GeniousL, в 29 December 2012 - 05:23 PM, написа:
Също така ме интересува по колко яде едно пораснало хъски и седмично колко излиза храната му.
Благодаря за отговорите предварително,
Лек ден.
ПП. Не съм свършил, за още много неща имам да питам :D
Най-важното е да НЕ взимаш хъски от зоомагазин или борса, както и от човек, който не е проверен! Като че ли най-сигурно е от развъдник, за да не се окаже, че взимаш болно куче! Те обаче са по-скъпи, но изглежда така защото ги даваш наведнъж парите, а ако вземеш болно куче и дадеш 200-300 лева отгоре за лекарства е като да си спестил за здраво куче от развъдник!
Хубавата качествена храна, да кажем ако ще го храниш само с гранули, може да струва между 80 и 130 лв за чувал гранули! Всяка храна си има определен препоръчителен грамаж, което значи че в зависимост от нуждите на кучето ти може да даваш и повече.
Ако даваш и месо, което е качествено и като мен го купуваш от месарница, а не замразено с неизвестен произход от зоомагазин, още около 40 кинта за месо, това е седмично.
Каквото и куче ще вземеш ще трябва да се направят разходи, в началото ще са повече, заради ваксини, обезпаразитяване, храна, купи, и всички необходими аксесоари и принадлежности, но освен тези неща ще трябва да му осигуриш време за разходки, обучение, игри и тн, което също е важно!