Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 11 April 2008 - 09:25 AM
А за смяната на бебешка козина просто не зная как стоят нещата: мисля че Тара есента смени козина, понеже се скубеше доста и новата й козина беше доста по-гъста и по-дълга за зимата.Особено около задните крачета и все още тази зимна козина не е паднала.Като гледам обаче нашия приятел Арес се скубе усилено, пада му на кичури зимната козина и тази, дето му расте е по-къса и не толкова гъста.При Тара този процес все още не е започнал, може би понеже тя е през деня навън в двора, а не е по цял ден в апартамент, където е доста по-топло. :blink:
Публикувано: 11 April 2008 - 01:40 PM
сега задавам въпроса си на правилното място, НАДЯВАМ СЕ!
Мога ли да извеждам кучето на разходка преди 3-а ваксина, защото вече адски много и се излиза ще изскочи през прозореца, а до 3-а последна ваксина има още 18 дена! :( ?
Публикувано: 11 April 2008 - 01:57 PM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 11 April 2008 - 03:19 PM
Впоследствие от форума разбрах, че съм рискувала със здравето на малката, но тогава не го знаех. :- Слава богу никаква зараза или здравословен проблем не ни е връхлитал досега и дано така продължи. :blink:
Ако толкова ви се излиза и не можеш да я удържаш, го правете за малко и на усамотени места, без бездомни кучета и котки наоколо, рано сутрин да кажем. ;)
Публикувано: 11 April 2008 - 04:28 PM
Публикувано: 11 April 2008 - 05:15 PM
Цитат
А дали ще помогне да му взема някаква четка,
която да събира козината и да я махаме така,
а не всичко по земята в къщи? ;D
Виж темата Груминг на сибирско хъски там са показани хубави гребени.Има и едни ръкавици дето събират космите тях ги ползвам за мебелите и дрехите.Всеки ден здраво ресане,ако е почнала да се скубе по лесно се сваля козината,като се изкъпе преди това(естествено ако е къпано скоро няма смисъл).
Публикувано: 11 April 2008 - 06:02 PM
Цитат
Впоследствие от форума разбрах, че съм рискувала със здравето на малката, но тогава не го знаех. :- Слава богу никаква зараза или здравословен проблем не ни е връхлитал досега и дано така продължи. :blink:
Ако толкова ви се излиза и не можеш да я удържаш, го правете за малко и на усамотени места, без бездомни кучета и котки наоколо, рано сутрин да кажем. ;)
ХЕХ мерси за отговора! :) оказа се даже че са адашки, мойто бебе също се казва Тара
Публикувано: 11 April 2008 - 08:03 PM
Цитат
сега задавам въпроса си на правилното място, НАДЯВАМ СЕ!
Мога ли да извеждам кучето на разходка преди 3-а ваксина, защото вече адски много и се излиза ще изскочи през прозореца, а до 3-а последна ваксина има още 18 дена! :( ?
Ваксините са стандартна процедура. Куценцето изгражда имунитет постепенно. В зависимот от това какви ваксини са му поставени до момента/не първа... втора... а какво включват, на коя фирма са, възраст на кученцето, схема на ваксинация... и т.н./ то може или още не може да излиза на вън. С ваксините, които аз ползвам, няма никакъв проблем кученцето да се извежда две седмици след втората ваксина.

JulyVell Siberians
Публикувано: 11 April 2008 - 09:22 PM
1. наистина ли са толкова трудни за обучение както пише почти навсякъде смисъл твърдоглавост , своенравност и т.н?
2. трудно ли се гледат попринцип в апартамент ?
3. най важното имам морско свинче и не бих искала да стане закуска за някое сладко хъски ;D агресивни ли са към по малки животни?
Мерси за вниманието :)
Публикувано: 12 April 2008 - 09:36 AM
Цитат
МОД: ЕДИТ 09.12: За момента темата се спуска като обикновена. Ако решите да създадете информативна тема с ЧЗВ, която да залепим, направете я със заглавие "Често задавани въпроси", ще я направим "Важна"
Имам сибирско хъски на 1,5 г.Но имам проблем.Страх го е от непознати хора и не иска да се разхожда извън двора.Кажете как да го променя.
Публикувано: 12 April 2008 - 12:19 PM
Цитат
1. наистина ли са толкова трудни за обучение както пише почти навсякъде смисъл твърдоглавост , своенравност и т.н?
3. най важното имам морско свинче и не бих искала да стане закуска за някое сладко хъски ;D агресивни ли са към по малки животни?
Здравей, имам хъски на 2 месеца!
Да Малко са своеннравни, но чак трудни за обучение немисля!
вече много добре знае като и кажа "НЕ" , "ела" още се инати на дай лапа! но е само на 2 месеца! Яде, спи по час...бе като всяко малко кутре независимо от породата!
Друг е въпроса че има хора който като си земат куче го зимат с убеждението да го научат да не прави ама никви бели и то просто нестава, няма как да обясниш на малко кутре че е небива да пикае в къщи.. и то пък да земе да те разбере!
Морското свинче се съмнявам да пострада!
Хъскитата са дружелюбни животни! В къщи имаме котка и няма никъв проблем с нея, даже тя командва засега! успява да надвие на кучето.
И за гледането в апартамен... ми като всяко куче в апартамент, ако му отделяш време за разходки навън, толкова че да е доволно, то няма и да се разхожда много във вас, след преуморителна разходка!
Взимай си го смело, няма нищо страшно и трудно в отглеждането!
Публикувано: 12 April 2008 - 01:55 PM
Цитат
Цитат
Здравей, имам хъски на 2 месеца!
Да Малко са своеннравни, но чак трудни за обучение немисля!
вече много добре знае като и кажа "НЕ" , "ела" още се инати на дай лапа! но е само на 2 месеца! Яде, спи по час...бе като всяко малко кутре независимо от породата!
Друг е въпроса че има хора който като си земат куче го зимат с убеждението да го научат да не прави ама никви бели и то просто нестава, няма как да обясниш на малко кутре че е небива да пикае в къщи.. и то пък да земе да те разбере!
Морското свинче се съмнявам да пострада!
Хъскитата са дружелюбни животни! В къщи имаме котка и няма никъв проблем с нея, даже тя командва засега! успява да надвие на кучето.
И за гледането в апартамен... ми като всяко куче в апартамент, ако му отделяш време за разходки навън, толкова че да е доволно, то няма и да се разхожда много във вас, след преуморителна разходка!
Взимай си го смело, няма нищо страшно и трудно в отглеждането!
Пиши пак хъскито ти като стане 5 6 7 месеца дали няма да имаш проблеми с обучението..командата ела и котката още ти е много малко хъскито за да си правиш изводите че не са трудни са обучение. :) а са дружелюбни към хората не към други животни ако не го извеждаш сред други кучета от малко после може да имаш проблеми и внимавай с котето да не стане някоя беля...