Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 371
  • 372
  • 373
  • 374
  • 375
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#7441 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 June 2012 - 11:34 AM

Показване на мнениетоeLii6, в 20 June 2012 - 06:34 PM, написа:

А това прахче от ветеринарните аптеки ли мога да си го купя?

Да, купува се от ветеринарните аптеки и е безвредно, давай го поне една седмица! Те ще ти обяснят как, на мен ми казаха първоначално една равна супена лъжица с малко вода се разтваря и се дава на кучето, и после по една чаена лъжица пак в малко вода!
User's Signature

Качена снимка

#7442 Потребителят е офлайн   Miminko Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 June 2012 - 05:19 PM

Искам да попитам нормално ли е на 7 месеца на Арес опашката да не се е навила напълно?Още му е само нагоре и съвсем леко е навита към края на опашката .Ще съм много благодарна ако ми обясните :))
User's Signature

Арес <3

#7443 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2012 - 06:54 PM

Арес чистокръвен ли е с родословие ? Ако не е просто може да му е дефект .. иначе ако е родословен може още да не си е развил опашката има време да е развива и да му се навие .. сложи снимка ако искаш..

#7444 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 23 June 2012 - 08:28 PM

По стандарт опашката на сибирското хъски не се навива !!! Минус или дефект се води ако е навита на гърба като лайка например.
Цитат от стандарта на породата:

Цитат

Опашка: Добре окосмената опашка е с форма на четка за прах и е поставена точно под нивото на горната линия, и обикновено се носи над гърба в благороден сърп, когато кучето е нащрек. Когато е вдигната, опашката не се навива отстрани на тялото, нито прилепва плътно към гърба. Отпусната на нивото на гърба или под него опашка е нормална за куче, когато е в покой. Космите по опашката са средно дълги и приблизително с една и съща дължина отгоре, отстрани и отдолу, като й придават вид на заоблена четка.

User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#7445 Потребителят е офлайн   Miminko Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 June 2012 - 08:30 PM

Не не е родословен ,но майка му и баща му са с навити опашки. Утре ще пусна снимки в галерията и ще съм благодарна ако кажете какво мислите :)))
User's Signature

Арес <3

#7446 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2012 - 09:45 PM

Има ли писано в стандарта нещо за дължината на опашката?
User's Signature

Качена снимка

#7447 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 June 2012 - 09:49 PM

За дължината, не ...
TAIL : The well furred tail of fox-brush shape is set on just below the level of the topline, and is usually carried over the back in a graceful sickle curve when the dog is at attention. When carried up, the tail does not curl to either side of the body, nor does it snap flat against the back. A trailing tail is normal for the dog when in repose. Hair on the tail is of medium length and approximately the same length on top, sides and bottom, giving the appearance of a round brush.
официалния стандарт от тук
FCI standard

Но мисля в старите стандарти някъде пишеше, че трябва да достига скакателната става.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#7448 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2012 - 11:00 AM

Показване на мнениетоHuskypower, в 25 June 2012 - 09:49 PM, написа:

За дължината, не ...
TAIL : The well furred tail of fox-brush shape is set on just below the level of the topline, and is usually carried over the back in a graceful sickle curve when the dog is at attention. When carried up, the tail does not curl to either side of the body, nor does it snap flat against the back. A trailing tail is normal for the dog when in repose. Hair on the tail is of medium length and approximately the same length on top, sides and bottom, giving the appearance of a round brush.
официалния стандарт от тук
FCI standard

Но мисля в старите стандарти някъде пишеше, че трябва да достига скакателната става.

Благодаря! :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#7449 Потребителят е офлайн   pifona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 June 2012 - 04:52 PM

Проблемът за който ще разкажа е от както взех Тари. Казаха ми и бях обеден, че с времето ще се оправи, но става по зле. Като цяло Тари е нон-стоп гладна, яде по 4 пъти на ден не знам защо е така, но проблемът идва като и дам да яде. Толкова е лакума, че направо поглъща храната не я дъвче, но по лошото е, че като някой мине покрай нея направо заляга в/у паницата да я пази и почва още по бързо да гълта ако е по близко може и да направи опит да захапе, да не говориме какво става когато я погаля докато яде. Гледам съм, чувал съм и съм виждал такива проблеми. Не ми се иска това да остане този проблем като порасне, а ако се влоши направо незнам :ud_009: Затова моля ви ако някой знае нещо да сподели.

#7450 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2012 - 08:34 PM

Показване на мнениетоpifona, в 27 June 2012 - 04:52 PM, написа:

Проблемът за който ще разкажа е от както взех Тари. Казаха ми и бях обеден, че с времето ще се оправи, но става по зле. Като цяло Тари е нон-стоп гладна, яде по 4 пъти на ден не знам защо е така, но проблемът идва като и дам да яде. Толкова е лакума, че направо поглъща храната не я дъвче, но по лошото е, че като някой мине покрай нея направо заляга в/у паницата да я пази и почва още по бързо да гълта ако е по близко може и да направи опит да захапе, да не говориме какво става когато я погаля докато яде. Гледам съм, чувал съм и съм виждал такива проблеми. Не ми се иска това да остане този проблем като порасне, а ако се влоши направо незнам :ud_009: Затова моля ви ако някой знае нещо да сподели.

Има много такива теми във форума просто е трябвало да прочетете! Опитайте да я храните от ръка, така хем ще се храни по-бавно, хем ще престане да си мисли, че ще й вземете храната! Също така докато яде може да й досипвате в паницата, тоест давате малко, като го изяде изчаквате и давате още малко и така цялото хапване! Казвайте НЕ като ръмжи и прави неща, които не бихте искали да прави!
User's Signature

Качена снимка

#7451 Потребителят е офлайн   pifona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 June 2012 - 12:45 AM

Показване на мнениетоFlawless, в 27 June 2012 - 08:34 PM, написа:

Показване на мнениетоpifona, в 27 June 2012 - 04:52 PM, написа:

Има много такива теми във форума просто е трябвало да прочетете! Опитайте да я храните от ръка, така хем ще се храни по-бавно, хем ще престане да си мисли, че ще й вземете храната! Също така докато яде може да й досипвате в паницата, тоест давате малко, като го изяде изчаквате и давате още малко и така цялото хапване! Казвайте НЕ като ръмжи и прави неща, които не бихте искали да прави!

Пробвах да я храна от ръка пак е много лакума и ги гълта и от зор ги разпилява.

#7452 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2012 - 09:20 PM

Хора, имам голям проблем с Неро, днес беше просто непоносим . . . сби се с три кучета и опита да се сбие с други три!!! Не сме имали такава мъчителна разходка от много време! Искахме да ходим с него и още хора на палатки за няколко дни сби се с тяхното хъски и ще се наложи да го оставя в къщи . . . страшно ми е тежко и неприятно и ме боли от мисълта, че не мога да го взема с нас . . .
Кажете ми как да изкореня неговата доминантност и нетърпимост!!! Проблемът дойде от факта, че в началото на разходката се сби с един лабрадор - взаимно не се харесаха, и нервата не го пусна до края, три часа по-късно, което доведе и до другите две сбивания!
User's Signature

Качена снимка

#7453 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 June 2012 - 09:19 AM

Показване на мнениетоFlawless, в 28 June 2012 - 09:20 PM, написа:

Хора, имам голям проблем с Неро, днес беше просто непоносим . . . сби се с три кучета и опита да се сбие с други три!!! Не сме имали такава мъчителна разходка от много време! Искахме да ходим с него и още хора на палатки за няколко дни сби се с тяхното хъски и ще се наложи да го оставя в къщи . . . страшно ми е тежко и неприятно и ме боли от мисълта, че не мога да го взема с нас . . .
Кажете ми как да изкореня неговата доминантност и нетърпимост!!! Проблемът дойде от факта, че в началото на разходката се сби с един лабрадор - взаимно не се харесаха, и нервата не го пусна до края, три часа по-късно, което доведе и до другите две сбивания!

Ти имаш контрол над това куче! Къс повод плътно до теб и му покажи, че ако продължава да хулиганства нямам тичане на воля! Според мен оставянето в къщи не е решение на проблема, а просто избягване на евентуален конфликт. Сигурен съм, че не е по доминантен от Рейн, но аз продължавам да го разхождам със кучета, които са имали конфликти със него и упорито правя корекции. Ефекта разбира се не е 100%, но все пак видимо има подобрение. :rc_036:
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#7454 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2012 - 11:38 AM

Показване на мнениетоMeto, в 29 June 2012 - 09:19 AM, написа:

Показване на мнениетоFlawless, в 28 June 2012 - 09:20 PM, написа:

Ти имаш контрол над това куче! Къс повод плътно до теб и му покажи, че ако продължава да хулиганства нямам тичане на воля! Според мен оставянето в къщи не е решение на проблема, а просто избягване на евентуален конфликт. Сигурен съм, че не е по доминантен от Рейн, но аз продължавам да го разхождам със кучета, които са имали конфликти със него и упорито правя корекции. Ефекта разбира се не е 100%, но все пак видимо има подобрение. :rc_036:

Ама говорим да е пуснат като е с другите кучета! Ако някое вземе топка, пръчка или дори шишарка той отива, за да го вземе и могат да се сбият като нищо, ако и другото куче не си ги дава . . .
User's Signature

Качена снимка

#7455 Потребителят е офлайн   Стефан Слабов Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 June 2012 - 11:18 AM

Здравейте, за първи път сменяме зимна козина с лятна ................, нормално ли е кучето видимо да изглежда по-слабо ?

#7456 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2012 - 01:07 PM

Нормално е разбира се .. зимната козина е по голяма и като се сменя е нормално да изглежда кучето по слабо ..

#7457 Потребителят е офлайн   kokicha Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 01 July 2012 - 12:27 AM

Здравейте, имам Хъски на 3 месеца .. като цяло нямаме проблеми .. с изключение на дърпане при опит за разходка и събуждане вечер..
Когато тръгна да го разкарвам върви,върви до Х място най-често ок. 150-200 метра, сяда и не мърда ..?
Откакто кученцето е при нас абсолютно всяка вечер ни буди ок. 3-4-5 чеса... баща ми му дава да хапне някоя друга гранула и заспива отново .. дали това е редно? Да му даваме храна за да миряса .. дали няма да разбере че ще яде и посреднощ и да му стане навик да ни буди вечер за шепа гранули?

#7458 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2012 - 02:59 PM

Показване на мнениетоkokicha, в 01 July 2012 - 12:27 AM, написа:

Здравейте, имам Хъски на 3 месеца .. като цяло нямаме проблеми .. с изключение на дърпане при опит за разходка и събуждане вечер..
Когато тръгна да го разкарвам върви,върви до Х място най-често ок. 150-200 метра, сяда и не мърда ..?
Откакто кученцето е при нас абсолютно всяка вечер ни буди ок. 3-4-5 чеса... баща ми му дава да хапне някоя друга гранула и заспива отново .. дали това е редно? Да му даваме храна за да миряса .. дали няма да разбере че ще яде и посреднощ и да му стане навик да ни буди вечер за шепа гранули?

Разкарвай го по често и ще свикне и няма да те дърпа .. като за начало го остави то да те води на къде да ходите . Спрете да му давате гранули като ви буди ,защото ще знае ,че му минава номера така и няма да спре да ви буди.Колкото и да вие или там каквото прави не му обръщайте внимание в никакъв случей ,защото ще се научи ,че като вие и така ще му се обръща внимание .. търпите го и това е нормално все пак е на ново място на моето му отнеха 3 месеца свикне и да спре .. ;д

#7459 Потребителят е офлайн   eLii6 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 July 2012 - 03:59 PM

Здравейте, отново! Искам да ви попитам дали ще е проблем ако изведа Арес преди 4-тата му ваксина, която е за бяс? Вече трудно издържаме само вкъщи и една разходка би му се отразила много добре. :)
User's Signature

"If there are no dogs in Heaven, then when I die I want to go where they went."

#7460 Потребителят е офлайн   pifona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 July 2012 - 05:36 PM

Показване на мнениетоeLii6, в 06 July 2012 - 03:59 PM, написа:

Здравейте, отново! Искам да ви попитам дали ще е проблем ако изведа Арес преди 4-тата му ваксина, която е за бяс? Вече трудно издържаме само вкъщи и една разходка би му се отразила много добре. :)

всяко едно куче което съм имал съм го извеждал преди да му бият всички ваксини. Не мисля, че ще е проблем

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 371
  • 372
  • 373
  • 374
  • 375
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни