Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#961 Потребителят е офлайн   borislav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 April 2008 - 05:19 PM

Цитат

Не и отдолу пък сме с повече зъби:вместо 6 резци, имаме 8 бр. :- :huh:
А отгоре имаме ниезникнал постоянен зъб, не са 6 резци а са 5
Взех и витамини и аклций да й давам на Тара, но това едва ли ще реши проблема  :sos:

Според мен имаш две възможности: едната е да изчакаш нещата да се орегулират по естествен път. Другата е да се извадят млечните зъби и да чакаш да изникнат основните. Аз лично ще те посъветвам първо да направиш рентгенова снимка, за да се увериш дали наистина има зародиши на постоянни зъби, като преди това се консултираш и с друг ветеринарен лекар, и после да вземеш решение.

#962 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 April 2008 - 09:18 PM

Ама аз до колкото разбрах постоянните са израстнали, просто два от млечните не са паднали, когато им е било времето. И определено съм на мнение, че трябва да се извадят. Знам че лесно става, те нямат корени.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#963 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2008 - 07:21 AM

monenci
На моето горните кучешки....бая време мина преди да паднат :- Израстнаха си постоянни, а млечните си седяха доста дълго време-беше буквално като акула ;D Даже аз се притесних, защото единия кучешки започна да почернява, а беше здраво захванат. Когато я заведох при вета, той каза ако не падне да отидем да го извади.

Преди това ме бяха посъветвали да и давам повече гумени играчки за дъвкане, пръчки, и т.н., и само гранулирана храна. На нея и беше много трудно да я яде, но едно два зъба паднаха само от нея  ;D.
Тъй като вие сте големи....не знам дали това ще ви помогне.... :- Наблягайте повече на дъвкането, даже ако може на дъвкането върху млечните зъби, за да се стимулират и да паднат :blink:
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#964 Потребителят е офлайн   borislav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2008 - 08:56 AM

Цитат

Ама аз до колкото разбрах постоянните са израстнали, просто два от млечните не са паднали, когато им е било времето. И определено съм на мнение, че трябва да се извадят. Знам че лесно става, те нямат корени.

Доколкото разбрах липсва един от горните резци, което е по-големия проблем. Млечните сигурно ще паднат и сами. Да, това с дъвкането на играчки, дърпане на парцал или кожа ще помогне.

#965 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2008 - 09:18 AM

Още от малка й давахме много играчки и плюшени и гумени...десетки играчки е раздърпала.Любимото й занимание като малка беше да ми носи играчката, аз да я хвана здраво, а тя да дърпа от ръката ми.Снощи това правихме-дърпахме се с една гумена играчка, с цел да паднат млечните зъби, но засега резултата е нулев :'(
За съжаление мисля, че предния резец не е бил избит, а просто не е поникнал :'(
Ако беше избит, нали щеше да има кръв и да видя, че е станал инцидент, а аз такова нещо не помня.
В Кърджали няма къде да й направя рентгенова снимка на Тара, за да видя зародишите,т.е. дали ако извадим млечните, ще поникнат постоянни зъби :- :- и аз това си го мисля от няколко дни.А вета ме успокоява да не съм се паникьосвала с тези зъби, а да съм изчакала и всичко щяло да се оправи от само себе си: логиката е, че беззъбо куче нямало,т.е. вета ми не бил виждал беззъбо куче :kisel:
Като гледам ние ще сме първите в това отношение :mazohist:
User's Signature

Качена снимка

#966 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 23 April 2008 - 09:21 AM

Цитат

Искам да попитам някой използвал ли е от ампула Neostomosan (5ml) за външно обезпаразитяване,в колко вода се разтваря и изполива ли се кучето след това с чиста вода?  :blink:
Това е препарат, който се ползва при микози и краста. Не знам защо ще обезпаразитявате кучето с него.
Да, гони и бълхи и кърлежи, но не това му е предназначението, а и (мисля) няма дълготраен ефект.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#967 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2008 - 09:22 AM

П.С.тази вечер ще я заведа при друг ветеринар, за да чуя и той какво ще ми каже.Не ми се чака повече, защото след 20 дни ще станем на 1 г.
User's Signature

Качена снимка

#968 Потребителят е офлайн   Ludo pod Prikritie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 April 2008 - 08:14 PM

Здравейте,аз пак имам въпрос (май вече ставам досадна..) ;D.Та искам да попитам вярно ли е, че е послезно да се даде на кучето (докато си сменя козината) мляко с яйце?На мен ми се струва че не е така но все пак да попитам. :blink: :blink:
User's Signature

Качена снимка

#969 Потребителят е офлайн   Zein Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 April 2008 - 03:32 AM

нз , но ако е така мялкото и яйцето ще трябва да са пастъоризирани
и сурови и то само жълтъка от яйцето , като при застройка на супа
добре хомогенно разбити , кисело или прясно мляко ? от единично само
прясно мялко знам , че доста се разхлабват ..

#970 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 April 2008 - 04:02 PM

Това са пак някакви бабини измислици.  :rolleyes:
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#971 Потребителят е офлайн   Ludo pod Prikritie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 April 2008 - 04:05 PM

Цитат

Това са пак някакви бабини измислици.  :rolleyes:

;D ;D И аз така си помислих, но все пак реших все пак да попитам. :blink:
User's Signature

Качена снимка

#972 Потребителят е офлайн   Alex_kk Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 April 2008 - 09:19 PM

Здравейте на всички!
От известно време се запалих доста на тема Хъски (откакто гледах Осем герои) и ми се иска да разуча още малко за самата порода, косъм и окраски, и може би ще изчакам някое от есенните котила за да си взема едно сладурче. Доста четох и все пак съм слушал и отпреди за тях, че са като впрегатни коне на севера. Знам, че изискват множество грижи (както на всяко едно куче според мен), пространство и т.н. и мисля че мога да му ги осигуря.
Въпроса ми е следния дали може да се намери някой от форума, който би желал да даде/продаде кученце или бихте ме опътили към някой развъдник? Подчертавам, че не искам куче за изложба с голямо родословие и т.н., но все пак не искам и кръстоски м/у вълци и хъски или други подобни. Не че не са достатъчно симпатични и те, но искам да е чисто хъски.
Гледал съм цял живот кучета, които не са били чистокръвни, но съм ги обичал като членове от семейството. Имал съм кръстоска м/у вълк и немска овчарка 3то поколение, но все пак вълчото се беше запазило и в него. Тъй че мисля, че ще се справя с едно малко сладко хъски, което в последствие ще стане голямо още по-сладко хъски.
Всеки, който иска да даде съвет или да помогне с нещо нека пише. Благодаря предварително.

#973 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 April 2008 - 10:01 PM

Здравей и добре дошъл в този форум!
Най-добре е според мен да зададеш конкретни въпроси относно това, което те интересува за породата. Преди това, обаче поразгледай темите тук, предполагам ще намериш доста отговори.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#974 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2008 - 11:28 PM

:) Разгонихме се на 1ви Април и реших вчера да отидем до кучешката полянка във Варна и когато пуснах дивачката да бяга тръгна срещу всяко едно куче да му се качва с двете предни лапи и да го ръмжи или пък събаря и седи отгоре им и ръмжи а преди не е рамжала така  :rolleyes: хората се оплашиха...

#975 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2008 - 10:17 AM

При нас разгонването си мина нормално,Тара не е ръмжала, не е проявявала агресия и опити за доминантност над други кучета  :blink:
Може би ще е по-добре във вашия случай Petyo да не се събирате известно време с други кучета,т.е. да се разхождате на по-усамотени места ;)
User's Signature

Качена снимка

#976 Потребителят е офлайн   Alex_kk Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 April 2008 - 09:16 AM

Има ли някой от форума който продава кученца Хъски по възможност мъжко и какво бихте ме посъветвали да си търся кученце от човек или да потърся от развъдник?
Цената една и съща ли би била или от развъдник ще искат повече?
Относно косъма имам въпрос. Има ли разлика в дължината и гъстотата на косъма при хъскитата и при отделните окраски?
Колко цвята може да има едно чистокръвно хъски?
Колко им е тежко наистина през лятото? Къде ги държите? Нужно ли е да се охлаждат по някакъв начин? А малките кученца от пролетното котило?

#977 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2008 - 03:32 PM

Цитат

Има ли някой от форума който продава кученца Хъски по възможност мъжко и какво бихте ме посъветвали да си търся кученце от човек или да потърся от развъдник?
Цената една и съща ли би била или от развъдник ще искат повече?
Относно косъма имам въпрос. Има ли разлика в дължината и гъстотата на косъма при хъскитата и при отделните окраски?
Колко цвята може да има едно чистокръвно хъски?
Колко им е тежко наистина през лятото? Къде ги държите? Нужно ли е да се охлаждат по някакъв начин? А малките кученца от пролетното котило?

В момента доколкото знам развъдника на North Face има мъжки кученца стига да не са продадени всички. Моя съвет е да си вземеш от развъдник същото ще ти кажат и повечето пишещи тук.Няма да обяснявам защо казано е хиляди пъти. За цената зависи от кученцето дали е за изложби или е само домашен любимец.

Разлика в дължината и гъстотата на косъма при повечето хъскита няма. Случва се да се появи хъски с много дълъг косъм но това се смята за отклонение от стандарта. За цветовете - повечето хъскита са двуцветни (единия винаги е бяло) естествено случва се да има и трети цвят но в повечето случаи е като нюанс на тъмния. Четирицветни аз лично не съм виждал.

Лятото моето хъски до прекарва на плочките в коридора излегната на прага на някоя врата където става течение. Живее в апартамент. Не им е нужно специално охлаждане но ако ще живее на двора поне му осигури проветриво място с плътна сянка където да прекарва горещите часове от деня. Последния ти въпрос не се разбира какво за тези кученца ???
User's Signature

In Life only Death is certain.

#978 Потребителят е офлайн   bebety{} Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2008 - 12:02 AM

Мойто хъски е на 53 дена но има проблем има растройство но и ака кръв  :'( Моля ви помогнете кажете какво да правя вчера му беше бита 2-рата ваксина
User's Signature

Качена снимка

#979 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 27 April 2008 - 12:10 AM

Цитат

Мойто хъски е на 53 дена но има проблем има растройство но и ака кръв  :'( Моля ви помогнете кажете какво да правя вчера му беше бита 2-рата ваксина
Тук не може да ти се помогне - веднага на лекар, добър лекар!
Кучето от зоомагазин ли е?

п.п. Разстройството от преди ваксината ли е?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#980 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 27 April 2008 - 10:31 AM

Цитат

Малее, това е доста притеснително :( Намесата на ветеринар е наложителна,дано да е навреме :-
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Последна »