоят ветеринар е направил следната схема на ваксинация, то ти предстои ваксина за бяс.

1. DHP - м/у 42 до 45 ден
2. DHP + LEPTO - 2 седмици след I-вата
3. DHPPi + LEPTO - на 3-тия месец
4. RABIES - на 6-тия месец
5. DHPPi + LEPTO + RABIES - всяка година +след 6 месеца LEPTO
DHP - гана (дистемпер), инфекциозен хепатит, парвовироза
DHPPi - гана (дистемпер), инфекциозен хепатит, парвовироза, параинфлуенца
LEPTO - лептоспироза (двувалентна)
RABIES - бяс

Това е предпочитаната схема на ваксинация и от мен. Чела съм доста противоречиви мнение за слагането на ваксината за бяс на три месеца, като например това, че спирала разтежа на кучето в което не вярвам. По съм склонна да приема, че крехкият тримесечен организъм се натоварва прекалено много и не знам до колко се изгражда добър имунитет......В много страни ваксината за бяс се слага дори след 8-мия месец! Заразяването с бяс става чрез ухапване или при контакт на прясна рана със слюнка от болно животно, затова ако кучето ти няма контакт с диви животни или неваксинирани кучета по-добрият вариант е да се сложи по-късно.....

Каишката от която съм доволна е Килтикс - слагам я 7-мия месец. Няма никакви странични действия и нежелани реакций, а и гарантира постоянна продължителност на действие през целия летен сезон.
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#7306 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2012 - 04:22 PM

Мерси за отговорите.Значи продължаваме си с нашия препарат за кърлежи и бълхи и чакам да направи 7 месеца и купуваме кайшката . След всяка разходка ще го изчиствам от кърлежите ако има и така .. напръскаха почти целият град против кърлежи с някаква отрова ' бандит ' и да се надяваме ,че ще има резултат.Трябва да видя в паспорта какви ваксини са му сложили и да се обадя да питам вета ,но сигурно като направи 6 месеца.

#7307 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2012 - 05:47 PM

Нормално ли е кучетата около генеталите да имат като кафяви петна ? Доста кучета ,които съм срещала имат такива включително и Арес? Не е нещо притеснително нали ? Вета ми каза ,че било нормално при кучетата да има пигменти петна ,а на мен не ми се струва толкова нормално.

#7308 Потребителят е офлайн   slavin4eto Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 May 2012 - 06:39 PM

Здравейте. И аз се присъединявам към клуба на хъскитата. вчера ми подариха един пухкав сладур - Айс :) На 3 месеца е и е страшно див!
Качена снимка
Имам въпрос. Тъй като вчера му е направена първата ваксина и са казали, че не трябва да се изкарва вън 1 седмица. Никъде не съм виждала подобно нещо,
затова реших да питам вас, тъй като имате опит с отглеждането на кучета :)

#7309 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2012 - 07:17 PM

:ud_009: На три месеца и чак сега му е бита първа ваксина...ще видите зор.

По принцип първата ваксина се бие на 45 дни, следващата на 60 и ЧАК след третата(която се бие на 3 месеца) може да извеждате навън.
Някои ветове казват, че може и 10 дни след втората, но никога след първата.
След първата моя вет ми беше казал, че може да излиза ако водя кучето по планините, където няма такава опасност от разни заразни болести.

За пигментацията - нормално е да има петна.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#7310 Потребителят е офлайн   slavin4eto Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 May 2012 - 07:25 PM

Тривалентна била ваксината, не им разбирам и не знам изобщо какво значи. Следващата трябвало другия месец да се направи.

#7311 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2012 - 07:29 PM

Написано е две мнения по-нагоре каква е схемата на ваксиниране.
С разликата само, че повечето ветеринари не разделят третата ваксина от ваксината за бяс, а бият всичко заедно на третия месец.

Ето как трябва да се ваксинира бебето:

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 22 May 2012 - 09:40 AM, написа:

Ако твоят ветеринар е направил следната схема на ваксинация, то ти предстои ваксина за бяс.

1. DHP - м/у 42 до 45 ден
2. DHP + LEPTO - 2 седмици след I-вата
3. DHPPi + LEPTO - на 3-тия месец
4. RABIES - на 6-тия месец
5. DHPPi + LEPTO + RABIES - всяка година +след 6 месеца LEPTO
DHP - гана (дистемпер), инфекциозен хепатит, парвовироза
DHPPi - гана (дистемпер), инфекциозен хепатит, парвовироза, параинфлуенца
LEPTO - лептоспироза (двувалентна)
RABIES - бяс

Това е предпочитаната схема на ваксинация и от мен. Чела съм доста противоречиви мнение за слагането на ваксината за бяс на три месеца, като например това, че спирала разтежа на кучето в което не вярвам. По съм склонна да приема, че крехкият тримесечен организъм се натоварва прекалено много и не знам до колко се изгражда добър имунитет......В много страни ваксината за бяс се слага дори след 8-мия месец! Заразяването с бяс става чрез ухапване или при контакт на прясна рана със слюнка от болно животно, затова ако кучето ти няма контакт с диви животни или неваксинирани кучета по-добрият вариант е да се сложи по-късно.....

User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#7312 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 23 May 2012 - 08:57 AM

Показване на мнениетоslavin4eto, в 22 May 2012 - 07:25 PM, написа:

Тривалентна била ваксината, не им разбирам и не знам изобщо какво значи. Следващата трябвало другия месец да се направи.

здравейте. Слушайте доктора си и не го изкарвайте на вън (да няма контакт с други животни) докато не му се сложат всички ваксини или поне първите две. Евентуално ако имате добре заграден двор в който нямат достъп кучета и в близките 6 че и повече месеци не е имало друго куче. Но пак си е опасно. Казвам го защото съм виждала болни кучета от парвовероза и е много тъжно. Една позната като и казах няма ли да ваксинирате кучето си тя ми отговори - то е мелез те не хващат. Кучо си беше добре година и половина гледано в двор, след това си взеха още едно кученце което се зарази като бебе и докато го лекуваха се разболя и по-голямото куче. Така че няма гаранция след като е пораснало и станало на година две да има имунитет от тези ужасни болести! Лечението и на двете кучета протече много тежко, особено на по-голямото. За това ви описвам случката да не рискувате с излизане на вън. Успех с отглеждането и каквото се чудите питайте :ba_025:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#7313 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 May 2012 - 09:08 AM

Показване на мнениетоhaski_123, в 22 May 2012 - 04:54 PM, написа:

Много се извинявам,сега се регистрирах в сайта и пуснах темата..Съжалявам за новата тема..Когато кучето започне да хапе,аз му казвам не,но той изобщо не възприема..Явно старите му стопани изобщо не са се занимавали с него.Когато кучето хапе не изпитва злоба,върти си опашката и играе..Надявам се този недостатък на кучето да се изкорени.Казаха ми когато кучето хапе,леко с вестник да се удари по муцуната за да разбере,че това не трябва да го прави..Но след като го удариш съвсем леко с вестника той започва длае и да хапе още повече..Явно този вариант изобщо не е правилен!

Кучето Ви е още малко (пубертет) и приема всичко на игра. Има доста да четете и учите за отглеждането, още повече че сте си взели вече поотраснало с донякъде изградени навици и характер. Но нищо не е загубено, няма как с един пост да Ви се отговори на въпроса пък и не се знае дали отговора който ще получите ще бъде адекватен за вашата ситуация. Четете из форума за хъски и не само, има многоооооо изписано общо взето нещата се изписват по 10-15 пъти след всеки нов потребител, така че няма как да не намерите нещо полезно. Като за начало го научете че НЕ означава НЕ. И ако с вестника не помага по-добре без този метод, понякога върши работа, но не при всички кучета, даже може да е отрицателен като метод за възпитание. По добре почнете да го поощрявате когато се държи добре, измисляйте му работа, дълги разходки, игри и приятни заимания с вас за да ви възприема като лидер и водач на глутницата към по-добро и забавно. Нека кучето разбере че когато е с вас е хубаво, забавно и интересно.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#7314 Потребителят е офлайн   slavin4eto Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 May 2012 - 10:30 AM

nushcho благодаря за отговора! Лекарят е казал 7 дни да не излиза и следващия месец другата ваксина. Предполагам, че щом са 7 дни, другата седмица ще може да излиза спокойно.

#7315 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 May 2012 - 01:30 PM

Показване на мнениетоslavin4eto, в 23 May 2012 - 10:30 AM, написа:

nushcho благодаря за отговора! Лекарят е казал 7 дни да не излиза и следващия месец другата ваксина. Предполагам, че щом са 7 дни, другата седмица ще може да излиза спокойно.

7 дни след втората ваксина не след първата!!! Аз не бих рискувала.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#7316 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2012 - 02:09 PM

Ако на кученце се направи направо втора ваксина на 64 дни проблем ли е?

А да сте забелязали вашите кученца като малки да са имали метален дъх от устата? И на какво може да се дължи това?

И още един въпрос: от какво може да е това на окото на кучето! Като ечемик е -те имат ли такова? Ветеринар е казал да изчакаме няколко дни да видим дали ще мине само?

Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#7317 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2012 - 09:52 PM

Показване на мнениетоFlawless, в 23 May 2012 - 02:09 PM, написа:

А да сте забелязали вашите кученца като малки да са имали метален дъх от устата? И на какво може да се дължи това?

И още един въпрос: от какво може да е това на окото на кучето! Като ечемик е -те имат ли такова? Ветеринар е казал да изчакаме няколко дни да видим дали ще мине само?

Прикачен файл 150.jpg

Flawless , ако това ще те успокой и Арес имаше това ''нещо'' .. вета го нарече ечемик ?! Е на Арес му мина неусетно за около месец .. и като малък и той имаше такъв дъх .. просто ужасно ;д не знам от какво се получава ,но и на една приятелка кутрето имаше абсолютно същият .. за ваксината не знам надали ще е чак такъв проблем ? Може би ще се 'натовари' малко повече организма ,но да е голям проблем не мисля :)

#7318 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2012 - 10:18 PM

Показване на мнениетоHuskylove, в 23 May 2012 - 09:52 PM, написа:

Показване на мнениетоFlawless, в 23 May 2012 - 02:09 PM, написа:

Прикачен файл 150.jpg

Flawless , ако това ще те успокой и Арес имаше това ''нещо'' .. вета го нарече ечемик ?! Е на Арес му мина неусетно за около месец .. и като малък и той имаше такъв дъх .. просто ужасно ;д не знам от какво се получава ,но и на една приятелка кутрето имаше абсолютно същият .. за ваксината не знам надали ще е чак такъв проблем ? Може би ще се 'натовари' малко повече организма ,но да е голям проблем не мисля :)

Много благодаря! Вета все пак не каза ли от какво е дъха? Още ли му е така? Излизало ли е след това пак ечемик на кучето? Мазахте ли го с нещо?
User's Signature

Качена снимка

#7319 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2012 - 11:12 PM

Вета ми каза ,че доста хора са идвали със този въпрос при него и било нормално за малките кученца и няма място за притеснения.Каза ,че трябва да му се мият зъбите като порасне и това беше .. не му е така дъха вече.Беше му така на 3 месеца и малко.Сега е почти на 6 и вече няма такъв дъх най-вече за моя радост. :D Вета искаше да ми дава мехлемче за 'ечемика' ,но Арес абсурд да седи на едно място да го мажа и то под окото точно и не съм купувала .. ветеринаря ми каза ,че ще мине от самосебеси ,но по бавно ако не го мажа с нищо и го оставих така .. наблюдавах го около седмица и видях ,че почна да изсветлява и ,че не се подува или нещо такова и това беше .. след време какво се загледах и видях ,че му е минало неусетно .. за около месец мисля ,че му е минал ако трябва да гледам датите .. дано да му мине на дребосъка и всичко да е ок .. :)) Все пак може да се консултирате със ветеринар и да ви даде мехлем предполагам ,но според мен няма място за притеснения.. да го нацелувате много малкият и не се притеснявайте излишно :)))

#7320 Потребителят е офлайн   Nallatheryth Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:Husky, Skiing, Hiking, Camping

Публикувано: 23 May 2012 - 11:18 PM

Показване на мнениетоHuskylove, в 23 May 2012 - 11:12 PM, написа:

Вета ми каза ,че доста хора са идвали със този въпрос при него и било нормално за малките кученца и няма място за притеснения.Каза ,че трябва да му се мият зъбите като порасне и това беше .. не му е така дъха вече.Беше му така на 3 месеца и малко.Сега е почти на 6 и вече няма такъв дъх най-вече за моя радост. :D Вета искаше да ми дава мехлемче за 'ечемика' ,но Арес абсурд да седи на едно място да го мажа и то под окото точно и не съм купувала .. ветеринаря ми каза ,че ще мине от самосебеси ,но по бавно ако не го мажа с нищо и го оставих така .. наблюдавах го около седмица и видях ,че почна да изсветлява и ,че не се подува или нещо такова и това беше .. след време какво се загледах и видях ,че му е минало неусетно .. за около месец мисля ,че му е минал ако трябва да гледам датите .. дано да му мине на дребосъка и всичко да е ок .. :)) Все пак може да се консултирате със ветеринар и да ви даде мехлем предполагам ,но според мен няма място за притеснения.. да го нацелувате много малкият и не се притеснявайте излишно :)))

Мнгоо благодаря за информацията - за зъбките покрай голямото куче си имаме и четки и паста за зъби тъй, че сме подготвени!

Ще питам все пак, но поне да се поуспокоим малко, че не е нещо страшно :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 364
  • 365
  • 366
  • 367
  • 368
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема