Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#801 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 April 2008 - 09:25 AM

Да, Husky Lara и Тара ме учуди много при първото си разгонване с това постоянно пишкане.При разходките навън го правеше през няколко минути, все клечеше, може 2-3 капки да пусне, но трябваше да се маркира. ;D ;D ;D А у дома не се е изтървала, но все драскаше по вратата, за да я изкарваме често често.Постоянно свалях и обувах гащичките й при тази процедура. ;)
А за смяната на бебешка козина просто не зная как стоят нещата: мисля че Тара есента смени козина, понеже се скубеше доста и новата й козина беше доста по-гъста и по-дълга за зимата.Особено около задните крачета и все още тази зимна козина не е паднала.Като гледам обаче нашия приятел Арес се скубе усилено, пада му на кичури зимната козина и тази, дето му расте е по-къса и не толкова гъста.При Тара този процес все още не е започнал, може би понеже тя е през деня навън в двора, а не е по цял ден в апартамент, където е доста по-топло. :blink:
User's Signature

Качена снимка

#802 Потребителят е офлайн   anew Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2008 - 01:40 PM

понеже вече създадох тема, пък се оказа неправилно..
сега задавам въпроса си на правилното място, НАДЯВАМ СЕ!

Мога ли да извеждам кучето на разходка преди 3-а ваксина, защото вече адски много и се излиза ще изскочи през прозореца, а до 3-а последна ваксина има още 18 дена!  :( ?

#803 Потребителят е офлайн   mimacat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2008 - 01:57 PM

е зависи какво ти е казал вета ако ти е казал, че може (естествено има си рискове), ако ли не ще устискате още месец и тогава марш да покорявате света  ;D
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#804 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2008 - 02:21 PM

Аз бих изчакала, това не е просто стандартна процедура, третата ваксина е важна, въпреки това някои хора изкарват животните си преди да я бият и няма проблеми...Решението е твое

#805 Потребителят е офлайн   Mawowa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2008 - 02:33 PM

Ние сега сме на почти 4 месеца и си сменяме бебешката
козина,толкова рано заради топлото време,предполагам.
Ще го видя каква ще му стане.Мерси :)

#806 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2008 - 03:19 PM

anew когато взех Тара на 55 дни, с поставена ваксина на 42-я ден, се наложи да е винаги с нас: бяхме 10 дни на море в бунгало.Беше хладно, приятно в горичката до морето и Тара си беше все с нас...и при следващите ваксини не съм я ограничавала, всеки ден беше с мен. :blink:
Впоследствие от форума разбрах, че съм рискувала със здравето на малката, но тогава не го знаех. :- Слава богу никаква зараза или здравословен проблем не ни е връхлитал досега и дано така продължи. :blink:
Ако толкова ви се излиза и не можеш да я удържаш, го правете за малко и на усамотени места, без бездомни кучета и котки наоколо, рано сутрин да кажем. ;)
User's Signature

Качена снимка

#807 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2008 - 03:26 PM

Mawowa след като сменяте козината през пролетта, то лятната му козинка ще е по-светла и не толкова гъста.Тара сигурно през май месец ще започне тази процедура и ще се наложи да вдигам килимите, че иначе жална ми майка ... ;D ;D
User's Signature

Качена снимка

#808 Потребителят е офлайн   Mawowa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2008 - 04:04 PM

Мерси monenci   :blink:
А дали ще помогне да му взема някаква четка,
която да събира козината и да я махаме така,
а не всичко по земята в къщи?  ;D

#809 Потребителят е офлайн   roop Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 April 2008 - 04:09 PM

И Арис започна отзад по краката  да си сменя козината

#810 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 April 2008 - 04:28 PM

Райа започна да става сива отстрани и само отгоре има една черна лента, и главата разбира се явно ще си остане черна. Забелязвам, че на места козината е по- къса а на други си е дълга и пухена.

#811 Потребителят е офлайн   sheme7a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2008 - 05:15 PM

Цитат

Мерси monenci   :blink:
А дали ще помогне да му взема някаква четка,
която да събира козината и да я махаме така,
а не всичко по земята в къщи?  ;D

Виж темата Груминг на сибирско хъски там са показани хубави гребени.Има и едни ръкавици дето събират космите тях ги ползвам за мебелите и дрехите.Всеки ден здраво ресане,ако е почнала да се скубе по лесно се сваля козината,като се изкъпе преди това(естествено ако е къпано скоро няма смисъл).
User's Signature

Качена снимка

#812 Потребителят е офлайн   anew Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2008 - 06:02 PM

Цитат

anew когато взех Тара на 55 дни, с поставена ваксина на 42-я ден, се наложи да е винаги с нас: бяхме 10 дни на море в бунгало.Беше хладно, приятно в горичката до морето и Тара си беше все с нас...и при следващите ваксини не съм я ограничавала, всеки ден беше с мен. :blink:
Впоследствие от форума разбрах, че съм рискувала със здравето на малката, но тогава не го знаех. :- Слава богу никаква зараза или здравословен проблем не ни е връхлитал досега и дано така продължи. :blink:
Ако толкова ви се излиза и не можеш да я удържаш, го правете за малко и на усамотени места, без бездомни кучета и котки наоколо, рано сутрин да кажем. ;)

ХЕХ мерси за отговора! :) оказа се даже че са адашки, мойто бебе също се казва Тара

#813 Потребителят е офлайн   Mawowa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2008 - 07:15 PM

Мерси sheme7a,за съжаление снимките
вече ги няма,защото продуктите не се продавали в Б-я.
Но разбрах,че трябва да се най-скро да се оборудвам с четка.  :blink:

#814 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 April 2008 - 08:03 PM

Цитат

понеже вече създадох тема, пък се оказа неправилно..
сега задавам въпроса си на правилното място, НАДЯВАМ СЕ!

Мога ли да извеждам кучето на разходка преди 3-а ваксина, защото вече адски много и се излиза ще изскочи през прозореца, а до 3-а последна ваксина има още 18 дена!  :( ?

Ваксините са стандартна процедура. Куценцето изгражда имунитет постепенно. В зависимот от това какви ваксини са му поставени до момента/не първа... втора... а какво включват, на коя фирма са, възраст на кученцето, схема на ваксинация...  и т.н./ то може или още не може да излиза на вън. С ваксините, които аз ползвам, няма никакъв проблем кученцето да се извежда две седмици след втората ваксина.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#815 Потребителят е офлайн   Desinka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 April 2008 - 09:22 PM

Здравейте ..  :wub: много харесвам хъскита и сега усърдно работя по въпроса да убедя наще да се съгласят.. но още не става.. и все пак искам да попитам някой неща свързани с породата :
1. наистина ли са толкова трудни за обучение както пише почти навсякъде смисъл твърдоглавост , своенравност и т.н?
2. трудно ли се гледат попринцип в апартамент ?
3. най важното имам морско свинче и не бих искала да стане закуска за някое сладко хъски  ;D агресивни ли са към по малки животни?
Мерси за вниманието :)

#816 Потребителят е офлайн   i.bosev Икона

Публикувано: 12 April 2008 - 09:36 AM

Цитат

Това е тема за въпросите, които ви вълнуват ако имате или смятате да си вземете сибирско хъски. Моля пишете тук, за по-лесно и по-прегледно, ако няма вече специално създадени теми по вашите въпроси. Така хората, които могат да ви отговорят ще се ориентират по-лесно!

МОД: ЕДИТ 09.12: За момента темата се спуска като обикновена. Ако решите да създадете информативна тема с ЧЗВ, която да залепим, направете я със заглавие "Често задавани въпроси", ще я направим "Важна"

Имам сибирско хъски на 1,5 г.Но имам проблем.Страх го е от непознати хора и не иска да се разхожда извън двора.Кажете как да го променя.

#817 Потребителят е офлайн   anew Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2008 - 12:19 PM

Цитат

Здравейте ..  :wub: много харесвам хъскита и сега усърдно работя по въпроса да убедя наще да се съгласят.. но още не става.. и все пак искам да попитам някой неща свързани с породата :
1. наистина ли са толкова трудни за обучение както пише почти навсякъде смисъл твърдоглавост , своенравност и т.н?
3. най важното имам морско свинче и не бих искала да стане закуска за някое сладко хъски  ;D агресивни ли са към по малки животни?

Здравей, имам хъски на 2 месеца!
Да Малко са своеннравни, но чак трудни за обучение немисля!
вече много добре знае като и кажа "НЕ" , "ела"  още се инати на дай лапа! но е само на 2 месеца! Яде, спи по час...бе като всяко малко кутре независимо от породата!
Друг е въпроса че има хора който като си земат куче го зимат с убеждението да го научат да не прави ама никви бели и то просто нестава, няма как да обясниш на малко кутре че е небива да пикае в къщи.. и то пък да земе да те разбере!
Морското свинче се съмнявам да пострада!
Хъскитата са дружелюбни животни! В къщи имаме котка и няма никъв проблем с нея, даже тя командва засега! успява да надвие на кучето.

И за гледането в апартамен... ми като всяко куче в апартамент, ако му отделяш време за разходки навън, толкова че да е доволно, то няма и да се разхожда много във вас, след преуморителна разходка!

Взимай си го смело, няма нищо страшно и трудно в отглеждането!

#818 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2008 - 01:55 PM

Цитат

Цитат

Здравей, имам хъски на 2 месеца!
Да Малко са своеннравни, но чак трудни за обучение немисля!
вече много добре знае като и кажа "НЕ" , "ела"  още се инати на дай лапа! но е само на 2 месеца! Яде, спи по час...бе като всяко малко кутре независимо от породата!
Друг е въпроса че има хора който като си земат куче го зимат с убеждението да го научат да не прави ама никви бели и то просто нестава, няма как да обясниш на малко кутре че е небива да пикае в къщи.. и то пък да земе да те разбере!
Морското свинче се съмнявам да пострада!
Хъскитата са дружелюбни животни! В къщи имаме котка и няма никъв проблем с нея, даже тя командва засега! успява да надвие на кучето.

И за гледането в апартамен... ми като всяко куче в апартамент, ако му отделяш време за разходки навън, толкова че да е доволно, то няма и да се разхожда много във вас, след преуморителна разходка!

Взимай си го смело, няма нищо страшно и трудно в отглеждането!

Пиши пак хъскито ти като стане 5 6 7 месеца дали няма да имаш проблеми с обучението..командата ела и котката още ти е много малко хъскито за да си правиш изводите че не са трудни са обучение. :) а са дружелюбни към хората не към други животни ако не го извеждаш сред други кучета от малко после може да имаш проблеми и внимавай с котето да не стане някоя беля...

#819 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2008 - 02:00 PM

Абе чудех се дали и аз да не го напиша това, но се въздържах, но нека не забравяме че при всеки е различно, ако всеки ден се занимаваш с кучето, ще постигнеш добри резултати, важното е постоянство

#820 Потребителят е офлайн   lucaricci Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 April 2008 - 02:48 PM

Значи аз имам женска на 2 години и се е разгонила. Имам един приятел който има мъжкар обаче мойта е със сини очи а неговия с кафяви. Та въпроса ми е дали ще има малки само със сини очи или ще излязат със различни (едно синьо едно кафяво)?

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни