Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#981 Потребителят е офлайн   bebety{} Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 April 2008 - 10:33 AM

Цитат

Цитат

Мойто хъски е на 53 дена но има проблем има растройство но и ака кръв  :'( Моля ви помогнете кажете какво да правя вчера му беше бита 2-рата ваксина
Тук не може да ти се помогне - веднага на лекар, добър лекар!
Кучето от зоомагазин ли е?

п.п. Разстройството от преди ваксината ли е?

Цитат

Цитат

Мойто хъски е на 53 дена но има проблем има растройство но и ака кръв  :'( Моля ви помогнете кажете какво да правя вчера му беше бита 2-рата ваксина
Тук не може да ти се помогне - веднага на лекар, добър лекар!
Кучето от зоомагазин ли е?

п.п. Разстройството от преди ваксината ли е?

Значи кучето не е от зоомагазин от развъдник е от преди ваксината е но пи хапчета и г/д се стабилизира!
User's Signature

Качена снимка

#982 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 27 April 2008 - 10:40 AM

Цитат

Значи кучето не е от зоомагазин от развъдник е от преди ваксината е но пи хапчета и г/д се стабилизира!

От кой развъдник?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#983 Потребителят е офлайн   bebety{} Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2008 - 10:55 AM

Цитат

Цитат

От кой развъдник?

Ами от ЛОвеч нз кой подорък ми е
User's Signature

Качена снимка

#984 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 27 April 2008 - 11:27 AM

Малко офф... В Ловеч няма регистриран развъдник B)
Напоследък забелязвам бум на " развъдници "  :- :- :-
Както и да е, това няма общо със здравето на малкото бебе....дано се оправи не само " г/д " /което май трябва да значи горе - долу /  ами са се възтанови напълно, да няма парвовироза например и да расте здраво и силно :sedni!:
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#985 Потребителят е офлайн   bebety{} Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2008 - 01:34 PM

Цитат

Както и да е, това няма общо със здравето на малкото бебе....дано се оправи не само " г/д " /което май трябва да значи горе - долу /  ами са се възтанови напълно, да няма парвовироза например и да расте здраво и силно :sedni!:

Ами незнам дали има или няма но пише че е от ловеч не съм запозната с тези неща  :blink: А дали има нещо общо с храната че днес ветеринарят ми не работи ии нз какфо да правя  :'(

User's Signature

Качена снимка

#986 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2008 - 01:40 PM

Ами заведи го някъде, където работят да няма само един ветеринар в града. Ако е нещо сериозно (а изглежда е) може и да не доживее до утре. Едва ли има нещо общо с храната.
User's Signature

In Life only Death is certain.

#987 Потребителят е офлайн   bebety{} Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2008 - 01:46 PM

Цитат

Ами заведи го някъде, където работят да няма само един ветеринар в града. Ако е нещо сериозно (а изглежда е) може и да не доживее до утре. Едва ли има нещо общо с храната.

Ахам мерси за съвета  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#988 Потребителят е офлайн   Karaiwanow Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 27 April 2008 - 04:11 PM

Здравейте, имам проблем с моя вълчо и вече не зная как да се разправям с него. Проблемът е, че ходи по всякакви нужди вкъщи, а вече е на 6 месеца и отгоре. Навън също си върши работата, но съм забелязал, че когато не е на кеф или когато не стане на неговата отива и се изхожда демонстративно в коридора... Опитваме да го отучим с хубавото, но без АБСОЛЮТНО никакъв ефект. Моля някой който е разрешил подобен проблем да ни посъветва как да се държим с него. Много ме нервира вече и ще го нахлопам едно хубаво и честно казано единствената причина поради която не съм го ошамарил вече е, че ме е страх да не стане по-зле (както знаем са отмъстителни животинки). Моля помогнете ми, защото единственото което остава е здравият бой, а не ми се иска да прибягвам до него... Благодаря предварително!

#989 Потребителят е офлайн   Alex_kk Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 April 2008 - 04:30 PM

Цитат

В момента доколкото знам развъдника на North Face има мъжки кученца стига да не са продадени всички. Моя съвет е да си вземеш от развъдник същото ще ти кажат и повечето пишещи тук.Няма да обяснявам защо казано е хиляди пъти. За цената зависи от кученцето дали е за изложби или е само домашен любимец.

Разлика в дължината и гъстотата на косъма при повечето хъскита няма. Случва се да се появи хъски с много дълъг косъм но това се смята за отклонение от стандарта. За цветовете - повечето хъскита са двуцветни (единия винаги е бяло) естествено случва се да има и трети цвят но в повечето случаи е като нюанс на тъмния. Четирицветни аз лично не съм виждал.

Лятото моето хъски до прекарва на плочките в коридора излегната на прага на някоя врата където става течение. Живее в апартамент. Не им е нужно специално охлаждане но ако ще живее на двора поне му осигури проветриво място с плътна сянка където да прекарва горещите часове от деня. Последния ти въпрос не се разбира какво за тези кученца ???

Мерси, колега. Реших, че ще изчакам с взимането на хъски до есента. Първо защото ще се преместя на по-просторно и 2ро, защото ще имам възможност да хвана началото на котилата в повечето развъдници и ще мога да си избера. А и все пак ще е по хладно. Ясно ми е защо е по-добре да се вземе от развъдник и точно затова питах дали някой ОТ ФОРУМА не продава, а не някой попринцип. Защото си мисля, че тук са се събрали поне хора, които разбират, които обичат своите хъскита и не биха лъгали, за да се отърват само от тях.

Относно последния ми въпрос имах впредвид дали има разлика в отглеждането на малки и големи хъскита през лятото, дали се налагат някакви по-сериозни грижи по отношение на температурата, на която се отглеждат, хранене (сезонно-дали трябва да е по-различна например от това, което им се дава зимата), охлаждане.

Кучето пак повтарям, че не е за изложба, но искам да е определено двуцветно, по възможност мъжко.
Малките кученца с напълно прави уши ли се раждат или впоследствие се изправят? И ако не до колко седмици се изправят?

Колко срещани са сребристите хъскита както и белите? Чисто белите извън приетите норми ли са?

#990 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 April 2008 - 05:27 PM

Цитат

Цитат

Ами незнам дали има или няма но пише че е от ловеч не съм запозната с тези неща  :blink: А дали има нещо общо с храната че днес ветеринарят ми не работи ии нз какфо да правя  :'(

С какво храниш кученцето?
Преди ваксината имаше ли разстройство?
Води го на лекар, не чакай!
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#991 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 April 2008 - 05:53 PM

Цитат

Относно последния ми въпрос имах впредвид дали има разлика в отглеждането на малки и големи хъскита през лятото, дали се налагат някакви по-сериозни грижи по отношение на температурата, на която се отглеждат, хранене (сезонно-дали трябва да е по-различна например от това, което им се дава зимата), охлаждане.

По-специални грижи чак не. Нищо по-различно от гледането на повечето породи кучета.
Сянка вода и да не се претоварва и излага на жегите в пиковите часове.

Цитат

Малките кученца с напълно прави уши ли се раждат или впоследствие се изправят? И ако не до колко седмици се изправят?

Още не съм видяла породисто хъски да не е изправило ушите. Иначе принципно като се родят е трудно да се каже дали са клепнали или изправени  ;D още не са развити и оформени, да не говорим че даже не чуват с тях  ;)
След това е различно, на някои им клепват на други не. До 2-2,5 месечна възраст вече са стабилно изправени, дори на тези, които са с по-големи и тежки уши.

Цитат

Колко срещани са сребристите хъскита както и белите? Чисто белите извън приетите норми ли са?

Сивите / сребристи хъскита се срещат по-често от чисто белите. И едните  и другите са в стандарта. Няма предпочитание към никой цвят.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#992 Потребителят е офлайн   Alex_kk Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 April 2008 - 10:37 PM

Цитат

Още не съм видяла породисто хъски да не е изправило ушите. Иначе принципно като се родят е трудно да се каже дали са клепнали или изправени  ;D още не са развити и оформени, да не говорим че даже не чуват с тях  ;)
След това е различно, на някои им клепват на други не. До 2-2,5 месечна възраст вече са стабилно изправени, дори на тези, които са с по-големи и тежки уши.

Добре, а ако го взема на 45 дни примерно и е с леко клепнали уши и в последствие си останат така, възможно ли е да говорим за смесица м/у хъски и някоя друга порода? Помня на моя "прилеп" - вълчо - как като беше малък му липсваше калции и затова едното ухо му беше надолу, но в последствие се изправи. Но беше голям на около няколко месеца вече, 4-5. В нета попаднах на снимка на малко хъски около 2-3 месеца и едното ухо беше леко клепнало и затова питам. Понеже имахме едно съседско куче, вярно че беше улична превъзходна, но си остана с различни уши.

Цитат

Сивите / сребристи хъскита се срещат по-често от чисто белите. И едните  и другите са в стандарта. Няма предпочитание към никой цвят.

А сивите по-чести ли са от черните? Защото не забелязвам много много тъмно,наситено черни хъскита?! А въпроса с очите как стои? Повечето са със сини и смесени или повечето са с кафяви? Доколко зависи това от цвета на козината? Има ли кафяво хъски със сини очи? Колко вида сини очи имат хъскитата-един много светъл или и по-тъмен?

#993 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 April 2008 - 11:35 AM

Цвета на козината и очите няма никакво значение за качеството на кучето. За останалото ... едва ли някой води статистика :rolleyes:
Хората може да имат предпочитания към цвят на козина или очи, но в крайна сметка човек не си взима цвят, а куче  ;)
Иначе има една книжка, която е много хубава за начинаещи и за това ти я препоръчвам.

Качена снимка

Тя ще ти даде доста информация, както и ще отговори на много от въпросите ти.
Тук във форума също има много информация. Започни от стандарта на породата - виж важните теми.
За цветовете можеш да погледнеш и ТУК
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#994 Потребителят е офлайн   Zein Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 April 2008 - 01:44 PM

направо си невероятна Huskypower ;) !
изумяваща статия !  :o

#995 Потребителят е офлайн   Zein Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 April 2008 - 02:49 PM

Тази наща маска допустима ли е ,
защото май никъде не я видях из
статията за маските  :( ? :rolleyes:

#996 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 April 2008 - 03:47 PM

Оу не, такава маска е забранена!
... майтапче ;) много ясно, че си е ок! То за това няма ограничения, както и изобщо много рядко може да се случи две кучета да имат еднаква шарка.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#997 Потребителят е офлайн   Zein Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 April 2008 - 03:52 PM

понеже очите са обгърнати от очила , но горе на челото има
една загадъчна черна точка  :rolleyes: , като индийка е  ;D

#998 Потребителят е офлайн   Alex_kk Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 April 2008 - 07:34 PM

Цитат

Цвета на козината и очите няма никакво значение за качеството на кучето. За останалото ... едва ли някой води статистика :rolleyes:
Хората може да имат предпочитания към цвят на козина или очи, но в крайна сметка човек не си взима цвят, а куче  ;)
Иначе има една книжка, която е много хубава за начинаещи и за това ти я препоръчвам.

Тя ще ти даде доста информация, както и ще отговори на много от въпросите ти.
Тук във форума също има много информация. Започни от стандарта на породата - виж важните теми.
За цветовете можеш да погледнеш и ТУК

Ок Huskypower мерси много наистина. Линка ми помогна, а книжката ще я потърся. Наистина човек не си взима куче по цвят не го и твърдя, но всеки има предпочитание все пак. Но дали ще е кафяв, черен, бял рижав...... няма значение за мен. Важното е да е достатъчно сладичък.
А за очите дали са свързани с козината просто ми беше любопитно дали има нещо общо, а не доколко е качествено или не. Мерси още веднъж.

#999 Потребителят е офлайн   timonix Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 April 2008 - 09:30 PM

(Извинете че питам не където трябва)Мойта кучка беше разгонена карах я на едно мъжко три пъти първият път тя го хапеше и се държеше много агресивно.Вторият път пак не даваше но този път не беше толкова агресивна днес я карах пак този път се даваше но той много рано слиза после я закарахме на друг мъжки но пак безуспешно.И ви питам:Наскоро говорих с един приятел и ми каза че има инжекции за изкуствено разгонване това истина ли е?

#1000 Потребителят е офлайн   anew Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2008 - 09:32 PM

здравейте мен отново може би ме тресе параноя :(
днес забелязах че на Тара отстрано до реброто и е излязла някаква бучка :(
и седи подуто като оток, на пипане е твърдо и колкото орех.. отидохме при лекаря и той каза че е от ваксините и инжекциите.. защото преди 2 седмици и биха 3 инжекции за 3 дена... и щяло да се разсее!!
Ама дали е така :( ?

нормално ли е след инжекции така ?

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема