Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 16 April 2008 - 10:51 AM
Искам да попитам за експертна оценка необходимо ли е кучето да е обучено да стои в стойка и има ли някакви по-специални изисквания. Бък не е обучен, но 100% ще сме на изложбата във Варна, ако не за оценка то поне да гледаме. Нали няма проблем да сме там като наблюдатели с куче. Нямам търпение да видя любимците Ви на живо.
Публикувано: 16 April 2008 - 12:27 PM
Имате време до Варна, да се научите ;) Изискванията са движение от лява страна, стоене в стоика когато съдята оглежда кучето или поне да седи мирно на едно място и да си показва зъбите.
Публикувано: 16 April 2008 - 03:06 PM
North face благодаря за информацията, с гледането на зъбите нямаме проблми.
Научили сме Бък на командата стой, но в друг смисъл (да стои и да чака на едно място доката не му разрешим да мръдне, било то седнал, легнал или както си иска). Та въпроса ми е няма ли да се обърка ако сега с тази команда го учим на стойка, и каква др команда за заемане на стойка можете да ми препоръчате, че нещо не се сещам. Благодаря предварително
Научили сме Бък на командата стой, но в друг смисъл (да стои и да чака на едно място доката не му разрешим да мръдне, било то седнал, легнал или както си иска). Та въпроса ми е няма ли да се обърка ако сега с тази команда го учим на стойка, и каква др команда за заемане на стойка можете да ми препоръчате, че нещо не се сещам. Благодаря предварително
Публикувано: 17 April 2008 - 12:27 AM
Интересното беше, че след сблъсъка нищо му нямаше. По-късно започна да куца като върви, не е спирал за да я ближе, не е скимтял, с нищо освен с куцането не показа, че му има нещо! Докато върви куца, като тръгне да бяга - не :huh: Сега не куца, но държа да чуя и друг лекар! Дано всичко е наред! Все още ми е интересно това с "вдлъбването" :huh: :rolleyes:
Публикувано: 17 April 2008 - 02:43 PM
На 6 вече са ги сменили. Започват да ги сменят след третия месец. Нищо чудно и твоя мъник да е сменил някои вече, но да не си видял още.

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians
JulyVell Siberians
For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!
Публикувано: 18 April 2008 - 09:38 AM
Да ви питам нещо: вчера в парка видях едно женско хъски на 5 м., бяло-черно с едно синьо и едно кафяво око.Заиграха се с моята Тара, а аз говорих със стопанката му.Било купено от Асеновград, а майката била шампионка от изложби???
Малката Сара няма родословие.Обаче като я гледах ми направиха впечатление огромните й лапи,дебели и плътни.Не са като на Тара и Арес, а доста по-дебели, като на немска овчарка напр.
Учудих се и попитах жената, да не би да има кръстоска с Аляски маламут, понеже и самото кученце е едричко, а и с тези дебели, тежки лапи? Тя отговори, че била "чистокръвно хъски", но на мен ми остана едно съмнение.
Дори Арес, който наближава 2 г. няма такава едра костна структура на лапите?!?
Вие как мислите??? :blink:
Малката Сара няма родословие.Обаче като я гледах ми направиха впечатление огромните й лапи,дебели и плътни.Не са като на Тара и Арес, а доста по-дебели, като на немска овчарка напр.
Учудих се и попитах жената, да не би да има кръстоска с Аляски маламут, понеже и самото кученце е едричко, а и с тези дебели, тежки лапи? Тя отговори, че била "чистокръвно хъски", но на мен ми остана едно съмнение.
Дори Арес, който наближава 2 г. няма такава едра костна структура на лапите?!?
Вие как мислите??? :blink:
Публикувано: 18 April 2008 - 05:00 PM
Всички хора по "улиците" на вън ще ти кажат, че имат "чистокръвно хъски", нормално е.. Има доста хора, които даже не са и чували за родословие.
Примерно на скоро имаше едно бебе "хъски" с опашка цялата легнала на гърбът като на бебе аляски маламут, че и повече и с дълъг косъм една педя поне, най-дълга беше гривата при главичката и страшно едро за 4 месечно ... почти колкото Прешъс - мъжки. С жената дълго си говорихме и я питах дали не е аляски маламут и тя каза, че има "чистокръвно хъски" и ако моето било маламут, то нейното не било и разни такива.. ;D
Примерно на скоро имаше едно бебе "хъски" с опашка цялата легнала на гърбът като на бебе аляски маламут, че и повече и с дълъг косъм една педя поне, най-дълга беше гривата при главичката и страшно едро за 4 месечно ... почти колкото Прешъс - мъжки. С жената дълго си говорихме и я питах дали не е аляски маламут и тя каза, че има "чистокръвно хъски" и ако моето било маламут, то нейното не било и разни такива.. ;D
Публикувано: 19 April 2008 - 09:16 AM
Да Zein, тук по този край почти 100 % разсъждават по този начин: че хъски е само синеоко или с различни очи.Понеже Тара не е такава, то значи не може да се говори за Сибирско Хъски, а за нещо друго...дори не са и чували за стандарт, за родословие и др.такива.Неинформирани, но пък спрорят и се опитват да се изкарат прави на всяка цена ;D ;D ;D