Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 387
  • 388
  • 389
  • 390
  • 391
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#7761 Потребителят е офлайн   Ladderofchaos Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 July 2013 - 03:10 AM

Здравейте,забелязах нещо като подкожна пъпка/бучка близо до предната и лапичка,горе на тялото трябва ли да се притеснявам от това? Вече 3та седмица стои.

#7762 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2013 - 04:55 PM

Показване на мнениетоLadderofchaos, в 28 July 2013 - 03:10 AM, написа:

Здравейте,забелязах нещо като подкожна пъпка/бучка близо до предната и лапичка,горе на тялото трябва ли да се притеснявам от това? Вече 3та седмица стои.

Понякога се получават такива подутини от инжекции (ваксина, чип и др.), ако на това място не е поставяна такава, се консултирай с ветеринар.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)

#7763 Потребителят е офлайн   Синан Икона

Публикувано: 24 September 2013 - 09:23 PM

Здравейте! Казвам се Синан приятно ми е! Кучето ми (Jack) е разгонен от 1-2 седмици вече...колко дълго продължава това разгонване? Той е на 1 година и 10-11 месеца. Моля ви помогнете ми като ми дадете някакви съвети ли нещо от тоя род. Има едно женско хъски от другия вход на моя блок. Всеки ден ги разхождаме заедно....а моето куче те като спрат да си поприказват с познат човек или просто спрат Jack започва да лае на Сара (женското хъски) или пък като я види с друго мъжко хъски. Така стана миналия ден полудя има шипове и започна да дърпа и да скимти,лае силно направо полудя. Моля ви ужасно много! :(

#7764 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 24 September 2013 - 10:19 PM

Първо мъжките кучета не се разгонват,те са перманентно разгонени,ако има женска в такова състояние наблизо са винаги готови.Съвета ми е ,в такива периоди на женските да не го срещате в близък контакт,следващия ми съвет е ,като си завърши растежа кучето да го кастрирате ще си спестите такива ситуации и бъдещи проблеми.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#7765 Потребителят е офлайн   Ladderofchaos Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2013 - 06:08 AM

Здравейте ^^ Оправихме проблема с идването при команда,обаче когато сме сами или когато" вече е проверила обекта ",но когато види нещо да минава наоколо,било то кола/човек/куче/котка се втурва към него и не чува какво и се говори... Някаква идея как мога да се справя с този проблем ?

#7766 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2013 - 03:03 PM

Показване на мнениетоLadderofchaos, в 25 September 2013 - 06:08 AM, написа:

Здравейте ^^ Оправихме проблема с идването при команда,обаче когато сме сами или когато" вече е проверила обекта ",но когато види нещо да минава наоколо,било то кола/човек/куче/котка се втурва към него и не чува какво и се говори... Някаква идея как мога да се справя с този проблем ?

Научи се да мислиш 10 хода преди кучето. :ab_041: При мен това е единственото спасение. Ако видя "нещото" преди кучето, мога да подам команда, която евентуално да се изпълни (или да си го хвана, за по-сигурно). Обаче ако вече е видял "нещото", или ако нещото е котка, гълъб или каквото и да е било движещо се нещо, ловния инстинк се включва, а той е по-силен от крясъците и командите. Същото важи и за "неща" като разгонени женски и тем-подобни "привличащи" работки.
Опознай кучето си, забележи точно какво прави когато си набележи нещо (моя се втренчва, навежда глава, или я завърта на една страна, понякога примижава и започва да души, друг път вдига гребена на гърба, зависи какво е видял) и го спирай навреме, защото ако си люпиш семки, току виж излезло на булеварда и решил да хапе гумите на движещите се коли...
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#7767 Потребителят е офлайн   asddddddddd Икона

Публикувано: 03 March 2014 - 07:14 PM

Хъскито ми е на 6 месеца и от няколко дни го преместих в моя дом има си колибка и сушинка, но стой на дъжда вече 2-ри ден. Искам да попитам това нормално ли е може ли да има някакъв проблем ?

#7768 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2014 - 07:50 AM

Показване на мнениетоasddddddddd, в 03 March 2014 - 07:14 PM, написа:

Хъскито ми е на 6 месеца и от няколко дни го преместих в моя дом има си колибка и сушинка, но стой на дъжда вече 2-ри ден. Искам да попитам това нормално ли е може ли да има някакъв проблем ?

Навън не е студено и дори на дъжда, няма да му стане нищо опасно. Друг е въпроса ако е вързано - тогава ще си имате проблеми.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#7769 Потребителят е офлайн   asddddddddd Икона

Публикувано: 04 March 2014 - 02:20 PM

Показване на мнениетоMiSs KiSs, в 04 March 2014 - 07:50 AM, написа:

Показване на мнениетоasddddddddd, в 03 March 2014 - 07:14 PM, написа:

Навън не е студено и дори на дъжда, няма да му стане нищо опасно. Друг е въпроса ако е вързано - тогава ще си имате проблеми.

Кучето от както е родено не е връзвано, но предпочита да стои на дъжда отколкото да е в колибката.

#7770 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2014 - 05:50 PM

Показване на мнениетоasddddddddd, в 04 March 2014 - 02:20 PM, написа:

Кучето от както е родено не е връзвано, но предпочита да стои на дъжда отколкото да е в колибката.

Щом не е вързвано, ще има шанс самО да направи избора си. Ако му е по-хубаво на дъжда, значи там трябва да стои.
Хъскитата имат два слоя козина, като подкосъма пречи да се намокри кожата лесно. От друга страна, навън вече не е много студено, а кучето ви е в що-годе подходяща възраст да бъде навън. Би било опасно ако куче на 3 месеца е оставено навън пред зимата на минусови температури. Вие не се притеснявайте.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#7771 Потребителят е офлайн   Ladderofchaos Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2014 - 06:22 AM

Имам един въпрос: От 2-3 дни забелязвам как малката госпожица започна усилено да се чеша и да се пощи (или хапе ). Няма бълхи или нещо такова, защото преди седмица бяхме да и бият ваксината и вет-а я напръска против бълхи/кърлежи. Обаждах му се пак вчера и каза, че можело да е от липса на белтъчини ама уж в храната и има и не ми се вярва това да е проблема .. Някакви идеи какво може да е и как да се справя с проблема ?

#7772 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2014 - 09:03 AM

Показване на мнениетоLadderofchaos, в 13 April 2014 - 06:22 AM, написа:

Имам един въпрос: От 2-3 дни забелязвам как малката госпожица започна усилено да се чеша и да се пощи (или хапе ). Няма бълхи или нещо такова, защото преди седмица бяхме да и бият ваксината и вет-а я напръска против бълхи/кърлежи. Обаждах му се пак вчера и каза, че можело да е от липса на белтъчини ама уж в храната и има и не ми се вярва това да е проблема .. Някакви идеи какво може да е и как да се справя с проблема ?

Да не почва да сменя козина?
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#7773 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2014 - 09:05 AM

Показване на мнениетоLadderofchaos, в 13 April 2014 - 04:22 AM, написа:

Здравей,
на първо време я изкъпи, след като изсъхне я обезпаразити външно. Не знам с какво я е обезпаразитил ветеринаря...Има едни малки кърлежчета акари, които не се виждат с просто око.....Ако продължи да се чеше, може да е някакъв вид алергия към препарат или нещо друго. Кога се появи проблема - след третирането при ветеринаря ли?
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#7774 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2014 - 09:10 AM

"Пощенето", "хапането" , все едно си "пукат бълхите" :smile: е признак , че кучето има паразити...
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#7775 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2014 - 09:31 AM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 13 April 2014 - 09:10 AM, написа:

"Пощенето", "хапането" , все едно си "пукат бълхите" :smile: е признак , че кучето има паразити...

Иии още 1000 други неща освен това, ако почнат да се изреждат всичките, на горкото момче ще му стане лошо.
User's Signature

#7776 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2014 - 09:48 AM

Показване на мнениетоxael, в 13 April 2014 - 07:31 AM, написа:

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 13 April 2014 - 09:10 AM, написа:

Иии още 1000 други неща освен това, ако почнат да се изреждат всичките, на горкото момче ще му стане лошо.

Има разбира се :smile: но да се надяваме, че ще са само едни скапани паразити :ab_041:
При мен се случи със същите симптоми атопичен дерматит причинен от стрес....

Ladderofchaos, след изкъпването и обезпаразитявнето /ти си я обезпаразити/, ако проблема продължава иди на ветеринар и поискай да ти вземат кожна проба, която да се погледне под микроскоп.
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#7777 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2014 - 10:15 AM

:ba_025: И това го минахме, и екземи от запарване от гъста и набита козина, и алергия от Е-тата на Роял Канин и още безброй подобни безумия. Отделно, че сега като сменят козина ако забравя да ги среша 1-2 дни почвам да се драпат и да си изкарват сами фитилите, а вкъщи кълбата вълна вече имат собствен живот и бягат от прахосмукачките.
User's Signature

#7778 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2014 - 12:17 PM

Показване на мнениетоxael, в 13 April 2014 - 08:15 AM, написа:

:ba_025: И това го минахме, и екземи от запарване от гъста и набита козина, и алергия от Е-тата на Роял Канин и още безброй подобни безумия. Отделно, че сега като сменят козина ако забравя да ги среша 1-2 дни почвам да се драпат и да си изкарват сами фитилите, а вкъщи кълбата вълна вече имат собствен живот и бягат от прахосмукачките.

Много гадна история....Поставянето на правилна диагноза е много важна, защото симптомите много често са едни и същи, а много често кожните проблеми се пренебрегват и кучетата се лекуват "през пръсти" Затова моят съвет е преди да започнете какво и да е лечение направете кожна проба.
Атопичен дерматит получи последното куче при транспорта му от Испания. Но тава е най-малкото....Ще пиша по въпроса в темата акита скоро, защото нещата са доста специфични и касае предимно работата на развъдниците.
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#7779 Потребителят е офлайн   Ladderofchaos Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2014 - 06:24 PM

Ами гадинката реши да се овъргаля в едни лайна и нямах избор и я изкъпах сега ще я обезпаразитя като изсъхне и да се надяваме, че ще спре :s

#7780 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2014 - 06:59 PM

Показване на мнениетоLadderofchaos, в 13 April 2014 - 06:24 PM, написа:

Ами гадинката реши да се овъргаля в едни лайна и нямах избор и я изкъпах сега ще я обезпаразитя като изсъхне и да се надяваме, че ще спре :s

По принцип след обезпаразитяване (при повечето препарати) е нужно козината да не се мокри около 2 дни (преди и след обезпаразитяване). Може ако си я изкъпал след като вета я е пръскал да е забърсала някоя бълха.
User's Signature

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 387
  • 388
  • 389
  • 390
  • 391
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема