Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 378
  • 379
  • 380
  • 381
  • 382
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#7581 Потребителят е офлайн   Snezhana7 Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Животни

Публикувано: 06 December 2012 - 06:54 PM

Здравейте! :re_037:
След горе долу 16/17 дена ще си получа малко сибирско хъски на 4 месеца. За коледа! :db_046:
Аз съм нова, имам няколко въпроса които ме вълнуват. :ae_085:
Един от тях е малко ли е за колибка на двора, и трябва ли да има някаква постелка вътре и каква? :wa_048:
Каква храна ще ми предложите за маника? :wa_048:
Колебая се мужду няколко имена, но можели да ми предложите още някое. Или да ми кажете кое от тези на които съм се спряла са най-подходящи. Аз съм се спряла на тези: Алтай, Арес, Арън, Балто, Демон, Майки, Малти, Марси, Спарки и Феро.
И на ден ако е готово за разходки вече колко да изминаваме?
User's Signature

"Можем да съдим какво е сърцето на човек по отношението му към животните" - И. Кант

#7582 Потребителят е офлайн   Pr07o7yp3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2012 - 05:58 AM

Здравейте,
нещо съм се навил да си взимам сибирско хъски. Проблемът обаче е, че от това което съм чел и гледал като снимков материал, има дългокосмести и късокосмести хъските.
Не ми харесват късокосместите кучета като цяло, и не знам как да разбера дали хъскито ще бъде с дълъг или къс косъм като голямо!?

Та въпросът е, има ли нещо, по което мога да различа дали едно хъски като голямо ще бъде дългокосместо или късокосместо?

#7583 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2012 - 11:12 AM

Показване на мнениетоPr07o7yp3, в 09 December 2012 - 03:58 AM, написа:

Здравейте,
нещо съм се навил да си взимам сибирско хъски. Проблемът обаче е, че от това което съм чел и гледал като снимков материал, има дългокосмести и късокосмести хъските.
Не ми харесват късокосместите кучета като цяло, и не знам как да разбера дали хъскито ще бъде с дълъг или къс косъм като голямо!?

Та въпросът е, има ли нещо, по което мога да различа дали едно хъски като голямо ще бъде дългокосместо или късокосместо?

Привет!
Няма късокосмести и дългоксмести хъскита както пишеш :db_046: Стандарта на породата сибирко хъски е само един - подробна информация можеш да получиш тук в другата тема по-горе :smile: Понякога и при други породи се раждат дългокосмести кучета, които са извън стнадарта. Те са подходящи за домашни любимци - такива кучета се дисквалифицират от изложби, ако са с родословие и понякога селекционерите ги продават с договор за задължтелна кастрация.
А как може да разбереш дали е дългокосместо или не - това се разбира след 2-рия, 3-тия месец :smile:
Поздрави!
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#7584 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 December 2012 - 09:14 PM

Хъскитата, които имат по-дълъг косъм, не са типични хъскита. Дългият косъм е недостатък, който се смята за тръвде голямо отклонение от стандарта на породата и външния вид на кучето. Такива кучета, не се дисквалифицират, но не бива да се използват за разплод, защото разпространяват гена за дълъг косъм в породата. (въпреки че и за това има "рецепта", стига да си разбираш от работата) Но, ако заговорим на тази тема, хетерозиготните по този признак кучета са също толкова "опасни".
Дали едно хъски ще е дългокосместо, може да се види на около 20-я ден от раждането, но трябва да имаш известен опит, за да прецениш това.

Ако искаш сибирско хъски - си вземи истинско сибирско хъски. Ако искаш космато куче, което да прилича на хъски, осинови от приют!
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#7585 Потребителят е офлайн   jacob91 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Хъскита
Публикувано: 10 December 2012 - 06:29 PM

Хораа имам спешна нужда от помощ или съвет.
Имам малко кученце на 45 дни.
Вчера му нямаше абсолютно нищо, беше адски игриво, лаеше ръмжеше, ядеше си нормално, но днес сутринта му стана нещо.
Беше почти неподвижно, отпаднало, от устата му се стичаше обилно количество слюнка.Заведох го на ветеринар...прегледа го и каза, че има симптоми на отравяне, но това е невъзможно, защото няма от какво да се натрови.Аз вдигнах рамене, ветеринарят също.
Измери му температурата и ми каза, че е под нормата, би му някакви инжекции и каза утре пак да го донеса.
Като се прибрах кучето започна да ходи, но е неадекватно...движи си крайниците, но постоянно лежи и пъшка адски силно.Диша тежко и много ме е страх да не му стане нещо тази вечер.
Нямам идея какво може да му има... :rg_057: ;(

#7586 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 10 December 2012 - 07:20 PM

Някой препарат да не е набарало из Вас? Навън предполагам не е излизало?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#7587 Потребителят е офлайн   jacob91 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 December 2012 - 07:34 PM

Не е, сигурен съм, че не е поемало нищо вредно :(

#7588 Потребителят е офлайн   Snezhana7 Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:Животни

Публикувано: 11 December 2012 - 08:44 PM

Здравейте!
Кученцето което ще си взимам няма първа въксина, всъщност няма никакви ваксини а е на 3 месеца и половина.
Искам да ви попитам да му направя ли първите ваксини дори да е късно доста късничко или направо годишната? И имали начин изобщо да му се поставят ваксини в по късен етап както при него? :cc_012:
Може и да ми кажете да се откажа от него и да намера друго от други хора които са му направили първи ваксини но не искам. :aa_002:
Благодаря предварително! :vb_024:
User's Signature

"Можем да съдим какво е сърцето на човек по отношението му към животните" - И. Кант

#7589 Потребителят е офлайн   jacob91 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 December 2012 - 08:55 PM

Може ли някой да ме осведоми какви са признаците едно куче да е сляпо и от какво може да се поражда това ослепяване.
Съмняваме, че кучето , което по-горе посочих като болно (слава Богу се оправи ) е сляпо, но съм напълно сигурен, че преди да се разболее то си беше в отлично състояние.
В момента си ходи безпроблемно, което вчера не беше така, но се блъска в каквото намери и ме съмнява да не е ослепяло...а ако не е защо пък се блъска навсякъде и непрестанно скимти и вие...?

#7590 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 12 December 2012 - 10:37 AM

Отидете да го прегледа вет.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#7591 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 December 2012 - 11:51 AM

Как очаквате някой от форума да ви каже кога точно ще се бие ваксина, като кучето трябва да се прегледа, за да се установи евентуално дали може да му се бие ваксина, защото на болно куче ваксина не се поставя. Хора, водете си кучетата на вет, и тогава евентуално питайте тук, на база това какво ви е казал вет-а, може да кометираме и да дадем съвет..., но никога не се доверявайте напълно на някой си от някой си форум какво ви казва, все пак тук не сме завършили ветеринарна медицина, има си хора, затова са учили ...
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#7592 Потребителят е офлайн   adelin4eto_123 Икона

Публикувано: 12 December 2012 - 01:51 PM

Здравейте.От скоро сериозно обмислям да си взема сибирско хъски.Но тъй като до сега не съм отглеждала куче имам доста въпроси.Надявам се да можете да ми помогнете и да ми дадете някой и друг съвет.Ето ги въпросите който ме вълнуват.
1-На каква възраст(на колко месеца) е добре да се вземе куче?
2-От къде е добре да се вземе-от развъдник,зоомагазин или от човек,които продава кучета?
3-На колко месеца се слагат въксините?
4-След коя въксина може кучето да започне да се извежда навън?
5-Какво трябва да се купи и какви промени трябва да направиш в жилището си преди да доведеш кучето в къщи?
6-С каква храна е хубаво кучето да се храни-имам предвид дали трябва да е от някоя реномирана марка или може да е от по-неизвесна.
7-С какъв шампоан е хубаво да го къпеш и нужно ли е да се използва балсам?
8-Колко пъти на ден е добре да се разхожда?
9-Трябва ли кучето да се кастрира,ако не се има ли опастност да се разболее от нещо?
10-Трябва ли кучето да се регистрира в общината?
Мисля че това са въпросите,ако има нещо което трябва да знам моля ви кажете ми.
Обожавам хъскитата и се надявам скоро да си взема,а па кой знае може дядо коледа да ме изненада с едно :D.

#7593 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 December 2012 - 03:23 PM

Показване на мнениетоadelin4eto_123, в 12 December 2012 - 11:51 AM, написа:

Здравейте.От скоро сериозно обмислям да си взема сибирско хъски.Но тъй като до сега не съм отглеждала куче имам доста въпроси.Надявам се да можете да ми помогнете и да ми дадете някой и друг съвет.Ето ги въпросите който ме вълнуват.
2-От къде е добре да се вземе-от развъдник,зоомагазин или от човек,които продава кучета?
5-Какво трябва да се купи и какви промени трябва да направиш в жилището си преди да доведеш кучето в къщи?
6-С каква храна е хубаво кучето да се храни-имам предвид дали трябва да е от някоя реномирана марка или може да е от по-неизвесна.
9-Трябва ли кучето да се кастрира,ако не се има ли опастност да се разболее от нещо?
Обожавам хъскитата и се надявам скоро да си взема,а па кой знае може дядо коледа да ме изненада с едно :D.

Здравейте! ПО ред на номерата:
1. Най-добре е кученцето да се вземе след 45-тия ден.
2. За да сте най-сигурни в здравословното състояние и изобщо, че кученцето ви е сибирско хъски - най-добре от развъдник.
3. Първата ваксина се слага м/у 42 до 45 ден, втората е - 2 седмици след първата, а третата се слага на третия месец. За да сте напълно сигурни в схемата за ваксинация, най-добре се консултирайте с вашия вет, защото преди да се сложи каквато да е ваксина трябва да се определи общото състояние на кучето.
4. Кучето се извежда 10-тина дни след третата ваксина, но тук много хора могат да спорят на тази тема, така че каквото ви посъветва вет-а.
5. Какво трябва да се купи - най-вече каишка, повод, купи за хранене и вода, играчки. Още от първия ден вкъщи трябва да му покажете къде ще е неговото място (там, където ще спи, и там, където ще стои докато ви няма - при нас беше коридора). Обърнете внимание на хигиенните навици - може да го приучите да пишка и ака в банята, на терасата и т.н. Има различни методи, за които е писано много пъти, има мнго теми във форума, седнете и прочетете добре.
6. Първоначално е хубаво след като го вземете да го храните със храната с, която е хранено до сега, след това, ако искате да я смените, преминавате плавно от старата към новата. Ние като малки бяхме на висок клас гранули, сега сме на среден клас. Общо взето това пак може да ви го препоръча вет-а, тук във форума също има хиляди теми за храненето.
7. Къпането трябва да е сравнително рядко, особено до третата ваксина няма да има нужда от къпане. След това на разходките само почиствате лапите с вода. Общо взето така или иначе къпането трябва да е сведено до минимум, мойте се къпят 3-4-5 макс. пъти в годината. Аз съм взела професионални шампоани, които са концентрат, най-често се разтварят във вода да кажем 1:5 /1:10 и са от порядъка на 40-50 лв. Като си направиш сметката тази опаковка шампоан може да ти стигне за повече от година, година и половина, зависи колко често ще къпеш кучето, разбира се има и доста извънредни случаи Качена снимка
8. След третата ваксина кучето е добре да се извежда през 1-2-3 часа макс., най-вече след сън и след ядене веднага, докато всикне да си върши нуждите навън. Първоначално може да не иска, да се стиска и след като се приберете вкъщи да пишка и ака, но трябва да се търпеливи, общо взето много бързо се научават. Но помнете - винаги след като си свърши нуждите на правилното място (било то навън след третата ваксина, или на определеното за това място у вас преди третата ваксина) - задължително награда, така ще свързва това което е направил, например с ядене.
9. И кастрираните и некастрираните кучета винаги има опасност да се разболеят от нещо. При кастрираните кучета се изключва възможността за някои заболявания. Ако си вземете куче от развъдник, развъдчика най-добре ще ви посъветва дали да предприемете тази стъпка. Ако е от някоя борса, зоомагазин, някой търговец (не ви препоръчвам, там най-вероятно ще си вземете болно кученце), то тогава трябва да го кастрирате. И за тази тема има многоооооо ЗА и ПРОТИВ.
10. Тук вече не съм напълно сигурна, но мисля, че трябва. Знам, че при кастрираните кучета, не се плаща годишен данък, който иначе е 20-тина лв. май. Също така мисля, че задължително трябва да има чип кучето, за да се регистрира в съответната община.

Еми, общо взето това е....
Прочетете темата
С какво храните хъскито си
хранене
хигиенни навици
кучето само у дома и всичко друго, което ви интересува вярвам, че ще намерите във форума. Качена снимка

П.С. Поздравления за избора на порода Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#7594 Потребителят е офлайн   adelin4eto_123 Икона

Публикувано: 12 December 2012 - 04:57 PM

Показване на мнениетоLetty, в 12 December 2012 - 03:23 PM, написа:

Показване на мнениетоadelin4eto_123, в 12 December 2012 - 11:51 AM, написа:

Здравейте! ПО ред на номерата:
1. Най-добре е кученцето да се вземе след 45-тия ден.
2. За да сте най-сигурни в здравословното състояние и изобщо, че кученцето ви е сибирско хъски - най-добре от развъдник.
3. Първата ваксина се слага м/у 42 до 45 ден, втората е - 2 седмици след първата, а третата се слага на третия месец. За да сте напълно сигурни в схемата за ваксинация, най-добре се консултирайте с вашия вет, защото преди да се сложи каквато да е ваксина трябва да се определи общото състояние на кучето.
4. Кучето се извежда 10-тина дни след третата ваксина, но тук много хора могат да спорят на тази тема, така че каквото ви посъветва вет-а.
5. Какво трябва да се купи - най-вече каишка, повод, купи за хранене и вода, играчки. Още от първия ден вкъщи трябва да му покажете къде ще е неговото място (там, където ще спи, и там, където ще стои докато ви няма - при нас беше коридора). Обърнете внимание на хигиенните навици - може да го приучите да пишка и ака в банята, на терасата и т.н. Има различни методи, за които е писано много пъти, има мнго теми във форума, седнете и прочетете добре.
6. Първоначално е хубаво след като го вземете да го храните със храната с, която е хранено до сега, след това, ако искате да я смените, преминавате плавно от старата към новата. Ние като малки бяхме на висок клас гранули, сега сме на среден клас. Общо взето това пак може да ви го препоръча вет-а, тук във форума също има хиляди теми за храненето.
7. Къпането трябва да е сравнително рядко, особено до третата ваксина няма да има нужда от къпане. След това на разходките само почиствате лапите с вода. Общо взето така или иначе къпането трябва да е сведено до минимум, мойте се къпят 3-4-5 макс. пъти в годината. Аз съм взела професионални шампоани, които са концентрат, най-често се разтварят във вода да кажем 1:5 /1:10 и са от порядъка на 40-50 лв. Като си направиш сметката тази опаковка шампоан може да ти стигне за повече от година, година и половина, зависи колко често ще къпеш кучето, разбира се има и доста извънредни случаи Качена снимка
8. След третата ваксина кучето е добре да се извежда през 1-2-3 часа макс., най-вече след сън и след ядене веднага, докато всикне да си върши нуждите навън. Първоначално може да не иска, да се стиска и след като се приберете вкъщи да пишка и ака, но трябва да се търпеливи, общо взето много бързо се научават. Но помнете - винаги след като си свърши нуждите на правилното място (било то навън след третата ваксина, или на определеното за това място у вас преди третата ваксина) - задължително награда, така ще свързва това което е направил, например с ядене.
9. И кастрираните и некастрираните кучета винаги има опасност да се разболеят от нещо. При кастрираните кучета се изключва възможността за някои заболявания. Ако си вземете куче от развъдник, развъдчика най-добре ще ви посъветва дали да предприемете тази стъпка. Ако е от някоя борса, зоомагазин, някой търговец (не ви препоръчвам, там най-вероятно ще си вземете болно кученце), то тогава трябва да го кастрирате. И за тази тема има многоооооо ЗА и ПРОТИВ.
10. Тук вече не съм напълно сигурна, но мисля, че трябва. Знам, че при кастрираните кучета, не се плаща годишен данък, който иначе е 20-тина лв. май. Също така мисля, че задължително трябва да има чип кучето, за да се регистрира в съответната община.

Еми, общо взето това е....
Прочетете темата
С какво храните хъскито си
хранене
хигиенни навици
кучето само у дома и всичко друго, което ви интересува вярвам, че ще намерите във форума. Качена снимка

П.С. Поздравления за избора на порода Качена снимка

Благодаря зя отговора.

#7595 Потребителят е офлайн   sandman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2012 - 11:48 AM

Здравейте. Снощи кучето ми роди 1 малко след 45-дневна бременност. Възможно ли е да се роди само 1 малко или има някакъв проблем като задържане на плода? И то след 45 дена, а не след 60... Ясно е, че трябва да заведа кучето на ветеринар, но в момента нямам възможност. Хъски е на 4 години.
User's Signature

Качена снимка

#7596 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 December 2012 - 02:10 PM

А кога ще имате възможност? След 2 седмици?!?!?!Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#7597 Потребителят е офлайн   sandman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2012 - 03:12 PM

Довечера. Все пак се налага да се ходи и на работа чат-пат... И това по никакъв начин не помага да разбера нормално ли е за първо раждане да се роди едно бебе...
User's Signature

Качена снимка

#7598 Потребителят е офлайн   ( o ) xus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Колоездене, кучета, коне, бягане, природа, приложна психология, музика, професионално музиканство, музика, езотерика, кино, Photoshop, Sony Vegas.

Публикувано: 15 December 2012 - 05:15 PM

Здравейте! Какво мислите за обучение на хъски да намира неща, следотърсач? Моето хъски е много активно с носа, струва ми се два пъти повече от немската овчарка(имах преди години).

#7599 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2012 - 06:40 PM

Показване на мнението( o ) xus, в 15 December 2012 - 05:15 PM, написа:

Здравейте! Какво мислите за обучение на хъски да намира неща, следотърсач? Моето хъски е много активно с носа, струва ми се два пъти повече от немската овчарка(имах преди години).

Мисля, че трябва да пробваш! да го научиш да търси някакви неща! Да кажем криеш неща из къщата, после на по-големи места и му казваш къде е това, къде е онова, естествено преди това трябва да знае кое е всъщност "това" и "онова"! Тоест ако търси кашкавал, да знае как мириши и да знае, че се казва кашкавал! За забаврение и изграждане на връзка по между ви а и евентуално в някаква ситуация ще е яко!
User's Signature

Качена снимка

#7600 Потребителят е офлайн   ( o ) xus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Колоездене, кучета, коне, бягане, природа, приложна психология, музика, професионално музиканство, музика, езотерика, кино, Photoshop, Sony Vegas.

Публикувано: 20 December 2012 - 03:54 PM

Здравейте! Казват, че е вредно да се дава на куче сурово месо, тъй като се озлобява. Вярно ли е?

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 378
  • 379
  • 380
  • 381
  • 382
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни