Цитат
В момента доколкото знам развъдника на North Face има мъжки кученца стига да не са продадени всички. Моя съвет е да си вземеш от развъдник същото ще ти кажат и повечето пишещи тук.Няма да обяснявам защо казано е хиляди пъти. За цената зависи от кученцето дали е за изложби или е само домашен любимец.
Разлика в дължината и гъстотата на косъма при повечето хъскита няма. Случва се да се появи хъски с много дълъг косъм но това се смята за отклонение от стандарта. За цветовете - повечето хъскита са двуцветни (единия винаги е бяло) естествено случва се да има и трети цвят но в повечето случаи е като нюанс на тъмния. Четирицветни аз лично не съм виждал.
Лятото моето хъски до прекарва на плочките в коридора излегната на прага на някоя врата където става течение. Живее в апартамент. Не им е нужно специално охлаждане но ако ще живее на двора поне му осигури проветриво място с плътна сянка където да прекарва горещите часове от деня. Последния ти въпрос не се разбира какво за тези кученца ???
Мерси, колега. Реших, че ще изчакам с взимането на хъски до есента. Първо защото ще се преместя на по-просторно и 2ро, защото ще имам възможност да хвана началото на котилата в повечето развъдници и ще мога да си избера. А и все пак ще е по хладно. Ясно ми е защо е по-добре да се вземе от развъдник и точно затова питах дали някой ОТ ФОРУМА не продава, а не някой попринцип. Защото си мисля, че тук са се събрали поне хора, които разбират, които обичат своите хъскита и не биха лъгали, за да се отърват само от тях.
Относно последния ми въпрос имах впредвид дали има разлика в отглеждането на малки и големи хъскита през лятото, дали се налагат някакви по-сериозни грижи по отношение на температурата, на която се отглеждат, хранене (сезонно-дали трябва да е по-различна например от това, което им се дава зимата), охлаждане.
Кучето пак повтарям, че не е за изложба, но искам да е определено двуцветно, по възможност мъжко.
Малките кученца с напълно прави уши ли се раждат или впоследствие се изправят? И ако не до колко седмици се изправят?
Колко срещани са сребристите хъскита както и белите? Чисто белите извън приетите норми ли са?