Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 380
  • 381
  • 382
  • 383
  • 384
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#7621 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 December 2012 - 06:13 PM

Показване на мнениетоGeniousL, в 29 December 2012 - 05:23 PM, написа:

Здравейте, аз мисля да си взимам сибирско хъски и се чудех откъде ще е най-удачно да го направя?

Също така ме интересува по колко яде едно пораснало хъски и седмично колко излиза храната му.

Благодаря за отговорите предварително,
Лек ден.

ПП. Не съм свършил, за още много неща имам да питам :D

Най-важното е да НЕ взимаш хъски от зоомагазин или борса, както и от човек, който не е проверен! Като че ли най-сигурно е от развъдник, за да не се окаже, че взимаш болно куче! Те обаче са по-скъпи, но изглежда така защото ги даваш наведнъж парите, а ако вземеш болно куче и дадеш 200-300 лева отгоре за лекарства е като да си спестил за здраво куче от развъдник!

Хубавата качествена храна, да кажем ако ще го храниш само с гранули, може да струва между 80 и 130 лв за чувал гранули! Всяка храна си има определен препоръчителен грамаж, което значи че в зависимост от нуждите на кучето ти може да даваш и повече.
Ако даваш и месо, което е качествено и като мен го купуваш от месарница, а не замразено с неизвестен произход от зоомагазин, още около 40 кинта за месо, това е седмично.

Каквото и куче ще вземеш ще трябва да се направят разходи, в началото ще са повече, заради ваксини, обезпаразитяване, храна, купи, и всички необходими аксесоари и принадлежности, но освен тези неща ще трябва да му осигуриш време за разходки, обучение, игри и тн, което също е важно!
User's Signature

Качена снимка

#7622 Потребителят е офлайн   GeniousL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2012 - 06:58 PM

Един чувал гранули за колко време стига средно?
Също така не съм запознат с обучението, може ли да ми разясните малко или да дадете линк към някаква страница? Знам, че питам прекалено много неща, а още не съм сигурен дали ще си взимам куче, но ми се иска да разбера, колкото мога повече за породата.

Малко сме зле с парите, но пък адски ми се иска да си имам куче. :dog: :wub:
Важно ми е да знам месечно горе-долу колко се изисква без особени глезотийки.
Всичко най-необходимо и играчки, да се забавлява.
А да, и обучение, не знам за него трябват ли някакви неща...

#7623 Потребителят е офлайн   GeniousL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2012 - 10:00 PM

Едно важно нещо забравих да попитам - Живея в апартамент и се чудех, дали това е добра среда за едно хъски?
Знам, че къща с двор наистина е за предпочитане, но с това разполагам.
Някой от вас живее ли в апартамент?

Дали разходките ще могат да компенсират малкото пространство у нас?

#7624 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 December 2012 - 10:14 PM

Без да ме разбирате погрешно, но всички Ваши въпроси са зададени тук многократно и също така многократно отговорени, разнищени, дъвкани и т.н.

Бърза справка.

1. Хъскито е куче преди всичко има нужда от обикновенни нужди на едно куче плюс някои други по спецефични нужди. Най важното е нуждата за изразходване на енергия! Ако кучето не го изразходи на вън ще го направи в апартамента и това на Вас никак няма да Ви хареса!
2. Хъскито не е куче, което обича да изпълнява като други по специални проди селектирани именно за това! Ако искате да Ви слуша, ще го слушате и Вие!
3. Храната - един чувал от 15 кг стига за около месец зависи от храната. Със малко повече находчивост и старание на търсене разходите за гранулите добра храна може да се намери за около 70-80 лв.

Висчко останало ползвайте търсачката. Ако не намерите отговор или този намерен не Ви задоволява питайте!
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#7625 Потребителят е офлайн   GeniousL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2012 - 11:01 PM

Добре... мисля, че се досещате, че не намирам нещо. :ab_041:

Знам, че това са задавани въпроси, знам и че ще бъдат задавани още дълго време.
Извинявам се, но не мога да го намеря в търсачката, не намирам нищо и в темите.
Предполагам, че е някъде точно под носа ми, но аз не го виждам, както се случва обикновено...

Все пак, да попитам - откъде може да се купи хъски?
Разбрах, че от развъдник е най-добре да си взема, но не знам никакви такива и как точно да го купя.

ПП. Колко горе-долу струват първите три ваксини на малкото кученце? :bm_008:

#7626 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 December 2012 - 11:54 PM

Ама вие хептем от вратата за краката! Че и чичо Гугъл може да ви каже колко струват трите ваксини. Иначе ето малко за четене щом не можете да се ориентирате с търсачката
My link ; My link

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#7627 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2012 - 01:30 PM

Чувалът гранули стига за месец, месец и половина, в зависимост от дневната дажба и нуждите на кучето!

Сибирското хъски е ТРУДНО за обучение и възпитание куче! Ако работите по цял ден и ще го виждате само сутрин преди работа и вечер след работа, НЕ си взимайте куче и още по-малко хъски! Защото ще му липсва вашата компания, внимание, упражнения за ума и тялото, и както е казал Мето, ще изразходва цялата си енергия в апартамента, ще го обърне надолу с главата и след време ще питате къде да го дадете! А като вие се върнете уморен от работа, а кучето е във вихъра си, ще му се ядосвате, че не ви оставя да си починете, че е направило бели и ще си го изкарате на него!

Като напишете в Гугъл развъдник сибирско хъски и излизат развъдниците!

Щом парите са проблем не си взимайте куче в момента! И аз искам да имам кон, но нито имам парите за него, нито мястото, нито познанията да го гледам, затова не си взимам! Надявам се, че разбирате какво искам да кажа!
Ако апартамента е малък - не си взимайте хъски, дори и да изразходва енергия като почнете да го извеждате, три месеца като не излиза от вкъщи заради ваксините, пак ще прави поразии- ще пикае и ака навсякъде където свари, просто защото е бебе и няма да успее да стиска много, ще яде всичко, защото така опознава света, ако е по-гласовито ще ви буди всяка сутрин с арии, ще изяде кабели, чорапи, дрехи, цвяетя, дивани и ще трябва да дадете пари за смяната и ремонта им! Това съм го виждала с очите си !

Без особени глезотии може да видите из он-лайн магазините за аксесоари и неща от първа нужда и да си сметнете горе-долу парите!
User's Signature

Качена снимка

#7628 Потребителят е офлайн   empress Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Изкуство (рисуване, музика)

Публикувано: 30 December 2012 - 02:22 PM

Показване на мнениетоFlawless, в 30 December 2012 - 01:30 PM, написа:

Чувалът гранули стига за месец, месец и половина, в зависимост от дневната дажба и нуждите на кучето!

Сибирското хъски е ТРУДНО за обучение и възпитание куче! Ако работите по цял ден и ще го виждате само сутрин преди работа и вечер след работа, НЕ си взимайте куче и още по-малко хъски! Защото ще му липсва вашата компания, внимание, упражнения за ума и тялото, и както е казал Мето, ще изразходва цялата си енергия в апартамента, ще го обърне надолу с главата и след време ще питате къде да го дадете! А като вие се върнете уморен от работа, а кучето е във вихъра си, ще му се ядосвате, че не ви оставя да си починете, че е направило бели и ще си го изкарате на него!

Щом парите са проблем не си взимайте куче в момента! И аз искам да имам кон, но нито имам парите за него, нито мястото, нито познанията да го гледам, затова не си взимам! Надявам се, че разбирате какво искам да кажа!
Ако апартамента е малък - не си взимайте хъски, дори и да изразходва енергия като почнете да го извеждате, три месеца като не излиза от вкъщи заради ваксините, пак ще прави поразии- ще пикае и ака навсякъде където свари, просто защото е бебе и няма да успее да стиска много, ще яде всичко, защото така опознава света, ако е по-гласовито ще ви буди всяка сутрин с арии, ще изяде кабели, чорапи, дрехи, цвяетя, дивани и ще трябва да дадете пари за смяната и ремонта им! Това съм го виждала с очите си !

Без особени глезотии може да видите из он-лайн магазините за аксесоари и неща от първа нужда и да си сметнете горе-долу парите!

ха ха .. колко обезсърчаващо звучи всичко
User's Signature

Качена снимка

#7629 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2012 - 02:32 PM

Показване на мнениетоempress, в 30 December 2012 - 02:22 PM, написа:

Надявам се! Първо защото е вярно, второ защото не ми се чете поредна тема за Не мога да се справя с хъскито си, Търся добри стопани за хъскито ми, Ел. нашийник за хъсито ми, защото не спира да вие и тн!

Положителното в цялата картинка, е че автора, за разлика от много други, първо пита . . .
User's Signature

Качена снимка

#7630 Потребителят е офлайн   GeniousL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2012 - 03:57 PM

Както и да звучи, думите й не са ме отказали от това да си взема хъски. :wub:

Вкъщи съм по 17-18 часа на ден( като броим и нощта).
Понякога съм вкъщи сутрин и вечер, понякога съм си у нас цял ден и мисля, че ще мога да му отделям достатъчно време.

Не съм казал, че парите са чак такъв проблем. Щом трябва да дам, за да си имам домашен любимец, готов съм. :dog: :wub:

Въпреки всичко, ще изчакам, ще поразуча още. Ще видим след месец - два как ще са нещата.

#7631 Потребителят е офлайн   empress Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Изкуство (рисуване, музика)

Публикувано: 30 December 2012 - 04:09 PM

Показване на мнениетоFlawless, в 30 December 2012 - 02:32 PM, написа:

Показване на мнениетоempress, в 30 December 2012 - 02:22 PM, написа:

Надявам се! Първо защото е вярно, второ защото не ми се чете поредна тема за Не мога да се справя с хъскито си, Търся добри стопани за хъскито ми, Ел. нашийник за хъсито ми, защото не спира да вие и тн!

Положителното в цялата картинка, е че автора, за разлика от много други, първо пита . . .

всичко това е меко казано на "Хъскито ми е чудовище. Как да се отърва от него" :ab_041:

Важното е да си постоянен в отношението си към него, ежедневно да се обучава /дори и с простото "върви си на мястото"/, да има взаимно уважение и доверие, което се случва много бавно /с постоянство и с течение на времето/ и може да се загуби много бързо /с неадекватни действия или изпускане на нервите/. И чак след всичко това идва взаимната любов. Ако някой си мисли, че като си вземе малко кученце хъски и то автоматично ще го заобича безкрайно...много се лъже. Обичта не идва даром, тя се печели..и от двете страни.
Желая успех на GeniousL, ако все пак се реши да бъде горд стопанин на тази прекрасна порода и един съвет от мен...
не си мисли, че всичко това за хъскитата и ..чудовищата е преувеличено...просто знай, че ще си имаш малко непокорно вълче у вас :wub:
User's Signature

Качена снимка

#7632 Потребителят е офлайн   North95 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 January 2013 - 09:51 AM

Здравейте на всички. Купих си хъски наскоро което е на 45 дни. искам да попитам тъй като вече може да се храни с твърда храна да почна ли да му давам. Аз купих немска храна OPTIMA нея ми я препоръчаха и искам да попитам дали е добра. Другият ми въпрос е че кучето ми не си е вдигнало ушите все още, а четох че им давали яйца за да ги вдигнат. Може ли да ме посъветвате какво да правя за ушите и по колко храна да давам на ден. БЛАГОДАРЯ МНОГО ПРЕДВАРИТЕЛНО :):) :ba_025:

#7633 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2013 - 10:02 AM

Показване на мнениетоNorth95, в 02 January 2013 - 09:51 AM, написа:

Здравейте на всички. Купих си хъски наскоро което е на 45 дни. искам да попитам тъй като вече може да се храни с твърда храна да почна ли да му давам. Аз купих немска храна OPTIMA нея ми я препоръчаха и искам да попитам дали е добра. Другият ми въпрос е че кучето ми не си е вдигнало ушите все още, а четох че им давали яйца за да ги вдигнат. Може ли да ме посъветвате какво да правя за ушите и по колко храна да давам на ден. БЛАГОДАРЯ МНОГО ПРЕДВАРИТЕЛНО :):) :ba_025:

За храната не мога да кажа нищо, но за ушите не се притеснявай, не ги пипай и мачкай и те ще си се изправят сами!
User's Signature

Качена снимка

#7634 Потребителят е офлайн   North95 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 January 2013 - 10:15 AM

Показване на мнениетоFlawless, в 02 January 2013 - 10:02 AM, написа:

За храната не мога да кажа нищо, но за ушите не се притеснявай, не ги пипай и мачкай и те ще си се изправят сами!

Добре благодарч много. Дано да се изяравят. Искам да попитам стига да можеш да ми кажеш какво количество храна да му давам на ден и каква да е най добре.

#7635 Потребителят е офлайн   ( o ) xus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Колоездене, кучета, коне, бягане, природа, приложна психология, музика, професионално музиканство, музика, езотерика, кино, Photoshop, Sony Vegas.

Публикувано: 02 January 2013 - 01:50 PM

Здравей GeniousL, :smile:

Според мен хъскито не е подходящо за апартамент, ще ти кажа защо, но по-дълго обяснено. Аз виждам във всяко куче само добри качества, но ние хората като едни експлоататори и според това кое ни угажда на нас, делим тия добри качества на лоши и добри. И накрая става това, че не можем да оценим истински животинката. Хъскито има добри качества които не се добре съвместяват с ограничения затворен живот в едно тесно помещение като апартамента. Хъскито е свободолюбиво, своенравно, говорещо, енергично. А няма нищо по-тъпо от това да да се бориш срещу природата, да се бориш срещу природно заложените черти у животното.

#7636 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 January 2013 - 01:57 PM

Показване на мнениетоNorth95, в 02 January 2013 - 08:15 AM, написа:

Показване на мнениетоFlawless, в 02 January 2013 - 10:02 AM, написа:

Здравейте на всички. Купих си хъски наскоро което е на 45 дни. искам да попитам тъй като вече може да се храни с твърда храна да почна ли да му давам. Аз купих немска храна OPTIMA нея ми я препоръчаха и искам да попитам дали е добра. Другият ми въпрос е че кучето ми не си е вдигнало ушите все още, а четох че им давали яйца за да ги вдигнат. Може ли да ме посъветвате какво да правя за ушите и по колко храна да давам на ден. БЛАГОДАРЯ МНОГО ПРЕДВАРИТЕЛНО :):) Качена снимка

Добре благодарч много. Дано да се изяравят. Искам да попитам стига да можеш да ми кажеш какво количество храна да му давам на ден и каква да е най добре.

Ушите ще се изправят. Все пак можеш да се консултираш с вет дали е удачно да даваш калции и колко, според храната с която храниш. Тази Оптима...не съм я пробвала, но на чувала би трябвало да има таблица с грамажите.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#7637 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 02 January 2013 - 03:56 PM

Оптимата е на Висан-храните им са Имеджън,Оптима,Прокт Дог и още една мисля.
За тази цена смятам,че има и по-добри храни :md_064:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#7638 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2013 - 07:56 PM

Дневната дажба си я пише на чувала с храна, като тя е препоръчителна, така че ако кучето е гладно може да му даваш повече, разделено на поне 4 хранения докато е малко!
User's Signature

Качена снимка

#7639 Потребителят е офлайн   GeniousL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2013 - 12:13 AM

Предполагам, че това не е точната тема, но какви други породи бихте ми препоръчали, такива, които да могат да живеят в апартамент.

Не съм се отказал от хъскито, но вече се замислям дали да го взема.

Относно другите породи кучета, повече харесвам големите кучета. Има ли породи, подобни на хъскито, които да могат да се гледат в апартамент?
Харесвам умните кучета, които възприемат нещата, с не много дълъг косъм, но не и много къс.

Честно казано, не знам дали има порода, отговаряща на това описание, но все пак се чудех дали можете да ми препоръчате нещо подобно.

ПП. Отново повтарям, че не съм се отказал от хъскито, никой от тук ли не гледа хъски в апартамент?

#7640 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2013 - 10:26 AM

Показване на мнениетоGeniousL, в 03 January 2013 - 12:13 AM, написа:

Предполагам, че това не е точната тема, но какви други породи бихте ми препоръчали, такива, които да могат да живеят в апартамент.

Не съм се отказал от хъскито, но вече се замислям дали да го взема.

Относно другите породи кучета, повече харесвам големите кучета. Има ли породи, подобни на хъскито, които да могат да се гледат в апартамент?
Харесвам умните кучета, които възприемат нещата, с не много дълъг косъм, но не и много къс.

Честно казано, не знам дали има порода, отговаряща на това описание, но все пак се чудех дали можете да ми препоръчате нещо подобно.

ПП. Отново повтарям, че не съм се отказал от хъскито, никой от тук ли не гледа хъски в апартамент?

Аз гледам хъскито си в апартамент, но имам 51кв открита тераса, на която играе, на която му е къщата и тн, така че той почти не влиза в апартамента - подчертавам по негово желание, вътре му е горещо!
Средни породи, които стават за апартамент . . .аз се сещам за кокер шпаньол, шпицовете са по-малки, но са рода на хъскито и според мен могат и даже са идеални за апартамент, по-лесни са от хъскито за гледане, имат си достатъчно козина, аз много ги харесвам! Но и другите кучета са живи същества и ще имат нужда от един необходим минимум от средства, грижи, разходки и тн, за да се чувстват добре!
Друг чудесен вариант е да осиновиш куче, вместо да купуваш! Има прекрасни, уникални породи, всяко с радличен темперамент, вид, размер, които ще са ти верни другари, благодарни и ще се радват да живеят в апартамент! Аз осинових едно, по-голямо куче, и тя е 100% апартаментно куче, дай й легло или канапе да легне и повече не я мисли . . . нито ти досажда за нещо, нито трябва тепърва да я учиш на хигиенни навици, една беля не е направила в къщи, понякога спи в кухнята и масата е пълна с неща за крадене - не е пипнала нищо!
User's Signature

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 380
  • 381
  • 382
  • 383
  • 384
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема