Flawless, в 28 June 2012 - 09:20 PM, написа:
Хора, имам голям проблем с Неро, днес беше просто непоносим . . . сби се с три кучета и опита да се сбие с други три!!! Не сме имали такава мъчителна разходка от много време! Искахме да ходим с него и още хора на палатки за няколко дни сби се с тяхното хъски и ще се наложи да го оставя в къщи . . . страшно ми е тежко и неприятно и ме боли от мисълта, че не мога да го взема с нас . . .
Кажете ми как да изкореня неговата доминантност и нетърпимост!!! Проблемът дойде от факта, че в началото на разходката се сби с един лабрадор - взаимно не се харесаха, и нервата не го пусна до края, три часа по-късно, което доведе и до другите две сбивания!
Ти имаш контрол над това куче! Къс повод плътно до теб и му покажи, че ако продължава да хулиганства нямам тичане на воля! Според мен оставянето в къщи не е решение на проблема, а просто избягване на евентуален конфликт. Сигурен съм, че не е по доминантен от Рейн, но аз продължавам да го разхождам със кучета, които са имали конфликти със него и упорито правя корекции. Ефекта разбира се не е 100%, но все пак видимо има подобрение.