Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 389
  • 390
  • 391
  • 392
  • 393
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#7801 Потребителят е офлайн   Татяна Иванова Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 September 2014 - 03:09 PM

Аз имам лош опит със случайно изписани лекарства и съм доста резервирана. Преди месеци имахме подобен проблем и понеже малкото говедо отказа да даде да му прегледат очите и се мятка като лудо, ветеринарката ми даде някакви капки. Докато капя всичко е наред, спра ли се появява пак. В крайна сметка се оказа, че в неговия случай, е подходящо друго лечение. В общия случай може да помага, а в този може да е безполезнно. :)

#7802 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2014 - 08:18 PM

Показване на мнениетоТатяна Иванова, в 11 September 2014 - 03:09 PM, написа:

Аз имам лош опит със случайно изписани лекарства и съм доста резервирана. Преди месеци имахме подобен проблем и понеже малкото говедо отказа да даде да му прегледат очите и се мятка като лудо, ветеринарката ми даде някакви капки. Докато капя всичко е наред, спра ли се появява пак. В крайна сметка се оказа, че в неговия случай, е подходящо друго лечение. В общия случай може да помага, а в този може да е безполезнно. :)

Да не прави някакви алергии? На Джек години наред му течаха очите през периода април-август, когато са големите треви и лекарите предположиха, че или прави алергии или просто не се пази и ги замърсява много. Тази година не сме имали проблеми, но той вече не се бута по храсталаци и огромни треви.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#7803 Потребителят е офлайн   Татяна Иванова Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2014 - 10:21 PM

Като се замисля и при Аксел се появи в този период май. Около март-април за първи път. Казаха ми, че е конюнктивит и до 10-тина дни ще се оправи с някакви капки. Като не се оправи ходихме пак и му сложиха инжекция и ни дадоха други капки. Като пак не се оправи сменихме ветеринаря и след няколко теста ни каза, че окото не произвежда достатъчно количество сълзи за да се овлажнява нормално. Сега му слагам така наречените "изкуствени" сълзи. Казаха, че може да е от неправилно лекуван конюнктивит, може да го породят някои лекарства, алергии, някаква вирусна инфекция или автоимунна реакция на организма. Може да изчезне от само себе си, може и да се наложи постоянно да се слагат капките сълзи. Надяваме се да е временно.

#7804 Потребителят е офлайн   icyland Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 November 2014 - 07:52 PM

Показване на мнениетоLadderofchaos, в 09 September 2014 - 09:13 PM, написа:

От няколко дни на едното оче ни се образуват гурли/гурели, чистя ги по няколко пъти на ден и пак излизат :( някой да има представа от какво може да е и как да се лекуваме

Обикновенно се запушва слъзен канал и не е голяма драма, но е добре да го заведеш до ветеринаря за да огледа, да не е нещо лошо. Моя Еко, също след зимния период от прахта на настилката в парка зад Хилтън, се буди сутрин със много повече гурели. Промивам го с запарка от лайка или започвам да го разхождам в южния за седмица и се оправя. Но, това лято от блатата в южняка според мен, си лепнахме сериозна екзема, с която се борихме почети 3 месеца.Предполагам, че поради липсата на зима сняг и студ, бактериите и микроорганизмите са били в повечко.
User's Signature

IcyLand siberians

#7805 Потребителят е офлайн   ady_reksi Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 December 2014 - 09:39 AM

Здравейте.Новобранец съм в отглеждането на куче :ba_025: и имам въпрос.Бихте ли ми дали съвет как да го науча да ходи в банята или поне на едно и също място.Искам да ви помоля за съвети и препоръки в отглеждането на куче.Благодаря предварително. :md_064:

#7806 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2014 - 10:39 AM

Имам и аз бебе куче. Купих в зоомагазин пелени с някаква миризма която ги привлича. Кученцето ми само реши да ходи да пикае и да ака на пелена. Само че иска да носи пелена със себе навсякъде. За това да не носи ,продават и тави ,в която пелена се закрепва.А къде ще я сложиш ,вече твоя избор.
http://www.zoomagazi...bff2ea7c8231521
http://www.zoomagazi...ogki-Za-Kucheta

#7807 Потребителят е офлайн   Мидрол Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2014 - 08:17 PM

Лично аз мисля, че кученцето трябва направо да се учи да ходи навън. Просто трябва да го следите внимателно и в момента в който врътне дупе да пишка или да ака, да го изкарвате навън. Защото така или иначе в един момент ще трябва да го учите да не върши тая работа вкъщи.
User's Signature

#7808 Потребителят е офлайн   Георги/Вд/ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 January 2015 - 07:20 PM

Здравейте имам нужда от помощ. Много ще съм благодарна ако някой ми отговори. Въпросът ми е - Имам прекрасно хъски на 10 месеца, казва се Хера и преди известно време забелязах, че няма цицки, просто е гладно няма и точки дори. Това нормално ли е? Лекар каза малка е ще излязат, но това беше преди 3 месеца, а още нищо няма. Много благодаря предварително!

#7809 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2015 - 07:27 PM

Показване на мнениетоГеорги/Вд/, в 11 January 2015 - 05:20 PM, написа:

Здравейте имам нужда от помощ. Много ще съм благодарна ако някой ми отговори. Въпросът ми е - Имам прекрасно хъски на 10 месеца, казва се Хера и преди известно време забелязах, че няма цицки, просто е гладно няма и точки дори. Това нормално ли е? Лекар каза малка е ще излязат, но това беше преди 3 месеца, а още нищо няма. Много благодаря предварително!

За първи път чувам за подобно нещо.....Сигурни ли сте, че няма въобще, може да не ги виждате от козината.
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#7810 Потребителят е офлайн   Георги/Вд/ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 January 2015 - 07:51 PM

Да, козината на коремчето е по -рядка и тя обича да е галя и не се дърпа, основно съм проверил, нищо няма. Много се тревожа. Дали е възможно да е още малка. Питам защото имам възможност ако си има малки след време да гледам още едно хъски. Та се тревожа ако има бебета да не умрат, ако не могат да сучат.
Много благодаря, че ми отговорихте :)

#7811 Потребителят е офлайн   BloodraiN Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 January 2015 - 07:13 PM

Здравейте, зная че хъскитата по принцип са големи дивачета и пълни с енергия :dog: НО искам да попитам дали има вероятност като порасне моята пакосница да се успокои малко? Сега е на 9 месеца и не смея да я оставя за повече време сама защото незнам какво ще заваря като се върна. Онзи ден изяде един чифт обувки, скарах ѝ се :ea_103: и днес заварих хола като след ураган :ud_009: . Явно по някое време ѝ е доскучало и е решила да смъкне всичко което намери. Дори се беше постарала да разнесе една по една кърпичките от цял пакет мокри кърпички... :tb_108:

#7812 Потребителят е офлайн   ady_reksi Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2015 - 07:04 PM

Здравейте.Моля дайте съвет.Не мога да утуча кучето си да се качва на масата докато вечеряме.Карахме му се,наказвах ме,го но без успех. :dh_188: Не знам откъде,но доби този лош навик.Ако някой е имал подобен проблем или може да ми помогне да пише.Приемам всякакви съвети.Благодаря Ви предварително. :ae_085:

#7813 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 February 2015 - 09:04 AM

Показване на мнениетоBloodraiN, в 27 January 2015 - 07:13 PM, написа:

Здравейте, зная че хъскитата по принцип са големи дивачета и пълни с енергия :dog: НО искам да попитам дали има вероятност като порасне моята пакосница да се успокои малко? Сега е на 9 месеца и не смея да я оставя за повече време сама защото незнам какво ще заваря като се върна. Онзи ден изяде един чифт обувки, скарах ѝ се :ea_103: и днес заварих хола като след ураган :ud_009: . Явно по някое време ѝ е доскучало и е решила да смъкне всичко което намери. Дори се беше постарала да разнесе една по една кърпичките от цял пакет мокри кърпички... :tb_108:

Яки разходки и упражнения , че като се приберете кучето да е уморено и като заминавате му оставяйте нещо любимо за занимание , според мен това би било помогнало , но за разходката не говоря 30-40 мин вървене , а от сорта на теглене на гума , бягане и най-различни , можете да проверите :)
User's Signature

Качена снимка

#7814 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 February 2015 - 09:14 AM

Здравейте :ba_025: ! Вече имам план да се сдобия с още едно хъски , да увелича компанията , хехе :af_089: Та се чудя за няколко неща и бих искал да Ви попитам , че все пак да съм подготвен. Кучето което го имам е на година и 6 месеца , мъжко. Въпросите ми са:
1.Какъв пол предлагате да е второто ми куче ?
2. Дали ще има агресия при две мъжки или ухажване , ако е женско ?
По принцип кучето ми е добре социализирано , никога не е нападало куче , винаги е дружелюбно , винаги ако е имало проблем , други са го нападали! Но не съм сигурен какво ще се случи в неговата си територия все пак , кучета в бърлогата му не съм допускал до сега. :)
User's Signature

Качена снимка

#7815 Потребителят е офлайн   gabsy.naidenowa Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 February 2015 - 09:00 PM

ПОМОЩ!!! Днес след разходката ни с моето хъски Ара забелязах, че започна да присвива лявото си око, не изглежда е попаднало нещо в него, няма сълзене и нищо не се вижда....МОЛЯ ЗА ПОМОЩ

#7816 Потребителят е офлайн   Kara2014 Икона

Публикувано: 12 February 2015 - 09:26 AM

Здравейте!!! Имам нужда от помощ и съдействие. Преди няколко дни се сдобих с нов член на семейството , малката хъска Кари.Тя е на 43 дни и е наистина най-голямото ми щастие до момента.Взех я с адски много желание.
Имам обаче един проблем от снощи.След като се прибрах от работа и дадох да яде,май хапна доста повече отколкото трябва и то доста бързичко.Направо гълташе гранулите.Няколко часа след това получи разстройство.Днес на сутринта дори повърна и то цели,необработени гранули.Иначе е весела и игрива,но незнам какво да правя. Да ходя ли при ветеринар,да я подложа на диета...Моля помогнете ми!!!

#7817 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Chow chow

Публикувано: 12 February 2015 - 10:24 AM

С какво са я хранили преди вземането на кученцето? Може разстройството да се дължи на смяната на храната. Хубаво е гранулите предварително да са накиснати във вода.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#7818 Потребителят е офлайн   Kara2014 Икона

Публикувано: 12 February 2015 - 10:56 AM

Хранили са я с больони и накиснат в тях хляб!!!

#7819 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Chow chow

Публикувано: 12 February 2015 - 11:15 AM

По принцип смяната на храната трябва да се извършва постепенно - в старата храна се слага малко от новата и така постепенно се замества с новата. Хлябът е абсолютно безполезен и с нищо не спомага за развитието на кученцето. Проучете какви са булъоните и в тях накисвайте по малко от гранулите, като постепенно замените с гранули всичко.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#7820 Потребителят е офлайн   Kara2014 Икона

Публикувано: 12 February 2015 - 11:17 AM

Домашни пилешки больони.Храната която давам аз е висок клас и специално за бебета.Накисвам я в съвсем малко вода! Да ходя ли при ветеринар,да я подложа ли днес малко на диета...
Какво да правя

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 389
  • 390
  • 391
  • 392
  • 393
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни