Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 370
  • 371
  • 372
  • 373
  • 374
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#7421 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 June 2012 - 12:57 AM

Показване на мнениетоHuskylove, в 14 June 2012 - 10:12 PM, написа:

Като му пипна вратът и се извъртва и ми налапва раката .. в смисъл не ме хапе силно ,но просто раката ми се узовава в устата му :Д.. според вас на какво се дължи това ? Аз си мисля ,че ми няма доверие и затова така реагира .. смени си зъбите сега само му стават по плътни и не хапе така както преди ,но има моменти в които ме изкарва извън нерви :Д .. вървя си и той върви до мен и по едно време нещо му става и леко ми хване крака с уста без да стиска изобщо просто му усещам зъбите и то когато най-малко очаквам и аз подскоча .. имам чувството ,че нарочно го прави ! :D Или си вървим и почне да скача да ми захапе ръката? Абсолютно винаги съм му се карала когато тръгне да хапе .. само ръцете ми хапе .. имам чувството ,че ми мрази ръцете .. дразнят ли го или какво ?!?! Не се чувства сигурен ли като го галя ,че хапе .. или просто се опитва да ми доминира ? Като скочи така да ме хапе по ръката и аз го хващам за вратът и го повалям и го държа докато се успокой .. това само ако не реагира на ' НЕ ' .. преди една седмица го ударих по муцуната ,защото захапа едно негово приятелче мини пинчер което е едва 2-3 килограма ,а той е 16. . и аз му се скарах и той тръгна пак да го хапе и го ударих по муцуната малко по силно и от тогава като тръгна да го погаля по главата и мига и се дърпа и мисли ,че пак ще го ударя .. и се извърта и ме захапва разбира се .. не ме хапе силно да уточня пак а просто ми хваща ръката с уста не знам защо .. въпроса ми е как да подобря доверието си към него ,защото явно съм го изгубила .. не искам като тръгна да му слагам нашийника и да се извърта или като тръгвам да го галя да се опитва да ми хване ръката .. как да го накарам да не ми мрази ръцете по точно ли ? ..

Според мен не ти мрази ръцете, това е човешко внушение, а той е куче! При нас имаше един период, в който не го пипахме, защото а си го пипнал, а те е захапал! И не му беше приятно, като не го бяхме пипали и дразнили известно време и после си спря и нямаше проблеми, пробвай да не му навлизаш в личното пространство прекалено много!
User's Signature

Качена снимка

#7422 Потребителят е офлайн   zebri4kata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 June 2012 - 12:18 PM

Здравейте,вчера следобяд забелязахме,че на Криста и тече кръв от носа.Първо от едната ноздра.Звъннах на ветеринаря и той каза,че вероятно има някое осилче и за това,но по късно забелязах,че и от другата ноздра и тече,като кихне и хвръкват малки съсирачета.Днес ще я водим на лекар.Мислихме какви може да са причините и не спираме да се притесняваме.Тя от доста време живее в двора и не е вързана,обикаля на сам на там,ходи из тревите и се къпе в реката.Преди 3-4 дни забелязахме,че малко под врата има кръв,гледахме дали е от нея,но нямаше никаква рана,измихме я и я вързахме вечерта,на сутринта пак имаше обилно количество кръв,а рана няма.Днес ще кажем и за този случай на доктора.Мислихме,че може би я е ухапала змия,но е жизнена и не изглежда отровена,яде и бяга,преди малко пак се къпа в реката,но продължава да и тече кръв и от двете ноздри и по никакъв начин не ми позволява да направя нещо за да и спра кръвта,хапе здравата.Много неща ни се въртят в главите,от някакво заболяване,тумор или просто ог слънцето,понеже е вечно в движение и не се пази много и в повечето случаи е на слънце.Да гадая няма смисъл,днес ще видим какво ще каже доктора,дано да е нещо незначително,че съм се притеснила яката.Ако някой от вас е имал подобен случай,ще се радвам да сподели как е минало.
User's Signature

Качена снимка

#7423 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2012 - 07:06 PM

Според мен може да е от слънцето ако трябва да сравнявам с хората ,но все пак те са кучета.На една приятелка бигъла постояно му течеше кръв от носа , всяко лято.Нямаше къде да седи на сянка и той обикаляше по слънцето и може би от това .. е като не беше толкова топло си беше добре само лятото в жегите имаше проблем ако това те успокоява .. дано да е от това и да се оправи .. пиши какво е казал вета.

#7424 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2012 - 07:22 AM

За мен това никога не е добре. Каквато и да е причаната, трябва да се острани като фактор. Особено ако е от слънцето. Жегите са страшни и не понасят нито на животни, нито на хора. Слънцето въобще не е за подценяване и е опасно. Като обикаля по цял ден на слън;е, може да й се направи един отделен бокс с покрив, в по-сенчестата част на двора и да се реши проблема с обикалянето.
Ние излизаме в 7 сутринта и чак в 10 вечерта, между 7 и 10 ч. Джек не отлепя по никакъв начин.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#7425 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 June 2012 - 09:17 AM

На една приятелка лабрадора миналата седмица започна да киха и да му тече кръв от носа. При всяко кихане си удряше главата в пода и още по-обилно започваше да му тече кръв от носа. Заведе го на ветеринар, сложиха го под пълна упойка и му извадиха огромен осил от носа.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#7426 Потребителят е офлайн   zebri4kata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 June 2012 - 10:00 AM

Направиха и пълни кръвни изследвания,изследваха и за най-честите заболявания при кучетата.Тестовите са отрицателни,но кръвните показатели са и много,много под нормалните.Оказа се,че на гърдичките е имала забит осил,а кръвенето от носа е вследствие охапване от заразен кърлеж.Беше с 40 градуса температура.Биха и две кръвоспиращи инджекции и още 4 за самата зараза.Днес пак е на инджекция,както и утре.Ако има подобрение ще минем на таблетки и домашно лечение.Милата била е много зле,а не даваше признаци да е болна,за малко да си отиде за едното нищо.Ще пиша пак като има резултати.
User's Signature

Качена снимка

#7427 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 16 June 2012 - 10:26 AM

Ужас,това с кърлежа е сериозно :-( дано се оправи бързо.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#7428 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2012 - 12:05 PM

Моята откачалка не иска да излиза вечер навън, вече не гърми, но го свързва с това явно. Не мога да я изкарам от входа..... Кво да правя?
User's Signature

Качена снимка

#7429 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2012 - 09:21 PM

zebri4kata, много неприятна случка, дано се вистанови бързо!

plamenko, не й се давай! Ако трябва се пробвай няколко пъти или я изведи насила! Хвърляй бисквитки навън от входа, за да я прилъжеш да излезе, ама кучето да е вързано, за да не забегне!
User's Signature

Качена снимка

#7430 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2012 - 09:49 AM

Да и както каза Flawless не и се давай! Моя има навика като свърши разходката и да не иска да си влиза в клетката и ляга на земята и се запъва.. е да видиш как съм го влачела буквално по земята ,ама не става на неговото и сега като му кажа айде и бърза да влезне , щото знае ,че така или иначе ще го накарам да влезне иска не иска. . :ab_041:

#7431 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2012 - 02:48 PM

Инато е моето. И още толкова откачена.
User's Signature

Качена снимка

#7432 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:медицина

Публикувано: 17 June 2012 - 06:18 PM

Показване на мнениетоzebri4kata, в 16 June 2012 - 10:00 AM, написа:

Направиха и пълни кръвни изследвания,изследваха и за най-честите заболявания при кучетата.Тестовите са отрицателни,но кръвните показатели са и много,много под нормалните.Оказа се,че на гърдичките е имала забит осил,а кръвенето от носа е вследствие охапване от заразен кърлеж.Беше с 40 градуса температура.Биха и две кръвоспиращи инджекции и още 4 за самата зараза.Днес пак е на инджекция,както и утре.Ако има подобрение ще минем на таблетки и домашно лечение.Милата била е много зле,а не даваше признаци да е болна,за малко да си отиде за едното нищо.Ще пиша пак като има резултати.

хеморагична треска
пускайте информация за кученцето ,как е ?
:re_037:

#7433 Потребителят е офлайн   eLii6 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 June 2012 - 10:11 PM

Хора имам нужда от помощ. От както взех Арес, не мога да спра разтройството му. Имам предвид, че ту се оправи и после отново. Когато дойде при нас беше с отвратително разтройство от храната, с която бе хранено. Първо му взех диетична храна на Роял, за да се оправи и след нея една суха храна(българска измишльотина), която смених веднага като разтройството му се появи. После пак диетична и оризова вода да се оправи и след това реших да взема Фрискис като мислех, че е хубава, да ама не. И нея смених.Странното беше, че при нея нормалните изпражнения се задържаха повече време. След това разучих кои са хубавите и избрах да взема Нутрам, като там грешката ми бе, че му смених храната рязко и пак нацапа. Преди няколко дни се реших, че проблема с разтройството ще го приключвам, защото се бях побъркала в мисли за него. Взех две диетични храни. Оправи се разтройството с едната, а с другата започнах да бъркам сухата храна Equilibrio, която ми препоръчаха, малко по малко,за два дни. Всичко беше наред, но само при първия ден, който прекара само на суха храна и днес отново.Сега за вечеря му дадох малко от сухата храна с ориз и оризова вода, пък ще видим утре.. Моля ви, кажете къде бъркам. В храната ли е? В какво? Само чета по интернет и се обърквам все повече и вече главата ми е пълна с глупости. Наистина се надявам да ми помогнете..
User's Signature

"If there are no dogs in Heaven, then when I die I want to go where they went."

#7434 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 20 June 2012 - 08:12 AM

Най-добре ще ти помогне ветеринарния лекар. Ориза е добър вариант за разтройство, но спри да му сменяш храната!!! То милото не може да свикне с новата и за това ака рядко.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#7435 Потребителят е офлайн   zebri4kata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 June 2012 - 12:35 PM

Да хеморагична треска е.И венците и кървяха ужасно.Това е най-тежката зараза от кърлеж.Смъртността е много голяма.
В момента сме само на хапчета.В неделя ще я заведем да я прегледат.Изглежда ми по добре,няма кървене.Явно капките,пудрите и противопаразитните каишки не помагат.За капак последният път като я водехме на инджекции и влезе нещо в ухото и постоянно си тръскаше главата.Ветеринаря я гледа с някакво чудо,натиснаха я трима човека и бръкнаха много на дълбоко в ухото,но така я болеше,че квичеше на умряло,разпени се и се напика,опръска всички.Извадиха и забит осил и казаха,че по цял ден това правели,сега бил сезона на осилите.Ами това е от нас,в галерията съм качила две снимки на болната :) :dog:
User's Signature

Качена снимка

#7436 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 June 2012 - 12:42 PM

Показване на мнениетоeLii6, в 19 June 2012 - 10:11 PM, написа:

Хора имам нужда от помощ. От както взех Арес, не мога да спра разтройството му. Имам предвид, че ту се оправи и после отново. Когато дойде при нас беше с отвратително разтройство от храната, с която бе хранено. Първо му взех диетична храна на Роял, за да се оправи и след нея една суха храна(българска измишльотина), която смених веднага като разтройството му се появи. После пак диетична и оризова вода да се оправи и след това реших да взема Фрискис като мислех, че е хубава, да ама не. И нея смених.Странното беше, че при нея нормалните изпражнения се задържаха повече време. След това разучих кои са хубавите и избрах да взема Нутрам, като там грешката ми бе, че му смених храната рязко и пак нацапа. Преди няколко дни се реших, че проблема с разтройството ще го приключвам, защото се бях побъркала в мисли за него. Взех две диетични храни. Оправи се разтройството с едната, а с другата започнах да бъркам сухата храна Equilibrio, която ми препоръчаха, малко по малко,за два дни. Всичко беше наред, но само при първия ден, който прекара само на суха храна и днес отново.Сега за вечеря му дадох малко от сухата храна с ориз и оризова вода, пък ще видим утре.. Моля ви, кажете къде бъркам. В храната ли е? В какво? Само чета по интернет и се обърквам все повече и вече главата ми е пълна с глупости. Наистина се надявам да ми помогнете..

Грешката ти е там, че се опитваш да му сменяш храна много бързо. Прехода трябва да е минимум 10 дена за бебета (мое мнение). По форума доста е писано как да се прави това но като се почне примерно 10% - НОВА, 90% - СТАРА за десет дена .
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#7437 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 June 2012 - 01:49 PM

И аз мисля, че си сменила много храни за кратък период. И голямо куче да е сигурно ще получи разтройство. Мое мнение - заведи я на вет. да каже как е общото й състояние, да не би това разстройство да е в следствие на нещо друго, а не на храната, след това си избери една храна (било то Нутрам или Еукалибрио) и започни само с нея. Някоко дни ще има разстройство, но после ще се оправи. Пиши пак какво става, но идете на вет.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#7438 Потребителят е офлайн   eLii6 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 June 2012 - 05:56 PM

Благодаря ви за съветите. Ние преди един-два дни бяхме при ветеринарът за ваксината и той го прегледа и каза, че всичко си е нормално. Иначе сега спирам със смяната на храната. Ще си караме само на Еукалибрио + ориз. Надявам се скоро да се подобри.
User's Signature

#7439 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2012 - 06:11 PM

Напълно подкрепям коментарите преди мен, определено много рязко си сменила храната! Според мен трябва да се върнеш на Нутрам и да забравиш за Фрискас, педигри, и българските храни, и да не я сменяш, давай ориз и водата в която си го варила! Винаги и навсякъде в такива случаи препоръчвам прахче за регулиране и подобряване на чревната флора Фермактив, защото и ние дълго време имахме проблеми със корема и разстройство, горе-долу на същата възраст и това прахче много ни помогна!
User's Signature

Качена снимка

#7440 Потребителят е офлайн   eLii6 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 June 2012 - 06:34 PM

А това прахче от ветеринарните аптеки ли мога да си го купя?
User's Signature

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 370
  • 371
  • 372
  • 373
  • 374
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема